Dolar 2.5 yıl önce papaz krizinde 7.20 görmemiş miydi?O dönem faiz oranlarımız neredeyse benzer seviyede idi.
Ülkemizin en iyi dönemlerinde bile %10 yıllık enflasyonu olmuyor mu?
2.5 yıllık enflasyon %30 desek 7.20x1.3 =9.36
Ayrıca o dönemde MB rezevimiz -50 Milyar dolar değildi
Şok bir faiz artış ile durdurulmazsa 9.50 ler olması içten bile değil.
Sadece fikir cimnastiği yapıyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir...
4-5 puan faiz artışı beklemiyorum
1.75 yada 2 puan faiz artışı gelir diyorum..
Hatta hiç artış bile gelmeyebilir..
Fibabanka ile yaşadığım muhteşeme deneyimi paylaşayım.
Geçen hafta burada da yazdığım üzere 10 gün önce internetten kiraz hesap başvurusu yaptım, arayacağız dediler üzerinden 1-2 geçti aramadılar, ben aradım tekrar işleme aldılar, mutlaka aranacaksınız dediler, yine aramadılar, 2 gün sonra akşam saatlerinden 444lü bir numaradan arayıp kurye yönlendirmesi yapılacağını söylediler, ben de biraz sızlandım bu esnada, bekliyorum dedim. Kurye size bilgi verecek, mesajla gelir filan dediler. Üzerinden 1 hafta geçti ses seda yok. Az önce tekrar aradım ve bingo. Böyle bir kayıt, başvuru sistemde yokmuş! Ağzıma geleni söyleyip istemiyorum dedim. Bunlar böyle ergence iş yapıyorlarsa koca koca mevduatları nasıl yönetecekler bilmiyorum.
11 Kasım'da bunları yazmışım görüşlerimde bir değişiklik yok.
Bana ilginç gelen nokta ise.
Şu an piyasa faizi % 15 Bugün politika faizine yapılacak 400 puanlık bir artışı piyasa nasıl faiz artırımı olarak algılıyor? Tuhaf
Şimdiki güncel faiz görevden alınan merkez bankası eski başkanının belirlediği en son oranda olacak.
noluyo yeşil soğan saldı kendini bir şeyler mi fiyatlanıyor
Yer İmleri