İnansan da inanmasan da faizleri o belirliyor yapacak bir şey yok
https://www.isportfoy.com.tr/tr/yatirim-fonlari
Bu tablodaki İşbankası fonlarının getirisi net mi, yoksa yüzde 10 vergi kesiliyor mu?
0,80-0,90 aylık fon getirisinin yıllıktaki neti yaklaşık %8,5 olur.
Enflasyon (şimdilik) yüzde 12 ise yaklaşık yüzde 50 gibi negatif faiz söz konusu.
Hükümet 3,5 Tl dolar kurundan 6 TL ye olan süreçte TL mevduatçılarına attığı devalüasyon kazığını yeterli görmemiş olmalı ki bir de negatif faiz teklif ediyor.
Hani kalkınmanın temeli tasarruftu?
Hani Türkiyedeki tasarruf oranı çok düşüktü.
Her alanda olduğu gibi akla, bilime ters düşen her durum sonunda tepetaklak olur.
İşin trajikomik yanı ise zamanında terörist ilan edilmiş olan elinde döviz tutanlara "gelin TL ye dönün size negatif faiz verelim teklifi"
Sabah TELE-1 de Can ataklı döviz tutan herkes dövizlerini cash olarak istese 250 milyar bulunabilir mi diyordu.
Geçtim 250 milyarı beşte biri talep etse hakikaten verilebilir mi?
AnadoluBank:
32-60 gün
100K-500K arası =>11.25
Bankalardaki tüm nakitlerimi bugün aldım. Sadece altın ve yatırım fonları kaldı. Onlar da kurtardıkça alacağım. Sistemden çıkıyorum. Zaten bu forumlarda bile artık başlıklarla ilgili paylaşım yapılmıyor, sabah akşam boş siyasi paylaşımlar var.Adeta herkes kendini eğlendiriyor .
onlarıda dövize çevir al hacı (!)
tl falan filan hikaye (!)
belki sistem çöker bankalar batar filan, paran içerde kalır..(!)
bu zihniyetle yaşamaya devam edin..
evet piyasa harika değil, ülkemiz uçmuyor, %20 büyümüyoruz belki..
ama spekülatif hareketlerle, insanları korkutmaya ve bununla birlikte sistemi bozmaya çalışmaya hiçbirimizin hakkı yok!!!
beyhuude çabalar...:whistling:
ytd.
syg,
Aslinda bir oyunun içindeyiz.kazananlar ,kaybedenler .at zari ...duses...ooooo.
Piyasada islem yapin bari.sıkılmazsiniz.
Sistemin kahyası mısınız?
Size ne?
Herkes alın terini kendince maximize etmeye ve daha önemlisi güvende tutmaya çalışmakta hala özgürdür.
Elde ettiğiniz faiz gelirinizden pay mı veriyorsunuz ki , sistem dışına çıkanları siz beyhude işlerle meşgul olup böyle düşünmeye devam edin diye bıdı bıdı ediyorsunuz. Nasıl şu bankaya şu faizden verdim diye yazıyorsanız , sistemden çıkıyorum diyeni yermeniz sizin ne haddinize?
Hem sistemden çıkanlar (biri de benim) sayesinde , sistemde kalanların değeri de artar , en azından bu faydamıza saygı duymalısınız.
Siz sistemde kalın. Hayatınızda başarılar size.
faizler yukselirse faiz kaybınız olur.ve yukselicek bu sene....
istediğimi yaparken senin gibilerden icazet alacak değilim.
sistem dışına çıkmayı teşvik etmedim , etmem de.
sen önce , sistem dışına çıkmayı tercih eden forumdaşları , bir de dövize dön hacım gibi laflarla küçümseyemezsin. senin çapın nedir ki böyle bir öneride bulunma haddini kendinde buluyorsun? bi bitmediniz be kardeşim
bak yukarıda blue70 forumdaş , böyle davranırsak yükselecek faizlerden yoksun kalacağımız şekilde eleştirmiş.
Eyvallah. böyle konuş canımı ye.
Bu maliyete katlanmayı tercih ediyorum.
USD için Fibabanka Kiraz bile % 2,25 e düşmüş. Daha iyi bi teklife rastlayan var mı ?
Arkadaşlar ne kadar kızarsak kızalım sistemde kalmaya devam edelim. Düşünce tarzımız ya bankalara bir şey olursa üzerine kurarsak sistem dışına çıkardığınız varlıkların finansal sistemin işlemediği bir ortamda nasıl güvende tutacağımız ve değerlendireceğimiz üzerinde düşünmemiz gerekmektedir.
Fikrinize katılmasam da paylaşmanızda hiç bir sakınca görmüyorum...
https://www.burgan.com.tr/mevduat/basvuru-giris
Sitesinde 1-3 ay için 11,25 yazıyor. 11.80 i nasıl aldınız?
Ac it firin duvari delermis..
Syg,
[QUOTE=Delta Heavy;4116718]Benim duyduğum (bildiğim değil) kiralık kasalarda herhangi bir garanti yok.
KİRALIK KASANIZ SOYULURSA NE YAPARSINIZ?
Ancak soygun veya şube taşınmaları hukuken mücbir sebep sayılmamıştır. Yıllar önce bir kamu bankasının, Ankara Balgat Şubesinin bodrum katındaki kiralık kasa odacığına bir haftasonu yandaki inşaattan tünel kazılarak duvar delinip girilmişti. Ya anakasa dairesine giremedikleri ya da kiralık kasalarda daha değerli şeyler(belki de aranan sadece nakit veya altın değildi, belki gizlenen bir sır da çalınmış olabilir) olduğunu bildikleri için bilerek girmedikleri, ama kiralık kasaların hepsini boşaltıp götürdükleri bir soygun yaşanmıştı. O soygun hala muammadır ve failleri ortaya çıkarılamamıştır.
O soygunda kiralık kasasından çalınan eşyalar makul müşteri beyanı ile banka tarafından ödenmişti, ancak birkaç müşterinin astronomik talepleri vardı, hatta bazısı küçük kiralık kasa tuttuğu halde oraya sığacağından daha fazla altını olduğunu bile iddia etmiş, bilirkişi raporlarından ve duruşmada olay canlandırılarak, o miktarda altının metal çekmeceye sığmayacağı kanıtlandığı için bu tür yüksek talepler reddedilmişti. Ancak yüksek ama mantıklı talepler ,doğruluğu test edilemeyeceği için mahkeme kararı ile mecburen müşterilere ödenmişti. Kiralık kasa daireleri yangına karşı acil söndürme tertibatına sahip olduğu ve
SİGORTA:
21. BANKA, dilerse kiralanan kasayı ; kasanın tipini, ebadını vesair ölçütleri esas alarak,
kendi belirleyeceği ve değiştirebileceği riskler için, yine serbestçe belirleyeceği teminat
limitlerine kadar, dilediği sigorta şirketine sigorta ettirebilir ve KİRACI’yı dilediği
yöntemle bilgilendirebilir.
KİRACI, bu değişikliklere aynen uyacağını peşinen kabul etmiştir. BANKA ayrıca kendi
sigortalatabileceği limit ve risklere ek olarak KİRACI talep ettiği takdirde, prim tutarları
ve tüm mali ve hukuki yükümlülükleri KİRACI’ya ait olmak üzere, KİRACI’nın kasayı
daha yüksek bir teminatla ve/veya ek riskler için sigortalatması yönünde, KİRACI ve
sigorta şirketi arasında ayrı bir sigorta sözleşmesi yapılmasına aracılık edebilir.
KİRALIK KASA TALEBİ:
Yukarıda detayları belirtilen kiralık kasa ürün ve hizmetleriniz ile ilgili olarak tamamen
bilgilendirilmiş bulunmaktayım. Yukarıda yer alan kiralık kasa ürün ve hizmetleriniz ile ilgili
ücretleri kabul ediyorum. Adıma kiralık kasa açılmasını rica ederim
MÜŞTERİ BANKA
AD-SOYADI : YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.
GYO'larda temettü stopajı yok.
98bin i geçer ise, tamamı(98bin) gv sine tabi değil mi ?
hisse senedi alım satım %0 degılmı.?%15 niye?
YO ve GYO'dan temettu beyan sinirinin altinda kalirsa avantajli olur..
Ne stopaj odenmis olur ne de beyan verilir..
Ancak baska bir nedenle beyanname verilmisse bunlar da eklenmek zorunda diye biliyorum..
Syg,