Originally Posted by
coltrane
Selamlar, bence de artık türev olayını çözmeleri gerekiyor, bilmiyorlarsa bilen bir profesyonel bulmalılar. Çekirdek aile gibi kadroyla olmuyor, borsa hep yukarı gitmiyor.
Selamlar,
Ben türevle ilgili olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Zaten uzun yıllardır türev kullanmadan başarılı idi. Hatta sadece çok kısa bir dönem kullandı, onda da performansı kötü olmuştu.
Türev denilen şey iki ucu keskin bıçak aslında. Sonuçta bir yöne türev demek diğer yöne gittiğinde daha büyük zarar demek.
Ben ne hisse seçimleri ne türev kullanımları ile ilgili öğüt, tavsiye verecek hüviyette görmüyorum kendimi. Şunu niye aldı, bunu niye sattı yaklaşımında da bulunmayı sevmiyorum.
Sonuçta , fonunu aldık, anahtarı teslim ettik, yönetim ücretini ödüyoruz, seçimlerini onlar yapar.
Ama yatırımcı olarak benim de beklentilerim var elbette performans anlamında.
Öyle 3 günde- 1/2 haftada mızmızlanacak bir yapım da yok.
Yaklaşık 5 yıldır taşıdığım bir fon, hala iyi olduğunu/olacağını düşünüyorum/umuyorum ancak son 3 ayda performansı tartışmasız kötü.
Bir şekilde demek ki hisse seçimleri yanlış son zamanlarda.
Endeks kadar getiriyor, hatta çoğu zaman endeksin altında kalıyor.
Son 3 aydır epey kötü gidiyor. Endeks kadar ya da altında kalan bir hsyf'nin de açıkçası benim için hiç bir anlamı yok. Eğer, böyle sürerse, geçmişine, şimdiye kadar getirdiğine teşekkür eder, vedalaşırım, sonra yine iyi olursa tekrar girerim.
Bu işlerde sabırsız biri de değilim, ama optimum bekleme sürem var o sürenin sonlarına geliyor benim için.
Ne fazla sabır, ne sabırsızlık iyi bence ve benim kötü performansta bekleme sürem 3-4 ay ve tüketmek üzere.
Şubat sonuna kadar devam edeceğim. Ne getirirse getirsin, eğer bist100 performansının relatif olarak bu ay da altında kalırsa, sepetimden çıkarıp, başka hsyf ile devam ederim yatırıma. Artık 5 yıl önceki gibi değil, hsyf tarafında az da olsa alternatifler oluşuyor.
Yine de Haydar Bey çok başarılı bir portföy yöneticisi ve benim tahminim ve tabii umudum, performansının tekrar iyileşeceği yönünde.
Son düzenleme : hellistheothers; 06-02-2021 saat: 14:39.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri