Kuşlu site buradan daha verimli artık.
Oyak portfoy aklını çalıştırıp Fon Sepeti Fonu çıkarmış. Risk düzeyi 4. Kod OFS.
Printable View
Kuşlu site buradan daha verimli artık.
Oyak portfoy aklını çalıştırıp Fon Sepeti Fonu çıkarmış. Risk düzeyi 4. Kod OFS.
Fon sepetleri çoğaldı maşallah. Bakalım hangi banka fon fon sepeti fonunu çıkarmayı akıl edecek.
Fonun getrisindeki inceliğe bakın
"......hisse senedi sepetinin vade başı ve sonu arasındaki dolar cinsinden getirisine %45 - %55 bariyer seviyesine kadar ve iştirak oranı (%60 - %90 arasında gerçekleşmesi beklenmektedir) ölçüsünde yatırım imkânı sunuyor."
" Amerikan Doları (USD) cinsi getirisini takip etmeyi hedefleyen ................ Borsa Yatırım Fonu’nun getirisine %45 - %55 arasında gerçekleşmesi beklenen bariyer seviyesine kadar ve iştirak oranı ölçüsünde yatırım yapmaktadır."
Elz % - 0.23
Pdd % + 0.13
Tca % - 1.11
Zpf % - 0.77
Zpe % - 0.24
PDD valorlu bir ppfye benzedi
mac -1.37%
bist -0.50%
sabrımın sınırlarına geliyor 2 aydır.
Bugün portföy dağılımı yayınlandı, özel sektör kira sertifikalarını doldurmuşlar.
Elz'nin de portföy dağılımı yayınlandı, Pdd var içeriğinde. Bir müddet daha kira sertifikası fonu gibi yönetileceğe benziyor Pdd.
Elz'de de pek değişiklik yok. Çıkan hisse yok, portföye giren hisseler ise Aksen ve Ccola.
EIB'de 40 bin liralık BIMEKS tahvili ile 3 bin liralık Dünya göz bonosu da varmış.:)
Hocam o Nominal değeri, karşı taraf riski yüzünden nominalin %25ine kadar fiyatlaniyor su an.
Zamanın yuksek getirili tahvili olduğu icin bir cok yuksek performanslı fonda bu tahviller var.
Fakat hepsi dağılımlarında farkli gösteriyor bunun anlamını kesinleştiremedim. Örneğin GMA'daki Bimeks tahvili portföy büyüklüğüyle orantili daha ciddi. Fakat sanırım tam karşılık ayrıldığı icin (raporlarda kendileri belirtmiş) her ay aylik raporda tamamen satılmış gibi gösteriliyor. Yani uzun zamandır fiyata bir etkisi yok anladığım kadarıyla. İtfa tarihine kadar böyle olacak sanırım. Şirket iflas açıklamıştı.
53 tane hisse en az 8 e katlamış 30 tane hisse 10a katlamış,100 tane hisse 4 e katlamış....
Ek 26784
Ktm %+0,396
mps %-0,052
opb %+0,009
sua %+0,024
PPF fonlar cuma günü saat 13:30 dan önce alınırsa t+0 olduğu için saat 14:30 da hesap GERÇEKLEŞMİŞ olur ve hafta sonu nemasını da alırsınız.
OSD fonu saat 13:30 önce alınırsa t+1 olduğu için cuma günü fon EŞLEŞMESİ olur, fona sahip olmanız pazartesi saat 14:30 da GERÇEKLEŞİR.....aldığınız fon miktarı kadar para cuma gününden itibaren blokajda kalacağı için hafta sonu nemalandırması (otomatik repo) alamazsınız....zaten OSD hesabınıza pazartesi saat14:30 dan sonra GERÇEKLEŞECEĞİ için getiriniz salı gününden itibaren olacaktır..
kesin olmamakla birlikte düşüncem böyledir..
Arkadaşım yanlış biliyorsun
Cuma öğleden önce öst alırsan 3 günlük ppf de nemalanir.ornek verdim
FIBA bank dan osd aldın cuma 13.30 öncesi 3 günlük fil nemasi pazartesi alirsinM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selamlar,
Ben türevle ilgili olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Zaten uzun yıllardır türev kullanmadan başarılı idi. Hatta sadece çok kısa bir dönem kullandı, onda da performansı kötü olmuştu.
Türev denilen şey iki ucu keskin bıçak aslında. Sonuçta bir yöne türev demek diğer yöne gittiğinde daha büyük zarar demek.
Ben ne hisse seçimleri ne türev kullanımları ile ilgili öğüt, tavsiye verecek hüviyette görmüyorum kendimi. Şunu niye aldı, bunu niye sattı yaklaşımında da bulunmayı sevmiyorum.
Sonuçta , fonunu aldık, anahtarı teslim ettik, yönetim ücretini ödüyoruz, seçimlerini onlar yapar.
Ama yatırımcı olarak benim de beklentilerim var elbette performans anlamında.
Öyle 3 günde- 1/2 haftada mızmızlanacak bir yapım da yok.
Yaklaşık 5 yıldır taşıdığım bir fon, hala iyi olduğunu/olacağını düşünüyorum/umuyorum ancak son 3 ayda performansı tartışmasız kötü.
Bir şekilde demek ki hisse seçimleri yanlış son zamanlarda.
Endeks kadar getiriyor, hatta çoğu zaman endeksin altında kalıyor.
Son 3 aydır epey kötü gidiyor. Endeks kadar ya da altında kalan bir hsyf'nin de açıkçası benim için hiç bir anlamı yok. Eğer, böyle sürerse, geçmişine, şimdiye kadar getirdiğine teşekkür eder, vedalaşırım, sonra yine iyi olursa tekrar girerim.
Bu işlerde sabırsız biri de değilim, ama optimum bekleme sürem var o sürenin sonlarına geliyor benim için.
Ne fazla sabır, ne sabırsızlık iyi bence ve benim kötü performansta bekleme sürem 3-4 ay ve tüketmek üzere.
Şubat sonuna kadar devam edeceğim. Ne getirirse getirsin, eğer bist100 performansının relatif olarak bu ay da altında kalırsa, sepetimden çıkarıp, başka hsyf ile devam ederim yatırıma. Artık 5 yıl önceki gibi değil, hsyf tarafında az da olsa alternatifler oluşuyor.
Yine de Haydar Bey çok başarılı bir portföy yöneticisi ve benim tahminim ve tabii umudum, performansının tekrar iyileşeceği yönünde.
Endeks yada fon "yürümeyince" yöneticileri tahta yapıcısı kıvamına geldiği hisselerle bir nevi ara gazı veriyordu sanki :)
Ama portfoyler büyüdükçe bu da anlamını yitiriyor.
Sadece MAC değil, TKF 'de de benzer bir performans var. Anlaşılan son dönemin havasını iyi koklayamadılar.
Doğru cevabı şuan için bilinmeyen soru: Eskileri geçmiş performanslarına güvenip tutmak mı lazım, yoksa yenilerin estirdiği rüzgarın peşinden mi gitmek lazım?
Sanırım çoğu kişi aynı ikilem içerisinde ve doğruyu yine sadece zaman gösterecek.
Evet, neredeyse kafamdakilerin özeti olmuş. Tkf'deki gerilemenin portföyünün büyüklüğü ve artık manevra yapmasının çok zor olması ile çok ilişkili olduğunu düşünüyorum ve kademeli olarak azaltıyorum , 2 -3 ay içinde sıfırlayacağım.
Belki elimdeki sepetteki hsyf'lerin yarısını değiştirip yeni döneme ayak uydurmaya çalışacağım ben de.
Ama bir yandan da bunlar geçmişte kendilerini uzun yıllar fazlası ile kanıtlamış fonlar. Soru işareti ve belirsizlik çok kafamda şimdilik.
Bende dağılımı mac,tkf,nnf,gmr,oph 2 şer birim, tcd 1 birim şeklinde yaptım. Bist yüz dışı çok şişti diye Idh sıcak bakmadım. Ama mac ve tkf den 0,5 birim satıp 1 birim Idh almayı planlıyorum. Geç kalmamışımdır inşallah
Idh ile ilgili 3 aylık periyotlarla değerlendirildiği ve aktif yönetildiği şeklinde açıklama olmuştu işbanktan.
Öğleden önce alınan ppz öğleden sonra hesaba geçer ve hafta sonu 3 günlük ppz getirisi alınır.Çünkü T sıfırdır ppz.
Ama osd gibi T1 fon öğleden önce alınırsa ertesi gün öğleden sonra hesaba geçer(hafta sonuysa pazartesi öğleden sonra)alım emri verilen gün (eğer hafta sonuysa da Cuma, cumartesi ve pazar günü )nemalanma meselesi tamamen işlem yaptığınız kurumla ilgili,
O 3 gün repo yapan da var , kendi ppf'sini alan da var, belki de hiçbirşey yapmayıp parayı boşta yatıran uyanık kurumlarda vardır.
Bankanin kendi ppf si yoksa repo yapiyor.
burgan ve ing'in ppf si yok mesela.
Ppz nin dağılımı yayınlamış %19 osb var .tam 43 adet bono var.