Arkadaşım ev aldı faize bulamayacağız diye 500 her altın borç aldı. Şuan zarar 125 bin. Bir ayda kafayı yiyecek arsa satip kapatacaklar.
Printable View
Arkadaşım ev aldı faize bulamayacağız diye 500 her altın borç aldı. Şuan zarar 125 bin. Bir ayda kafayı yiyecek arsa satip kapatacaklar.
haydi petkm yıkıllll...
Garan endekse çıpa etkisi yapmaz umarım.
Yerden goge kadar haklisiniz. Hukumet para politikasini yonetemiyor birde sermaye piyasalarinin gucunu hafife aliyorlar. Bu kadar kirilgan bir ekonomide ve bu kadar kritik bir surecte serbest piyasa karar versin diye kurlari kendi haline birakirsan TL nin asiri deger kaybi sonucu enflasyon kontrolden cikar. Bu durumda uygulamak istedigi hic bir programin hedefini tuttaramsz.
Iktidar tarafin tezi su. Uretime dayali ihracaat ile dis ticaret acigi kapatacagiz ve ulkede doviz acigini bu yolla bitirirsek kurlar dengelemeye baslar. iyide boyle bir program basarili bir sekilde uygulansa bile hedefini gerceklestirmesi icin 3-5 yili ihtiyac var... Ulke bu sure zarfinda surekli yuksek enflasyonla yasamak zorunda kalacak. ....
Bu iktidarin ekonomi ve mali politikalarini hala cozemedim. Sol gosterip sagmi vuracak . Yoksa hersey goruldugi gibi bu kadar karisikmi artik bilemiyorum.
Arka komşum yılların tedarikçisi ülke çapında. Adam yiğit bulutu mu dinledi bilmiyorum adam battı. Conta hidrolik sistemleri satıyordu bir yıl vadeli verdiyse O sebeple battı. 40*50 yıllık tedarikçi battı
Yarın faiz indirimi kararı sonrası akp den kopmalar başlar.
petkm yayı geriyor gibi.Dikkatli olmak lazım.
Kredi işi şöyle eğer vergi borcu ödeyeceksen yada faturalı mal alacaksan öyle veriyor yoksa para yok
Benim anladigim Lutfi elvan gidici. Beraber yurudugumuz arkadaslar faizi savunuyorsa ben onlarla yol almam , alamam. 100 puan yarin gelecek gibi. Yeni indirimler icin cekirdek enflasyon ve tuikin marifeti gerekir. Oda isin en kolay kismi zaten.
Bunların düşünce yapısını gözünüzde büyütüp karmaşık düşünceye girmenize gerek yok.
MB de para yok. Dışarıdan borçlanamıyorsun. Üretim ekonomisinden uzaksın. 1-2 cent bulabilmek için yapabileceğin tek şey ülke değerlerini pula indirip, birilerinin, yok pahasına bu değerleri almasını beklemek.
Yapılan budur. Ülkeyi yok pahasına satıp, 2-3 gün daha zaman kazanmak.
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
PETKİM 7,65 e kadar gelebilir sıkıntı yok ....
https://i.hizliresim.com/4a0y7rm.png
Bu durumun en büyük riski öngörülemezlik. Yani ekonomi de ne olacağı öngörülemezse ticari faaliyetler durma noktasına gelir. Örneğin vadeli mal satacaksınız bu vade sonunda paranızı alırken o paranın değeri neye karşılık gelecek kimse öngöremiyor. Öncelikle vadeli ticari faaliyetler durur. Sonrasında nakit faaliyetler bile azalır. Örneğin elektronik eşya satıcısı yarın aratacak bir malını bugün rafa koyup satar mı?
Aynı şekilde market zaten fiyatı artacak diye malını satmayıp elinde tutsa ne olur?
Benim daha büyük endişem tarımsal faaliyetler konusunda. Çiftçi birçok girdisini hasat zamanı ödemeli alır. Şuan çiftçiye 6 ay sonraya kim ne fiyattan gübre satar? Veya çiftçi 6 ay sonrasının fiyatının yansıtıldığı gübre ile kaça satacağını bilemeyeceği tarım ürününü eker mi? Yani çiftçi riske girmeyip tarlayı ekmeyebilir. Ekmeyip ne yapacak derseniz, tarımsal faaliyetten kaçışlar hızlanır.
Bu gidişatın ekonomik, sosyolojik bir sürü etkisi olacak.
Başımızdaki alanı ekonomi olan CB umarım bunları görüyordur.
sizlerde farkettiniz mi ?
Dikkat ettiyseniz CUMHURBAŞKANI her PPK toplantısından 1 gün önce mutlaka demeç veriyor !!
gerçi bu gün gurup toplantısı var
Hastane ve medikal sektöründe çok batak vardır. İki yıl vadeli satıyor üstelik dolar yada Euro endeksli aldığı mal. 5 lira dolari bunlar 8 bile olmaz hesabını yaptı sermayeyi sıfırladi eksiye geçti.
dünkülerle birlikte bugünkü açtıklarımda hepsi kapanıp kar cebe kondu...
https://i.hizliresim.com/t37v0kk.jpg
Dolar endeksi düşüyor. Bizim merkez yanlışlıkla ona mı müdahale etti ki?
petkim 60 gün kapalı kalacak onu fiyatlıyorlar...
https://i.hizliresim.com/7aruq1t.jpg
Faizi savunanlarla beraber olmam, olamam .â€
bu mesaj kimeydi ona göre oyun planınızı kurun...
Elvan gözlüm olabilir
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Trend'e tepeden katılmaya çalışan ben şaşkın yatırımcının haline bakarmısınız
https://twitter.com/Grandpasha360/st...468093954?s=20
Socar cfo'su abasguliyev: Petkim'de 60 günlük tesis bakımı ağırlıklı 2022 1. çeyrek sonu olacak- bloomberg ht
17.11.2021 14:39:29 socar cfo'su abasguliyev: Toptan ve perakende gaz piyasasında olmaya devam edeceğiz- bloomberg ht
17.11.2021 14:32:26 socar cfo'su abasguliyev: Petkim'de 60 günlük tesis bakımı ağırlıklı 2022 1. çeyrek sonu olacak- bloomberg ht
17.11.2021 14:30:22 socar cfo'su abasguliyev: Petkim'de kapasite kullanımı bu yıl %90, gelecek yıl %80 bekliyoruz- bloomberg ht
17.11.2021 14:28:31 socar cfo'su abasguliyev: Petkim'de tesis bakımları nedeniyle kapasiteler daha düşük olacaktır - bloomberg ht
17.11.2021 14:27:31 socar cfo'su abasguliyev: 2022'de kar marjlarının bu yılla aynı kalmasını bekliyoruz - bloomberg ht
17.11.2021 14:25:04 socar cfo'su abasguliyev: Dizelv e jet yakıtında talep geri dönmeye başladı - bloomberg ht
aslında petkimdde short kapatılmaz ama %4 almışım boş ver bütün hisseler zirvelerinde shortlayacak hisse çokkk :)
Bunlar kap'a açıklanmamış. Şimdi bunu nerede söylediyse bu manüplasyon olmuyor mu yani? TV de bu haberi duyan anında short tuşuna basmıştır. Zaten bu haberi önceden bilenler de vardır ve onlar da short açmışlardır.
Sonra Bistte yatırımcılar 18 gün hisse tutuyorlarmış mış mış mış...
Ya bu ülkede %99 halka açık olan şirketler olduğunu da bakana bi anlatmak lazım.
bay bay hepiniz · hello loliniz
bay bay hepiniz · beni takip ediniz
hepiniz
sallandık lan...deprem oldu sanırım istanbul civarında...
alın size düşük kredi alın krediyi yatırım yapın .
ihracat istiyorum yapın.
sıkışınca kapıyı çalacaksın sonra bize sallayacaksın..
tusiadı vs fark etmez dürüst olacaksın...
bence reisin konuşmadaki en enterasan kısım bu...
burda ne demek istiyor...