Sayfa 780/946 İlkİlk ... 280680730770778779780781782790830880 ... SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 6,233 - 6,240 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. zorunlu karşılık

2. ...................
    Son düzenleme : philosopher; 11-05-2019 saat: 23:49. Sebep: .....
    Bu forumda yazdığım yazılar yatırım tavsiyesi içermemektedir.Yazdığım yazıdaki ifadelerden etkilenip de yatırım yapan veya yaptığı yatırımdan vazgeçen kişilerin hareketlerinden sorumlu değilim.Tüm yazılarım paylaşım,sohbet ve geyikten ibarettir...

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Size önerim, Dilipak orucuna son vermeniz.

Bugün medya konusunda bir yazı döşemiş, benim diyen bir muhalif durumu bu kadar güzel tasvir edemezdi. Kaçırmayın derim.
    Link lutfen

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
     Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    zorunlu karşılık
    Eyvallah ya . Hani bulamadığın bir bilmecenin cevabını öğrenirsin. O oldu . Eyvallah.

5. rica ederim,
    zk teorik adı tabi
    gerçekte realitede varmı tabi, yan cepte, bi Allah bilir ya neyse :-)
    fazla detaycı olmama lazım

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
    Başka konuda yazılmış:
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    USDTRY'yi aniden 5.98 tl ye düşüren yurtdışındaki spekülatörlerin kâr satışları filan değil, S400 olayı hiç değil, sadece haftalık kapanışa doğru son bir kaç saatte forex piyasalarında görülen tipik "likiditedeki sığlık" olayının bir sonucudur, bu sığlık zaman zaman yukarı yönde ani çıkışlara yol açabildiği gibi zaman zaman da aşağı yönde ani düşüşlere yol açabiliyor, nitekim kapanışın son saatlerinde USDTRY paritesinde saatlik işlem hacmi 500-2000 lot arası olmuş, bu hacim çok düşüktür, böyle bir satış hacmini hafta sonu riskini göze almak istemeyen alıcılar pekala karşılamamış olabilirler, forex USDTRY kurunda 1 lot 100,000 dolar demektir, 1000 lot 100 milyon dolara tekabül eder, tabii burada kaldıraç söz olduğu için ve ortalama kaldıraç oranı da 15 olduğuna göre kapanışa doğru son saatlerde saatlik "gerçek hacim" 100 : 15= 6 milyon dolar gibidir ve bu rakam forex piyasası için anlamsız bir kamdır yani çok ufaktır, karşılaştırma yapmak için söyleyeyim: son haftalarda USDTRY paritesinde ortalama günlük spot piyasa hacmi 500,000 lottur yani 50 milyar dolar, günlük 500,000 lotluk hacmin yanında kapanışa doğru gördüğümüz ortalama 1000 lotluk saatlik hacim çok ama çok cüzi bir hacimdir ve böyle bir hacmin sonunda oluşan fiyat seviyesine bir anlam yüklemek doğru olmaz.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

7.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Sınıfın yarısını ateist yapmak nedir ya . Hangi ateist bir başkasının ateist olmasını ister . Neyse bu cümlenin arkası ayrı bir sıkıntılı tartışma olur .

r.x.p.u abi kaç zamandır sormaya utanıyorum , ZK nedir ? ( cahilim abi )

Sayfayı okudukça Black Mirror aklıma geliyor, tüm para dijital, para yok . Herhangi bir şekilde dijital sistem çökse maddi anlamda kusursuz bir eşitlik olacak .

Doğu Akdeniz' de Amerika 'dan sonra Almanya da Rum' lara destek çıktı. Sular ısınıyor. Rusya' ya yanaşmak ucuz bir blöf.

Merkez bizim mevzuatları da satabiliyorsa eğer neden seçimlere kadar doları 4 liraya düşürmedi. IMF ' den umduğumuz paranın iki üç katı para vardır yerlide.
    ZK: zorunlu karşılık moruğun dediği gibi. Ama ZK sadece basit bir karşılık olarak algılanmamalı , para politikasının belki de en kuvvetli ve derin etkileri olan enstrumanlarından birisi bana göre. Rxpu'nun 2-3 yıl önce Dowes başlığında neler sorduğunu görseydin keşke.Senin sorular o soruların yanında Schrödinger'in denklemi gibi kalırdı.

Ateistler kızmasın ama ben ateizm'in de bir inanç olduğunu düşünüyorum. Tıpkı bir din gibi bilimsel olarak kanıtlanamamış çeşitli kabullenişler ve bu kabullenişlerin kesinliği üzerine kurulu inanışlar barındırıyor. Ama her türlü inanca sayılı olduğum gibi ateistlik inancına da saygılıyım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    ZK: zorunlu karşılık moruğun dediği gibi. Ama ZK sadece basit bir karşılık olarak algılanmamalı , para politikasının belki de en kuvvetli ve derin etkileri olan enstrumanlarından birisi bana göre. Rxpu'nun 2-3 yıl önce Dowes başlığında neler sorduğunu görseydin keşke.Senin sorular o soruların yanında Schrödinger'in denklemi gibi kalırdı.

Ateistler kızmasın ama ben ateizm'in de bir inanç olduğunu düşünüyorum. Tıpkı bir din gibi bilimsel olarak kanıtlanamamış çeşitli kabullenişler ve bu kabullenişlerin kesinliği üzerine kurulu inanışlar barındırıyor. Ama her türlü inanca sayılı olduğum gibi ateistlik inancına da saygılıyım.
    Teşekkür ederim abi . Kısaltmanın anlamını çözemedim.

Ateistlik genelde kişinin etrafında gördüğü dine olan başkaldırısı olarak ortaya çıkıyor. Lokal kalıyor yani . Her din felsefi olarak bir ekoldür diyebilirsek ateistliği de sistemli bir ekol şeklinde tanımlayarak söylemiş olduğun sava bir zemin oluşturabiliriz.

Ama ateistliği yaymak bence hiç hoş değil. İnorganik ateistlik bir insana yapılabilecek en büyük kötülüktür. Bir kişiye cevaplayamayacagı soru sormak acımasızlık.
    Olaya biraz da pragmatist bakmak lazım. En kötü din dahi ateistlikten iyidir .

Sayfa 780/946 İlkİlk ... 280680730770778779780781782790830880 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •