Egeeni kaçırdım egegubreye takılıp kalınca sağlık olsun!15 Kasıma kadar şu teşvik işinde anlaşılırsa yeniden gider inşallah eggubre:cool:
Printable View
Egeeni kaçırdım egegubreye takılıp kalınca sağlık olsun!15 Kasıma kadar şu teşvik işinde anlaşılırsa yeniden gider inşallah eggubre:cool:
3-4 sene önce, topiğin ilk sayfalarında çok dile getirdik ama yeni gelen arkadaşlar henüz tanışmadılar demek ki.:)
Bu düşüş sonrası bilanço kötü gelirse birileri erkenden hissetmiştir demek ki.
Topiğin ilk sayfalarındaki paylaşımlar.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...62#post5487662
Manisa, elektrikli araç üretiminin kalbi olmaya hazırlanıyor - Manisa Haberleri - Manisa'nın Net Gazetesi
https://www.manisahaberleri.com/mani...a-hazirlaniyor
Hadi artık bir kıpırda...
Byd nin bizim limana faydası olmayacak an lasilan
SM-G991B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Endeksten negatif ayrışma devam ediyor, Gencolar yine neyin peşindeler acaba.
Tlman %7 yukarıda bu arada, arayı kapatmak için bize tavan lazım.
Kimseden çıt çıkmıyor, bugünü de bir yere not edelim, kim tahtanın önünü kesiyor, ralliye rağmen kim neden ve neyi satıyor.
endeks e bi can geldi ve bu her zamanki gibi ilk ulusal 30 özeliklede bankaları götürecekler ilk başta belli oldu ...hoş bizim sıramız ne zaman gelir o pek belli degil hissede fazlada kimse yok gibi...
Çoğu satıp çıktı...baktılar günlerce hareket yok..byd hikayesi bayatladı..ve baydı.. lanet ettiler haklılar da..başka kağıtlardan kazandılar.. ak patronsa oda bastı.. ne hikmetse.. beklemeye devam..kısmet
SM-M205F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
önce bir bilançoyu görelim...sonrasına bakarız...byd hikayesi olmazsa bile elimizde büyüyen ve karlı bir şirket hissesi var...byd olursa pastanın üzerindeki çilek olur ki ben bu konuda da çok umutluyum..
bu gün bilanço da gelecek inşALLAH...güzel ve şık bir bilanço bizi memnun edecek...
Bıktıracak ve süründürecek...çok süründürecek gibi..bu şerefli..
bu kadar baskı sonrası bu kız kaçar bak taktacı!
Izdıraplı seanslara geri döndük yine, tahtayı tekrar ateşleyecek bir haber lazım.
Öbür liman yine %5 yukarıda.
Maharaj ustanın haberleri güzel ateşliyordu.. oda sattı gitti sanırım..glyh.de yazıyor..
Bilanco son tarih bu gün mu
SM-G991B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
herkes kısmeti kadar kazanır diyorum ben...geçmişte atatp yi maharaj dostum 35 civarlarından almıştı 40 civarlarında ilk önemli baskıda satmıştı...ben ise 170 e kadar sabır etmiş ardından ağır baskıya ben de dayanamayıp 123 ten satmıştım...sonrasında o başka hisselerde ekmek yedi ben de başka hisselerden...
dediğim gibi borsa işleri biraz da kısmet işidir..
geçmişte egegübre limanını iyi tanıyan dostlar güzel bilgiler veriyorlardı...ikinci çeyrek bilançoda kapasite kullanım miktarı düşmesine rağmen gelirler %70 oranında artmıştı diye hatırlıyorum...bu durumda dolar bazlı iş yapmasına rağmen liman hizmetlerine dolar bazında zam yapmış olması gerekiyordu...
acaba liman hizmetlerine ne zaman ve ne miktarda zamlar yapıldı...?? bunu çok merak ediyorum...
son iki üç haftada bazı hisseler ralli yaptı resmen..biz ise yerimizde saydık...umarım artık biz de ralliye gireriz...şimdi baktım haziran sonunda döviz kuru 32,25 iken eylül sonunda ise 34,21 olmuş...%6 lık prim söz konusu....döviz pozisyonumuz 544 milyon idi...sadece kurdan 32,5 milyon ekstra gelir oluşur üçüncü çeyrekte...bir de liman hizmetlerinin tümü dolar bazında olduğu için kar marjımız da olumlu etkilenecek..
ikinci çeyrekte kara geçtiğimize göre dolar bazında hizmetlere iyi bir zam yapmış olmaları gerekiyor...bu zamların olumlu etkilerinin tümü üçüncü çeyreğe yansıyabilir..bu yüzden de ilginç güzel bir bilanço ihtimalimiz artıyor...
ben şimdilik üçüncü çeyrekte acaba liman işlerimiz nasıl oldu onu araştırmak istiyorum...türkiyenin ve nemrut körfezindeki limanlar acaba ikinci çeyrekten iyi mi iş hacmi yapmış ?? onu araştırmak istiyorum...eskiden çok rahat buluyordum o istatistiki bilgileri..son aylarda doğru dürüst araştırma yapmadığım için çok körelmişim...:kahkah:
ha bir de unutmamak lazım...limanlarımızın iki iskelesinin uzatılma çalışmaları üçüncü çeyrekte başlamış idi..acaba bu çalışma iş potansiyelimizi olumsuz etkiledi mi ??
belki de araştırmaya da gerek yok...nasıl olsa bu akşam bilanço gelecek...tek bilmediğim faktör üçüncü çeyrekte yapılan iş hacim vede liman uzatma işlerinin etkileri ??
bir tavan yaparsak iyicene rahatlarız...baskıyı da iyicene azaltırız...bu yıl şirketlerin bilançoları tel tel dökülüyor...ege gübre ilk çeyrekte 128 milyon zarar etmişken , ikinci çeyrekte 177 milyon kar ederek toplamda 49 milyon kara geçmesi çok güzeldi...gübre işini rolantiye alıp ,limana yoğunlaşarak karlarını artırmaları çok şık bir hareketti...üçüncü çeyrekte de ikinci çeyreğin benzeri bir kar getirmesi halinde çok şık bir hareket yapmış olacak...
dediğim gibi üçüncü çeyreğe dair bir bilanço tahmini yapmak isterdim ama bazı bilmediğim konular var...zaten süre de kalmadı...en iyisi bilançoyu birlikte görüp birlikte incelemek...
https://www.haberdenizde.com/limanla...ru-yayinlandi/
bu sayfada bayağı güzel bilgiler var...aliağa limanları bu yıl yük eleçlemede kocaeli limanlarını geçmiş bilgisi var...yani işler iyi gitmiş görünüyor...geriye iskele uzatmanın iş potansiyelini ne kadar etkiledi ?? faktörü kalıyor....orda da bir sıkıntı olmaz ise egegübreden üçüncü çeyrekte şık bir bilanço beklentimiz artar...
https://alto.org.tr/tr/yazi/2909-ali...ini-surduruyor
bu linkte daha detaylı ve güzel bilgiler var...bunlardan bazılarını paylaşayım...:
Türkiye’nin en önemli sanayi ve lojistik merkezlerinden biri olan Aliağa, stratejik öneme sahip petrokimya, enerji ve demir çelik sanayisinin yanı sıra son 15 yılda limancılık açısından son derece önemli yatırımlara ev sahipliği yaparak bu alanda Türkiye’nin en hızlı büyüyen bölgesi oldu.
Geçtiğimiz yıl ülkemiz liman bölgeleri içinde birinci sıraya yükselerek en fazla yük elleçlemesini yapar konuma ulaşan Aliağa limanları, 2024 yılında da en fazla yük elleçlemesini yapan liman konumunu korurken, konteyner alanında beşinci sıradan üçüncü sıraya yükselerek gelişim ivmesini sürdürmeye devam etti.
3.Çeyrekte 26,6 milyar dolar dış ticaret hacmi gerçekleşti
Ege İhracatçılar Birlikleri’nden (EİB) elde edilen verilere göre geçtiğimiz yılın 3. çeyreğinde Aliağa limanlarından gerçekleşen ihracat, 15 milyar 758 milyon dolar iken 2024’ün 3. çeyreğinde yüzde 1,1 artış göstererek 15 milyar 932 milyon dolar olarak gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) elde edilen verilere göre ithalat ise geçtiğimiz yılın 3. çeyreğinde 11 milyar 112 milyon dolar iken bu yılın 3. çeyreğinde yüzde 3,11 azalış yaşayarak 10 milyar 766 milyon dolar olarak gerçekleşti. Böylece yılın ilk 9 ayı itibariyle Aliağa limanlarından gerçekleşen toplam dış ticaret hacmi 26 milyar 698 milyon dolar oldu.
Aliağa yük elleçlemede zirveyi bırakmadı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan elde edilen verilere göre, Aliağa limanlarında 2024’ün 3. çeyreğinde gerçekleşen toplam yük elleçlemesi bir önceki döneme yüzde 6,3 artışla 64 milyon 37 bin ton olarak gerçekleşerek yük elleçlemesinde zirveyi bırakmadı. Aliağa limanları konteyner elleçlemesi bakımında geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre dikkat çekici bir oranla yüzde 35,5 artarak 1 milyon 594 bin TEU olup, Tekirdağ'ı geçerek Ambarlı ve Kocaeli'nin ardından 3. sırada yer aldı. Aynı dönemde limanlara gelen gemi sayısı yüzde 4,51 azalışla 4565 olarak gerçekleşirken bu alanda Kocaeli'nin ardından 2. sıradaki konumunu korudu.
sn Kreon nerde bu piyasayı bilen bir arkadaşdı....maharaj usta kayboldu gazı verdi cekildi kenara sattmı yoksa...:whistling:
Aliağa limanları yalnızca bölgenin değil, ülkenin dış ticaret merkezi
Aliağa limanlarının 2024 yılı 3. çeyrek dış ticaret ve yük verilerini değerlendiren Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Aliağa limanlarının yalnızca bölgenin değil, ülkenin dış ticaret merkezi olma rolünde başarısını artırdığını ifade ederek, "Ege Bölgesi’nin toplam ihracatının yüzde 58’i, Türkiye’nin ihracatının ise yüzde 8,5’i Aliağa limanlarından gerçekleşiyor. Ege Bölgesi’nin toplam ithalatının yüzde 51’i, Türkiye’nin ithalatının ise yüzde 4,2’si Aliağa’dan gerçekleşiyor. Ege Bölgesi’nin toplam dış ticaretinin yüzde 55’i, Türkiye’nin dış ticaretinin de yüzde 6’sı yine Aliağa’dan gerçekleşiyor. Aliağa olarak 7 yıldır dış ticaret fazlası vermeye devam ediyoruz. Bölgemizde ihracatın ithalatı karşılama oranı da yüzde 152 olarak gerçekleşti. İleriye dönük projeksiyonlar Aliağa bölgesinin limancılıkta 2050 yılına kadar Türkiye ve dünya ortalamasının üzerinde büyümeye devam edeceğine işaret ediyor. Aliağa üretim, ticaret ve ihracatın en aktif olduğu çevre iller başta olmak üzere tüm Batı Anadolu ve İç Anadolu illerinde bulunan sanayicilerin dünya ile bağlantı kurduğu bir hub haline geldi. Otoritelerin de ön gördüğü gibi Aliağa’nın Türkiye ekonomisine sanayi, üretim, istihdam ve ihracata olarak katkısı her yıl hızla artıyor, artmaya da devam edecek†dedi.
Aliağa’daki potansiyel yatırımcıların dikkatini bölgeye çekmiş durumda
Aliağa’nın mevcut ekonomik ve jeostratejik potansiyeli ile istihdamın, üretimin ve ticaretin merkezi konumunda ilerlediğini belirten Başkan Ertürk, “Aliağa, ülkenin demir çelik ihtiyacının yüzde 25’ini tek başına karşılıyor. Yine ülkemizin işlenmiş petrol ürünleri ihtiyacının yaklaşık yüzde 30’u Aliağa’daki rafinerilerden karşılanıyor. Aliağa enerji alanında da büyük bir güç konumunda. Konvansiyonel enerji üretiminde güçlü olduğu kadar, yenilenebilir enerji üretiminde de gerek rüzgar gerekse de güneş santralleri ile önemli bir üretim kapasitesine sahip. Aynı zamanda limanlar bölgesinde lojistik hareketlerin bir parçası olan hububat depolaması ve antrepo hizmetleri noktasında bölgedeki lojistik süreçlere destek sağlayan işletmeler bölge ticaretinde büyük önem taşıyor. Bölgenin limancılık, hammadde ve üretim kapasitesi açısından taşıdığı potansiyel yatırımcıların da dikkatini bölgeye çekmiş durumda. Tüm bu gelişmeler neticesinde yatırımların da rotası Aliağa ve çevre bölgesine odaklandı†diye konuştu.
Aliağa limanları konteyner elleçlemesi bakımında geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre dikkat çekici bir oranla yüzde 35,5 artarak 1 milyon 594 bin TEU olup, Tekirdağ'ı geçerek Ambarlı ve Kocaeli'nin ardından 3. sırada yer aldı. Aynı dönemde limanlara gelen gemi sayısı yüzde 4,51 azalışla 4565 olarak gerçekleşirken bu alanda Kocaeli'nin ardından 2. sıradaki konumunu korudu.
bu cümle bir çok şeyi özetliyor...geçen yıla göre büyüme %35,5 artmış...gemi sayısı azalmasına rağmen miktar artmış...bunun anlamı da aliağa limanlarına gelen gemilerin büyüklükleri artmış...yani küçük gemiler yerine artık büyük gemiler daha çok artmış...bu yüzden de gemi sayısı azalırken eleçleme yapılan yük miktarı artmış..
tabi umulur ki bu güzel istatistiki bilgiler egegübrenin limanı için de geçerli olsun...bence öyle olmasaydı egegübre kalkıp da iskelelerini uzatmaz ve yeni birçok modern vinç almazdı..aliağa körfezinin en hakim yerinde çift boynuzu ile egegübrenin limanı yer alıyor....körfezdeki duruşu çok şık...byd nin ve belki de diğer çinli firmaların da bölgeye gelmesi ile bölge limanlarının işleri daha da yoğunlaşacak...
Dr. Barış Esen
@barisesen
J.P. Morgan Ekonomisti Fatih Akçelik:
-Türkiye önümüzdeki dönemde diğer gelişen ülkelerden olumlu ayrışabilir.
-Yabancı hisse senedi yatırımcılarından Türkiye piyasası için görüşme talebi alıyorum.
CNBC-e
@berfuguven
bir tavana hasret kaldık yahu...:) umarım tez zamanda bir tavanımıza kavuşuruz...:kahkah: kaliteli hisseler cıvıl cıvıl olmaya ve tavanlar yapmaya başladılar...27 eylülde x hesabımdan kaliteli bir hisse almak için en fazla iki aylık bir süre var demiştim..bir ay geçtikten sonra hisseler diplerini oluşturduktan sonra güçlü tepkiler vermeye başladılar...