[emoji23][emoji23][emoji23]
Lenovo K53a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[emoji23][emoji23][emoji23]
Lenovo K53a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de aynisini dusunuyorum.
Hem "dolari dusurduk" diyecekler
Hem "merkez bankasinin bagimsizligindan supheniz mi vardi"
Diye hava atacaklar.....
Gelecek toplantida da durum cok iyi diye faizleri dusurmeye baslayacaklar....SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Meali bence şöyle:
Ben faizlerin düşürülmesini istiyorum. Yapılacak faiz artışından ben sorumlu değilim. MB bakın bağımsız ve bağımsız şekilde faiz artırım kararı aldı. Aldıkları bu kararın sonuçlarını göreceğiz. Ekonomide olumsuz gidişat devam ederse sorumlusu ben değil MB’dir. Ben faizler düşsün dedim bunlar arttırdı. Sorumluluk bunlarda. Beni dinleseydiniz bunlar olmayacaktı.
Ekonomide olumlu gidişat olursa, Acı reçeteyi uyguladık sonu olumlu oldu başardık.
ülkedeki dolarizasyonu forumda da görüyorum. banka mevduat faizleri başlığında dahi faiz artışından, oların düşmesinden rahatsız yazılar görüyorum. ekonomi raydan çıkınca yönetim değişti. herhalde boşuna değişmedi. 1 ay önceki dolar seviyesine geldik, yani dolar pek düşmedi. 4 ay önce dolar 7 nin altındaydı. dolar hizaya gelinceye kadar faiz artar, zira dolara set çekemeyen ülkeyi yönetemez.
Doların 7,30 un altına düşmesi iyi değildir. İhracat ve rekabetçi kur açısından zaten ben de buna katılıyorum. saygılar
Yine beklenti karşılanmayacak gibi umarım yanılırım sabahtan beri izliyorum yorumcuları hafiften hazırlıyorlar 200 baz puanlık artışa yok yayınlanacak metinde önemli yok bir daha ki toplantıya güçlü mesaj verilir denmeye başladı baya umutsuzum bugün ve yanılmayı çok istiyorum
SON DAKİKA:
Sağlık Bakanı, Fahrettin KOCA,
Çin aşısı ile ilgili Aralık ayında en az 10 milyon gibi bir aşıyı alabilir olacağız.
Ocak ayında da en az bu kadar olacak. Bu sayı iki katına kadar çıkabilir. Bir iki gün içerisinde sözleşme imzalanır olacak.
Son Dakika Haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan flaş aşı açıklaması
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/so...amasi-41666043
—-///
Pegasus: 20 Kasım'dan itibaren hafta sonları saat 10.00 ile 20.00 dışında uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasından uçuşu olan misafirlerimiz muaftır
18/11/2020 09:57:09
—///
Beklenen Faiz arttırımı gelir,
Dövizde düşüş tırmanırsa;
Kısıtlamadan muaf olan havayolları şirketleri;
Sağlık Bakanımızın son dakika aşı haberi
Yüksek döviz açığı olan Thy gibi şirketlerimiz;
Öğleden sonra 1 taşla 3 kuş vurma ihtimalleri doğar.
Şimdilik herşey lehlerine;
Öğlen 2 den sonra, dövizin seyri
Büyük resmi daha da netleştirecek...
Dolar 2.5 yıl önce papaz krizinde 7.20 görmemiş miydi?O dönem faiz oranlarımız neredeyse benzer seviyede idi.
Ülkemizin en iyi dönemlerinde bile %10 yıllık enflasyonu olmuyor mu?
2.5 yıllık enflasyon %30 desek 7.20x1.3 =9.36
Ayrıca o dönemde MB rezevimiz -50 Milyar dolar değildi
Şok bir faiz artış ile durdurulmazsa 9.50 ler olması içten bile değil.
Sadece fikir cimnastiği yapıyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir...
4-5 puan faiz artışı beklemiyorum
1.75 yada 2 puan faiz artışı gelir diyorum..
Hatta hiç artış bile gelmeyebilir..
Fibabanka ile yaşadığım muhteşeme deneyimi paylaşayım.
Geçen hafta burada da yazdığım üzere 10 gün önce internetten kiraz hesap başvurusu yaptım, arayacağız dediler üzerinden 1-2 geçti aramadılar, ben aradım tekrar işleme aldılar, mutlaka aranacaksınız dediler, yine aramadılar, 2 gün sonra akşam saatlerinden 444lü bir numaradan arayıp kurye yönlendirmesi yapılacağını söylediler, ben de biraz sızlandım bu esnada, bekliyorum dedim. Kurye size bilgi verecek, mesajla gelir filan dediler. Üzerinden 1 hafta geçti ses seda yok. Az önce tekrar aradım ve bingo. Böyle bir kayıt, başvuru sistemde yokmuş! Ağzıma geleni söyleyip istemiyorum dedim. Bunlar böyle ergence iş yapıyorlarsa koca koca mevduatları nasıl yönetecekler bilmiyorum.
11 Kasım'da bunları yazmışım görüşlerimde bir değişiklik yok.
Bana ilginç gelen nokta ise.
Şu an piyasa faizi % 15 Bugün politika faizine yapılacak 400 puanlık bir artışı piyasa nasıl faiz artırımı olarak algılıyor? Tuhaf
Şimdiki güncel faiz görevden alınan merkez bankası eski başkanının belirlediği en son oranda olacak.
noluyo yeşil soğan saldı kendini bir şeyler mi fiyatlanıyor
faiz indirimi gelecek akıllı olun :) bu ortamda tum dunya faiz indiriyor. Biz arttırırsak ters ruzgar bu kıs pandemıde bizi bitiri. Ya 1000 puan gibi ucun bir fazi arttırımı yada faiz indirimi bekliyorum
fiba da makas 350 pip oldu şimdiden... alışlar aşağı çekiliyor...
Yaprak kımıldamıyor sayın seyirciler :)
4.75 baz yükseldi 15 oldu.
%15 artık "tek" tabela faizimiz.
hayırlı olsun.
475 baz puan soğan 7,52
mantıklı olan yapıldı hayırlı olsun
Şükürler olsun eccük de bi iz gülek
Nkolay fx 1600 krs cikardi 14.00te çakal bunlar simdi normal.
Arkadaşlar bunun türkçesi artık bundan sonra faiz artışları enflasyona endeksli olacak ve enflasyonun 2-3 puan üstünde olacak ayrıca Aralık 24 ün de bir daha faiz arttıracak 100veya 150 baz puan gibi saygılar.
Artik hep faiz arttiririm demiyor metinde.bu seferlik olabilir artis.
Mevduat faizlerine çok yansımaz
daha doğrusu hemen yansımaz
16 - 17 civarı olabilir orta vadede
15 az ya. 15 için dövizi bozdurmam.
gelsin güncellenen banka oranları
başta aktif
Mevduatçılara yansıyacak oran fazla olmaz gibi
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.