aslında borsa işçilerinin yıpranma payı olmalı :)
Printable View
ya arkadaş 2.2 mn kişi emekli olmaz evet o hakka belki sahiptir ama mesela memur 7500 aylık alacak şimdi emekli olma eee çalışırken 11 Bn bu 1/4 memur... ya da çalışan 10 bin alıyordur emekli olsa 5 ya d 6 yani herkes emekli olmaz çok tuzu kurular haric
2000 li yıllarda SGK li çalışan fazla mesai ücreti için izin prosedürleri için çalışma şartları vs bunlar için şikâyette bulunuyor dava açıp kazanıyor ve kendini güvende hissediyordu. Sonra hepsi tersine döndü. Eften püften sebeple işten çıkarılmalar fazla mesai ücreti olmadan çalışmalar. Çalışanlar şuan kendini hiç güvende hissetmiyordur.
Eytlilere hayırlı olsun ~15 yıl sonraki seçimlerde Y kuşağı oy etkisinde majorityi sağlarsa şu insanlık dışı 60 yaşıda 50lere çekeriz :)
Eyt tazminatıyla evin bir odasını zor alırsın .
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vay arkadaş yıldım yahu.
Bir de soyle deneyeyim.
Is görüşmesinde adama diyorsun ki saat 4 te paydos.
Adam da oh iyiymiş is çıkışı markete uğrarım, kaavede tavla atarim diye düşünüp kabul ediyor. Herif ise başladıktan sonra diyorsun ki yok 4 te paydos çok erken paydosu 7 ye cekiyorum.
Adam da sana hadi len demez mi?
20 yaşındakiler çalışacak 65 yaşına kadar 42 yaşındaki emeklinin maaşını ödemek için...
bu iş belli bir kesimden oy getirecek ama genclerden oy alma şansını sıfıra indirecek...
gencler iş begenmiyor diye tayfa 45 yaşında emekli oldu... :)
Ev araba alma umuduyla borsaya gelir..
Tepede kitleme olmalı ki enflasyon yaratmasın...
Yetenekli iş bilen kişiler kamudan ayrılır..
Bugün git yarın gel diyenler 75 yaşına kadar çalışır...
Hanımlar devreye girerse mobilya ya kayar ikramiyenin bir kısmı..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
EYT hangi hisselere yarar :) ve ya yaramaz
Piyasa ya taze para girişi olacaktır bence borsa kaldığı yerden devam bilanço beklentisi vb. Rokete devam ytd.
Aynen
Reisin yeni ortakları
Bu daha mantıklı bir projeksiyon :)
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eyt’li arkadaşlara hayırlı olsun.
kim demiş bilmem:
arsa alırsan altın,
üzerine av yaparsan gümüş,
içine kıracı koyarsan çöp olur demiş
Çöp çöp, çer çöp demiş :he:
Aynen yaşadım bunu, aynen :)
dededen kalma zeytinliği sattım
400k ya 40 dönüm
3+1 ev aldım sıfır teslim :)
içime kiracı girdi 3 ay oturdu
Bana uzaktı yat olsun diye aldım
birde apartman bu sevnem
Verdik kiracıya .mk herifine
Ev harabeye döndürmüş
hemde 3 ayda )
22 çocuklu aileye evi vermişim
Emlakçı tek kişi ile görüşmüş
Bir de hanım var demişti
Ver demiştim :)
sattım .mk evini 700k ya :)
alan içine 100k harcamış
Çöpü adam balkona atmış
alan demişti :)
Kontrat yok, otur öde dedim :)
demez olaydım :)
Neyse,
zeytinlik geri alayım dedim
Yan taraf 500 metre uzaklık
Yürüme mesafesi, kısa :)
Şu an 4m olmuş ,
Alabildim mi bişey, yok :)
yedik bitti para :)
Hayırlı akşamlar abi..
Benim bildiğim kamuda en son 2008 gibi
Yasal düzenleme ile çalıştığı maaşın %55 e gelen karşılığı alıyorlar..
İşçi olayını bilmiyorum..
Genelde düşük bir emeklilik aylığı var ülkede
Abd 5 ocaktan itibaren çinden gelen yolculardan negatif covid testi isteyecekmiş.
Yarin eregliye gene gömerler. :)
Japon deprem uzmanı Moriwaki:
🔸Türkiye’de büyük bir deprem bekleniyor, özellikle Marmara Bölgesi’nde
🔸Türkiye’deki binaların yüzde 60'ı kaçak
🔸Deprem varsa nerede olursa olsun, hazır olmak lazım https://sputniknews.com.tr/20221228/1065141948.html
Konutta dev hamle:Yüzyılın Kampanyası geliyor...
Dar gelirliler için tarihi sosyal konut hamlesi başlatan hükümet, orta ve orta üstü gelirli vatandaşlar için de yeni bir kampanya hazırladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının ortak yürüttüğü çalışmalarda sona gelindi.
Haberin Devamı
Edinilen bilgilere göre Yüzyılın Kampanyasıadıyla açıklanacak dev hamlede hem konuta erişim kolaylaşacak, hem de üretim desteklenecek. Ocak ayında devreye alınması planlanan pakette en önemli argüman kredi faizi olacak. Bugün kamu bankalarında dahi kredi faizi yüzde 1.29-1.36 bandında. Özel bankalarda yüzde 2 nin üzerinde. Faizin yüksek ve kredi imkanlarının sınırlı olmasının tüketicileri zorladığını gören kamu, yeni kampanyada faizi yüzde 1 in altına düşürmeyi planlıyor. Faiz oranının gelire göre farklı olması, ilk kez ev alacaklara ek avantaj sağlanması bekleniyor. Faiz oranı kadar ödeme süresi de alım kararında önemli bir kriter. Bu alanda da alıcıları rahatlatmak için 15 yıl vade imkânı getirilmesi düşünülüyor.
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...tm_medium=post
Bu başlığı şu anda 97 kişi okumaktadır. (23 üye ve 74 ziyaretçi)
dva glaza, 0101, akcay, ALPER, avcı, Black Mirror, CAKIR24, dady cool, Denizdenizli61, Efe2017, emirseyit, finansozdem, guneyka, Hobyar Dede, Karax, LeoTR, myfinans, pisyedili01, Pscyokinesis, Rhyze, tidebringer, TOKATYILDIZI470, Zinedrimed
Milano sağlık yetkilileri, Çin'den yapılan iki uçuştaki yolcuların neredeyse yarısının Kovid testinin pozitif çıktığını söyledi
https://twitter.com/business/status/1608215985147854850
Dr. Ümit Aktaş
@drumitaktas
Her sene yaşadığımız grip-nezle sezonunu yaşıyoruz. Ama iki sene boyunca insanları kapatıp, maske taktırıp, bağışıklık sistemlerini bozan aşıları yaptıkları için, bu sene daha yoğun geçiyor. Özellikle tam doz mRNA olanlar, çok daha şiddetli yaşıyorlar. Klinik gözlemimiz budur.
https://twitter.com/drumitaktas/stat...14882347130880
Şimdi yayımlanan Resmi Gazete'de yer alan 6618 sayılı CB Kararı uyarınca
Mevduat faizlerine, tahvil, bono vs'ye uygulanan avantajlı stopaj süresi 30.06.2023'e uzatıldı
https://twitter.com/prof_bati/status...24051603841024
Yazık.
Eyt ile birlikte 16 milyon emekli.
Çalışan sayısı 16 milyon. Bunun 5-6 milyonu kamudan maaş alıyor.
Bu 11 milyon kişi kime nasıl bakacak.
Enflasyon da venezuelayı geçiceğiz.
Resmi gazetede yayımlanır yayımlanmaz mahkemede eşitlik ilkesine aykırı olacak kararın durdurulması için dilekçe vereceğim.
Bu gençleri perişan etmeye, çocuğumu borçlandırmaya kimsenin hakkı yok.
Korolova - Live @Klein, Istanbul / Melodic Techno & Progressive House Mix
https://www.youtube.com/watch?v=w68cbnEQgIQ&t=37s
Müzik dinleyip biraz sakinleşmeliyim.
Yazdıklarım lütfen siyasi olarak algılanmasın konuya şöyle yaklaşmak lazım sen işe ilk giriş tarihinde sosyal güvence olarak hangi haklara sahipsen o haklara göre emekli olman gerekir fakat geçmişte imf ye şirin görünmek için geçmişte emeklilik konusunda çok tavizler verildi ve çalışanların ilk işe giriş tarihindeki hakları elinden alındı ve bu kazanılmış haklar eyt ile geri alındı bunun neresi kötü sen işe ilk girdiğinde sahip olduğun haklar elinden alınsaydı bu şekilde konuşabilirmiydi ???? Bir diğer konu emekli lerin aldığı ücretlerin çalışanlardan alındığı yanlış bir düşünce devletin bütün ödemeleri vergi kaynaklıdır çalışanlardan kesilen emekli sosyal güvenceleri de vergi kesintisi gibi bir şeydir bu kesintilerle emekli maaşlarını ödeyelim gibi bir sistem yoktur tüm vergi gelirleri sosyal güvence emekli kesintileri sağlık kesintileri binbirtürlü vergi kesintileri bir havuzda toplanır ve devletin tüm harcamalarında kullanılır devlet halktan toplar yine halka dağıtır.mahkemeye başvurmak eşitlik ilkesine aykırı felan geç bunları burada yaşa takılanlar kurtarılmıştır ödediği prime göre ne kadarsa emekli maaşını alır çalan çırpan diye bir olay yok.emekliliği hak etmiş yaşa takılanlara hayırlı olsun demek lazım.yazdıklarımın siyasetle ilgisi yoktur hangi iktidar yaparsa yapsın farketmez.hak kaybı telafi edilmiştir.Emeklilere ücretlerinin ödemesi konusu ise karadenizde bulunan doğalgazdan elde edilecek tasarrufun 10 da biri bile değildir.Kesin değil ama duyumlarıma göre suudi arabistanda emekli maaşının 5 bin dolar olduğu bir zamanda Türkiyemizde emeklilere ödenen para çokmu orasını sen hesapla bugün yaşıyorsak varsak emekli dediğimiz insanlar sayesinde bugünlere geldik devir devran döner sende çalışı yeni kuşakları ilerki zamanlara taşıyacaksın ve günün birinde emekli olacaksın.Hor görme emekliyi garibi.
Oy verme işini etkilemez pek... Kılıçdaroğlu çıkardı bu işi gündeme... Tayyip yasayı çıkarmasa muhalefet prim yapardı, tayyip yaptı primi nötrledive şartları denk kıldı... Giren çıkan yok, nötr... Ama muhalefete eksi yazdı bence... Gençler muhalefete kızdı bu işte en çok...
Büyük Ekonomist Bşk.
Dövizle oynadı 4,,5..8..18 olduk.
Faizle oynamaya devam ediyor..
Bankalara 9 dan veriyor.. Onlarda 25..30..40
Vatandaşa şirkete..
Ev, araba fiyatları ortada..
Bizim 1+1.. 1000 TL falandı, kira geliri
Şimdi 3.000..
Dünyada eşi, benzeri yoktur,, Bir günde 2.5 milyon kişiyi emekli eden...
Sgk, külliyen batık ezelden beri, bunu bilerek oy hırsına
Borç üstüne borç...
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kanımca Anayasa Mahkemesi 8 Eylül 1999 tarihinden önce doğanları yeni siteme dahil eder, belki bir yıl daha ilave eder, o tarihten sonra doğanları yeni kanunlar kapsar der, öncekiler de erken emeklilikten yararlanma hakkına sahip olmalı, eşitlik ilkesine aykırı vs bir şeyler bulur.