Originally Posted by
666
Bunu ben anlayamiyorum mesela. O zaman elinde oldugu zaman yorum yaparsan da ayni tasima/tasimama etkisi bulunacak. Farki ne? Tam tersine hisse ile ilgili yorumlar yatirim yapilmadan yapilmali ki daha objektif olabilisin.
Bu HA olayi ile emsal yaratti ABD yargi sistemi ve Adalet bakanligi. Ta o zaman sitelerindeki yazi bunu ornek gostererek dunyayi tehdit etmekti. Halkbank yirtar mi, yirtmaz mi.. acikcasi hicbir fikrim yok o kadar seyi okumama ragmen.
farki şu ustad....elimde ise hisse en kötü %51 yukselmesini istiyorumdur(insani bir duygu) ve hisseyi tasiyanlar bu nu dikkate alarak yorumlarima en iyi ihtimalle %49 deger verir ve duygusalligim etkilemez...oysa elimde hisse yokken %51 dusecegine inaniyorumdur ve burada o %1lik olumsuz ama bana yarayacak duygusalligimla yuksekten alip malda kalanlarin gözü önünde yorum yapmak icime sinmez...örnegin ben tread konusunda tecrubeliyim diyelim ve yorumumda düsecegini ifade ettim ve 40krsluk ani kap bosluk kapama hareketini hizla yakalayip satisimi yerine koydum ve akabinde hisse sans eseri tepki ile yukseldi diyelim, bu arada benim kap boslugu yorumumu dikkate alipta satip ayni hizda yerine katamayan tread tecrubesi olmayan ky. bosa duserse uzulurum...uzun suredir buralarda oldugumuz icin vedalastigimda ve dondugumde belirtiyorum sadece...anlatabildimmi bilemiyorum
...tabiki bu kendimi baglayan bir yargim(abartiyor olabilirim); herkesi kendi vicdani baglar...
kar çıkar ve para platformlarında objektif olabilmek zor iş; bazen hissel beklentimiz bizi bile objektif oldugumuza inandirip kandirabilir; daha önce ifade etmiştim "mantıga bürünme savunma mekanizması"...
tabiki steril bir yorum hic birimizden beklenmemeli insanız nihayetinde...dedigim gibi takibinizdeyim hisse ucuz ve umarim belirsizlikler netleserek guzel ilerler grsz gine...bu gün kap birakmasi icime sinmedi sadece ondan nakite gectim; spekulatif hisselerimle oyalaniyorum simdilik....iyi aksamlar...
...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...
Yer İmleri