Sayfa 158/1230 İlkİlk ... 581081481561571581591601682082586581158 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 1,257 - 1,264 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Sn. Miriel'in sorduğu soru ve gelen cevaplarla süregelen tartışmadan kendimce çıkardığım sonuç odur ki, BES -sığınılacak son liman olmanın ötesinde- gerçekten de önemli bir yatırım enstrümanı...Ve bu sonuca dayalı olarak son 2 yıldır hisse pozisyonlarımı azaltıp (ki portföyün önemli bir kısmı AKSA ve SELEC idi, AKSA'da 5 yıl öncesine düştüm resmen 7 yıldır portföydeydi) BES'i takviye etme kararımın ne derece isabetli olduğunu bir kez daha anladım...

Saygı ve hürmetlerimle...
    BES konusunu hep önemsedim ve destekledim. Özellikle maaşlı çalışan kesim için son 40-50 yıldır imkanlar hep geriye gitti. Bu çalışan kesim içinde emekli olan kesim içinde böyle oldu. Böyle devam etmeside muhtemel.

Bugünün, işe yeni başlayan bunlara ek olarak 30’lu yaşlarının sonunda 40’larının başında olan, emeklilik yaşı 58-65’lere çıkan ve muhtemelen 50-55 arası elindeki işi tutmakta zorlanacak, işsiz kalma riski ile karşı karşıya kalacak veya işsiz kalacak olan, gençleri için belkide o dönem tek tutunacak dal olacak.

O yüzden sistemli bir şekilde, tasarruf etme, birikim yapma olanağı sağlayan bu sistem çok önemli.

Çalışırken yapılacak her türlü tasarruf, yatırım ve birikim çok önemli.

Yıllar içinde pek çok kez krizler veya tam tersi muhteşem kazanç olanağı sağlayan koşullar gördüm. Çoğunuzda göreceksiniz. Çünkü ülkemiz dışarıya bağımlı bir ekonomiye sahip, bu bağımlılık bize pek çok ups&downs yaşattı ve yaşatacak. Kişiden kişiye değişir ama yıllar bana böyle bir ekonomide “Sürdürülebilir Gelir” sağlamanın çok önemli olduğu düşüncesini benimsetti.

Bu yüzden tasarruf ve birikime, tasarruf ve birikiminde sürdürülebilir gelire dönüşmesini çok önemli buluyorum.

BES buna olanak sağlayan iyi bir araç benim gözümde.

Selamlar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2. Sayın Cautionary,
    Sizde emeklilikte yaşa takılanlardandınız diye hatırlıyorum. Sizden 3 yaş küçük kızımda aynı durumda.

Pek çok haber çıkıyor 99 öncesi Sigortacılı olanlar için emeklilik hakkı verilecek diye.

Sizin görüşünüz nedir merak ettim. Çıkar mı sizce böyle bir hak? Yoksa yaklaşan yerel seçimler için oy yatırımından öte bir şey değil mi?

3.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Sayın Cautionary,
    Sizde emeklilikte yaşa takılanlardandınız diye hatırlıyorum. Sizden 3 yaş küçük kızımda aynı durumda.

Pek çok haber çıkıyor 99 öncesi Sigortacılı olanlar için emeklilik hakkı verilecek diye.

Sizin görüşünüz nedir merak ettim. Çıkar mı sizce böyle bir hak? Yoksa yaklaşan yerel seçimler için oy yatırımından öte bir şey değil mi?

Ben bu konuda kazan kazan modeli bir şey önerilebilir diye düşünüyorum...beklenen ömür belli, erken emeklilik durumunda ilgili yıl kadar maaş düşüşü ile bu imkan sağlanabilir. Mesela 60 yaşında emekli olacak adam 50 yaşında emeki olursa, yeni maaşı daha düşük şekilde aşağıdaki gibi hesaplanabilir.

(75-60)*12*x tl/ ((75-50)*12)

Hatta maaş düşüşü istemeyen eksik yılları için belli bir ödeme de yapabilir.... yani hakkaniyetli bir model önerilebilir. Bana mantıksız gelmiyor

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ben bu konuda kazan kazan modeli bir şey önerilebilir diye düşünüyorum...beklenen ömür belli, erken emeklilik durumunda ilgili yıl kadar maaş düşüşü ile bu imkan sağlanabilir. Mesela 60 yaşında emekli olacak adam 50 yaşında emeki olursa, yeni maaşı daha düşük şekilde aşağıdaki gibi hesaplanabilir.

(75-60)*12*x tl/ ((75-50)*12)

Hatta maaş düşüşü istemeyen eksik yılları için belli bir ödeme de yapabilir.... yani hakkaniyetli bir model önerilebilir. Bana mantıksız gelmiyor
    Pek çok ülkede olan bir uygulama. Olabilir tabi ülkemizdede. Amerika’da 65 yaş emeklilik yaşı ama erken emeklilikte belli oranlarda kesinti var.

Teşekkürler.

5.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Pek çok ülkede olan bir uygulama. Olabilir tabi ülkemizdede. Amerika’da 65 yaş emeklilik yaşı ama erken emeklilikte belli oranlarda kesinti var.

Teşekkürler.

Bilmiyordum, ama aklın yolu bir��

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku

Teşekkürler.

Ben 25 yıl pirim odediysem odedigim pirimin karşılığını almalıyım ...ise başlarken şartlar belliydi. Ve bu şartlarda pirim kesildi....oyun ortasında kural değiştirilmez ..2 yıl da emekli olan mv leri varken bunu söylemek çok utanç verici bir olay...bunu savunanları Allah ıslah etsin.hic mi vicdan kalmadı?savunulan şeye bak...

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Ben 25 yıl pirim odediysem odedigim pirimin karşılığını almalıyım ...ise başlarken şartlar belliydi. Ve bu şartlarda pirim kesildi....oyun ortasında kural değiştirilmez ..2 yıl da emekli olan mv leri varken bunu söylemek çok utanç verici bir olay...bunu savunanları Allah ıslah etsin.hic mi vicdan kalmadı?savunulan şeye bak...

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    özellikle de oyun ortasında kural değişmez konusu çok önemli !!!
    Nil Satis Nisi Optimum

8. Bir EYT olarak 38-43 yaş emeklilik için erkendir, 58 yaş geçtir diye düşünüyorum. 50li yaşlarda olup 10.000 prim ödeyenler var daha ne kadar çalışsın? Bir ara formül olmalı.

Sayfa 158/1230 İlkİlk ... 581081481561571581591601682082586581158 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •