Fitch ve moodys blöfü yemeyiz artık icraat zamanı dedi
Printable View
Biraz garip gelebilir ama o yıllardaki sanki Arjantin gibi biz gibi yerleri dövize alıştırma operasyonu neticesi bi abartı enflasyondu cunki böyle enpara ing gibi günlük ödemeli sistemlerde yoktu
Yani rokefeller in cin de gaz lambası satışı gibi lamba bedava gaz nasılsa benden
O dönemin dövizide ona benzer önce bi al Yıllar gecsede sen dönem dönem kazansanda o rakamları kağıt üstüne basan ben hep o işten kazanirim gibi
Yanlış hipotezse sorry
Adamlarin acelesi olmadığı procelerden birimi acep deye sesli düşündüm bi an
Çalıştığım iş yerinde uyanık geçinen aşırı cimri biri vardı,aybaşında maaşları aldıktan 2 gün sonra ev arkadaşı yanımıza geldi,arkadaştan borç istedi oda verdi,arkadaşım sinirlendi ama gülüyor da;hayırdır dedim? bunun ev arkadaşı tüm maaşı marka yatırıyor sonra bundan tl borç alıp sallıyor buda geçinmek için başkalarından borç alıyor dedi,dumura uğramıştım:yahoo:
Ben de eskiden bir şey zannedip izlerdim bunları ama bıraktım artık..
İktidarın borazanı olmuşlar !
Bir tek Aslı Şafak'ın esprileri ve Sadi hocanın sohbeti kaldı izlemeye değer!!
Işik Ökte bey haftalardır yıl sonu için dolara 4.12 hedefi verdiğini üzerine basa basa söylüyordu.
Bakalım bu çarşamba ne diyecek
:)
sabahları 6,30 ile izlemeye başlıyorum..
sabah bile bunlara saydırıyorum. kendi paralarını bile doğru kullanamayan ekonomist olur mu ?
dedikleri pozisy0nların tamamı iflasa gider.
SADİ Hoca hariç , kendisi çok değerli ve doğruları söyleyen bir insandır.
valla belki 100 kere ikaz etmiştir..
Bu adamların futbol yorumcusundan farkı yok. İki yıl kadar önceydi sanırım Türkçeyi de iyi konuşan bir İngiliz abi ara ara çıkıyordu bu kanala. Hiç unutmam biz müşterilerimize portföylerindeki döviz varlıkları uzun vadede artırmalarını öneriyoruz gibisinden bir iki laf etmişti. Sonrasında bir daha hiç karşılaşmadım kendisiyle bu kanalda. Güya ekonomi kanalı. Yersen.. tabii istisnalar elbette var; mesela bi tanesi Ahmet mergen.. gerçi o da epeydir yok ortada..
Bu arada kısa vadede 4,65 overshoot yapacak gibi.. ne dersiniz?
ABD 10 yıllıklar
3.087+0.092 (+3.07%)
As of 2:06PM EDT. Market open.
bu topic başlığını kim buldu ise cidden tebrik ediyorum.
profesyonel kaçınılmaz bir jest yapmış.
Aslında doların çıkmasına asıl reis ve adamları seviniyor. Onun için müdahale etmiyorlar gitsin gideceği yere kadar nasıl olsa ayk.kutuları💰💰💰💰 dolu.
Hükumet eskiden istikrar için akp derdi. Şimdi dolarcılar istikrar sürsün diye akp mi diyecek. Yok sanmam vatan sevgisi ağır basar zannımca. Ben doların şuanda bizdeki sorunları fiyatladığını fakat dxy ve diğer küresel faktörlerden yukarı gittiği kanatindeyim.. Ha birde baş danışman bir açıklama yapma gereği hissetmiş.
http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/ha...aiz-aciklamasi biraz soğutma çabası gibi.
Betoncuların çoğu batmadan, erk sahibi akılsızlar beton ile bir yere varılmayacağının idrakına varmadan DOLARDA yükseliş kaçınılmaz.
Tveterden alıntıdır.
Cari açık yıllık 55 milyar dolara, bütçe açığı 4 aylık 23 milyar liraya çıktı. Hazine %16,6 tefeci faizine rağmen borç bulamıyor. Dolar-Euro zaten ohoooo. Acısıyla tatlısıyla bir iktidarın daha sonuna geldik yapımda ve yayında emeği geçen herkesi Allah bildiği gibi yapsın😁😁
Ben biraz farkli düşüneyim.
Bence ortada restlesme var gibi..
Bence resti çeken CB karşılayan yabancı yatirimci.
Restin sebebi faiz enflasyon sebebi veya enflasyon sebebi.
