senin süren hiç bi zaman bitmez, hatta diğer ortaklarınkide bitmez. gider 30 sene sonra, yeni gördük, şikayetçi oluyoz dersiniz o zaman.
o işler öyle yürümüyo.
Printable View
sivas taki, madımak otelinin sanıkları bile gidip, ceza zamanaşımından yararlandı bu ülkede.
şikayet , dava, ceza zamanaşımı var.
2016 yılının başından beri karar denetim bağımsız şirketi hazırlıyor bilançoları ve her hazırladığı bilançoda borca batıklık artıyor du en son 12 aylık ta zirve yaptırdı rekor kırıldı tarihi rekor zarar rekoru yani bir bağımsız denetim şirketi çalıştığı şirketi böyle gösterir mi ekmek yediği tekneyi batırır mı bilemem ama bu işler garip işler
5 milyonluk davanın harcı ne kadar sordunuzmu... 85 bin lira.
peki vekalet ücreti ne kadar.
zaten 104 milyon borçlu oldugunuzu söylemiyorum bile.
2017 yılının 3 aylık bilançoları gelmedi karar bağımsız denetim şirketi hazırlamadı yada karar bağımsız denetim şirketinin varsa alacağı olan parayı ödememiş olabilir yönetim bilemeyiz yada son verilmiş olabilir işine başka bir denetim şirketi ile anlaşacaklar her ihtimal var bundan sonra
yada nasılsa borsa dan çıktık gereksiz deyip hazırlamamış olabilir ler de çünkü baktım sadece 3 aylık bilançosunu gönderen bir gediz var başka da yok
özel durum açıklaması gelmiş genpower jenaratörün iflas davası ile ilgili
eksikliklerin giderilmesi için mahkeme 7 haziran tarihine ertelenmiştir diye özel durumlar spk nın orda yazıyor borsa dışı şirketler bölümünde
http://www.spk.gov.tr/apps/ofd/OzelD...ubmenuheader=3
spk bugün müjdat kardeşime ceza vermiş yine.
5.5 milyon parayı, gidip kendi kendisinden tahsil etmeye çalışmadığı için. gidip kendi kendisini, savcılığa şikayet etmediği için. tam da 6 aylık sürenin bitiminde.
337 bin lira müjdata, 27 şer bin lira diğer dört yönetim kurulu üyesine.
çok enteresan bi durum olurdu.....
müjdat gitmiş savcıya dilekçe vermiş...şikayet eden kendisi, edilen kendisi.
efendim, bu adam bizim güvenimizi kötüye kullanmış.
savcı sormuş, kim bu adam, diye.
müjdat demiş, bizzat ben.
savcı demiş , ne istiyosun peki.
bizimki demiş, bizim paramızı bize geri versin. bunu bide hapse atın.
savcı demiş, ödesene o zaman, bana niye geldin.
bizimki demiş, niye ödüyüm, zaten kendime 104 milyon alacağım var.
spk asıl cezayı bize kesti bizi bitirdi elinde hissesi olanlar şu anda değeri 0 tl oldu gerisi hikaye
belki aranızda yada ben de bunun içinde olmak üzere paraya ihtiyacımız vardı hani 0.30 0.20 0.10 dan bile satabilirdik tahtası kapanmasaydı borsadan atılmasaydı ne olacak şimdi koskocaman bir sıfır yok oldu gitti emeğim gitti lanet olsun diyorum emeğimi götürenlere
prensipim değil ancak meteak sadece senin hisseni alabilirim 0,30 ,0,20,0,10 topla çıkan sonucu 3 böl çıkan rakamdan senin hisseleri almayı taahhüt ediyorum . bak elndeki sıfır olmadı d:))) hesap bilgilerim kararını verdiğin an özeline atıyım .. seni bari kurtarıyım biz zaten battık
ben kendimi kurtardım diyelim sana sattım diyelim 0.20 kuruş ortalama ile 7 haziran günü yada daha ileriki bir tarihte iflas kararı çıkarsa bir daha borsaya dönmesi mümkün değil gibi olur o zaman ben senden bu parayı aldığımda haksızlık yapmış gibi olurum bu da benim kişiliğime ters bir şey hani fareler olur ya gemiyi ilk önce onlar terk eder ben bunu yaparsam farelere benzemiş olurum geride kalanlara ne olacak titanic batarken sandal lara oturan zenginler gibi olurum he aslında lotum fazla değil ama buna benzemiş gibi oluyorum bu da benim kişiliğime ters madem elektirikli bisiklet için bir hisse aldım oda borsadan atıldı bizde binmeyiz o bisiklete yoksa senden alacağım parayla binersem ona bu bende derin yaralar açar hakkım olmayanı hiç bir zaman almam
