Sayfa 783/1003 İlkİlk ... 283683733773781782783784785793833883 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 6,257 - 6,264 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    hocam emin misiniz
    Benim hep öyle oldu Hep sabah 9 bucukta verdim, o gün akşam fiyatından portföye girdi. Bu şekilde gerçekleşti.
    Öğleden sonra verdiğimde ertesi gün fiyatından girdi.
    Lithuian'ın dediği gibi valör günü sadece fonun hesaba geçeceği tarihi belirler.
    Ögleden önce verilen emirler akşam fiyatından, ögleden sonra verilen emirler ertesi gün akşam kapanıştan gerçekleşir.
    Valör hesaba ne zaman gireceğini belirler.
    Tüm fonlar için öğleden önce verilen emirler o akşam , öğleden sonra verilen emirler , sonraki akşam fiyatından girer.
    Ben 7 yıldır her gün alım yapıyorum, bunun dışında olana raslamadım.
    Valör yani t+1, t+2 vs. emir gönderilen fonun ne zaman portföye gireceği ile ilgili bir durum, gerçekleşme fiyatı ile ilgisi yok.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Benim hep öyle oldu t+1 alım valörlü fonlarda. Hep sabah 9 bucukta verdim. Bu şekilde gerçekleşti.
    Cuma akşamki fiyat dediğiniz aslında pztesi sabahki fiyat ile aynı, yani pztesi sabahki fiyatla almış olmanız lazım.
    o fiyat da haftasonunun nemasını içerir.
    Yani nemalanmış fiyattan alım gerçekleşmiş olur, haftasonu nemasını almış olmazsınız
    ben böyle biliyorum
    yanlışım varsa kusura bakmayın

3.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Cuma akşamki fiyat dediğiniz aslında pztesi sabahki fiyat ile aynı, yani pztesi sabahki fiyatla almış olmanız lazım.
    o fiyat da haftasonunun nemasını içerir.
    Yani nemalanmış fiyattan alım gerçekleşmiş olur, haftasonu nemasını almış olmazsınız
    ben böyle biliyorum
    yanlışım varsa kusura bakmayın
    Yok est. nema mevzu için demedim onda haklısınız. cuma kapanışta nemalanıyor evet dediğiniz gibi.
    Ama cuma kapanış yani ptesi sabah fiyatından girer, doğru, aynı şeyi diyorum.

Gerçekleşme fiyatı için söyledim.
    Yani mesela tkf için sabah verilen emir bugün kapanış fiyatından, bu saatten sonra verilen emirler pazartesi akşam kapanış fiaytından gerçekleşecek, valörü ile ilgisi yok anlamında söyledim.

Yani osd'yi cuma kapanış fiyatından edinmiş oluyor anlamında.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4. Eğer ppf ve öst ler, haftasonu nemalanmasını cuma akşamına katıp hesaplıyorlarsa (ki bu kulağa ilginç geliyor, gelecek fiyatını nasıl bilip yansıtıyorlar ?)
    o zaman cuma günü bu fonları alan yatırımcı dezavantajlı oluyor evet.

Neyse ben bugun bir miktar PPZ aldım, pazartesi sonucu göreceğiz.

5.  Alıntı Originally Posted by Lithuan Yazıyı Oku
    Eğer ppf ve öst ler, haftasonu nemalanmasını cuma akşamına katıp hesaplıyorlarsa (ki bu kulağa ilginç geliyor, gelecek fiyatını nasıl bilip yansıtıyorlar ?)

Evet bana da tuhaf gelmişti başta , pazar günü dünyaya meteor çarpsa, cuma günü bunu umursamıyor ppf ve ostler.
    forexte falan haftasonu swapları salı sabahı yani ptesi akşamı işlenir genelde o da sabit olmasına ragmen.

6.  Alıntı Originally Posted by Lithuan Yazıyı Oku
    Eğer ppf ve öst ler, haftasonu nemalanmasını cuma akşamına katıp hesaplıyorlarsa (ki bu kulağa ilginç geliyor, gelecek fiyatını nasıl bilip yansıtıyorlar ?)

PPZ yi öğleden önce aldıysanız 14:30 da hesabınıza geçiyor. 3 günlük nemayı alıyorsunuz diye biliyorum
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

7.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    PPZ yi öğleden önce aldıysanız 14:30 da hesabınıza geçiyor. 3 günlük nemayı alıyorsunuz diye biliyorum
    Evet ppf alınca aynı günün getirisini, cuma gunuyse 3 günlük getiriyi alıyorsunuz.
    (Bende böyle biliyorum)

8.  Alıntı Originally Posted by Lithuan Yazıyı Oku

yaklasik 0.141% karla pazartesi hesabinizda
    Canlar gider heyyyy

Sayfa 783/1003 İlkİlk ... 283683733773781782783784785793833883 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •