sn Kreon nerde bu piyasayı bilen bir arkadaşdı....maharaj usta kayboldu gazı verdi cekildi kenara sattmı yoksa...![]()
sn Kreon nerde bu piyasayı bilen bir arkadaşdı....maharaj usta kayboldu gazı verdi cekildi kenara sattmı yoksa...![]()
"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
Aliağa limanları yalnızca bölgenin değil, ülkenin dış ticaret merkezi
Aliağa limanlarının 2024 yılı 3. çeyrek dış ticaret ve yük verilerini değerlendiren Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Aliağa limanlarının yalnızca bölgenin değil, ülkenin dış ticaret merkezi olma rolünde başarısını artırdığını ifade ederek, "Ege Bölgesi’nin toplam ihracatının yüzde 58’i, Türkiye’nin ihracatının ise yüzde 8,5’i Aliağa limanlarından gerçekleşiyor. Ege Bölgesi’nin toplam ithalatının yüzde 51’i, Türkiye’nin ithalatının ise yüzde 4,2’si Aliağa’dan gerçekleşiyor. Ege Bölgesi’nin toplam dış ticaretinin yüzde 55’i, Türkiye’nin dış ticaretinin de yüzde 6’sı yine Aliağa’dan gerçekleşiyor. Aliağa olarak 7 yıldır dış ticaret fazlası vermeye devam ediyoruz. Bölgemizde ihracatın ithalatı karşılama oranı da yüzde 152 olarak gerçekleşti. İleriye dönük projeksiyonlar Aliağa bölgesinin limancılıkta 2050 yılına kadar Türkiye ve dünya ortalamasının üzerinde büyümeye devam edeceğine işaret ediyor. Aliağa üretim, ticaret ve ihracatın en aktif olduğu çevre iller başta olmak üzere tüm Batı Anadolu ve İç Anadolu illerinde bulunan sanayicilerin dünya ile bağlantı kurduğu bir hub haline geldi. Otoritelerin de ön gördüğü gibi Aliağa’nın Türkiye ekonomisine sanayi, üretim, istihdam ve ihracata olarak katkısı her yıl hızla artıyor, artmaya da devam edecek†dedi.
Aliağa’daki potansiyel yatırımcıların dikkatini bölgeye çekmiş durumda
Aliağa’nın mevcut ekonomik ve jeostratejik potansiyeli ile istihdamın, üretimin ve ticaretin merkezi konumunda ilerlediğini belirten Başkan Ertürk, “Aliağa, ülkenin demir çelik ihtiyacının yüzde 25’ini tek başına karşılıyor. Yine ülkemizin işlenmiş petrol ürünleri ihtiyacının yaklaşık yüzde 30’u Aliağa’daki rafinerilerden karşılanıyor. Aliağa enerji alanında da büyük bir güç konumunda. Konvansiyonel enerji üretiminde güçlü olduğu kadar, yenilenebilir enerji üretiminde de gerek rüzgar gerekse de güneş santralleri ile önemli bir üretim kapasitesine sahip. Aynı zamanda limanlar bölgesinde lojistik hareketlerin bir parçası olan hububat depolaması ve antrepo hizmetleri noktasında bölgedeki lojistik süreçlere destek sağlayan işletmeler bölge ticaretinde büyük önem taşıyor. Bölgenin limancılık, hammadde ve üretim kapasitesi açısından taşıdığı potansiyel yatırımcıların da dikkatini bölgeye çekmiş durumda. Tüm bu gelişmeler neticesinde yatırımların da rotası Aliağa ve çevre bölgesine odaklandı†diye konuştu.
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Aliağa limanları konteyner elleçlemesi bakımında geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre dikkat çekici bir oranla yüzde 35,5 artarak 1 milyon 594 bin TEU olup, Tekirdağ'ı geçerek Ambarlı ve Kocaeli'nin ardından 3. sırada yer aldı. Aynı dönemde limanlara gelen gemi sayısı yüzde 4,51 azalışla 4565 olarak gerçekleşirken bu alanda Kocaeli'nin ardından 2. sıradaki konumunu korudu.
bu cümle bir çok şeyi özetliyor...geçen yıla göre büyüme %35,5 artmış...gemi sayısı azalmasına rağmen miktar artmış...bunun anlamı da aliağa limanlarına gelen gemilerin büyüklükleri artmış...yani küçük gemiler yerine artık büyük gemiler daha çok artmış...bu yüzden de gemi sayısı azalırken eleçleme yapılan yük miktarı artmış..
tabi umulur ki bu güzel istatistiki bilgiler egegübrenin limanı için de geçerli olsun...bence öyle olmasaydı egegübre kalkıp da iskelelerini uzatmaz ve yeni birçok modern vinç almazdı..aliağa körfezinin en hakim yerinde çift boynuzu ile egegübrenin limanı yer alıyor....körfezdeki duruşu çok şık...byd nin ve belki de diğer çinli firmaların da bölgeye gelmesi ile bölge limanlarının işleri daha da yoğunlaşacak...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Dr. Barış Esen
@barisesen
J.P. Morgan Ekonomisti Fatih Akçelik:
-Türkiye önümüzdeki dönemde diğer gelişen ülkelerden olumlu ayrışabilir.
-Yabancı hisse senedi yatırımcılarından Türkiye piyasası için görüşme talebi alıyorum.
CNBC-e
@berfuguven
Kartalın ufukta gördüğünü tavuklara anlatamazsın.
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldığım notlardır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir
bir tavana hasret kaldık yahu...umarım tez zamanda bir tavanımıza kavuşuruz...
kaliteli hisseler cıvıl cıvıl olmaya ve tavanlar yapmaya başladılar...27 eylülde x hesabımdan kaliteli bir hisse almak için en fazla iki aylık bir süre var demiştim..bir ay geçtikten sonra hisseler diplerini oluşturduktan sonra güçlü tepkiler vermeye başladılar...
Yer İmleri