kaderimize razıyız teşekkürler murat doğan
benim lanetim bist ve spk ya
sanki benim aldığım maliyet ten alıyorsunda bunu bana sunmuş gibi oluyorsun benim sözüm sana değil sen niye üstüne alıyorsun onuda anlamadım sözüm spk ya bist yönetim kuruluna hangi hakla borsadan atıyor daha davası varken devam eden bir yargı süreci işlerken bunu yapması hak ve hukuk a sığmaz insan haklarına aykırı bunu yapan da Borsa yönetim kurulu
şimdi ben dava sürecinin yargı sürecinin olumlu biteceğine inanmıyorum yani bu şirket iflas eder bence
şimdi diyeceksin ki nerden biliyon belli kardeşim spk şimdiden iflas ettirmiş tahtasını işleme kapatarak
bist yönetim kuruluda borsadan atarak iflasına karar vermiş şimdiden
o zaman mahkeme yargı süreci oyun gibi oluyor yani 7 haziran da iflas davası yüzde 99 red edilir
ve iflasına karar verilir
bunu ben demiyorum bist yönetim kurulu ile spk diyor borsadan atarak
o yüzden fazla söz söylemenin anlamıda yok bu saaten sonra
hepsine lanet olsun derim
sayın yatırımcı kelimesi bana uygun değil ben yatırımcı değil yatırımcı olmak için bir işletme sahibi yada devlet kadrosunda çalışıyor olmam gerekir di ben ne çalışıyorum devlet te nede işletmem var ben kişisel olarak işsiz olduğum için paramı değerlendiriyordum yatırım amaçlı değildi bugünden sonra borsayı kimseye önermem girmeyin derim uyarırım sermayem gitti sonuçta bisiklet parası gibi görünse de benim için önemli bir para idi o yüzden borsadan hem kendim uzak kalacam hemde etrafımı uzak tutarım sonuçta orası da çalışmadan ekmek vermiyor yani git çalış diyor
benim bulunduğum yer daha çok yıllık geçimi için borsayı kullanan insanlar gibiyim eminim benim gibi olanlar vardır işte en büyük zararıda benim gibi olanlar görüyor sonuçta işsiz olduğumuz için kaybettiğimiz sermaye bir daha geri gelmiyor ve borsaya veda ediyoruz zorunlu olarak
Sn. Meteak durumunuzun benden daha kötü olduğunu düşünmüyorum çok fazla para kaybettim tavsiye üzerine iki hisseyide almıştım ikisinde de kaybettim sıfır oldu. Siz genpower holding kapatılınca çok sevinmiştiniz sebep ne olursa olsun bu yanlıştı gün geldi daha kötü bir duruma düştünüz tamamen kapandı o gün o insanların ne yaşadığını şimdi az çok anlamışsınızdır. Almak isteyen olursa ben satarım...
borsa eskiden şeker piliç vardı işlem görüyordu ta ki mahkeme kararına kadar işlem gördü yani bunun gibi mahkemeden önce yargı süreci bitmeden borsadan atmadı kaldı ki şeker piliç in öz sermayesi de negatif eksi 120 milyon du öyle borsa kotundan mahkemesi yargı süreci bitmeden çıkarılmadı yargı sürecinin sonunda iflas erteleme davası red edildi iflas etti bunu borsaya bildirdi bildirdiği gün de borsada tahtası kapatıldı ertesi gün de borsadan atıldı normal süreç böyle idi borsa da ama bu gen grubu normal değil süreç de değişti her şey değişti buna ayrı bir şey uygulandı bist tarafından önce spk tahtasını işleme kapattı bunun sonra da bist aynı gün yangından mal kaçırır gibi borsa kotundan çıkardı eee mahkeme niye beklenmedi yargı süreci neden beklenmedi bunlar hep soru işareti olarak kaldı o yüzden diyorum gen gurubu bist ve spk gözünde iflas etmiş gibi
yargı sürecini beklemediler bu da insanda kuşku uyandırıyor çok ümitli değilim
Acaba? Kardes senin hesaba gore ucacakti bu hiisse genpower kapandi diye oyle bir seyler diyordun. Simdi ne oldu ki?
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yanılmışım kardeş aynen ilk gün genpower holding kapandığında bunun gen grubu için iyi olacağını düşündüm birleşmeye giderler diye daha sonra ama gitmeden önce borsada değerlenir diye bekledim ama olmadı eldeki hesap çarşıya uymadı
adamlar devamlı kötü bilanço gönderdiler bu da olumsuz etkiledi özellikle karar denetim bağımsız şirketi resmen gen gurubunu borca batık bilançolar ile süsledi böyle olunca beklediğimiz hareket olmadı tersi oldu aynı kaldı yada az düştü sonrada borsa hisseyi borsa kotundan çıkardı
ona bakarsan kardeş burda eskiden 1.50 1.20 lerde iken hissenin 3.0 4.0 lara çıkacağını söyleyenler oldu ben en azından uçacak kaçacak demedim sadece olumlu olması gerekir dedim ileride tek kalınca azalan hisse ile batmaz ise dedim tahtası kapanmaz ise dedim yükselmesi gerekir dedim ben dediğimde hisse 0.43 tü zaten en son kapandığında 0.40 kapatmış çok büyük fark yok yani
ben tahtası kapanmaz ise dedim ki o zaman da tahtası kapanabilir dedim
ben bunları 0.43 ken ke dedim 1.50 ikende dedim hatta 2.85 çıktığında bile söylemiştim 2015 yılında bile tahtası kapanabilir dedim borsadan atılabilir dedim her zaman
2015 yılında genpower holding in tahtası açıktı ben buna rağmen borsadan atılabilir demiştim sonra 2016 da aynısını söyledim bu sene de aynısını söyledim yazılarımda var
benim tüm yazılarımda tahtası kapanmaz ise ile başladım borsadan atılmaz ise dedim iflas etmez ise dedim
ama şimdi bana burdan laf soyleyerek neyi amaçlıyorsunuz onu da anlamış değilim
ben gerekli uyarılarımı yapmışım
borsadan atılabilir demişim her yazımda
daha ne yani
hatta gen power hülding in tahtasında bile yazmışım kapanmadan önce borsadan atılabilir demişim aman dikkat demişim orda bile sizi uyarmışım şimdi yaptığınız şey bence orda bunları yazmamdan dolayı bana gıcık olmuşsunuz ben bunu sadece orda yazmadım gediz de feniş te yazdım ama bundan sonra tek bu hisseyi aldığım için bunda yazıyorum diğerlerinde hissem yoktu bir de genpower holding te az bir hissem var dı onu da kapanmadan önce satmıştım onla da gen yatırım almıştım bu yani
iyiki 2015 te, bu foruma üye değilmişim. 2.85 oldugu gun, satmıştım. satış emri verirken bile, zorlanmıştım. ne 40 lira olacağına inandım, ne 300 milyonluk stoğu olduguna, ne de borsadan atılacağına.
sonra bi ara 50 kuruştan aldım, ohal uzayıncada sattım.
hepimiz olayı yorumlamakta hata ettik.
jeneratörü karıştırdık, iştiraki karıştırdık, geçmiş yıllar karları yok sayıldı dedik, sermaye yapısını kafamıza göre değiştik, 3 yıl genel kurul yapmayan şirkete bi şey demedik, müjdat jeneratörden kazansın- bize versin nakit, bizde onu müjdata verelim dedik, kendi hissemize 16 lira bedel biçtik, ( sanki veren varmış gibi).
sanki 2-3 kişi ortak kahvehane açmış, birisi koyduğu parayı geri istiyomuş, gibi davrandık.
müjdat, bizi kafasına göre, yalandan ortak etmiş, kendimizi patron sandık.
gen yatırımı, jeneratör genel kurulunda ve yönetim kurulunda , biri temsil ediyo bizim adımıza. o da gitmiş, her şeye onay vermiş.
alan müjdat- satan müjdat- kararı veren - onaylayan-ibra olan- ibra eden. her şey müjdat.
kendi kendi şikayet etmediği için 330 bin ceza yiyen bile müjdat
elinde imkan varsa, yasa izin veriyosa, bunu gen yatırıma ödetecek, sonrasında kendine rücu ettirmeyecek olan bile müjdat.
tüm gen gurubunun bilançolarını hazırlayan karar bağımsız denetim şirketi borsadan atılma ile gen gurubunda görevi sona erdi o yüzden bilançolar bundan sonra yayınlanmaz bence
gen grubunda sorun deniz in dediği gibi müjdat patronun ilginç hareketleri önce 2013 2014 yıllarında rekorlar ilk 100 sanayi şirketi arasına girmeler hatta brüt satışlarda net satışlarda ilk 100 sanayi şirketine girme türkiye genelinde genpower jenaratörü ilk 100 sanayi şirketine arasına sokması ödüller alması o dönemin sanayi bakanından ödül alması bunların hepsini bir kalemde sildi karar bağımsız denetim şirketi ile anlaşarak bunların hepsi silindi tekrar 2012 yılında yaşadığı finansal zorluklara döndü ilginç bir şirket ve patron var 2016 yılında karar denetim bağımsız şirketi gen gurubunun bilançolarını hazırlayarak adeta şirketin borsadan atılması için gönderilen eksi öz sermaye zarar rekorları kırdıran bilançolarla tersi bir durum yaşattılar hangisi doğruydu bakandan aldığı ödül mü yoksa en son açıkladığı bilançolar mı ne iş
bir de 2016 senesinde nisan ayında iflas erteleme istemesi bu da tam uydu hem bilançolara hem genel seyrine
tek kurtuluş yolu jenaratör hisselerini yüzde 91 oranında hepsini devretmesi birine mahkemeden önce tabi
bir sürü sektörde jenaratör firması var büyümek isteyen bunlardan birine satılabilir şirket tümü ile neden satmıyor sat kardeşim sonuçta holding bu sat kurtul yani olmadı yurt dışında sat içerde alıcı yoksa
eksi sermaye eksi bilançolar gönderirsen kim alır bu şirketi sıkıntı bu düzelt kardeşim bilançolarını düzelt zarar rekoru kırdıran bilançolarını düzeltirsen alıcısı olur ama sen saçma sapan bilançolarla yurt içinde belki marka değeri 300 milyon olan bir şirkete alıcı bulamaz hale gelebilirsin
çbs boya ya benzer bir duruma doğru gidiyor müjdat patron bir şeyler yap hemen yoksa 7 hazirandan sonra bir şey yapma ikmanımızda bitebilir bir şeyler yapman gerekiyor bence
şirket patronu ilk olarak bence devleti idare edenlerle görüşmesi gerekir başta başbakan a gitmek olur ondan olumlu yanıt alamazsan cumhur reise de gitmen gerekir onlar devlet çözüm bulabilirler böyle çabaları var mı olmalı bence
zamanında örnekleri de var kardemir kurtaran tansu çiller dönemin başbakanı
Ve buda sessizliğe gömüldü. Sanıldığı kadar ky yokmuş yada tamamı whatsapp gruba gitmiş geriye benimle 1-2 kişi daha kalmış... Hakkımızda hayırlısı olsun!
Karamsar gördüm ortakları...
Karamsarmi sizce umid varmi??? Ytd.
tek olumlu yani faaliyetlerine devam ediyor olması en azından üretim var satış var ama borca batıklık da var son açıklanan bilançolara göre işçi borcu çok az ticari borcu grup içine kendi kendine börçlu yani bir finansal borç sorunu var olumsuz yanı bu finansal borç kısa vadeli çözülmesi gereken 16 milyon civarında bunu çözmediler eğer bunu bir şekil ödeseler di şimdi iflas erteleme davası olmaz dı işte bu yüzden karamsarlık hakim 310 milyon ödenmiş sermayeli şirket 20 milyon borcu ödeyemez hale gelmemeli böyle olunca siyasi çözüm bile gerekiyor aslında bu denli büyük bir şirketi batışa göndermemeliler bence siyaset el atmalı hiç bir gelişme de yok insan şu banka ile anlaştım der borcu yapılandırdım der oda yok freni patlamış kamyon gibi gidiyor
bir akpaz kadar olamadı akpaz da üretim de yok ama iş yapan yönetim var bir ara hiç üretim olmadı akpaz da ama adamlar bankalarla anlaştılar bir ödeme planı üzerinden en azından 3 yılı kurtardılar iflas davasına gitmeden o şirket te bu neci
Dedigin 310 milyon odenmis sermaye bile yalan. Borclar az ama 20 milyondan fazla diye biliyorum. Birde mujdat herseyden iflastan bile kurtulsa bi sekilde borsadan da kurtulacaktie borsayi sevmedi hep kostek oldu ona borsa. Tahtadayi bile bile kapanmaya sürükledi. Suanda bile borsa adina hic bir plani yok. Umutlar milyarda 1 bence. Ytd.