Benim gördüğüm bu kadar güzel işleme olamaz.
Dolarda birileri planlı hareket etmiş.
Teknik analizde pek iyi değilim ama idare ederseniz sevinirim.
Selamlar.
https://i.ibb.co/nLpmgjY/usdtry.jpg
Printable View
Benim gördüğüm bu kadar güzel işleme olamaz.
Dolarda birileri planlı hareket etmiş.
Teknik analizde pek iyi değilim ama idare ederseniz sevinirim.
Selamlar.
https://i.ibb.co/nLpmgjY/usdtry.jpg
Sabitledi ve karaborsa da fiyat bunun kac kati. Onlar ayrica acik ekonomi degiller, petrol ve dogalgazlari var.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pazartesi şak 1 milyar dolar daha
Salı şak 1 daha
Böyle böyle dolar 5 TL olacak.:)
Milyar dolarlarla ifade edilen bu satışlarda fiziki dolar teslimi yapılıyormu?Yapılıyorsa nerede oluyor bu işlem?
MB bilmem kaç milyar dolar sattı 1 gecede deniyor, satılan bu dolarlar fiziken de teslim ediliyormu?
Eskiden bir fıkra vardı, çocuksu bir fıkra, bilmiyorum hatırlayan var mı?
Süper bir bilgisayar yapmışlar, ne sorarsan cevabı anında veriyor. Bir gün bizim temel yaklaşmış süper bilgisayara bir şey sormuş, biraz sonra bizim süperden kıvılcımlar ve duman çıkmaya başlamış Görevliler, millet koşuşturmuş, sormuşlar Temel'e ne sordun diye. O da halini hatırını sormak için "ne var ne yok" diye sordum yalnızca demiş.
Şimdi sizin bu sorunuz sonrasında da başlıktan dumanlar çıkmasını bekliyorum vallahi.
Şaka bir yana o dolarların % 99.99999'u hesaben işlem görür. Fiziki bir şey yok yani... (birazdan xrpu gerekçeli kararı açıklar diye ben özet geçtim. :) )
Dünyadaki paranın belki de %2-3 kadarı fiziki olarak kağıda basılmıştır. O nedenle fiziki banknotlara pek takılmayın. Önemli olan kaydi para ve ona ait olan taahhüttür. Transfer bu taahhüt çerçevesinde gerçekleşir.
Talep edildiğinde Amerikan merkez bankası kaydi paranın taahhüt sağlamasını onaylaması durumunda her talep edene Amerikanın diğer sınırlayıcı kanunları izin verdiği ölçüde fiziki olarak banknot teslimatı yapmak zorundadır.
Kaydi olarak yaratılmış her paranın fiziki banknot teslimatını yapmak o parayı yaratan merkez bankasının sorumluluğundadır.
Örneğin doların fiziki banknot teslimatını yapmak tamamiyle FED'in sorumluluğundadır.
Başlığı biraz daha dumana boğayım öyleyse.
Bizim MB'nın rezervinin ne olduğu nereden belli, madem dolarlar kaydi, bas tuşa sat doları, bu işin hesabı nerde tutuluyor.
Türk MB'nın şu kadar doları var diyen kim?İş bize kaldıysa baş tuşa sat sanal dolarları:)Sonsuz kaynak:)
Aşırıya kaçıp çaktırmamak lazım tabi:)
Ben kısa açıklamayı yine yapayım, gerekçeli kararı sn. xrpu açıklar birazdan. :)
Doları satabilmeniz için uluslararsı finansal sisteme akredite bir bankadaki hesabınızda dolarınızın olması gereklidir. Bu bizim merkez bankası için de geçerlidir.
Edit: Daha yazımı bitirmeden sn. xrpu gerekçeli kararı yazmış zaten. Ön karar arkadan geldi bu sefer. :)
Evet öyle olmalı. Ayrıca Türkiye'deki iki yerel banka arasında yapılan swift işlemleri dahi anlık olarak FED tarafından kaydediliyor. O nedenle swift işlemini FED tarafından lisanslanan ayrı bir kuruluş yapıyor. Bu kuruluşun merkezi de sanırım Belçika'da olmalı.
Dostum son noktada ödemesi olan adamlar ucuzdan alıyor. Merkez için değil de ödemesi olan iş adamları için küçük montanlı da olsa ucuzdan alma şansı oldu
Biz dolar alma fırsatı olarak değerlendiriyoruz ya ordan akıl yürüttüm .
İşe yarar mı yaramaz . Zaten mevcut bakış açısında hiçbir şeyin işe yaramayacağında hemfikiriz.
Hayir.
Soyle dusun. Arabani bana satiyorsun. Bende sana noterde eft cekiyorum.
Para nerede, banka da.
Araba nerede, artik benim.
Arkadaş işin özü şudur, bankada tuttuğumuz dolarları adamlar gidip doları düşürmek için kullanıyorlar.
Doların artmasını isteyen bankadan parasını ya fiziki çeker yada bir şekilde yurt dışına aktarirsa merkez yada kamu bankaları haftada geriden 4.5 milyar dolar satabilir yok millet dolarını bankada tuttuğu sürece 4.5 değil 45 milyar dolarda satar bu gidişle.
Sabreden dervis muradina erermis. Oyunun sonu belli bana gore.
Man adasından geldi o dolarlar demedi demeyin..
Sınıfın yarısını ateist yapmak nedir ya . Hangi ateist bir başkasının ateist olmasını ister . Neyse bu cümlenin arkası ayrı bir sıkıntılı tartışma olur .
r.x.p.u abi kaç zamandır sormaya utanıyorum , ZK nedir ? ( cahilim abi :) )
Sayfayı okudukça Black Mirror aklıma geliyor, tüm para dijital, para yok . Herhangi bir şekilde dijital sistem çökse maddi anlamda kusursuz bir eşitlik olacak .
Doğu Akdeniz' de Amerika 'dan sonra Almanya da Rum' lara destek çıktı. Sular ısınıyor. Rusya' ya yanaşmak ucuz bir blöf.
Merkez bizim mevzuatları da satabiliyorsa eğer neden seçimlere kadar doları 4 liraya düşürmedi. IMF ' den umduğumuz paranın iki üç katı para vardır yerlide.
zorunlu karşılık
...................
rica ederim,
zk teorik adı tabi
gerçekte realitede varmı tabi, yan cepte, bi Allah bilir ya neyse :-)
fazla detaycı olmama lazım
ZK: zorunlu karşılık moruğun dediği gibi. Ama ZK sadece basit bir karşılık olarak algılanmamalı , para politikasının belki de en kuvvetli ve derin etkileri olan enstrumanlarından birisi bana göre. Rxpu'nun 2-3 yıl önce Dowes başlığında neler sorduğunu görseydin keşke.Senin sorular o soruların yanında Schrödinger'in denklemi gibi kalırdı.:)
Ateistler kızmasın ama ben ateizm'in de bir inanç olduğunu düşünüyorum. Tıpkı bir din gibi bilimsel olarak kanıtlanamamış çeşitli kabullenişler ve bu kabullenişlerin kesinliği üzerine kurulu inanışlar barındırıyor. Ama her türlü inanca sayılı olduğum gibi ateistlik inancına da saygılıyım.
Teşekkür ederim abi . Kısaltmanın anlamını çözemedim.
Ateistlik genelde kişinin etrafında gördüğü dine olan başkaldırısı olarak ortaya çıkıyor. Lokal kalıyor yani . Her din felsefi olarak bir ekoldür diyebilirsek ateistliği de sistemli bir ekol şeklinde tanımlayarak söylemiş olduğun sava bir zemin oluşturabiliriz.
Ama ateistliği yaymak bence hiç hoş değil. İnorganik ateistlik bir insana yapılabilecek en büyük kötülüktür. Bir kişiye cevaplayamayacagı soru sormak acımasızlık.
Olaya biraz da pragmatist bakmak lazım. En kötü din dahi ateistlikten iyidir .