https://www.bloomberght.com/agbal-uz...nmuyor-2274119
Printable View
GBC malesef düşmeye devam ediyor. portföyümdeki en berbat fon. altında bu kadar inat etmelerini anlamıyorum. fon sepeti fonu adı üstünde hedge için hiç mi pozisyon almaz. ons -1 yapsın fonlar -2 düşüyor zaten. yönetimine güevenmekte çok hata ettim. umarım ay içinde onsun tepkisiyle beraber kurtulurum.
Son dakika haberine göre Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, bu yıl uzun bir süre için faiz indirimini düşünmenin mümkün görünmediğini söyledi. Ağbal, geçmiş döngüler faizi çok erken indirmenin ekonomik maliyetleri olduğunu gösterdiğini belirtti.
ben de bi ara almıştım, baktım düşüyor, derhal satıp hsyf'ye çevirerek zararımdan kurtuldum. ısrarla altın fonu olmadıklarını söylüyorlar ama bir yıl içinde 1200 onzdan 2080'lere çıkan onzu yeterince realize etmiyorlar. üç beş yıllık dönemlerde illa ki iyi olacaktır ama açık konuşayım, ben üç beş yıl boyunca sabredecek bir yatırımcı profiline sahip değilim. iyi gitmeyen hsyf'me dahi en fazla bir ay tahammül edebiliyor, derhal gereğini yapıyorum. sanırım, heyecanlı bir yapım var.
Hem ons düşüyor hem dolar, o yüzden çifte zarar yazıyor, Euro long etf lerden de zaman zaman ekşi yazıyor, gümüş de var ama onun da işi belli değil, çok volatil bir fon haline geldi, düştükçe ekleme yaptım ama düşmesi bitmedi. Fonda zararkes yapmak bana mantıklı gelmiyor ( böyle aktif yönetilen fonlarda) Sabretmek lazım bence er geç inenler çıkacaktır, ama bu dönem faizler yüksek olunca elde tutma maliyeti artıyor bu konuda da haklısınız
OSD almayı Akbank Yatırım üzerinden denedim.
"FON, SATILABILIR PAY LIMITINE ULASMISTIR. YENI ALIM TALIMATLARI, FONDAN CIKIS OLMASI DURUMUNDA ILETILEBILECEKTIR. DAHA SONRA YENIDEN DENEYEBILIRSIN." uyarısı aldım.
Bugun 13.30'dan önce alış yapılabilseydi, akşamki oluşacak fiyattan alış yapacak, ve dolayısıyla haftasonu getirisinden de yararlanmış olacaktık. Ben mi yanlış biliyorum?
Evet valor dolayısıyla emir gerçekleşme tarihi pazartesi olacaktı ama, emirin verildiği günün fiyatından alış/satış yapılıyor diye biliyorum. Tecrübeliler aydınlatırsa sevinirim.
Benim bildiğim, valör günü ne olursa olsun, emrin verildiğinin günün akşamında gerçekleşecek fiyattan alır/satar. Fakat paranın hesaba geçmesi valör gününün sonunda olur..
Dolayısıyla bugun 13.30 dan önce OSD alınsaydı, haftasonu getirisinden de faydalanılabilecek olunurdu. Fakat paraya erişebilme imkanı en erken pazartesi olurdu.
OSD fon izahnamesindeki bilgi:
- Yatırımcıların BİST Borçlanma Araçları Piyasası’nın
açık olduğu günlerde saat 13:30’a kadar verdikleri
katılma payı alım talimatları talimatın verilmesini
takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay ffiyatı
üzerinden yerine getirilir. BIST Borçlanma Araçları
Piyasası’nın açık olduğu günlerde saat 13:30’dan
sonra iletilen talimatlar ise, ilk fiyat
hesaplanmasından sonra verilmiş olarak kabul edilir
ve izleyen hesaplamada bulunan pay fiyatı üzerinden
yerine getirilir. BIST Borçlanma Araçları
Piyasası’nın kapalı olduğu günlerde iletilen talimatlar
izleyen ilk işgünü yapılacak ilk hesaplamada
bulunacak pay fiyatı üzerinden gerçekleştirilir
cuma günü alınan fon hafta sonu nemalanmıyor diye biliyorum ben de.
Bugünkü getiri tüm haftasonunu kapsayacak, mesela ppf ler cuma günü daha fazla getiri sağlıyor (üç günlük getiriyi cuma günü sağlıyor), osd üzerinden gidersek cuma sabah aldigimizda cuma akşam oluşan fiyattan almış oluyoruz yani hafta sonu getirisi ile beraber almış oluyoruz, kazancımız ptesi akşam olusan fiyatla salidan başlıyor
Cuma günü öğleden önce verilen osd talimatı o gün akşamki fiyattan gerçekleşir. Ancak hesapta ptesi görünür, haftasonu nemalanır.
