TL faizi düşerse YP talebi oluşur ve yine kur yükselir...
Not: 10 yıllık gösterge faizde 2 haftada 50 baz puan yükseldi (%10.88)
CDS 3 haftada 24 baz puanlık (CDS : 182 → 206) yükseldi. Mevduat düşüşünü bu göstergeler maalesef desteklemiyor.
Printable View
TL faizi düşerse YP talebi oluşur ve yine kur yükselir...
Not: 10 yıllık gösterge faizde 2 haftada 50 baz puan yükseldi (%10.88)
CDS 3 haftada 24 baz puanlık (CDS : 182 → 206) yükseldi. Mevduat düşüşünü bu göstergeler maalesef desteklemiyor.
Adamlar salak zaten param değerlenmesin diye dünyanın en düşük faizlerinden birini veriyorlar..
Şöyle verceksin dünyanın en yüksek reel faizlerini..içerisi dolar avro dolacak..ithalat patlıyacak vb.vb..gerisine gerek yok sanırım..büyümede rekorlar kıracaksın..
Bu İsviçre'nin hiç kafası çalışmıyor, hiç..:)
Bugün oran alan var mı arkadaşlar?
Galaxy S8 cihazımdan gönderildi
Kısa vadeli eurobond fiyatlarına baktım.
9 ay 1 hafta sonrasına vadeli Ak Finansal Kiralama (Akbank iştiraki) eurobond faizi mevduat karşılığı olarak %4.44
23 ay vadeli Halkbank eurobond faizi mevduat karşılığı olarak %5.1379
Benim gönlümde ki efsane Albaraka eurobond'un (2025 vadeli) faizi ise %10.50'den (mevduat karşılığı %12.06), %8.50'ye (mevduat karşılığı %9.77'ye) düşmüş.
* 100k usd lik alımda Albaraka hariç hiçbirinde vergi dilimine girmezsiniz. Albaraka'da da birkaç yüz tl'lik vergi ancak çıkar.
Sn Ahme, ING özel bankacılığı aradım (ana merkez numarasını), bizim oran verme durumumuz yok dedi, şube ile görüşün. Şubeyi aradım 350K USD için, çok net şekilde yüzde 4 ün üzerine oran yok denildi, verebileceğim oran 3,25 gerisi için genel müdürlüğe yazmamız lazım denildi.
Böylelikle ING bankasını vadeli döviz mevduatında elemiş oldum, yüzde 5 almadığım sürece, borsa işlemlerim dolayısı ile günlükte limitlerine kadar devam.
4,5 nasıl vermişler size şaşırdım.
Dolarda 3.58'e kadar bir düşüş bekliyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir.
bunları söyledik,12 ye düşürme hedefleri var. bankacılar eylülde 12 hedefi koymuşlar. bu onların işine geliyor çünkü banka karı artacak. bddk bu işin başında baskı inanılmaz.yukarıdan düşüründe ne yaparsanız yapın emirleri yağıyor,MB'de bu işe alet olacak. Emisyonda sınır olmayacak,istenilen faiz oranına gelinceye kadar TL sürülecek. yandaş betoncular aylardır bu işe kafa yoruyor,amaçları mortgage faizini yıllık %9 civarına çekebilmek.
Denizbank 1.8 kilo 14.50
vakıf temdit 14.60
günlükte vakıf 12 brüt - Denizbank 12.50 brüt ,
garanti 13.75 aylık oranda günlükte 6.75 mim miş
zor kaçtım ellerinden
bende vakıfta flörtte karar kıldım gibi.
1- o ABD,dünyadaki vergi cennetleri dahil her hesabı görebilir,ama sen Türkiyesin. yani isviçre seni takmaz.bu yüzden bizim zenginler genelde orayı kullanır.
2-evet pahalı ama gelirleride yüksek,bir otobüs şöförü en son 8000 CHF alıyordu,yani onlara göre pahalı değil. ultra gelişmiş bir ülke olduğu için büyüme rakamları haliyle düşüktür. bu sene "küresel inovasyon endeksi" 2017 raporunda dünyanın en yenilikçi ülkesi seçildi.
Mission İmpossible
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
T bank 14.75
burgan 14.75
finans 14.30
Rodeo temdit 32 gün 120kTL %14.65 (kabul edilmedi).
Sistem değişti artık, yurtdışında ki mevduattan devletin haberi olacak ama bu anlaşma anladığım kadarı ile oecd ülkelerini kapsıyor. Vergi cennetlerinde ki paralar başka. (İsviçre OECD üyesi ve artık paranız saklanamaz gözüküyor)
https://www.dunya.com/kose-yazisi/yu...degisti/363569
http://vergiport.com/duyuru/Turkiye-...i-Imzaladi.pdf
Bu korku yurtdışında parası olan Yunanlıları da vurmuş.
http://www.azinlikca.net/yunanistan-...-basliyor.html
Konuyla ilişkili olarak isviçre ve avusturya'da anonim mevduat hesabı açmak maceramı takip etmenizi önerebilirim. Avusturya'da avrupa birliğinin baskısı ile Kasım 2000 yılında yeni anonim mevduat hesap açmak yasaklandı. Ancak var olan hesaplar mevzuat ve zaman aşımı süresinin uzun olması nedeniyle kapatılamıyor!!! . İsviçre'de de belirli koşullar ve şartlar altında devam ettiğini duyuyoruz. Detaylar akşama.
TR , OECD nin etkisiz averaj elemanı. Bu anlaşmalar ancak güçlü olana yarar.kim güçlüyse onun sözü geçer. hadi buyrun darbeci hainler başta yunanistan ve diğer AB ülkelerinde cirit atıyor,onlarla suçluları iade etme anlaşması var ama etmiyorlar neden? üstüne yetmedi çalışma iznide verdiler. İsviçre TR den açılan hesaplar için güvenlidir.
O tarihte dolar da olacağım aksilik olmazsa.
Burgan, bugün itibariyle oranları güncellediklerini (düşürdüklerini) söylüyor. max 14.50 verebiliyoruz diyor temdite.
Siz bugün mü aldınız 14.75 oran?
TL mevduat sahipleri döviz mevduat sahibi olmaya zorlanıyor.
İlla paranıza ev alın diyolar