Dolar 2.5 yýl önce papaz krizinde 7.20 görmemiþ miydi?O dönem faiz oranlarýmýz neredeyse benzer seviyede idi.
Ülkemizin en iyi dönemlerinde bile %10 yýllýk enflasyonu olmuyor mu?
2.5 yýllýk enflasyon %30 desek 7.20x1.3 =9.36
Ayrýca o dönemde MB rezevimiz -50 Milyar dolar deðildi
Þok bir faiz artýþ ile durdurulmazsa 9.50 ler olmasý içten bile deðil.
Sadece fikir cimnastiði yapýyorum.
Yatýrým tavsiyesi deðildir...
4-5 puan faiz artýþý beklemiyorum
1.75 yada 2 puan faiz artýþý gelir diyorum..
Hatta hiç artýþ bile gelmeyebilir..
Fibabanka ile yaþadýðým muhteþeme deneyimi paylaþayým.
Geçen hafta burada da yazdýðým üzere 10 gün önce internetten kiraz hesap baþvurusu yaptým, arayacaðýz dediler üzerinden 1-2 geçti aramadýlar, ben aradým tekrar iþleme aldýlar, mutlaka aranacaksýnýz dediler, yine aramadýlar, 2 gün sonra akþam saatlerinden 444lü bir numaradan arayýp kurye yönlendirmesi yapýlacaðýný söylediler, ben de biraz sýzlandým bu esnada, bekliyorum dedim. Kurye size bilgi verecek, mesajla gelir filan dediler. Üzerinden 1 hafta geçti ses seda yok. Az önce tekrar aradým ve bingo. Böyle bir kayýt, baþvuru sistemde yokmuþ! Aðzýma geleni söyleyip istemiyorum dedim. Bunlar böyle ergence iþ yapýyorlarsa koca koca mevduatlarý nasýl yönetecekler bilmiyorum.
11 Kasým'da bunlarý yazmýþým görüþlerimde bir deðiþiklik yok.
Bana ilginç gelen nokta ise.
Þu an piyasa faizi % 15 Bugün politika faizine yapýlacak 400 puanlýk bir artýþý piyasa nasýl faiz artýrýmý olarak algýlýyor? Tuhaf
Þimdiki güncel faiz görevden alýnan merkez bankasý eski baþkanýnýn belirlediði en son oranda olacak.
noluyo yeþil soðan saldý kendini bir þeyler mi fiyatlanýyor
Yer Ýmleri