Bu açık seçik taraf tutmamız için çok erken bir zaman dilimi,ukraynayı tutacaksak biraz işi uzatıp alabildiğimizce taviz alaydık iyiydi.
Printable View
Bu açık seçik taraf tutmamız için çok erken bir zaman dilimi,ukraynayı tutacaksak biraz işi uzatıp alabildiğimizce taviz alaydık iyiydi.
Karabağ sorununda kurulan Minsk 3 lüsü gibi komisyon kurulup zamana yayılmalı.(30 sene)
Hey allahım ukrayna ile turizmimiz artacakmış,yahu her turizmci bilir,ruslardan beleşçi tek turist grubu varsa o da ukraynalılardır.Ukraynada para mı var ki bize faydaları olsun.
Yeni akitin münevver yazarı Abdurrahman Dilipak cemaatle teravih namazının yasaklanması hakkında "Parti kongreleri serbest, cemaatle namaz yasak" deyip sitem etmiş.
Şuna hak vermek hiç içimden gelmiyor ama haksız mı?
Yıllardır böyle. 7-8 yıl önce arkadaşla ukrayna havayolları uçağı ile kiev aktarmalı İstanbula dönüyorduk, yanımıza oturan ukraynalı afet İstanbul'a Türk sevgilisine gidiyordu. Ayrıca arkadaşın ipodu bagajından çalınmıştı, eve gidince anlamış, şikayet mikayet birşey çıkmadı, üzerine bir bardak soğuk su içmişti maalesef...
Putin delirmiştir şu an.Bikaç gün önce reisi aramıştı montrö falan diye.Bu kadar açık taraf tutmak bakalım ne getirecek.Bu montrö konusu öyle meclis başkanının misal verdim olayının çok ötesinde anlaşılan.
Reis şimdiye kadar eyyy putin demedi bakalım o düzeye gelecek mi.
2 sene önce mi ne Ukraynalı bir havayolu firması ile uçmuştum Avrupa'ya giderken çok ucuz diye. UIA idi sanırım. Bir daha tövbe. Bu zamana kadar tek problem yaşamışlığım yok pegasus'tan tut, easy jet, thy, onurair, klm, alitalia, lufthansa falan fıstık bir sürüsü ile bir şekilde uçtum ama bu bambaşkaydı.
Uçuşa bir kaç saat kala telefondan online check-in i kapatıyorlar, bankodan boarding pass vermek için de 15 ya da 20 euro mu ne istemişti görevli. Biraz üsteleyince verdi pass'ı bedavaya. :p Kime ne tutturursak diyor herhalde aç köpekler.
Onlarca defa uçtum bir kere bile bunun yanına bile yaklaşacak bir rezalet yaşamadım kimsenin beğenmediği o pegasus'la. Sonradan eve dönünce araştırdım, bu firmanın sürekli yaptığı bir pislikmiş bu. Kekleri avlıyorlar bu şekilde.
Eski SSCB ülkelerinde 2000 li yılların başlarında yaygın uygulamadır,istedikleri para aslında rüşvettir.
Parayı vermezsen kırmızı ıstampayı gösterir,100 dolar versen tamamını almazlar içinden 10 dolar alır üstünü iade ederler.
Güncelde bu uygulamalar pek yaygın değildir.
Endonezya'da(BALI) başıma çok daha farklısı geldi,omuzunda sırmalı rütbeli bir görevli beni ve arkadaşımı sıradan aldı(yandık galiba dedim-adam ingilizce de bilmiyor)10 dolar karşılığı VİP den geçirdi.
Ben bu uygulamalara ayak bastı parası olarak bakıyorum. :)
Belarus uçakları antonov lar anlatılmaz yaşanır,damından su akar..tuvaletlere su basar...yolcular uçak kalkmadan şişeleri açarlar..cep telefonu kullanmak serbest..vs.vs... pasaport kontrol olayı pehhhhh..:drunk:
Bilmediğim için soruyorum, olacağından değil de;
Misal, çok umudumuzu kaybetsek, ne var ne yok satıp savsak, ev, dükkan, arsa, tarla ve paralarımızı çeksek, yurt dışına giderken yerleşmeye tabi 'anamızı da alıp', bütün paramızı da yanımızda götürebiliyor muyuz, ?
Yoksa, sen git paralar gidemez mi deniyor, şimdiye kadar hiç aklıma gelmeyen düşünmediğim bilmediğim şeyler...
Savaşlar, yıkımlar, sürgünlerin ardından Umut geliyor. Umut "Hayat Akan Bir Sudur"'da Kulin, Veda ile başladığı Osmanlı ailelerinin yaşamına, bu kez de Cumhuriyetin yeni kurulmakta olduğu sancılı yıllarda tanıklık ediyor. Akıp gitmekte olan günlük hayat derinden değişmekte, bu değişim aşklara, dostluklara, aile ilişkilerine, her şeye yansımaktadır.
Ayşe Kulin, bir kez daha okurlarına ellerinden bırakamayacakları, okuyup bitirdikten sonra anılarına katacakları bir armağan sunuyor.
Şems'in 40 Kuralı-Elif ŞAFAK
Eleştirdiğim yerler olsa da öneririm.(eleştirim bende saklı)
https://www.posta.com.tr/elif-safakt...0-kurali-14997
Yirmi İkinci Kural: Hakiki Allah aşığı bir meyhaneye girdi mi orası ona namazgah olur. Ama bekri aynı namazgaha girdi mi orası ona meyhane olur. Şu hayatta ne yaparsak yapalım, niyetimizdir farkı yaratan, suret ile yaftalar değil.
__________________________________________________ ____________________________
Eleştirdiğim yer tam da burası ''Bekçi BEKRİ'' (22 ci kural ile bağıntılı ve bende saklı)
Gönlü geniş ve ruhu gezgin sufi meşreplilerin kırk kuralı:
1. kural: Yaradanı hangi kelimelerle tanımladığımız, kendimizi nasıl gördüğümüze ayna tutar. Şayet tanrı dendi mi öncelikle korkulacak, utanılacak bir varlık geliyorsa aklına, demek ki sen de korku ve utanç içindesin çoğunlukla. Yok, eğer, tanrı dendi mi evvela aşk, merhamet ve şefkat anlıyorsan, sende de bu vasıflardan bolca mevcut demektir.
Bu saatte ne dinleyelim?
Benim tercihim bu.
Bu adam Norveç'te veya İsweç'de olsaydı?
Ya bir HİÇ ti yada(HİT)ilah dı.
Benim tercihim bu rahmetli adamın sözleri...!!
https://www.google.com/search?q=siga...hrome&ie=UTF-8
AŞK tesadüfleri sever.!! (bu benim tecrübem,nereden?-ÇİN den :he: ama %100 doğru bu )
ve bu %100 doğrudur,parantez içinde belirttiğim gibi tecrübem ile yaşanmıştır.!
Çin'li hatun Mehmet diyemez----memeti aşkım...aşkım... der. :rules:
https://www.youtube.com/watch?v=0eGk...3%BCrses-Topic
Ben 1 roman yazsam.
AŞK Tesadüfleri sever başlığı altında tüm yaşanmışlarımla.
Ne yazardım acaba?
Sn. Aristokrat, Oncelikle ne istedignden emin ol ve sonra karar ver. Uyku tutmadi mi?
sn.hayalım,Sizi Kuzu abimin oradan tanıyorum.
2 gözünden öperim ağabeyim.
Neyse ne?
Burası Borsa form u
herkes emeklemeden koşmayı istiyoor.
bende onlara böyle cevap veriyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=TXtg...netdm%C3%BCzik
Oysa, Alamanya bizi kıskanıyordu sanki...
Fırsatını bulan , aklını kullanan nerden olursa olsun topuk !
Crash dibine kadar tünelin ucunda...
Ek 27150
Ben de gidecem dostum.
Almanca öğreniyorum bolca.
En iyi müşterilerimiz yurt dışında para döviz kazanan müşterilerimiz,yanii sizlersiniz.,gidin kazanın.
Sizler olmasınız ülke batar yahuu. :()
Son sözüm;Beyni olan bu ülkeyi terk etmez,terk ets3de tekrar geri döner.!müşterimiz olurlar.
Oluum burası cennet,sonra bunu anlayacaksınız,ne zaman anlayacaksınız?
Paranız olduğunda cennetten arsa almak ihitiyacınız olduğunuzda..! :)
https://www.youtube.com/watch?v=jJ9M...3%BCrses-Topic
Son 6 ayda yqptığı tüm yorumlarsa sıçtı. Bir tane tutan yorumu yok. O yüzden uzun zaman yazamadı. Şimdi yeni yeni yaralarını yalıyor iyileştirmeye çalışıyor. Yatırımlarını kuzunun 4.80 lik yonca yorumuna göre yapanlar yada 1 hqftada %18 lik düşüşe göre yapan herkesi büyük hayal kırıklığına uğrattı ama sorsanız ona halen tırları yanaştırıp yüklüyor bizim gece bekçisi