Belirli bir büyüklüğe gelen firma yurt dışında şirket kuruyor, karını orada biriktiriyor bence.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Şimdi eyt den emekli olup emekli maaşı ile geçinebilecek kaç kişi çıkar. Bu şartlarda emekli olanlar SS çalışır. Bloomberg de grafik vardı 2000 li yıllarda en düşük emekli aylığı asgari ücretten fazla şuan benim bildiğim babam 30 yıllık çalışmış memur asgari ücret kadar alıyor. Benim ödediğim prim üç asgari ücret aldığım eski asgari ücretten %10 fazla.
Bizim form da baya emekli olacak artık Alper kardeşim de yeni emekli artık. Parayı palaya yedirir gibime geliyor
Tavandan ödeyip işsiz bekyenlerin maaşı yüksek oluyor, dışarıdan minimum ödeme vs yapmış ise veya askerlik vs minimum ile borçlanmış ise maaş düşüyor. Toplam ödemeye değil ortalamaya bakılıyor.
3600 gün imkanından emekli olanlar çalışırken tavandan ödemiş ise iyi maaş alırlar. SGK maaş hesaplama sitesi var, oradan bakıp en avantajlı ne ise onu yapmak gerekir.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Burada öneli olan yaş hariç emeklilik şartlarını kazanmış ve işsiz olup evde oturan bir işe gireneyenler. Bunların hepsi emek olur p da 2.250.000 kişi değil en fazla 700-800 bin kişidir. Yoksa çalışanlar işlerine devam etme garantisi alırlarsa emekli olsalar bile çalışr. Çalışmayı garanti edemeyen hiç kimse emekli olmaz daha doğrusu o emekli maaşları ile emekli olamaz.
bir halt olacağı yok.
Senin nezdinde hayirli olsun diyen herkese teşekkürler abi eyvallah. Kızan buza otursun.
Şaka bi tarafa insanlarin 43 yaşında emekli olması komik.
Diğer taraftan bizim nesil çalışmaya başladığında kural böyleydi. Oyun başladıktan sonra kural değiştirdiler. Anayasa mahkemesi de göz yumdu.
Emeklilik ikramiyesine gelince onunla vob yapacam. Big abi şort deyince sort long deyince long.![]()
Yer İmleri