para üstüne de çocuğa şeker alır gibi bir şeyler alır :kahkah: bim olur erdemir falan işte :)
Printable View
cumhurbaşkanı erdoğan: (tcmb kararı) bırakın da bağımsız olarak karar versin - bloomberg ht
:oleyo::oleyo::oleyo::oleyo::bravo::bravo::bravo:: bravo::bravo:
"Nas ortadayken sana bana ne oluyor"
Nas ne demek beyler anlamadım
nasıl eğleniyor muyuz gençler :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Endekse her gün dolar rallisi bundan telli :halay:
Benim TL mevduatim yok denecek kadar az en cuma gunu 10bin$ bozdurdum vadelideki pozisyona ek teminat dursun ne olur ne olmaz diye
9.95 di sanirim bozdurdugumda fiyat , bugun 10.50
daha once yazmistim dolar 7.30 iken cam almistim dolar 9 lari gordugunde aldigim cam fiyatu %100 un uzerinde artmisti
Dolar %10 artarken diger taraftan %70 80 yiyorsan neden sevinelim
bunu tl mevduati olmayan bir kisi soyluyor
ne demek istiyor acaba? çok ilginç oldu bu...bugüne kadar hep değişiklik falan yok aynen devam derdi...
Erdoğan: (Siyasette 50+1 tartışması) O konuda değişikliğe giderse parlamento gider- TRT Haber
bi de bu var...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Yüzde 50+1 tartışması) Bunların hepsi maalesef yalan dolan, bu tür şeyler. Bu konularla, özellikle Anayasa değişikliğiyle ilgili karar merci parlamentodur- AA
Yılanoğlunun yükselmesini hiç bir Türk istemez ama mecbur alınan şey olduğundan şey sürekli yükselmek zorunda, muhtemelen şeyin yükselmesine ancak dış minnaklar sevinir, belki de şuan kahkaha atıyorlardır
Yılbaşına kadar yapsın ne isterse. Eğer TÜİK %20 ile yılı bitirir o kadar zam verirse bunlar sokağa çıkamaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Faiz kararı) Merkez Bankası bağımsız değil mi? Bırakın da bağımsız olarak kararını o versin." -AA
gerçekten bunu söylediyse bankadaki paranıza sahip çıkın...
aklı selim kişinin yapacağı konuşmalar değil...
o bankadaki dolarları şakkadanak tl ye döndüm diyebilir...
Sabah 20 Gr altın vardı satıp yarın alttan alayım dedim. Ben bu şartlarda indirim yapamaz diyordum bugün konuşunca şey vazgeçtim. Yarın 12 den başlar.
enflasyona ezdirmeyeceğiz diyorlar ya...tabii bahsettikleri tüik enflasyonu...yıl sonu %20 gibi çıksa bunlar memura emekliye %25 zam yapar...aha ezdirmedik sizi enflasyona olur...asgari ücrette bence 3.250 TL civarı olacak...
ama işe yaramaz...enflasyonu patlatır...neden? market, bakkal, mağaza, zart zurt sahipleri ne diyecek? ooo artık millette zamlı maaş var...o zaman bende ürünlerimi zamlandırayım...ortalık şenlensin...
bundan 1-2 yıl evvel konut kredilerini düşürdüler sonuç ne oldu peki 600 binlik ev 750 bin oldu bir anda kısacık zamanda...falan filan...
Kilit soru su. Kur basini alip gidecekmi ?? Yoksa 10-11 TL arasinda mudahale edilip durdurulacakmi ?
Eger her ay TL boyle %10 deger kaybeder ve ulke bir hiper enflasyon surecine girecekse Borsada duzeltme en cok bir kac haftalik olur....Borsada lineer seklinde her ay artmaya devam edecek.
O zaman Short butonu uzun bir muddet kullanilmayacagi icin sokmek lazim ve gelecek secimde Gilişdaroglu cumbaba. Yeterki agzini bantlayip secime kadar cok konusmasin....
Faizi indirdim hadi kredi cekin ne kadar kolay soyluyor
Bizlerden birsey kalmaz ise yetisen cocuklarin ev araba sahibi olmalari kocaman bir hayal oldu
Araba olmus 1 milyon en kotu ev olmus 2 milyon
Turkiye'de 2 milyon krediyi rahatca odeyebilecek calisan sayisi acaba kactir ?
yav bu iblisler kredi çekip o parayla şey alırlarsa nolucuk bak şindi kafam karıştı
*erdoğan 14:00'te mhp lideri bahçeli ile beştepe'de görüşecek
Şu garanti 12.20 garabeti olmasa idi ne olurdu ..fikri olan...:oleyo:
Yarın kredi kartı dönüyor. Bir yıllık ayçiçeği yağı alacağım. Zeytinyağı zeytin süt ürünleri stoklayacam.
Dolar bazlı durum. Kasım başına geri geldik. Dolar bazında Naci Ağbal nisan dibinden %1 uzaktayız. Dolar bazlı 2021 dibinden %6.5 yukarıda, yine 2021 dolar bazlı zirveden %39 aşağıdayız. Eylül başı zirveden ise %10 uaktayız. Resmen az gittik uz gittik dere tepe düz gittik, bir döndük baktık ki bir arpa boyu yok gittik
https://www.tradingview.com/x/UWKxjrJv/
biri bişey mi dedi şey 10,56 dan sert düştü 10,44 e :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Bu ülkede 1000 TL civarında emekli maaşı alanlar var. 1000-2500 arası alanlara %30 zam yapsan hangi ihtiyacını alabilir
Hicbirsey olmazdi Bist in kirmiziya alerjisi var gun icerisinde olan dususlerde gunun en dusugune dokunup hizlica 10 15 puan yukari aliyor
Bist te yatirimlari olanlar kar/zarar hesaplamasini $ a karsi yapmis o zaman kirmiziya alerjisini gorurduk
Onceden de yazdim simdide yaziyorum Viop basligindayazan kisilerden son aylarda Hisse alip $ bazinda karda olan kisi sayisi bir elin parmaklarini gecmez!. [onlarin isimlrini yeniden yazmaya gerek yok defalarca yazdim] dolar 8 lira iken hisse alan adam dolara karsi %30 kaybetmesine ragmen hissede %10 kazandim diye sevinc naralari atiyor
Önümüzdeki yıl zeytinyağı 500 ayçiçeği yağı 150-200 un 50 TL zeytin karaborsa olur hatta çoğu karaborsa olur
Önümüzdeki yıl cds faiz vs çoğu borcu çevirmez bu da MB nin rezervi sıkıntıya düşer. Geriye iki seçenek vardı en sondaki olur.