Faizi baskı ile düşürüyorlar borsa düşüyor.yabancılar maldan çıkıyor. . enflasyonu ali cangiz oyunu ile düşürmeye benzemiyor bu işler. elbet bir yerden patlak verecek.
Printable View
Faizi baskı ile düşürüyorlar borsa düşüyor.yabancılar maldan çıkıyor. . enflasyonu ali cangiz oyunu ile düşürmeye benzemiyor bu işler. elbet bir yerden patlak verecek.
%10 arttı. 203 ler bence fırsattı elimdeki tüm parayı da basmıştım o seviyeye gelince. 3 aylık %3 ve %3.30 veren katılım bankaları var şuan.
Gittim Teb'den hesap açtım %23.5 bağladım günlük en azından kıpırdama şansım olur
Böylesi riskli korkunç derecede borçlu ülkenin bankalarında dolar mevduat faizleri %3 %4 lerde ABD de faizler %3 aynı tam bir komedi
Resesyon olduğu dönemler bankalar mevduattan gelen paraya neden ihtiyaç duyarlar?
Ancaaaaak, sendikasyon kredileri döndürmelerinde bir sorun olursa o vakit yüzde 5000 bile faiz görülebilir.
Kısa vadede imar barışından 14 milyar gelmiş, uzatma ile daha da fazlası olabilir.
Bedelliden geldi bir miktar.
Petrol fiyatları beklenenden düşük gidiyor.
Turizmden de destek geldi.
Kibritçi kızın bir kaç çöp daha yakacağı kibriti oldu.
Gelecek ağustos sonrası resesyon ve baz etkisinden enflasyonda düşüş bekliyorlar, ona göre pozisypn alınıyor gibi geldi bana.
Yüzde alın gücü düşmüş bir millet ne kadar piyasaya çare olur onu göreceğiz.
Yine ancaaaaak, TL ani değer kaybederse kısır döngü oluşur.
22.70 faizi bugün reddedip %75 oranında $ a geçmiş durumdayım. Yatırım önerisi değildir.
takasta pek bi gevşeme yok şu an için sorun yok.
ama yakında onlarda düşer.
ytd.
syg,
Resesyona rağmen likidite açığı (bugün) 96.5 milyar TL. Tcmb bu açığı bugün %24 faiz ile 1 haftalık bir süre için kapattı. Kaynak ihtiyacı azalmış değil. Tahsili gecikmiş kredisi var, grup1 var grup 2 var. Bunlar bir şekilde yüzdürülmek zorunda.
Bankalar bugün yeterli mevduatı (%23-%23.5 faiz ile) bulamadıkları için yaklaşık 96.5 milyar TL'yi tcmb'den %24 faiz ile 1 hafta gibi kısa bir vade için borçlandı.
NOT: Tcmb eğer bugün saat 17:00'da bu devasa açığı kapatmasaydı ne olurdu?
Şimdi fox haberde izledim haberdeki kişi aynen şunu dedi "asgari ücret arttığı için işten çıkardılar maaşıma zam beklerken işsiz kaldım " aklıma bu başlıkta yaptığımız tartışmalar geldi nedense
Eğer asgari ücret politikası bu şekilde devam edecekse vasıfsız iş gücünün işsiz kalmaması için tek çare yarı zamanlı ve esnek zamanlı çalışma modellerinin yürürlüğe sokulması. Bu en önemli yapısal reformlardan biri olacaktır.
Hollanda bu şekilde vasıfsız hizmet istihdamını ciddi oranda arttırdı.
Arkadaşlar ENPARA ek %2 diye mesaj atmış. Baktım 200k 1 aylık 23.50 veriyor, 25.50 mi olacak şimdi? Mantıklı geldi yarın açmayı düşünüyorum.
https://eksisozluk.com/1-ocak-2019-b...?a=popular&p=5
Burada eleştiri yapanların bazıları asgari ücret artışını savunan tipler şimdi de bağkur artışını eleştiriyor çoğunun bağkur priminin asgari ücret arttıkça artacağından haberi bile olduğunu sanmıyorum gülermisin ağlarmısın
Burada 23-24 oranşar var ama bugün 5 tane banka aradım 100 k için en fazla 20 oran buldum..
100 k yı öğlen dolar yapsam şu an aylık gaiz getirisi kadar getirisi olacaktı.. zorla dolarcı yapacak bu bankalar milleti
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Fibabanka gidip %24 Kiraz hesap açabilirsiniz.
Burgan dijital başvurusu yapip %24.30 oran alabilirsiniz.
Denizbank gidip %23.50 Oran alabilirsiniz
T-Bank gidip %24 Orandan 45 Gün alabilirsiniz
Anadolubank gidip %23 Orandan 32-91 Gün bağlayabilirsiniz.
Hsbc Bank gidip %24 Oran alabilirsiniz.
Sitede 4.25 diyor ama güncel değil mi acaba
https://www.sekerbank.com.tr/yatirim...uat/gecegunduz
Bir kamu bankasında 6 oran vardı Pazartesi
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Arkadaslar Merhaba, uzun zamandir forumu takip ediyorum.Birikimimin nasil dogru yere yönlendirecegimi sizdende yardim alarak yatirim yapmak istiyorum.Istanbul´dan katiliyorum.Alman bir sirkette calisiyorum,kazancimi euro bazinda aliyorum.Birikimimi dolara cevirip öyle mi mevduata baglamak daha uygun yoksa tl ye gecip onu baglamak uygun olur.Baska yatirim tavsiyeleriniz neler olabilir.. yardiminiz icin tesekkür ederim.
@karcal @karamizah
tesekkür ederim, hayir zaten öyle bir niyetim yok :) bulunmaz imkan diye düsünüyorum
Dolar euro borsa alınır tabiki ama kademeli alım için mutlaka kenarda bir miktar tl bırakılmalı diye düşünüyorum .Viopda mb dolartl short girmiş iken ne kadar yukarı çıkar dolar bunuda gözardı etmemek lazım derim .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi