Sayfa 788/1003 İlkİlk ... 288688738778786787788789790798838888 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 6,297 - 6,304 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by Lithuan Yazıyı Oku
    13.30'dan önce alım emri vermiştim.
    1,066294 fiyatından gerçekleşmiş (şuan tefas'ta gözüken fiyat) ve hesaba yansıtılmış.
    Dolayısıyla evet pazartesi günü kazanç elde edilmiş olacak.

Cevap veren , kafa yoran herkese teşekkürler.

Bu durumda PPF fonları için cuma günü öğleden önce alımlarda yatırımcı açısından bir dezavantaj oluşmadığını anlamış olduk.
    ÖST fonları için ise; forumdaki genel kanı anladığım kadarıyla dezavantaj oluşabileceği yönünde (?).
    PPF fonlar cuma günü saat 13:30 dan önce alınırsa t+0 olduğu için saat 14:30 da hesap GERÇEKLEŞMİŞ olur ve hafta sonu nemasını da alırsınız.
    OSD fonu saat 13:30 önce alınırsa t+1 olduğu için cuma günü fon EŞLEŞMESİ olur, fona sahip olmanız pazartesi saat 14:30 da GERÇEKLEŞİR.....aldığınız fon miktarı kadar para cuma gününden itibaren blokajda kalacağı için hafta sonu nemalandırması (otomatik repo) alamazsınız....zaten OSD hesabınıza pazartesi saat14:30 dan sonra GERÇEKLEŞECEĞİ için getiriniz salı gününden itibaren olacaktır..

kesin olmamakla birlikte düşüncem böyledir..

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Benim hep öyle oldu Hep sabah 9 bucukta verdim, o gün akşam fiyatından portföye girdi. Bu şekilde gerçekleşti.
    Öğleden sonra verdiğimde ertesi gün fiyatından girdi.
    Lithuian'ın dediği gibi valör günü sadece fonun hesaba geçeceği tarihi belirler.
    Ögleden önce verilen emirler akşam fiyatından, ögleden sonra verilen emirler ertesi gün akşam kapanıştan gerçekleşir.
    Valör hesaba ne zaman gireceğini belirler.
    Tüm fonlar için öğleden önce verilen emirler o akşam , öğleden sonra verilen emirler , sonraki akşam fiyatından girer.
    Ben 7 yıldır her gün alım yapıyorum, bunun dışında olana raslamadım.
    Valör yani t+1, t+2 vs. emir gönderilen fonun ne zaman portföye gireceği ile ilgili bir durum, gerçekleşme fiyatı ile ilgisi yok.

bende yanlış biliyormuşum yakın zamanda öğrendim. satış mantığı da aynı şekilde işliyor. T+1 ,T+2 zamanları paranın ne zaman hesaba geçeceği ile ilgili.

3. Arkadaşım yanlış biliyorsun
    Cuma öğleden önce öst alırsan 3 günlük ppf de nemalanir.ornek verdim
    FIBA bank dan osd aldın cuma 13.30 öncesi 3 günlük fil nemasi pazartesi alirsin
     Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    PPF fonlar cuma günü saat 13:30 dan önce alınırsa t+0 olduğu için saat 14:30 da hesap GERÇEKLEŞMİŞ olur ve hafta sonu nemasını da alırsınız.
    OSD fonu saat 13:30 önce alınırsa t+1 olduğu için cuma günü fon EŞLEŞMESİ olur, fona sahip olmanız pazartesi saat 14:30 da GERÇEKLEŞİR.....aldığınız fon miktarı kadar para cuma gününden itibaren blokajda kalacağı için hafta sonu nemalandırması (otomatik repo) alamazsınız....zaten OSD hesabınıza pazartesi saat14:30 dan sonra GERÇEKLEŞECEĞİ için getiriniz salı gününden itibaren olacaktır..

M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Arkadaşım yanlış biliyorsun
    Cuma öğleden önce öst alırsan 3 günlük ppf de nemalanir.ornek verdim
    FIBA bank dan osd aldın cuma 13.30 öncesi 3 günlük fil nemasi pazartesi alirsin

M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ziraat bankasında ppf de nemalanmiyor

5.  Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku

Yanlışınız var katılım fonları dışında cuma öğleden önce alınan tüm fonlar haftasonu nemalandırılır

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

6.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    mac -1.37%
    bist -0.50%

sabrımın sınırlarına geliyor 2 aydır.
    Selamlar, bence de artık türev olayını çözmeleri gerekiyor, bilmiyorlarsa bilen bir profesyonel bulmalılar. Çekirdek aile gibi kadroyla olmuyor, borsa hep yukarı gitmiyor.

7.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    mac -1.37%
    bist -0.50%

sabrımın sınırlarına geliyor 2 aydır.
    Portföydeki hisselerin çoğu bence ucuz. Ama ülkenin durumu primlenmelerine ne kadar izin verir meçhul.
    MPS TKFden yakın zamanda ayrıldım. MACdan de olmam umarım
    yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.

8.  Alıntı Originally Posted by coltrane Yazıyı Oku
    Selamlar, bence de artık türev olayını çözmeleri gerekiyor, bilmiyorlarsa bilen bir profesyonel bulmalılar. Çekirdek aile gibi kadroyla olmuyor, borsa hep yukarı gitmiyor.
    Selamlar,
    Ben türevle ilgili olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Zaten uzun yıllardır türev kullanmadan başarılı idi. Hatta sadece çok kısa bir dönem kullandı, onda da performansı kötü olmuştu.
    Türev denilen şey iki ucu keskin bıçak aslında. Sonuçta bir yöne türev demek diğer yöne gittiğinde daha büyük zarar demek.
    Ben ne hisse seçimleri ne türev kullanımları ile ilgili öğüt, tavsiye verecek hüviyette görmüyorum kendimi. Şunu niye aldı, bunu niye sattı yaklaşımında da bulunmayı sevmiyorum.
    Sonuçta , fonunu aldık, anahtarı teslim ettik, yönetim ücretini ödüyoruz, seçimlerini onlar yapar.
    Ama yatırımcı olarak benim de beklentilerim var elbette performans anlamında.
    Öyle 3 günde- 1/2 haftada mızmızlanacak bir yapım da yok.
    Yaklaşık 5 yıldır taşıdığım bir fon, hala iyi olduğunu/olacağını düşünüyorum/umuyorum ancak son 3 ayda performansı tartışmasız kötü.
    Bir şekilde demek ki hisse seçimleri yanlış son zamanlarda.
    Endeks kadar getiriyor, hatta çoğu zaman endeksin altında kalıyor.
    Son 3 aydır epey kötü gidiyor. Endeks kadar ya da altında kalan bir hsyf'nin de açıkçası benim için hiç bir anlamı yok. Eğer, böyle sürerse, geçmişine, şimdiye kadar getirdiğine teşekkür eder, vedalaşırım, sonra yine iyi olursa tekrar girerim.
    Bu işlerde sabırsız biri de değilim, ama optimum bekleme sürem var o sürenin sonlarına geliyor benim için.
    Ne fazla sabır, ne sabırsızlık iyi bence ve benim kötü performansta bekleme sürem 3-4 ay ve tüketmek üzere.
    Şubat sonuna kadar devam edeceğim. Ne getirirse getirsin, eğer bist100 performansının relatif olarak bu ay da altında kalırsa, sepetimden çıkarıp, başka hsyf ile devam ederim yatırıma. Artık 5 yıl önceki gibi değil, hsyf tarafında az da olsa alternatifler oluşuyor.
    Yine de Haydar Bey çok başarılı bir portföy yöneticisi ve benim tahminim ve tabii umudum, performansının tekrar iyileşeceği yönünde.
    Son düzenleme : hellistheothers; 06-02-2021 saat: 14:39.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Sayfa 788/1003 İlkİlk ... 288688738778786787788789790798838888 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •