vay arkadaş 3.71 oldu ya..:) 17 dakikada
Printable View
gece kaçı gördüyse bugün açıklamalara bağlı oalrak orayı yeniden görebilir yada açıklamaların yumuşamasına göre 3.70 in az altlarında dolanabilir.
VİOP kısalar gene güldürdü...
5 haftadır sağolsun.
thy hissesi %11 çakılmış
Çüş diyecek duracak, deh diyecek gidecek...
Altın verin diyecek vereceğiz..
Döviz almayın diyecek duracağız.
Ne derse o...
endeksin, tabiri caiz ise : içinden geçmişler..
Sonunda kıyamet koptu da, üstadı azam muazzamın 2 ay önce buradan satın dediği yere (124.000 ) geldik...
Müthiş bir adamdı.
Çıkar mı ortaya?
Ben dememiş miydim diye...
Kara kara düşünüyordur ...
Zor durum.
Aynı durum VİOP ta uzun yakalananların başına gelmiştir.
Sabah kapatanlar gene de şanslı....
Hala bekliyorlarsa işleri zor...
borsa 100 antına sarktı
çok hareketli günler bizi bekliyo gibi
ABD-Türkiye arasındaki vize krizini ateşleyen adam
http://img7.mynet.com/hbr/2017/10/09...3d-640x360.jpg
ABD ile Türkiye arasında vizelerin karşılıklı olarak durdurulmasına yol açan krizin fitili, ABD nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un casusluk iddiasıyla FETÖ’den tutuklanmasıyla ateşlendi. İşte diplomatik krize yol açan o süreç.
http://www.mynet.com/haber/dunya/abd...adam-3308178-1
(bu adam bidliğimiz ŞÖFÖR/ulaştırma görevlisi)
New York Times bu haberi yaptı, ortalık karıştı
ABD-Türkiye ilişkilerindeki gerilim dünkü vize kararıyla zirve yaptı. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Türkiye'deki tüm büyükelçilik ve konsolosluklarda ziyaretçi sayısını asgari hale getirmek için vize hizmetlerinin askıya alındığı duyuruldu. Türkiye'de aynı şekilde karşılık verdi. Bu karardan önce New York Times'ın haberi dikkat çekti. NYT, ' ABD vatandaşları Türkiye’de siyasi rehine olarak hapiste ' demişti.
http://www.mynet.com/haber/dunya/new...isti-3308192-1
evet doğru tespit hatta Reis ABD gel Papazları takas edelim şeklinde açık ve net şekilde ifade etmişti.
Konsolosluğun içinde tutuklama kararı çıkarılan bir kişinin daha bulunduğu ve konsolosluktan bu nedenle dışarı çıkamadığı belirtiliyor.
Filmlerdeki gibi ( Bond, James bourne) türü adamları kullanmazlar onlar filmi izleyenlere çerez gibi eğlencelik. Göz önünde olmayan en az dikkat çeken adamlari kullanırlar bazen bakkaldan sipariş getiren çocuk bazen de trafikte yanımızdan fırlayan motorsikletli pizzacı cocuk
MI 5s cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolarları sattım..
3.65 derken bu tantana ile 3.70 satış fırsatı verdi..
3.60 ortalama ile aldıklarımı 5 ay falan taşıdıktan sonra 3.64 65 ortalama ile sattım..
Hayde geçmiş olsun
Türkiyede hafta sonu riski alınmaz gibi geliyor. Özellikle kaldıraçta
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
tcmb: dövizde jeopolitik baskı var. geçici olduğunu düşünüyoruz. Tedbir olarak stoğumuz var. hazırlıklıyız.
Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü'nde son ABD - Türkiye geriliminin etkilerini değerlendirdi
Bir gecede TL'nin ciddi anlamda değer kaybettiğini hatırlatan Matys önümüzdeki birkaç günde her iki cepheden gelecek yorumların hayati önem taşıyacağını söyledi.
Piyasaların belirsizliği sevmediğini ve belirsizliklerin arttığını ifade eden Matys dolarda Eylül ayı itibariyle algının düzelmeye başladığını ve doların sadece TL'ye karşı değil, diğer gelişen ülke paralarına karşı da değerlendiğini hatırlattı.
"ÇIKMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN DEĞİL"
Daha önce kurda yıl sonu itibariyle 3.35 seviyesini hedeflediklerini belirten uzman "Ama Dolar/TL 'de yıl sonu hedefimiz artık gerçekçi görünmüyor ve bunun güncellenmesi gerekiyor" diye konuştu.
Matys MB'den faiz artışı olmasa da MB'nin sıkı para politikasını sürdüreceğini belirtti. Matys "carry trade hala cazip. Türk ekonomisinin durumu iyi. Evet sorunlar var ama önce yetkililerin yorumlarını izleyelim...Şu an Türkiye'den çıklmak için doğru zaman değil" değerlendirmesini yaptı.
FED felan tamamda, JPY'yi işin içine karıştırınca üzerime alındım doğrusu..bari kürekle vurmsaydın ya..ne ağız kalacak ne burun..:)
Ne yapalım artık kusura bakma TL dünyanın en iyi carry-trade paralarından biri olunca NŞA başka türlü yorum yapamıyorum maalesef..
Neyse bir bakıma iyi oldu..bu kadar cari açığa, hatta bütçe açığına, bir bahane lazımdı..dolar durur vururdu..vurdu..:)
Ama bak sende aşağıdaki gibi yazma olur mu?..sonra buradakiler kürekle değil, kamyonla dalar ha..:)
Dolar faiz artışıydı, QT idi, vergi indirimleriydi, uluslararası piyasalarda değerlenmeye devam edecek bence..burada para akarının devamı açısından kilit ECB nin elinde (BOJ tek başına yeterli olmaz diye düşünüyorum)..sanmıyorum ama ECB ABD tipi taper(örneğin) yapıyorum dediği anda, piyasalarda, daha fazlasıyla EM'lerde sıkıntı başlar..o takdirde bu siyasi-ekonomik kargaşaları karesiyle çarparız artık..
Enki cidden dolarin ekonomiye fed e ivira baktigi yok bizde
1.80-3.94 hareketi tamamen siyasidi.
Fed diye kakaladilar herkese.
Yine yine yeniden 3.38 -3.81 hareketi tamamen siyasidi fed etkisi 1 veya 2 kurus olmaz .
Tr adam gibi yonetilen bir ulke olsa dolar cok daha duser cunku tl asiri degersiz bir durumda su an. 3.38 de de asiri degersizdi.
Ama cb nin hatalarini gordukce gelecek o kdr karanlik ki
Türk Silahlı Kuvvetleri İdlib operasyonu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada,TSK unsurlarının İdlib bölgesindeki görevini Astana sürecinde garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürdüğü ve 8 Ekim'den itibaren keşif faaliyetlerine başlandığı duyuruldu. Bu açıklama ile askerin sınırı geçtiği ilk kez açıklanmış oldu.
Mehmetçik, yabancı topraklarda...
PYD ile karşı karşıya gelecekler mi?
Allah yardımcıları olsun.
3,6955'ten virdim gitti gari :)
Azıcık düzeltsin, sonra yine alırız :oleyo:
Şimdi tabiki siyasi olayları yadsımak mümkün değil ama esas olay yıllardır para bolluğu sayesinde dünyada serseri gibi dolaşan trilyonlarca dolar para..benzer siyasi-ekonomik olaylar Brezilya, G.Afrika gibi muadili ülkelerde de oluyor ama akabinde paraları değerlenmekte gecikmiyor..yani kısaca onlarda da ansiklopedi atsan bir şey olmuyor..:)
Hatırlarmısın 2007 mi neydi..MB piyasadan birkaç günde 5 milyar dolar para çekiyor, dolar/TL banamısın demiyordu..nasıl demesindi ki, şişe oldukça boştu o günlerde..bir taraftan daha önce olmadığı kadar özel söktör dolar borçlanmaya başlamış..diğer taraftan, doğrudan yatırımlar, ciddi portföy girişleri, özelleştirme gelirleri ve nihayetinde vatandaşın krediye boğulması..
Tabiki geçmişe ait yorum yapmak kolaydır ama bahsettiğim şişe 2013'lerde artık dolmaya başlamıştı..etki şu olsun, bu olsun şişenin haznesi almakta zorlanıyor artık..
Ve bizler portföy yatırımları, yani sıcak parayla idare olduk bir süredir..bu dakikadan sonra global para akarı çekilmeye yüz tuttuğu anda dünyanın en iyi yönetimi bizde de olsa artık fark etmez, çok sıkıntı çekeriz..haklısın iyi yönetilmiyoruz ve bir sürü hata yapıyoruz ancak TL şu anki seviyesinde bile bana göre değerli..saygılar..
Bugün sattığım dolar$ ların hepsinin yerine KÜLÇE GÜMÜŞ aldım.
Toplam ağırlıklı ortalamam 16.50$ civarı oldu gümüşte.
Gümüş ons 40$ olduğunda tekrar mesaj atarım. O zamana kadar selametle kalın.
Vatana millete hayırlı olsun!
Dolar$ cılara selam olsun. Benden bu kadar Dolar$ hikayesi. Kağıt paralarla işim bugün itibari bitmiştir!
Benim adım TOMAS. Gümüş aldım doların artışı bana KOMAS. :) :) :)
Kazancınız bol olsun dostlar... Sevgiler... Saygılar...
O kadar...
Her ne olursa olsun, bu Kürt realitesiyle, Kürt sorunu bitmez...
Kürtler o bölgede bir kısmı, İran'da, bir kısmı Irak'ta, bir kısmı, Suriye'de ve majoritesi Türkiye'de olmak üzere belki 15 milyondan fazla bir nüfusla yaşıyorlar...
Artık çok daha güçlenmiş, çok daha akıllı, uluslararası desteği resmen ve fiilen alabilen, o bölgeyi kontrol altında tutmak isteyenlerin Şİİ Irak alternatifi olarak hazır ve nazırlar.
PKK yı, PYD yi, yenmekle bitmez.
Yarın GGD, OGB çıkarırlar olur biter.
Binde kırklara varan nüfus artışıyla destek hazır...
Türkiye'nin Güneydoğusu tümüyle, diğer yerleri de ortaklık olarak vermişiz.
Bu ülkenin sahillerini kapamışlar. Bütün mafyasal rant kapıları onlara çalışmakta...
Laf uzun.
PYD nin başını nasıl ezeceğiz bilmiyorum ama Kürt sorununun bitmeyeceğinden eminim.
Hayırlı uğurlu olsun diyelim..Aralığa kadar bekleseydin bari..uluslararası piyasalarda dolar değerlenecekken (beklentim o yönde), ons tarafından pek o kadar hayırlı olabileceğini düşünmüyorum..
NŞA tabii, sizin savaş beklentinizi bilemem..o zamanda zaten dolar ve altın/gümüş hepsi güvenli liman olur..saygılar..