100 günlük ho seviyesinde şu an
Printable View
100 günlük ho seviyesinde şu an
100 günlük hareketli ortalamada şu an
Bu haberde çıkmayacaksın da ne zaman çıkacaksın, emmi el atmiyor, yaparun ha verurun ha deyip duruyor heralde
Köpek pisliği gibi hisse olunca böyle oluyor işte. Bist düşünce en önden koşup Bist toprlayınca olduğu yerde kalan hisseler derim genelde bunun gibiler işte.
Emmi, Galata Windden Doğan holdinge gelen halka arz parasıyla hisse geri alımı açıkla,
Yoksaaa Yaparun haa,
Yatırım bankası haberide gelecek elbet
o zaman bakalım ne edecekler
bu hissede fazla KY de yok gerçi ama
CEO ve YK Başkanıda hisse almıştı, şimdi bunların zararı bizden çok
Emmi tek çare hisse geri alım açıklamandır de hadi
halka arz beklentisi ne ara satın alındıda şimdi beklenti gerçekleşti ayağına satış oluyor sanki, arkadaşın dediği gibi Gedik kustu -7 oldu ancak gedik niye satıyor ki?
Er geç yükselecek,
yatırım tavsiyesi değildir.
Varlık fonu, portföyündeki hisse sayısını azaltacak
PARA PİYASA - 09 Nisan 2021, 13:36
Dünyanın en büyük egemen varlık fonu olan Norveç Egemen Varlık Fonu, referans endeksindeki hisse senedi sayısını*yüzde 25-30 azaltacak.
Norveç egemen varlık fonu 2020 yılında aralarında Türkiye'den;
Akbank, Aksa Akrilik, Anadolu Efes, Anadolu Hayat Emeklilik, Arcelik, Aselsan, BİM, Coca-Cola Icecek, Dogtas Kelebek, Eregli Demir ve Celik, Ford Otomotiv, Kardemir Karabuk, Kervan Gida, KOC Holding, Kron Telekomunikasyon, Logo Yazilim, Mavi Giyim, Otokar, Pegasus Hava, Petkim, Selcuk Ecza Tekfen Holding, Tofas Turk Otomobil, Turkcell, Turkiye Garanti Bankasi Turkiye Is Bankasi, Tüpraş, Sise Cam, Turk Hava Yollari, Turk Traktor'ün de
aralarında olduğu 9124 şirkete yatırım yapmıştı.
Dün global-meri ve teradaki yüklü alım yapanlara karşı yapı 4 trilyonluk satışla karşılık verdi.
Bugün yapının etkisi görüldü.
Günlük bakanlar yapıya dikkat etmeli.
SM-J415F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
20 yıldır borsadayım
12 yılı DOHOL da
Böyle bir terse yatış görmedim.
Tam hayal kırıklığı.
Tesellim şudur ki
Düşüş sürprizi yapan kağıt yükseliş sürprizi de yapar mı..yapar.
Ytd
2021 ilk çeyrek sadece kasadaki dövizden 200 m ye yakın kar yazacak
enerji alanında zaten sorun yok çoğu yekdem kapsamında...
iştirakinin halka arzı cabası..
halka arzdan kasaya girecek 800 m nin 400.450 m si kar olarak yansıyacak 2. çeyrekte...
kısacası 2021 de 12 aylık karı 2 milyar civarında olacak..
fk 4 civarında olur bu fiyata göre..
asıl mesele özel fonlara aktarılan paralar ne olacak...
tahminim yatırım bankasına sermaye olarak koyacak o paraları...
bana uyar...
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1453 yatay seyir doğru şeyler yazmışsın benimde söyleyeceğim şeyler var 3 aylık ta kur farkından 350 mio cıvarında gelkeck ayrıca doğan wind şubat 2021 de Temettü dağıtımı yapmış yani 3 aylığa 100 mio da oradan geliyor izahname de okudum sayfa 180 200 civarında inanmayan baksın
Terse derken,
beklentileri ve ümitleri bu dönemde en üstte hemen herkes tavan bekliyordu taban oldu onu demek istedim.
Yoksa konjonktür gereği düştü yükseldi o başka
0.50 den 1.10 cıktı tekrar 0.60 lara zaman içinde düştüğünü biliyorum.
Ama zaman içinde.
Böyle hayal kırıklığı olmamıştı yani
Ytd
Ben olayın doğanla alakalı olduğunu sanmıyorum,tüm kağıtlarda doldurt boşal işlemleri ve yabancı kaçışları var.Garip bir durum var bizim bilmediğimiz bir şeyi biliyorlar,acele ile tüm kağıtlarda malı devretme derdindeler.Benim umudum yok.Bu olay doholle alakalı değil,elbet dohol ucuz,ama o kadar çok ucuz kağıt var ki.
Birşeyler olduğunu, hatta olanların çoğunu, yabancının ardına bakmadan çıktığını bilmeyen kalmadı..
Ama piyasadaki işlemleri inceleyen analistler bazı şirketlerin fiyata bakmadan satıldığını, bazılarının da fiyata bakmadan alındığını söylüyor..
Anlık, günlük fiyat hareketinin, düşüş/yükselişin hikayesini bilmek zordur..
Bildiğim bir şey varsa, gerçek bir hikayesi olan şirket er geç hedefine gider..
Gider gider de gidene kadar bizi baya sıkıntıya sokar.2007 de arçeliği 10 küsur liradan alıp az bişi karla karla satıp trade ediyorduk.2008 bir vurdu kağıt 1.5 a kadar düştü.Şimdi grafiğine baktım 33 olmuş.Sanırım düzeltilmiş grafik dediğim rakamlar, 5.8 den alıp 0.86 a düştü gibi düşünün.Eğer 0.86 dan yakalarsan muhteşem bir kar,ama 2007 de 6 dan aldıysan hem düşüşe yakalandın canın sıkıldı hem de 33 desek borsa bazında eh işte denebilecek bir kar.O yüzden borsada zamanlama her şeydir.Elbet bluechip kağıtlarda enflasyon varken uzun vadede TL bazında kar mutlak olur da o kar işe yarar mı ona bakmak lazım.
emmi şu sıralar yatırım bankacılığıyla ilgileniyor sanırım...
yatırım bankacılığına bazı teşvikler sözkonusu..
200 m sermaye ile döndermek zor o işi..
sanırım fonlardan gelecek parayı dyatırım bankasına sermaye olarak koymayı planlıyor..
uv de karlı bir iş olabilir...
%100 ü doholün olduğu sürece kağıdı pozitif etkiler kanaatimce...
geçen ayki düşüşte 3.6...3.7 den karşıladı satışları....sonra geri alım dahi yaptı..
buralardan da geri alım yapar bence..
temettüyü cüzi miktarda tutması, nakitte kalması holdingin sağlığı için daha iyi bu piyasada..
piyasalar düzelirse temettü verimi de artacaktır..
2.4 e kadar bir geri çekilme olur mu bilmiyorum ama çekilirse de oralardan ek alım yapılabilir diye düşünüyorum..
şu anki dohol kümülatif değeri sadece enerji santralleri kadar...
yani diğer varlıkların hiç mi değeri yok..
13...15 falan yazanlar olmuş ama ileride belki olur..
sene sonuna kadar 7.5 civarında olabilir ...
yüksek kur doholün mevcut varlıklar ve gelirlerine değer katar
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben doholun değerlemesi ile hiç sıkıntıda değilimi elbet kağıt bedava ve borsanın en sağlam kağıtlarından biri.Ama 2007 de arçelik altıda birine düşerken de sıkıntılı bir şirket değildi.Elbet dohol yatırımcısıyım,gene alacağım hem de montanlı alacağım,zaten az bişi alıma da başladım.Ama alım hızım alım seviyelerim konusunda şu anda kararsızım.Sanki erken almaya başladım gibime geliyor,hiç huzurlu değilim,kimbilir belki de kağıdı bedava fiyatlardan bize aldıracaklar,fırsat maliyeti için belki de çok erken.Neyse kağıt elbet sağlam o kesin.
Emmi de benim gibi düşünüyorsa o da alttan nasılsa ucuza toplarım diyorsa,gavur yok,sokullu yok e kağıdı kim taşıyacak yukarı :))))))))))
Zaten investinge bakıyorum 3.5 üstü mallanmış dünya kadar küçük yatırımcı var,ilk olarak ora tenhalaşmalı,o küçükler malı satmalı ki olay az bişi değişsin:))))))))))
Kasım ayından sonra TL varlıklarda yakalanan pozitif hava maalesef ciddi şekilde terse döndü. Yabancı veya “ yeni para” girmeden , borsayı yukarı taşıyacak bir katalizör yok. Bu saatten sonrada yabancı uzun bir süre daha gelmeyebilir. Anca ABD ile ilişkiler düzelirse, “ siyasi “ para girişi olabilir
Dohol şok marketler ile ilgileniyor mu? Bugün bir arkadaşım bahsetti ben inanmadım. Sadece dedikodu sanirim var mi bildiğiniz somut birşey?
Galata wind için talep toplama 15-16 nisan
Alalım mı.. yabancıya gitmesin 😊
Benim ucu dışarda param yok
Hepsini DOHOL e gömmüşüm
Diger halka arzlarda olduğu gibi Galata wind de tavan serileri yapabilir.O zaman Dohol de hareketlenebilir.
Ayrica
Yatırım bankası faaliyete geçme durumu,
3 aylık bilançoda kur farkı geliri,
3 aylık bilançoda galata wind temettü geliri,
6 aylık bilançoda ise galata wind hisse satisindan gelecek kâr,
1 TL.nominal bedelli hisseyi Doğan holding 5.06 TL.den ortak satışı yoluyla satıyor yani 1 TL.nominal bedel maliyeti+ halka arz masraflardan sonra 3.90-3.95 TL.civari net kâr kalır.yaklasik 650 milyon TL.civari,
Bu dan iyisi şamda kayısı denir.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bekleyip göreceğiz emmi işini bilir, yaparun ha, ederun ha
Dohol ek satış hakkıyla toplam 160 milyon lot satıyor yani 800 milyon TL.bankasina para giriyor ayrıca 100 milyon TL.de temettuden alıyor eder 900 milyon TL.para deli para, bu parayla yatirim bankasını finanse eder, yeni şirketler satin alır, yapar da yapar, hisseyi elinde tutan ağababaları önceki yazdıklarımı ve bu yazdıklarımı bilmez mi? BİLİYORLARRRRR
Heh heh bizde biliyoruz da saygıdeğer ağababalari o itibarla