çin kömünist partisinden daha fazla üyesi var akp.nin
nüfusa ve rejime uyarladığında çok yüksek bir rakam
Printable View
Bankalar eşliğinde ralli mi denmişti :evil:
Kabaca yaptığım hesaplamada hata yoksa, 2018 deki şeyin 7.20 karşılığı, şu anda 9.72, eğer ciddi faiz artışı olmaz ve bu hareket duraklatılmaz ise. Hareketin durdurulması zaten bu kafa ile mümkün değil.
fiyatına en az zam yapan firma neredeyse ford oldu onu honda izledi
yerli otocular manyak fiyat arttırdı
o şey piyasa kapalı olmasına rağmen günün zirvesini geçti 7.8870
ney de öyle 9.2828
stok yok kımsede, ne kampanyası... Bugun sıpariş versen şubata marta sıra veriyorlar...
Bilerek mi yapiyor bu yanlışları bu adam
bu fiyattan tkuru alınır mı sorusuna cevabınız neyse araba alınır mı sorusuna cevabınız da aynı olmalı..
sıfır Megane 1 Ocak tarihinde alacaktim , ev işi çıktı erteledim; nasılsa araba değil mi bu her türlü alırım dedim..
105 bin TL idi ,joy modeli benzinli fena araba değil.
yaklaşık 1 ay önce tekrar gittim bayiye 173 bin TL fiyat çekiyor , yahu dedim Euro şu kadardi yıl başında şimdi bu kadar artmış , bu nedir arkadaş dedim , yapacak bişey yok diyor satıcı..
şu an fiyatı nedir bilmiyorum lakin satıcı / galerici / filo arasında bı üçgen var , bunun çözümlenmesi lazım..
baktım şimdi fiyata 185 olmuş , mk yerinde Euro yüzde 80 mi arttı yılbaşından beri..
tl fiyatına o kadar takılmayın.. her arabanın bir dolar fiyatı var.. binek araç için 20 bin dolar kabul edin.. üstüne %100 vergi koyun.. sonra TL ye cevirin.. epey yakın bir cevap bulmuş olursunuz.. haaaaa.. ötv daha da artarsa %150 mesela vergi olur..
iki şeyin sınırı yok:
* ötv
* kur artışı
bu ikisi beraber artması elbette felaket senaryosu.. ama her durumda zulüm bu ülkede..gelinen fiyat seviyeleri korkunç..
Turgut Özal ben bir şey yapmadan önce kamuoyu oluşturuyordum solculardan itiraz gelince doğru olduğuna ikna olup yapıyordum diyordu.
Bence aynı mantık devam ediyor.
>>>>>
"Ben bir icraat yapacağım zaman sol kafaların yazdıklarına bakarım. Eğer hiç sesleri çıkmıyorsa o projeyi yapmam, rafa kaldırırım. Yarısının sesi çıkmıyor, yarısının sesi çıkıyorsa o projeyi yeniler, öyle yaparım. Eğer bütün solcular projeyi engellemek için yaygara yapıyorsa hiç kimseyi dinlemem, o projeyi aynen yapar ve bitiririm. Çünkü o proje memleket için hayırlara vesiledir."
şey 10 olurda sonra 9 a düşerse
düşürdük deriz.
elimizde ya...
2001 krizinde dolar borçlu yakalandım...dolmuş parasını bakkaldan borç alarak gideceğimiz yere gidiyorduk... şimdi hanım kızın yanında git gel 1000 km.lik yol.....gel beni al diyor.... tabi ya. nerelerden nerelere....
araban olmasa nasıl gidecen.
NOT: KORONA etken tabi bu isteğe.
Arz talep işi oto piyasası. Şu an araba yok diye pert araba alıyor insanlar.
Normalde tamponda çizik var diye araba almayan gidip sıfır alan insanlar ne hale geldi
MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
işte çöküş dediğimiz şeyin başlangıcı bu adam..ekonomik anlamda değil her anlamda..
ülke kültürel olarak çökmüştür..ahlak / edep ve haya kavramları ortadan kaldırılmış , kültürel erozyon bu adamla birlikte başlamıştır..
ülkenin en büyük sorunu budur ; inanılmaz bir yozlaşma içinde ülke, para işi halledilir lakin daha büyük sorunlarımız var bence..
sol ve solcu ,eğilimli ,fikren yakın isimler demisken ;
bu ülkedeki en fanatik AKP'li ;
deniz baykal 1 numara, şu anki başkan ise 2 numaradadir..bazen ben 1 olacağım diye kendini yırtıyor mevcut chpli basgaan..:)
€ 6,5'dan 9 lira olmuş. Kabaca %38 buradan geliyor. ÖTV'ye zam yapıldı. Artı fiyatlar yükseldiği için birçok araba üst ÖTV dilimine girdi. Daha az araç satılacağı için bir miktar bayiler de zam yaptı.
Sonuç olarak zammın %45'i € artışı ve bayi zammı. Geri kalanı ÖTV artışı ve ÖTV diliminde bir üste geçiş.
Cemaatlerin siyaset yapılanması Demokrat parti ile başlamış Özal zamanında da yoğunlaşmıştır.
Üst üste koyarak da bu hale gelinmiştir
MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
demireli atlamışsınız....
https://i.hizliresim.com/1ttWEX.jpg
Eskiden pek aslandı, tosuncuklar...
Demirel Ecevit insandı bunlar...simdi ki .....
ecevite kimsenin bir şey dediği yok..ama onunda hüsamı vardı.
ecevitin en büyük günahlarından birisi ortanın solu kavramı gibi bir saçmalığı chp ye sokması..
solculuğu bir şey sanıyorlar.. sağcılığı bir şey sananlar gibi.. bir de sosyalistçilik oynayanlar var..
Atatürk solcu değildi.. realist ve pragmatist açık fikirli birisiydi..
chp yi sol parti olarak sınıflandırmak eski yöneticilerin önemli bir hatasıydı..chp merkez partidir.. Türkiye demektir..