BES konusunu hep önemsedim ve destekledim. Özellikle maaşlı çalışan kesim için son 40-50 yıldır imkanlar hep geriye gitti. Bu çalışan kesim içinde emekli olan kesim içinde böyle oldu. Böyle devam etmeside muhtemel.
Bugünün, işe yeni başlayan bunlara ek olarak 30’lu yaşlarının sonunda 40’larının başında olan, emeklilik yaşı 58-65’lere çıkan ve muhtemelen 50-55 arası elindeki işi tutmakta zorlanacak, işsiz kalma riski ile karşı karşıya kalacak veya işsiz kalacak olan, gençleri için belkide o dönem tek tutunacak dal olacak.
O yüzden sistemli bir şekilde, tasarruf etme, birikim yapma olanağı sağlayan bu sistem çok önemli.
Çalışırken yapılacak her türlü tasarruf, yatırım ve birikim çok önemli.
Yıllar içinde pek çok kez krizler veya tam tersi muhteşem kazanç olanağı sağlayan koşullar gördüm. Çoğunuzda göreceksiniz. Çünkü ülkemiz dışarıya bağımlı bir ekonomiye sahip, bu bağımlılık bize pek çok ups&downs yaşattı ve yaşatacak. Kişiden kişiye değişir ama yıllar bana böyle bir ekonomide “Sürdürülebilir Gelir” sağlamanın çok önemli olduğu düşüncesini benimsetti.
Bu yüzden tasarruf ve birikime, tasarruf ve birikiminde sürdürülebilir gelire dönüşmesini çok önemli buluyorum.
BES buna olanak sağlayan iyi bir araç benim gözümde.
Selamlar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi