Bencede çok tehlikeli iþ yabmýþýn, hektaþ yada sasa daha az riskli bence
Printable View
Bencede çok tehlikeli iþ yabmýþýn, hektaþ yada sasa daha az riskli bence
Bir hafta 10 gün öncesiydi üç kadar senette yaþanan yükseliþ ve düþüþü anlattýnýz mý ?
https://i.hizliresim.com/4nd634z.png
Grup þirketleri elindeki SASA'larý bu þekilde eritiyor olabilir.
Taksabank sicil bazýnda pay vadelide limit %5'den %3 e indirdi diye haber geçiyor. Piyasa yapýcý istisnasý kalkmýþ. %30 nakit teminat istenecekmiþ.
Toplam limit de %50 ye inmiþ.
Hissesi olup short gidecekten bir þey istenmemeli normalde. Long ve short ayrý düzenlemeye tabi olmalý.
KAP: [EREGL ISGYO LKMNH YBTAS ] MERKEZÝ KAYIT KURULUÞU A.Þ. Borsada Ýþlem Gören Tipe Dönüþüm Duyurusu
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1068312 Borsada Ýþlem Gören Tipe Dönüþüm Duyurusu
2-ISGYO ÝÞ GAYRÝMENKUL YATIRIM ORTAKLIÐI A.Þ. E NECÝP KAAN KARAYAL 1.100.000,000
Turizmciymiþ.
>>>>>>>>>>
Borsada usulsüz iþlem yaptýklarý iddiasýyla tutuklananlar arasýnda tanýnmýþ turizmci, TatilSepeti Genel Müdürü Kaan Karayal da bulunuyor.
...
https://www.turizmguncel.com/haber/k...yal-tutuklandi
Bir ara 200 milyar olan þirket 190 milyara indi.
Zenginlik bana göre deðil 1 saatte 10 milyar kayýp ne demek.
memsanýn yanýnda patlýcan fidesi yetiþtiren biri vardý sudak avlarken denk gelmiþdi .adama sordum "memsa dedim bilirmisin ?"laf lafý açsýn diye."ben patlýcan fidesi yetiþtirirm dedi tanýmam" dedi. "sen ne iþ yapýyon" diye sordu "borsacýyým" demedim "çilek "dedim.
"çileði boz patlýcan ek "dedi .dinleyeydik belkide zengindik.çilekden battýk gitti.
Herife maliyeti 100 milyon dolardý..
100 milyondan
9 milyar dallar kazanmýþ...
7 yýlda.
7 yýl bolluk olmuþ..
Plastik kurdu çýkýncaya kadar iþi iyi.. .
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Polyester ulan bu polyester. Koçtan büyük layloncu mu olur aqua.
Türkiye genelinde yanýlmýyorsam 857 dönüm cývarý arazisi vardý ayrýca enerji santralý kurmuþtu.
Memsa ve memsa1 devletten çok özel teþvikler almýþtý (yanýlmýyorsam,Halk bankasýnýn 64 milyon dolar alacaðý vardý)Türkiye nin en büyük kadife kumaþý üreten þirketi idi.
memSA-saSA--------->borSA
Kim kime korSA...
Neyse,acý patlýcaný kýraðý çalmazmýþ...
anlamý:zorluða alýþýk olaný yeni kötü durumlar etkilemez.
https://www.hisse.net/eforum/archive...02632-p-5.html
YTD
Berra Doganer BORSA TARÝHÝNÝN EN BÜYÜK MANÝPÜLASYONUN PERDE ARKASI
yaþananlarýn arka perdesini açýkça anlatmýþ.
https://www.turcomoney.com/borsa-tar...de-arkasi.html
Dürüst olmak gerekirse ben burada bir manipülasyon göremiyorum.
- Yüksek sermaye ile alým/satým yapýp düþüþe/çýkýþa sebep olmak mý?
- Yoksa yasal bir yöntem olan kredili alým mý?
Bu gayet yasal bir spekülasyon olarak görünüyor... Manipülasyon olabilmesi için iþin içinde yalan haber yayma vs. girmesi gerekmiyor mu?
Göremediðim bir nüans varsa açýk fikirliyim.
Herkes hikayenin etrafinda dolaniyor. 2010 kpssde sorular çalýndýðýnda suçlu olarak tvlere daðda koyun otlatan bi çobaný çýkartmýþlardý.
Tarihin en büyüðü ise neden hâlâ çökmüyor...
100% pirimli/çökmeyen operasyon mu olur...
Daha arka planýnda recep aðam varsa kapatmalý bu iþin sonunu
bay kemal ne dedi baþ örtüsü sorununu anayasayla düzenleyelim diye beyanat verdi mi ?
vermiþse ve samimiyse 400 milletvekiliyle deðiþim olacak ken hiç o perdeden taþ kaldýran olmamasý samimiyetten uzak olduðu anlaþýlmýyor mu?
Borsa da bu yaþananlara gerekli önlemler alýnmazsa ne ilk ne de son olacak.
Maziye 1 bakýver....neler,neler yaþadýk...:one:
https://www.haberturk.com/yatirimcil...681230-ekonomi
https://www.youtube.com/watch?v=UQ77uEMy0Ok
YTD
abi adanada hanýmýn kuzeni ilk evlendiðimde bir þirketde çalýþýyor idi . tarlalar var dedi þirketin ne kadar dedim adanada kiler mi dedi ? evet dedim.adanadakiler 27000 dönüm dedi.
not:biz aðvalý olduðumuz için bizdeki toprak dönüm olarak azdýr çoðunlukla tarla deðil bostandýr.onlarda bir evlek yerlerdi.
Bana 1 dönüm bile çok geliyordu Adana ya gelince alýþtým þimdi:)
Bir evlek neydi yahu.
Bir adamýn bir günde ekip biçebildiði arazi miydi
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evlek, eskiden Türkiye'de ve Sýrbistan'da kullanýlan bir Türk alan birimidir. Evlek'in anlamý, sabanla bir geçiþte iþlenen arazý dilimdir. 1 evlek = 400 arþýn kare = 229,667963 metrekare Baþka kaynaklara göre ise 1 evlek'in karþýlýðý þudur: 1 evlek = ¼ dönüm = 229,59825 metrekare 1 dönüm = 4 evlek
Dönüm yaklaþýk 0,001 kilometrekareye denk olan eski bir alan ölçü birimidir.
Aslýnda 1 dönüm tam olarak 918,393 metrekareye eþittir.
__________________________________________________ ______
Bu sebeple yeni kadastro geçen yerlerde m2 ölçüler farklý olabiliyor.
Güncel de 1 dönüm 1.000 m2 olarak deðerlendiriliyor .(1945 tarihli yasa ile)
Mesela eski tapu kaydý ile 10 dönüm arazi aldýðýnýzda 9.183 m2 yer almýþ olursunuz.(bu konu bilinmediðinden bazý maðduriyetler oluþabiliyor)
kiþi deðil 3 kardeþin . þirketin sayfasýnda 10000 dönüm 8000 dönüm gibi iki rakam buldum aam bildiðim 27000 dönüm idi.artýsý vardýr eksisi yokdur.
sanýrým kardþler 3 e böldü araziyi.
https://ozlertarim.com.tr/
Meyve üretimimizi; Ulukýþla ve Adana’da, Baler Tarým Þirketimizin faaliyetleri ile, bu bölgelerdeki hem kendi hem de bakýmýný üstlendiðimiz 10.000 dönümden fazla araziyi organize ederek üretim faaliyetimize devam etmekteyiz.
bu kadar deðiller ama
Anasayfa - Özler Tarým TRhttps://ozlertarim.com.tr
Tarýmda Avrupa Standardý olan GLOBALGAP sertifikasýna sahip olup, bu sertifikanýn gereklerini eksiksiz yerine getirmektedir. Çukurova bölgesinde 8.000 dekar ...
sayfalarýný okumadým. benim bilgim kulakdan kulaða zengini parasý züðürdün çenesini yorar misali.
not:https://www.youtube.com/watch?v=kUd_rzhUQNg bu yer dahil mi bilmiyorum
KAP: ASUZU [ ] ANADOLU ISUZU OTOMOTÝV SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. Özel Durum Açýklamasý (Genel)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1068496
Þirketimizin ürün çeþitlendirme ve modernizasyon kapsamýnda planladýðý yatýrýmýn, Yatýrým Teþvik Belgesi'ne baðlanmasý amacýyla T.C. Savunma ve Teknoloji Bakanlýðý Teþvik Uygulama ve Yabancý Sermaye Genel Müdürlüðü'ne yapýlan "Yatýrým Teþvik Belgesi" baþvurusu onaylanmýþ ve toplam 679.556.369 TL'lik tutarda ve 4 yýllýk dönemde yapýlmasý öngörülen yatýrýmlar için düzenlenmiþtir.
Bölgesel Teþvik Uygulamarý kapsamýnda deðerlendirilmiþ olan yatýrým için saðlanan 5. Bölge'ye iliþkin destek unsurlarý þunlardýr:
Sigorta Primi Ýþveren Hissesi (7 yýl)
Vergi Ýndirim Oraný %80 - Yatýrýma Katký Oraný %40
Gümrük Vergisi Muafiyeti
KDV Ýstisnasý
Faiz Desteði
Kamuoyu ve yatýrýmcýlarýmýzýn bilgilerine sunulur.
Abi çok þey bilmem . Bu arada sizin arsa deneyiminiz fazla anladýðým kadarýyla sn dva glaza.türkiyede kesilmesi yasaklý istesende kesemeyeceðimn aðaç türü kaldýmý
Misal eskiden kýzýlaðaç filan vardý fýndýklýkda kesemezsiniz demiþlerdi sorun olmuþdu.
Bu arada bbht de kadýn gemiciler var.Rahmetli ananem bunlarýn öncüsü olabilir.
okkalý olduðu için boðazý geçerken akýntý dan dolayý ananemi dümene geçirirlermiþdi dümeni tutanlardan biri olurmuþdu .Gülerek anlatýrdý rahmetli:)
Çam ve Zeytin aðacý dahil her türlü aðaç kesimi izine tabidir.
Annenize Allah rahmet eylesin,baþýn saðalsýn.
(Baþýnýz saðolsun ne demektir?
Aslýnda 'baþýn saðalsýn' þeklinde bir kelimedir bu. 'Baþ' sözcüðünün anlamý 'yara' anlamýna gelmektedir. Yani sözcük 'kafa' deðil 'yara'dýr ve 'yaran iyileþsin' demektir.)
amin dostum. Bizde ölüm çok önce kabulleniliyor ailede genetik olarak çok yatkýnýz.
dedemin dedesi (30 yaþ )dedelerin ikisi ,iki amcanýn ikisi(biri sað diðeri 53 yaþ vefat ),babam(akciðerde kitle var dediler ama hastanaye götüremiyorum yýllardýr), dayým ,kuzen (22 yaþýnda) vefat ettiler kanserden .bunlar bir çýrpýda sayabildiklerim.
o yüzden gözü karadýr bizim aile.bi ben korkaðým !
baþýn saolsun dediðini kabul ettim yazmana gerek yok dostum .
Dün ben vadeli long yaptým 6.16 ortalama baya yapmýþtým. Gece haber geldi spekülasyonu yapanlarýn 32 milyon lotuna bloke koyulmuþ. Aslýnda iyi bir haber satamayacakti adamlar ama iskillendim baþka mallarda vardýr diye sabah 6.10 dan stop yapýp çýktým. 5.80 kadar verip aldýlar. Riskli tahta çok alttan getirmiþler ve bu yediði operasyon ile kolay kolay toparlamaz diye düþündum.
Manipülasyon Menkul kýymet piyasalarýnda arz ve talebin serbest bir þekilde karþý karþýya gelerek fiyatlarý belirlemesine yönelik sürecin kasýtlý olarak engellenmesidir Menkul kýymet piyasalarýnda iþlem gören hisse senetlerine iliþkin, bilinçli olarak yanlýþ yönlendirici bir izlenim uyandýrma ve yanýltýcý bir piyasa yaratmak amacýyla yapýlan iþlemler manipülasyon niteliðini taþýmaktadýr. Buna göre, yapay yollarla menkul kýymet piyasa fiyatlarýnýn yükseltilmesi, düþürülmesi veya belli bir seviyede tutulmasýna yönelik tüm faaliyetler manipülasyon tanýmý içerisinde yer almaktadýr.
Piyasadaki manipülatif hareketler karar aþamasýndaki yatýrýmcýlarý etkiler, bu yapay harekete seansý izleyen yatýrýmcýlarýn büyük bir bölümü gecikerek katýlýrlar ve zarar ederler. Yatýrýmcýlarý yanýltma, aldatma veya dolandýrma þeklinde ifade edilebilecek fiilleri içeren bu tür faaliyetler sonucunda yatýrýmcýlar haksýz kayýplara uðramaktadýrlar.
Rekabet düzen ve yapýsýný, eþitlik ilkesini bozucu niteliðe sahip bu piyasa oyunlarý üç þekilde yapýlmaktadýr
Yükselen bir piyasa olduðu veya olacaðý inancý yaratýlarak fiyatlarýn artmasýný saðlayacak uygun ortamý oluþturmak ve eldeki hisse senetlerini yüksek fiyattan satmak.
Fiyatlarýn düþüþ trendine girmesi yönünde çaba sarf ederek düþük fiyattan hisse senetlerini toplamak. Özellikle açýða satýþ iþlemlerinde hisse senetlerinin düþük fiyattan yerine konulmasýnda bu yöntem uygulanmaktadýr.
Hisse senedinin gerçek deðerine ulaþmasýný saðlayýcý iþlemlerle fiyatý belli bir seviyede tutmak.
Manipülatif iþlemler sonucu oluþan yapay fiyat hareketleri, ikincil piyasalarýn, birincil piyasalara likidite ve fon saðlama fonksiyonunu zayýflatmakta; piyasadaki þirketlerin piyasaya karþý duyarlýlýklarýný yok ederek yeni yatýrýmcýlarýn piyasaya gelmelerini olumsuz yönde etkilemektedir.
Çýkarken hikayesi var mýydý yok, satmaya imkan vermeden tabanlarken hikayesi var mýydý yok. Grup hareketi miydi evet. Özellikle vadeli ve Spotta sýkýþtýrma yaptýlar mý evet. SPK açýklama istedi mi? Ýþte burada da asýl sýkýntý... Orada üç maymun
Edit: tavan taban marjlarinin yüzde on olmasi çok büyük sýkýntý aslýnda.. kaldýrdýlar veya en azindan yine 20 yapsalar iyi olur. Görelim hanyayi konyayi
Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sasada bugün 3 defa yakýn stoplu short denemesi yaptým. Hissediyordum verreceklerini ama 3. Stopta %8 primliyken patladý. Lanet olsun sasadaki kumarým bitti artýk dedim. Petkim shorts geçtim. Ona odaklanmistim. Sonra bi ara sasaya baktimki eksiye geçmiþ. Yakalasaydim saðlam vole olacaktý. Eðer düzeltmeye giderse en az %50 si var bence aþaðýya. Sasa hakkýnda temel ve teknik konuþmak mantýksýz. Döviz borcu vb. Adam 1 yatirim yapicam diyorsa hisse fiyatý o habere 10 biirim tepki veriyor. Bence tarihin en büyük ky magduriyedi bunda olabilir. Pandemide 8.00 lerden iþlem yaptýðýmý hatýrlýyorum üstüne sanýrým 1-2 kere bölündü yani 1 kere bölündü ise þuan aslýnda 150-160 TL bir hisse fiyatý böyle bir yukselis bu kadar kýsa zamanda inanýlýr gibi deðil. Bugünku düþüþ düzeltme haberrcisi. Yarýn yine short deniyecegim egerki eksi olursa. Tekrar yukarý alýrlarsa dokunmam ama yarýn %1-2-3 yukarý alýp cakabilirler. 50-60 karda tüm Türkiye sasaci olur :)
2017 de 0.50 kuruþ Sasa 2022 de 85 lira. 170 kat artmýþ :) þimdi tweetera baktým böyle biþi girmedim. Bir sürü tweet atýlmýþ 30 dakika içinde daha altlara bakmadan caným sýkýldý oku oku. Görünen oki þimdiden Türkiye sasada. Tabiki her yazanda yok ama biraz geri çekilsin yeni yeni ky Lee gelir. Birde insanlar uzun vadeye okadar inanmiski tahtayý yapan biliyor alanýn kolay kolay satmayacagini. Ballý kaymak tahtayý yapanlar için. Anlamadýðým konu patron 20 milyar dolarlýk yatýrým yapacakmýþ. Yahu 20 milyon deðil 20 milyar dolar. O para mb de yok belkide þuan. Nereden bulacak kimden nasýl alacak? Birsuru soru :) dönerse çok can yakar. Ben Sasa kavgasýný 20 yerdeyken yapmýþtým. Bunlarýn benzerini yazmýþtým ve inanýlmaz saldýrdýlar bana ama adamlar þuan hakký çýktý Sasa 85 benim o laflarýn üstüne 4 kat yükseldi. Saadet zinciri gibi oldu eðer bir geliþme haber olurda patlarsa insanlarýn vereceði tepki Türkiye'nin gündemine günlerce oturur haberleri yapýlýr. SPK geç kaldý açýklama istemekle bu kadar baþýboþ býrakmamalarý gerek. Fiyat gerçekten astromikse patron biraz açýklama yapmalý bu konuda. 10 milyar dolar pd deðeri.ilginc.
en son aselsan koc holdýngý gecmýstý ...verdýler mýllletýn elýne hala beklýoyor ..ha o aselsan sasayý verýrlerse mýlletýn elýne o zaman aglayan çok olur..