Benim hep öyle oldu Hep sabah 9 bucukta verdim, o gün akşam fiyatından portföye girdi. Bu şekilde gerçekleşti.
Öğleden sonra verdiğimde ertesi gün fiyatından girdi.
Lithuian'ın dediği gibi valör günü sadece fonun hesaba geçeceği tarihi belirler.
Ögleden önce verilen emirler akşam fiyatından, ögleden sonra verilen emirler ertesi gün akşam kapanıştan gerçekleşir.
Valör hesaba ne zaman gireceğini belirler.
Tüm fonlar için öğleden önce verilen emirler o akşam , öğleden sonra verilen emirler , sonraki akşam fiyatından girer.
Ben 7 yıldır her gün alım yapıyorum, bunun dışında olana raslamadım.
Valör yani t+1, t+2 vs. emir gönderilen fonun ne zaman portföye gireceği ile ilgili bir durum, gerçekleşme fiyatı ile ilgisi yok.
Cuma akşamki fiyat dediğiniz aslında pztesi sabahki fiyat ile aynı, yani pztesi sabahki fiyatla almış olmanız lazım.
o fiyat da haftasonunun nemasını içerir.
Yani nemalanmış fiyattan alım gerçekleşmiş olur, haftasonu nemasını almış olmazsınız
ben böyle biliyorum
yanlışım varsa kusura bakmayın
Yok est. nema mevzu için demedim onda haklısınız. cuma kapanışta nemalanıyor evet dediğiniz gibi.
Ama cuma kapanış yani ptesi sabah fiyatından girer, doğru, aynı şeyi diyorum.
Gerçekleşme fiyatı için söyledim.
Yani mesela tkf için sabah verilen emir bugün kapanış fiyatından, bu saatten sonra verilen emirler pazartesi akşam kapanış fiaytından gerçekleşecek, valörü ile ilgisi yok anlamında söyledim.
Yani osd'yi cuma kapanış fiyatından edinmiş oluyor anlamında.
Eğer ppf ve öst ler, haftasonu nemalanmasını cuma akşamına katıp hesaplıyorlarsa (ki bu kulağa ilginç geliyor, gelecek fiyatını nasıl bilip yansıtıyorlar ?)
o zaman cuma günü bu fonları alan yatırımcı dezavantajlı oluyor evet.
Neyse ben bugun bir miktar PPZ aldım, pazartesi sonucu göreceğiz.
13.30'dan önce alım emri vermiştim.
1,066294 fiyatından gerçekleşmiş (şuan tefas'ta gözüken fiyat) ve hesaba yansıtılmış.
Dolayısıyla evet pazartesi günü kazanç elde edilmiş olacak.
Cevap veren , kafa yoran herkese teşekkürler.
Bu durumda PPF fonları için cuma günü öğleden önce alımlarda yatırımcı açısından bir dezavantaj oluşmadığını anlamış olduk.
ÖST fonları için ise; forumdaki genel kanı anladığım kadarıyla dezavantaj oluşabileceği yönünde (?).
tcmb resmi kur -0,75%
Repoya aliniyor para bosta birakmaz nemalandirir.
M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisse senedi fonlarının KAP raparlarında geçen "TEDAVÜL ORANI" hakkında bilgisi olan var mı? Hisse al-sat hızının göstergesi gibi geldi bana.Yüksek oluşu yöneticinin çok al-sat yaptığını mı gösteriyor?Bilen varsa sevinirim.
05 Şubat Cuma günü, kesin olmayan getiri oranımız:
NNF +0,32%
Bist100 -0,50%
Borsaya n'oluyor böyle 2 gündür negatif ayrışıyor anlamadım, kur da düşüyorken. Dolar bazında pahalılaştık diye mi acaba. Yabancılar da hafif hafif azaltıyor payları iş yatırım raporlarına göre...
Ben de aynı durumdayım hocam, düştükce aldım ama bu fon hep düşmeye devam etti. Son 3 ayda maalesef yatırımcılarıni çok üzdu, ama fon yönetimine güvenim tam, dolayısıyla şu anda 12K zarar olmasına rağmen sabırla taşımaya devam edeceğim.
M2003J15SC cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Öst ler 3 günlük hangi bankaysa o bankanın ppf sinde 3 günlük nemalanir
Örnek FIBA dan cuma günü osd aldın
P.tesii 3 günlük fil fon getirin olur.
Bu dediğim cuma 13.30 dan önce alımlarda geçerli +1 e goreM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet arkadaşın dediği doğru.ost alımı ppf ile 3 gün nemalanirM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tacirler (Tkf, Tcd) ve Qinvest Portföy'ün(Eib,Eic,Eid)fonlarına ait dağılımlar Kap'ta yayımlanmış.
Tpf nin dönüşümü tamamlanmış. Mevduat üstü getiri hedefleyecekmiş. Yönetim gideri %1,5
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi