TREND hem dolar hem faiz hem de hisse TL fiyatından ciddi kaybın var. Sanki toplamda %60-70 kayıp var. Yani zarardan çıkmak için %140 civarı bugünden yukarı hareket etmesi gerekiyor. Haksız mıyım?
Printable View
Haber gelecek hazırmısınız ?
Bu hafta çok konuşulacak. Benim hissem HALKBANK GYO çıkmadığına göre piyasada deprem etkisi yaratacak haber.
sen kısa vadeye odaklanmış momentum treyderi olduğun için kâr ve zararları sürekli realize ediyorsun ama ben o kategoride değilim, elde pozisyon tutulduğu sürece kâr/zarar hesabı yapılmaz, ne zaman satarsın işte o zaman nominal ve reel kâr/zarar hesabına girip post-mortem yaparsın, kaldı ki pozisyonu açtığımdan bu yana 1 yıl bile geçmemiş, böyle bir süre borsa ortamında oldukça kısadır, dediğim gibi borsa sabır işidir
hisseyi alalı 6 ay olmuş ama sen krizlere giriyorsun, TR'deki borsacıların hemen hepsinin sürekli yaptığı hataların en başında bu geliyor, herkes çok kısa sürede yüksek kazanç elde etmeyi kendine Allah tarafından bahşedilmiş doğal bir hak gibi görüyor, 6 ay borsa için anlamsız ve çok kısa bir süredir
Borsa uzun vade türünden bir yatırım ortamıdır, kısa vadede yüksek risk alıp yüksek kazanç elde edeyim derseniz sürdürülebilir tarzda başarılı olma şansınız %2 dir yani başarısız olup para kaybetme hatta batma olasılığınız %98'dir, eğer bu şanslı 50 kişiden 1 i de benim diyorsanız buyrun meydan sizin
http://666kb.com/i/dyfafrov8mv5z22en.jpg
hangi hisse? gyo muydu?
bana grafiğini goster ne haber gelecegini soyleyem diyor
adamda ozguven o kadar fazla ki kustahlık sınırında yani:)
Hayir tam tersine. Ben uzun vadeciyim. Yanliz devamli fiyat odakli islem yaparak yazilan karla hissedeki ana portfoyumun maliyetimi dusurmek stratejim. Ama belli bir sure sonra hissenin fiyatinin ilk girdigim fiyatin ustune gelmis olmasi gerekiyor. Yani yukselisin baslamasi. Bu durum olusmazsa hem harcadigim zamandan, hem kacirdigim firsatlardan, hem tasima maliyetinden, hem de bozulan sinirlerimden zararim olusuyor. Ustune konejktur de bu sekilde degisip devaluasyon da yeyince burdaki pozisyonlarin bir anlami kalmiyor. Kurtarmanin ihtimali yok.
İhrac yapacakmis hulkumuz
Ek Açıklamalar
Bankamız tarafından yurtiçinde 10 milyar Türk Lirası'na kadar farklı tür ve vadelerde bir veya birden fazla defada halka arz edilerek veya halka arz edilmeksizin tahsisli olarak veya nitelikli yatırımcılara satış yoluyla Varlık Teminatlı Menkul Kıymet (VTMK), İpotek Teminatlı Menkul Kıymet (İTMK), Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK), İpoteğe Dayalı Menkul Kıymet (İDMK) veya benzeri türden borçlanma araçlarının ihraç edilmesine, gerçekleştirilecek ihraçların vadesinin 30 yılı aşmayacak şekilde belirlenmesine, piyasa koşullarına bağlı olarak tahvillerin sabit veya değişken kuponlu olarak ihraç edilmesine karar verilmiş olup ihraçlarla ilgili tüm hususlarda Genel Müdürlük Makamı yetkilidir.
Saka bi yana alasim var hgyo 1 tl olur gibi
Warren Buffett 1 milyar dolarlık hisse geri alımı yapmaya karar vermiş. Eğer bu adam ABD ekonomisinin ve borsasının yakın/orta vade geleceğini karanlık görüyor olsaydı böyle bir karar alabilir miydi?
ABD borsaları tarihi zirvedeler ama buna rağmen şirketlerin hisse geri alımı programı açıklamaları da zirvede. 2018'de hisse geri alımlarında ABD'de rekor kırılıyor ve bu sene ilk defa 1 trilyon dolardan fazla hisse geri alımı yapılmış olacak.
Bunlar kaz gelecek yerden tavuğu esirgemezler[emoji6]
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Maalesef GYO'lar hemen her zaman DD'ye göre ciddi şekilde iskontolu işlem görürler. Tüm sektör böyle. YO'lar da buna meyilliler. Eğer halka açıklık oranları %51 olsaydı ve imtiyazlar da olmasaydı böyle bir durum ortaya çıkmazdı çünkü bu şirketler borsada satın alınıp güzel bir kâr ile tasfiye edilirdi, öte yandan böyle olacağı bilineceği için de pratikte iskonto oranı da buharlaşmış olurdu ve hisse DD'ye yakın bir yerden işlem görüyor olurdu.
bende sadece traş yok
bakınız size teknik yorum ne kadar bilgiliyim
halkbankta gördüğümüz bu son yükseliş 7.80 seviyesine ulaşıp geçemedi.
bar hareketini analiz ettiğimizde bugün boşluklu açılış ve açılışın altında kapanış Bir Ada şeklinde tükeniş formasyonu oluşturdu.
artı benim hissem gitmedi.
Haber gelicek.
Bilanco son tarih 19.11.18
Gecen sene 6'sinda gelmis. Herhalde duser yakinda bilancomuz.
ABD'de bugün başlayacak olan ara seçimlerde aşağıdaki gibi bir sonuç çıkmasını bekliyorum:
1) Seçim sonrasında Senato'da Cumhuriyetçiler 54 e 46 çoğunluğa sahip olacak.
2) Seçim sonrasında Temsilciler Meclisi'nde Cumhuriyetçiler 221 e 214 çoğunluğa sahip olacak.
Hem Senatoda hem de Temsilciler Meclisinde Trump ve Partisi (Cumhuriyetçiler) çoğunluğu elde tutmaya devam edecek, kısaca kazanan Trump olacak.
Bunun etkisi ABD borsaları için pozitif olacaktır. Dünyadaki diğer borsalar yön için ABD'ye baktığına göre; TR de dahil olmak üzere diğer tüm borsalar için de bu durum olumlu olacaktır ve borsalar çıkış trendine girecektir. TH
Böyle olursa yani Trump hem Senatoda hem Temsilciler Meclisinde çoğunluğa sahip olmaya devam ederse, ben doların değer kaybetmesini beklerim. Dolar endeksi düşer ve dolar majör para birimlerine karşı (EUR GBP JPY CHF) değer kaybeder. Bu gelişmeden TRY de nasiplenir ve TL dolara karşı değer kazanır, USDTRY aşağı iner. Hem Trump'ın kazanması hem de doların düşmesi BİST'e ve özellikle de banka hisselerine olumlu yansıyacaktır.
Sayın TH, BIST'te sizce HALKB ve FENER dışında yatırım yapılabilir, geleceği olan ve düşük olan hisse yok mu? Niye portföyü bu kadar kısıtlı tuttunuz?
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
Hocam subpoena konusunda yanlissin - MAHKEMEDE YARGILANACAK HERKESE MAHKEME CELBI YOLLAR - GONDEREMEZ DIYE BIRSEY YOK.. Ha obur taraf almadim vs ayaklarina yatar o ayri - hatirla filmlerde "You got served" diye bir muhabbet vardir adami punduna getirip eline mahkeme celbi tutustururlar TEBLIG & TEBELLUG KISTASININ SAGLANMIS OLMASI ICIN...
Halkbank icin ADLI BAKIMDAN HICBIRSEY - TEKRARLIYORUM HIC OGLU HICBIRSEY YOK.... Ama bu demek degildir ki NY Southern Disctrict Savcilari (hatirlarlarsaniz ilk basta Preet Bhara idi bizimiler ona Fetocu diyordu, sonra Trump onu kovdu Asyali Deputysi Atilla mahkeme surecinde basindaydi - sonra da Trump asaleten kendine yakin baska birini atadi) mevcut Zarrab & Atilla & Caglayan vs iddianamesine Halkbanki da katacak ek iddianame yazamazlar... Dusuk ihtimal de olda bu ihtimal teknik olarak var - Reis de bunun da onune gecmeye calisiyor..
OFAC ISE IDARI PARA CEZASI OLDUGUNDAN HER TURLU BAGLANIR - HATTA TRUMP KOMPLE WAIVER CIKARIR KIMSE DE BISE DIYEMEZ...
Artik yoruldum anlatmayacagim bu sureci - risk istahina gore insanlar pozisyon alir ona gore kar eder zarar ederler.. Allah herkesin yardimcisi olsun..
Iran sanctions: Trump administration exempts eight countries, including China, from new penalties
Updated 5:52 p.m. ET Nov. 5, 2018
WASHINGTON – The Trump administration will allow Japan, China, India and five other countries to escape U.S. sanctions against Iran, even as those nations continue to buy oil from Iran in defiance of the White House’s push to block all such sales.
The decision to grant eight exemptions – including to six of Iran's biggest oil-buying customers – sparked some criticism among hardline conservatives who are normally aligned with the White House.
In addition to Japan, China, and India, Pompeo said the U.S. also would exempt these five countries: Italy, Greece, South Korea, Taiwan and Turkey. China is Iran's largest oil customer, followed by India, South Korea, Turkey, and then Italy.
..
Washington gave 180-day exemptions to eight importers - China, India, South Korea, Japan, Italy, Greece, Taiwan and Turkey
Karistiriyorsun. "US Person" conseptini, "jurisdiction"'i hesaba katmiyorsun.
Adalet Bakanligi ile oteki ulkenin Adalet Bakanligi arasinda yapiliyor bu isler gerektigi zaman. Baglayiciligi da yok ABD mahkemesinin bizim vatandasimiz, kurumumuz icin. Bizim tarafa kalmis.
Adamlar yakaladigini kendi ulkesinde yargiliyor iste. Zarrab'dan dolayi 30 tane baska kisi de vardir o listede. Yakalanirlarsa cikar ortaya.
Alıntı:
Federal courts have no jurisdiction outside the territorial boundaries of the United States.
This means that they cannot issue enforceable orders compelling non-residents in foreign countries to provide testimony or documentation.
Dediğim gibi dün aramıza yeni uzuncular katıldı. :) umarım gap doldurmaya düşüyordur
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Eylül 2018 dönemi Türkiye' de Bankacılık Sistemi Banka, Çalışan ve Şube Bilgilerini yayınladı.
Banka Sayısı
Bankacılık sisteminde Eylül 2018 itibariyle faaliyet gösteren banka sayısı 52' dir. Mevduat bankaları sayısı 34, kalkınma ve yatırım bankaları sayısı 13, katılım bankaları sayısı 5' dir.
Çalışan Sayısı
Eylül 2018 itibariyle mevduat bankaları ile kalkınma ve yatırım bankalarında toplam çalışan sayısı 193.343 kişi olmuştur
Çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre 1.721 kişi (yüzde 1 oranında), bir önceki çeyreğe göre ise 472 kişi azalmıştır.
Mevduat bankası başına çalışan sayısı 5.227' dir
Cinsiyet ve Eğitim Durumuna Göre Çalışan Sayısı
Kadın çalışan oranı yüzde 51, erkek çalışan oranı ise yüzde 49' dur.
Eylül 2018 dönemi itibariyle, çalışanların yüzde 79' u yüksek öğretim kurumları mezunu, yüzde 8' i ise yüksek lisans ve doktora yapmış olanlardan oluşmaktadır. Bu oran orta öğretim için yüzde 13' dür.
Şube Sayısı
Eylül 2018 itibariyle mevduat bankaları ile kalkınma ve yatırım bankalarının toplam şube sayısı 10.505' tir.
Şube sayısı, bir önceki yılın aynı ayına göre 153 adet, bir önceki çeyreğe göre ise 31 adet azalmıştır.
Eylül 2018 dönemi itibariyle mevduat bankalarında banka başına ortalama şube sayısı 307 olmuştur.
3 günlük yükselişin diyetini ödeyecek gibi duruyor bugün. Sağlıklısı da bu olur bence. Amerika ciddi bozmazsa yükselişe devam eder diye düşünüyorum. Sanırım benim gibi herkesin korkusu tekrar 7 altına basarlar mı?
hocam hicbir mahkemenin kendi sinirlari disinda jurisdictionu yoktur.. sen mahkeme celbi gonderemez diyorsun - bal gibi de gonderir!! gel kardes su gun Amerika ulkesi New York Vilayeti Southern District Court da mahkemen var buyur gel der.. ha adam ulke disindaysa giyabinda yargilamaz o baska...