Amcam dayatıyor. Onlarda blofu görüyor.
Örnekle anlatayım.
Durumu....
Dolar 4 tl. Faiz yuzde 10.
1 milyon dolari tl ye çevirdin. 4.000.000 tl . Faiz 400.000.
Lakin 1 yıl sonra dolar 4.4 tl. Yani yabanci birşey kazanmadı.
CB diyorki faiz yuzde 8 olsun borc parayi kısmayın dolar aynı yerde kalsın dolar basında 8 kazanın.
Bende siz ne isterseniz yapayım şeker fabrikalarini satayım vs.
Anlaşamıyorlar.
O da diyor ki ben kaybettim siz de kaybedin. Hip açıklama dolar yukarı hop açıklama dolar yukarı vs gidiyor.
Bakalım kim nerede nasıl pes edecek.
Bu nedenle de faiz de yükseliyor.
Sen bana birşey kazandirmiyorsun.
Senin hamleni bir adım önden görüyorum.
Devam et. Kim pes edecek diyorlar.
CB resti çekince su durumda ortaya çıkmış olabilir.
Öyleyse ver toprağı ver kıbrisi ver ver..
Şartlar sundular.
CB ok yaydan çıktı ne yapacagini bilmiyor. Kaçsam mi seçimi ben kazanmayayım mi diyor.
Biz. Biz de hep yumruk yiyoruz.
CB nın açıklamalarından edindiğim izlenim. Seçimi alırsa hepten rest çekecek gibi.
Annnnaaaaaaam..
Filme bak.
Necmettin BATIRel abimiz efektli:
https://streamable.com/je4aw
Rest denk ya da denk olduğu düşünülen güçler arasında olur. Eğer bir grup diğerine göre orantısız olarak güçlü ise ve güçlü grup zayıf olana en ufak bir bağımlılığa sahip değilse ama zayıf olan grup güçlü gruba mutlak bir bağımlılık içindeyse bu durumda bir restten ziyade blöften bahsedebiliriz.
Ancak blöf ancak ve ancak tek bir şartta mantıklıdır.
Güçlü olan zayıf olduğu düşünülenin zaaflarını ve gerçek durumunu açıkça görmemelidir.
Eğer güçlü olan sağlam veriler ışığında zayıf ve bağımlı olanın durumunu açıkça görüyor ise böyle bir durumda blöf yapmakta mantıklı olamaz. Hatta tehlikelidir. Zayıf olanın pozisyonunu blöf öncesi konumundan daha da kötü bir pozisyona getirebilir.
Aynı şeyi düşünüyoruz.
Lakin bugünkü oda tv soner yalçın yazısını okumani tavsiye ederim.
Yazının başlığı KIBIR
İyi akşamlar sayın forumdaşlar
Saygı ve bol kazanç dileklerimle..!!
Efsane geri dönmüş :)
Hem de tüm hızıyla.
https://i.hizliresim.com/Vrk8jq.gif
Asıl sorun tahvil faizinden ziyade Amerika'nın Mayıs 2017-Mayıs 2018 arası enflasyonunun resmi rakamlarla %2.5'a fırlaması. Bu beklenenden de büyük bir sıçrama. O nedenle FED artık düşük enflasyondan dolayı sürdürdüğü oyalama sürecini geride bıraktı. Artık hamleleri içinde enflasyon da var. Bam Bam Bam.
IIF: ARJANTİN'DEKİ KRİZ GELİŞEN PİYASALARDA DAHA BÜYÜK BİR ÇÖKÜŞÜN SİNYALİ OLABİLİR - BN
Bosporosu gördükten sonra bloombergi açtım ve bu haberi gördüm
Emerging Market FX Suffers "Death Cross" As Lira, Rand Collapse
https://www.zerohedge.com/news/2018-...-rand-collapse
Akılsızlar 2001 krizini mumla arayacak, Dolarlarınıza sahip çıkın , onları güvenli limana demirleyin aksi taktirde batan gemiyle birlikte sulara gömülmesi kaçınılmaz olacaktır. Dolarda yükseliş takdiri ilahidir yeterki güvende olsun...
Tulumbada su kalmadı..!!
Eninde sonunda IMF’nin kapısı çalınacak..!!
IMF de Türkiye yi kurtaracak kadar para bu sefer olmayabilir. İçerideki Dolar dan da destek sağlamak isteyeceklerdir başka çıkış yolu yok .
Bizim bonolara bakmak lazım ..........İlk direnç 18.50 miydi neydi bir çanak vardı.......... Orayı geçersek banka falan kalmaz memlekette............