Atakan bey kardeşim, Toros tarım' ı kaç liradan halka arz etmek istiyorlar ise ona göre bir yere getirirler bunun fiyatını da diye düşünüyorum. ( Tabi sonradan caymaz iseler ). Umarım ettiğimiz zararları az da olsa çıkarırız bu işin sonunda.
Printable View
Ek 30386
takas ve derinlik
Hisse geri alım programı kapsamında, Şirket tarafından 05.11.2024 tarihinde Borsa İstanbul’da pay başına 72,55 – 74,50 TL (ağırlıklı ortalama 73,56) fiyatından toplam 270.003 lot TKFEN payların geri alındığı belirtildi.
Bugünkü işlem hacminin % 5 i geri alimdan, önemli bir miktar.
Az önce baktım, yönetim kurulu kararı 31.01.2024 ve taahhüt edilen süre 1 yıl, alınması programlanan lot sayısı 18.5 milyon...
Bugüne kadar aldıkları lot sayısı 5.5 milyon ve alınması programlanan daha 13 milyon lot var. Kalan süre guya 3 ay bile değil...
40 lı fiyatlardan Şubat ve Mart aylarında 700 bin lor almışlar...
50 li fiyatlardan Mayıs-Haziran-Temmuz aylarında 500 bin lot daha almışlar...
Ama asıl hareketlenme ve alımlar geçen ay yani Ekimde başlamış.
Tl bazlı 2 gün önce tarihi zirvesi 80 lirayı görmüş, bugün günlük grafik sata dönmüş ama haftalık-aylık hala fena değil... Dolar bazlı grafikte kapanışı 2.10 dolar ve Ocak 2023 te 2.69 dolar görmüş...
Aylık dolar grafiği enteresan... Haziran 2008 3.91 dolar ve Mart 2019 3.91 dolar ile çanak yapmış tam 11 yılda, kulp için geri çekilmiş, Ocak 2023 te 2.69 dolar görülmüş..
Bu grafik uzun yıllar içerir bolllcaaa sabır gerektirir ama çok uzun vadede çanak-kulp 3.91 dolar ile tamamlanırsa kimbilir nerelere gider...
BU arada günlük grafik bugün sat işareti vermiş... Benim penceremden bunlar var ama sakın itibar etmeyin, ne aldım ne sattım, sadece forumları dolaşırken rastgelip yazmak istedim... Kazancınız bol olsun...
Tekfen 30-35milyar tl kar yazmadan benden tek lot satış yok.. Alıma devam.. Bu karlar yazıldığında 1000-1800 tl arasında muhteşem Tekfeni sadece sabırlılar görebilecektir.. Bu günlerin geleceğini patronlar bildiği için ufaktan süpürmeye başladılar.. Heyecan yaratmamak için yavaştan ilerleyecekler.. Bir alım programı daha gelecektir.. Hiç bir şeyi riske atmıyorlar.. Syglr.
O kadarını bilemem ama 3.91 dolarda çanak-kulp formasyonu tamamlanırsa, kulpu kırdıktan sonra kulp derinliği kadar daha gider, sonra keyfi hala yerindeyse çanak derinliği kadar daha gider...
Bu tarz 11 yıllık hatta kulp sürecini de eklersek 14-15 yıllık formasyonların bitişini bekleyecek KY sabrı yok...
Bas şöyle güzelce aşağı eklememizi yapalım, faiz indirimi gelince hiç yapamazsın
Hisse geri alım programı kapsamında, Şirketimiz tarafından 08.11.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 70,30-72,60 TL (ağırlıklı ortalama 71,71) fiyatından toplam 500.000 TL nominal değerli TKFEN payları geri alınmıştır.
Gerçekleştirilen işlem sonucunda geri alınan payların nominal değeri 6.080.000 TL'ye ulaşmış olup, Şirketimiz sermayesine oranı %1,6432'dir.
500 000 iyi bir miktar
80.25 önemli..Kırılırsa çoğu kişi enflasyona göre tapi olur.. 23 tl maliyet var ama 3.5 yıllık enflasyon zararı büyük..Syglr.
35 gündür mesaj yazılmamış, bu sayfa böyle miydi ?
Bakalım ne çıkacak bu sessizlikten, çoğunluk gitti sanırım,
Bu şirket geri alımlarının olduğu hisselere hep şüpheyle bakmak lazım.
:vk: .64,85 , vah tekfenim vah , taban olacak hissemisin sen yahu....
burası ve altı rakamlardan toplayalım bari biraz....
bakalım bir kaç gün tahtacı nereye kadar salacak.....
Bu uckagtcilar tabandan mal veriyorsa taban dedigimizde nerdeyse gecen yilin zirvesi hicbirhalt oldugu yok . Herneyse burdan kalkmayip bukdr mal verdiyse 3 vakte kdr tr de buyuk seyler olur . Bu cakallar kolay kolay mal.yedirmez .
85 gormussun %80 i dökulmus zaten . Sar yataya mal herifler 50 kusurlerden mal verecekler bu gidisle aptal aptal isler .
Böyle hızlı yükselişlerde genelde satardım. Dedim bu sefer döke döke çıkacak. Şişe hareketi beklerken kısada güzel kardan olduk.
Bu eskiden beri olan bir şey.. Mesela 10 milyon lot mal paketin var.. Şirket 80 tl:) .. Anlaşır 100tl den satarsın.. Tahtada fiyat 64tl ye çekilir ve hisseyi devredersin.. Geri kalan parayı bavulla dolar olarak açıktan (kara para) olarak alırsın.. Ben Tekfen de olmuştur demiyorum ama piyasada bu tür şeyleri çok duyduk 30 senede..Syglr.
bu seviyelerden hisse alıs satıs var sanki, hacim arttı ve satışa konulan lot sayısı kadar 2 gunde işlem oldu, lakin sattık diye kap göndermiyorlar, daha da ilginci büyük ortaklardan hic kimse bu seviyelerden mal aldım demiyor bist tüm hisselerin yüzde 95 inde olduğu gibi
Ay anasını ya
Olay boyle evt ancak tahtada olan mallık baska bir olay . Ne yapacak 50 ye 40 a gerimi gelecek nedir bu . Taşşaklı biri cikip su malları supurmuyor aciga satisda varken umugunu sıkmıyor sunların .
Su hisse brsan kdr degerli degilmi. 200 olsa kim niye oldu dermi . Su tahtaya 100 m dolar sokacak delikanlı bekleniyor. Zarar etmez cok eglenir malda degerli
Gecen fabrikasi yanan makarnacı bundan daha degerli . Yok hidrojenmis cart curt tarımmiş bilmem nerelerde nekdr alacagi varmis bilmem nerde nekdr insaat isi varmis .
Toros isteyen varmis yok halka arzi varmis ulam sadece toros suan ki degerinden pahalı . Milleti salak yerine koymak yerine efendi gibi supure supurw git . 100 b degerin olsa kim niye oldu demez . Buranın 5 katı .
Sende kazan patron fakir sumugu gibi 15 20 b de surunecegine cek 100 b 150 b ye . Mal.kaliteli de buyurun de .
Bas dede yukarı eskiler kaldı burada, ss yukarı
Oyalamaca vakit kaybı 61 ve altı olursa guzel firsat verir . Hic kacirmam . Olmaz diyemem cunku yillar once 17 27 yapmisti sonra 18 e gelmisti 26 45 yapip 32 ye gelmisti . Bunu hep yapiyor bunlar . Cokta kaciracak birsey yok bence . Bence 55 e gelecek en kotu 46 ya gelir tekrar gecmisteki gibi
Dede yukarı vur dede, kim verecek buradan malı deli misin divane misin?
Bunlardan birsey olmaz ne yaptiklari belli degil kurumsalmı holding elmi degisiyor duzgunmu yonetiliyor . Torosa ne oldu . Alacaklar vardi ne oldu . Sacma sapan kendi aralarindaki hırsları var . Kavgaları var .
Baskada birsey yok yillardir ayni
Bizim üniversitede de bölüm başkanları birbiri ile küstü. Adamın prof olmasını falan engellemeye çalışıyorlardı. Mahkeme kararı ile prof. olmuş hocamız. Tekfen in kurumsallığı tartışılmaz ama kafalar belli ki NATO. Ben de btc 3k iken aldığım hisse de meğer bir coin imiş :D
Dedelerin los angeles deki evleri yanmış, şirketten para alıp bu sefer betonarme bina yapacakmış
Öpe öpe alacaksın yukarı , kalanlar hep önceden alanlar. Akbabalar geziyor , 8000 olursa all-in girecem diyen arkadaşlar var, seçim senin ;)
Alacaklar ne oldu , disaridan alacaklari toplasalar gidip 100m usd kredi cekmek zorunda kalmazdi , yıllardir ceo dnda ses seda yok nede olsa 8 senedir icerde olan biri ceo oldu . Kalkinma plani vardi . 5 yillik oldugu icin 5 . Yilinda aciklama yapacak heralde . Aradan 1 seneden fazla zaman gecti . Isleri gucleri zaman gecirmek .
Bu kadar malına dusman hirs kin dolu bir sirket gormedim . Oyle hirs ve kin varki hicbirinin suratini gormesemde birbirlerine duyduklari kini burdan hissedebiliyoruz .
Bilanco beklentisi olan varmı , 1 milyar kar getirirmi son ceyrek
Kaos ciksida 62 altina verse fullesek , hergun al sat yapmakdn imanimz gevredi , kazandiriyor ama tat vermiyor soyle eskisi gibi arabayi evi satip fulledgm zamanalrn tsdini vermiyor soyle 55 58 belki 50 gelsede off
Burada bir parantezde satıldı can a felan diyenler ustune buyuzden geri alim yapiliyor diyenelr .oyle birsey olsa tahta hergun tavan ceker birbirini ezerler mal kaptirmamak icin . Buda fiyasko
Benim gorusum geri alim icin kredi cekmislerdir sonrada ortagn birinin malini satiyirlardr yuksek fiyattan mal satma ustune sirket borclansn ustyne geri alim yaptik mavrası . Hergun bu tahtaya 150k lot mal gelmez bile . Akıl var mantk vr
Sadece hırs ve kin olsa iyi, bunlar ne işten ne de yönetimden zerre anlamıyorlar, zaten şirketi ileri götürme gibi akıllarında bir düşünce de yok. Sadece mirasyedi bunlar şirketle de hiç bir duygusal bağları yok nasıl para götürürüz den gayrı. Bu yüzden de şirket yıllarca Ali Baba'nın çiftliği tarzında yönetildi, kimse ne yapıyor, ne ediyor, ne götürüyor sorulmasın gizli kalsın diye, kar etme lafı bile özellikle ağıza alınmadı yok sayıldı. Bu firma için en iyi şey onu kendi malı gibi görecek birilerine devir edilmesi. Bu çobanlar bu sürüyü çoğaltmak bir yana yavaş yavaş ya kesiyor ya da satıyor.
4. Ceyrek 1 milyar en az net kar gelip 4 5 lira temettu verir diye dusunuyorum . Bu temettu olayı surdurebilir olup yapılan sunumlarla paralel olursa sirket yola girmis kabul edecegiz .
Alinmasi mumkun alacaklar , toros un yabanci ortagi veya arzi cok gec kalmadan aciklanirsa fonların vazgecilmezi olur burası ileriki 10 yilda hidrojen enerjisi ve tarım zaten en onemli iki sektor olacagndan buyume derdide olmayacak .
58 55 50 civarı bobregmle beraber girerim . Bilanco gelsin gk olsun bakarız. Acelemiz yok
2028 de 2.3 milyar dolar ciro . %14 favok %7 de kardan bahsediyor . Insaat tarafi cogu teslim suresi oraya denk geliyor. Boyle birsey demek 200 milyon dolar kar demek .
2024 icinde %7 favok %2.8 kar bekliyorlar . Bu dedikleri tutarli olursa dedigim gibi 1 milyar uzeri kar gelir.
2025 icin 4 milyar civari kar demek bu . Buda olsusan duruma gore ciddi temettu demek 7 8 lira 2025 icin olabilirmi olabilir .
Tutarlilik onemli 2 ay once soyledigi ongoruler gerceklessin 2028 i oyle degerlendirelim.
Bukdr yatirim potansiyel olan yerde baskalarinin hisseye cokme calismasi dogal . Sadece 3 sene icinde 2.3 milyar ciro 200 milyon dolar net kar beklenen ucsuz bucaksz arsasi tarlasi binasi olan bir holdinge sadece 3 ay once 350 400 m dolardan cokulmesi suan 600m dolar civarinda talep gormesi gayet normal .
Eger bu sunum tutarsz olursa daha 2 ay sonrayi ongoremeyen ceo varsa hersey çöp demektir. Kimse sallamaz bunlari isterde 100m dolar olsun kimse donup bakmaz
100 ü devirseydi hissede kimse yoktu 2 3 kisi haric. Kimseninde eli gitmezdi almaya.
Gittigi yerden donmek adeti tekrar tekrar kufur hakaret memnuniyetszlik duyuyorlar. 2023 de gordugu yere geldi tekrar. Yanlisin en buyugu cil yavrusu gibi dagitacaksn ne gk ya gelen olur ne soran
Brsan kdr olamadn onlarinda uzun yillik planlari vardi 50 den 1000 e gitti. Sende master plan dedn 5 yil dedin. 2 sene gecti topkapi arasasini satmakdn baska hicbise yok.
Milletin canina yetmis ama gereksz ayarnda olsa kimse muhatap olmaz git fonlarla muhatap olursun onlar yurutur siz satarsnz
Halbuki dert millete mal sattırmaksa , sise 38 petkim 17 kchol 270 den 160 a gelmis , eregl 22 de , ivir zivirlar %50 asagida , acemilik yapmasnlar daha iyi firsat olmaz