Çok güzel bilgiler varmış sizde. Daha ne cevherler vardir da henüz ortaya çıkmamış üstatlar var aramızda. Herkes kendince tecrübe ettiklerini yazsa iyi olurdu. Birbirimizin bilgi birikimlerinden fayda görürdük.
Printable View
Çok güzel bilgiler varmış sizde. Daha ne cevherler vardir da henüz ortaya çıkmamış üstatlar var aramızda. Herkes kendince tecrübe ettiklerini yazsa iyi olurdu. Birbirimizin bilgi birikimlerinden fayda görürdük.
üstat 2000 öyle herkes bilgi ve tecrübesini paylaşsa vede uygulasa kimse kaybetmez :kahkah: peki ozaman kim kaybedecek..
Yada şöyle yazayım borsa öyle bir şeydir ki bu işi en yaptığını sanan bir aracı kurumun dahi benim bildiğim en yüksek müşterilerine kazandırma oranı %61...yani bu demekki....100 müşteriden 39 kaybediyor,mahkemelik oluyor,beddua ediyor,küfür ediyor...:drunk:
Birileri kaybedecek ki bazıları kazansın ...yani kısacası patron- büyük yatırımcı kazanacak....küçük yatırımcı kaybedecek veya küçük yatırımcı kırıntılarından faydalanacak...
MR&MRS üstad, her geçen gün ağırlığını müthiş arttırıyor.
Gerekçeleri :
1- Haftada en az iki birincilik gelmeye başladı.
2- Yorumlarındaki üslubu üst düzeye yükseldi.
3- Gönderilerindeki zaman dilimi bile ayarlanmış seviyede. Örn: Son gönderi saati...bkz: yukarıda mevcut...
izci ağağbey gercekten bazı veriler ve tecrübeler birleşince bir de caba harcadığımız konuya odaklanınca ortaya müthiş şeyler cıkıyor bazen kendimden ben bile korkar oldum :kahkah:kanımca cıraklıktan kalfalığa yükseleteceğm kendimi :evil:slvrden nasıl kazandım amma :halay: maliyet 129 cıkış 1.40 ortalama 11 point müthiş
Hayırlı olsun, inşaallah daha büyük kazançlar da nasip olur.
sayende abimmmm
buda kötü piyasada MR&MRS ekmek parası koştururken hali :whistling: kimse bu fotoyu yadırgamasın belli teknik taktik ve disiplin için paylaşımım görüpte alın veya almayın tavsiyesi değildir
https://s33.postimg.cc/sagp7m3xb/15_temm_port.pnggif free upload
şimdi ele bir aracı kurum alalım...
adamların her hissede rakamlar önemli değil belli bir miktar lotları ve o lotları takip eden ama temelci ama teknikci alıcı satıcı robotları var ve o adamlar gercekten bu işi ticaretini yaptıklarından maaş aldıklarından dolayı o kuruma para kazandırmak zorundalar...
kazanamazlar ise işlerine son verilir değil mi ?
size para kazandırmayan bir işciyi siz yanınızda tutar mısınız ?
işte bu hisse ile ilgi bu şahıslarda hissenin a dan z her şeylerini bilirler gelen arza talebe göre paraları ile yön verirler hisse üzerinde değişik spekilasyonlar yaparlar...
bazen bir kaç kurum birleşip ky sövüşlemek için elinden geleni yaparlar onlar ki ky in iğliği için :kahkah: falan hisse için alın-satın yatırım tavsiyesi verir arkadan gömerler..
bu nedenden pasta-börek benim için hiç bir anlam icermez ben kendi alım satım adetime ve maliyetime bakarım ..
üstat2000 nin dediği gibi bilgi ve tecrübe paylaşılmalı lakin son kararı kişi kendisi vermeli ....
paylaşım yapan arkadaşları zan altında bırakılmamalı....nice üstatlar vardı bu hisse nette eser kalmadı bu sebepten..
aracı kurumların neden bir çok hissede payları var ?
bence kendi belirledikleri oranlara hisse fiyatı gelince satıp zararda veya karda oldukları hisselerde ağırlık azaltıp-çoğaltarak kendilerince belli bir düzen oluşturuyorlar ..
bu firmalar sadece hisse ile sınırlı değiller finansal bütün enstrümanlarda bu şekilde çalışıyorlar belli disiplin içinde altın-döviz-kıymetli emtiya vs.vs
peki bizlerde aynı düzende ilerlesek ...paramızın %20 borsa %20 döviz %20 emtiya %40 nakit vsvs kar ve zarar belli oranda düşer veya artar ama yumurtalar bir sepette olmaz riskler azalmazmı yüzdeleri kendiniz belirleyin :rules: gerci yazıyorum lakin kimler bu şekilde calışır uygular bilemem ..
para miktarı önemli değil önemli olan kendinize kırmızı cizgiler cekip bunu uygulamaktır.....ben buna nefis diyorum ....bunu yenmek atomu parcalamaktan zordur....:vk::vk: böyle vura vura parcalamaktansa her yatırımcı kırmızı cizgilerini belirlemelidir...
ahanda burası son 2 yılın bazı yatırım stretejilerindendir
örnek tablo
altın %15 olmasa olmazım...% 3 hanımın takıları %12 banka altın hesabı anlaşırsanız faiz bilem veriyor:halay: günlük anlık işlem yapmamak için farklı hesapta olmalı...bunda internet bankacılığım yok
döviz %15 olmasada olur ...%5 dolar %5 euro %5 sterlin buda anlaşırsan faiz veriyor :halay:...farklı hesap
nakit %20 hatun bankta ( kessen alamazsın :kahkah: )
nakit %20 bende (gaza gelip borsada işlem yapmamak için ayrı banka hesabında bu önemli)
forex % 3 bizler yatırım pardon kumar oynamadan duramayız tehlikeli sular olduğundan az olması önemli
ve son para bıst hesapları ....hesapları çünkü sığ hisselerde işlem değişikliği çok şey ifade eder :whistling:
bıstte her dayim nakit bulundurmak böyle zamanlarda yani akşam gelen not indrimi.darbe .yangın.acığa satış yasağı hisse senedi satış haberleri.bedelli bedelsiz vs gibi durumlarda sabah gaplı açılışlarda çok işinize gelir düşükten hisse alıp yerine koyar veya alıp sata bilirsiniz...
geniş hisse ağı (unutmayalımki alım yapma zorunluluğumuz yok ) işinize gelen beğendiğiniz üzerinde çalıştığınız hisselerden oluşturunuz......
unut mayalım nakit ve benzeri şeylere bankaya gitmeden ulaşamayacağınız şekilde pozisyon alınmalı ki uygun araç taşınmaz vs bulduğunuzda kullanılmalı son 2 yılın streteji leri ....
Sn MR&MRS seni enflasyon etkileyemez [emoji6] Bravo!
1. Kurul Karar Organı’nın 15/07/2018 tarih ve 31/832 sayılı Kararı Uyarınca Yapılan Duyuru: Kurul Karar Organı’nın 15.07.2018 tarihli ve 31/832 sayılı kararı ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamaların yapılmasında fayda görülmüştür. 1) VI-104.1 sayılı Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği’nin 4 üncü maddesinin 3 üncü fıkrasının uygulanmasına ilişkin olarak alınan 13.07.2018 tarihli ve 30/831 sayılı Kurul Kararı, payları Borsa İstanbul A.Ş.’de işlem gören şirketler tarafından yapılan pay geri alım programlarının desteklenmesi ve bu şirketlerin iştirak ve bağlı ortaklıkları tarafından 30.06.2018 tarihli mali tabloların açıklanmasına kadar geçecek sürede yapılacak pay alım işlemlerine ilişkin belirsizliklerin ortadan kaldırılması amacıyla piyasadan gelen talep üzerine alınmıştır. Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği’nin 4 üncü maddesinin 3 üncü fıkrasına uyum konusunda sadece alım işlemlerine yönelik olarak düzenleme yapan söz konusu Kurul Kararı ile payları Borsa İstanbul A.Ş.’de işlem gören şirketlerin paylarının ve yatırımcılarının desteklenmesi amaçlanmıştır. 2) “Bilgi Suistimali” (Insider trading) suçu Sermaye Piyasası Kanunu’nun 106 ncı maddesi ile düzenlenmekte olup, 13.07.2018 tarihli Kurul Kararı ile bu suça ve cezasına yönelik herhangi bir değişiklik getirilmemiştir. Kaldı ki, Kanun ile suç olarak düzenlenmiş fiillere yönelik Kurul Kararı ile herhangi bir değişiklik yapılmasının mümkün olmadığı izahtan varestedir. Buna ek olarak, 13.07.2018 tarihli Kurul Kararı, Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği’nin 4 üncü maddesinin 3 üncü fıkrasının uygulanmasına yönelik olup, söz konusu Tebliğ’deki düzenleme Sermaye Piyasası Kanunu’nun 104 üncü maddesinde de açıkça yer aldığı üzere, suç oluşturmayan eylem ve işlemleri konu almaktadır. 3) 13.07.2018 tarihli Kurul Kararı, VI-103.1 sayılı Yöneticilerin Net Alım Satım Kazançlarını İhraççılara Ödemeleri Hakkında Tebliğ’in uygulanmasına ilişkin herhangi bir değişiklik getirmemiştir. Bu Tebliğin 5 inci maddesi uyarınca, ihraççıların yöneticilerinin, herhangi bir altı aylık dönem içerisinde ilgili sermaye piyasası araçlarında gerçekleştirdikleri alım, satım, alım ve satım veya satım ve alım işlemlerinden kazanç elde etmeleri durumunda, elde ettikleri net kazancı ihraççılara ödemeleri gerekmekte olup, söz konusu yükümlülüğün yerine getirilmemesi durumunda elde edilen menfaatin iki katı tutarında idari para cezası öngörülmüştür. 4) Bununla beraber, yukarıda amacı ve kapsamı açıklanan, pay piyasalarını ve yatırımcıları desteklemeye yönelik 13.07.2018 tarihli ve 30/831 sayılı Kurul Kararı’nın kamuya açıklanmasının ardından oluşan spekülasyonlar ve yaratılan olumsuz algının; mezkur Kurul Kararı ile piyasaya sağlanması umulan faydaların ortaya çıkmasına mani olacağı değerlendirildiğinden, Kurul Karar Organı’nın 15.07.2018 tarihli toplantısında, söz konusu kararın kaldırılmasına karar verilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
http://www.spk.gov.tr/Bulten/Goster?year=2018&no=31
http://fs1.directupload.net/images/180716/uket7kl6.png
İyi akşamlar.
Iyi akşamlar dostlar
Sevgili dostumuz MR&MRS paylaşımları on numara beş yıldız lakin tüm bunları uygulamak için çelik gibi sinirlere ve sağlam iradeye sahip olmak lazım, bu yazılanların yarısını uygulayabilsek kolay kolay zarar etmeyiz, ellerine emeğine sağlık sevgili dostum.
Nazariyatta bilgi ve birikimlerimiz oldukça fazla. Arkadaşımızın fikri güzel. Bizler hepimiz ufak tefek farklı düşünsek bile, aşağı yukarı aynı fikirlerdeyizdir. Borsada olup da ben tecrubesiz birisiyim diyen pek çıkmaz.
Asıl mesele uygulamakta.
Dediğiniz gibi, çelik gibi kararlı bir duruş, yapılacak hamlede geç kalmamak çok önemli. Zira; yapılması gereken hamle için zamanında davranmamak zamanı çar-çur etmek ve üzülmeye devam etmek demektir.
Zamanı gelmeden alıp yapmakla zamanı geldiğinde satış yapmamak aynı şeyleri en baştan görüp yapmamıza sebep oluyor. Böyle bir alışkanlık karşısında 'borsada sabırlı olmak' fikrinden daha ziyade 'borsada ahmak olmak', böyle olunca da sinirlerin yıpranması ve üzüntü süregelmektedir.
Benim penceremde 'Borsada para kaybetmeniz için ilk önce paranın zaman değerini yitirmiş olmalısınız.'
5 yıl önceki alım gücünüz düşmüşse bugünkü parasal rakamın ne önemi kalmış olabilir ki?
Saygılar.
Çok doğru Sn. Hayat2000, borsada hepimizi az çok tecrübe sahibiyiz önemli olan bu tecrübeyi kullanıp makus kaderimizi yenebilmekte, ben şahsen hisse maliyetimi hesap ederken yıllık faizi dikkate alıyorum böylece kaybım daha net ortaya çıkıyor :)
Bana faydası ettiğim zararın hiçte azımsanamayacak seviye olduğunu hatırlatıyor,
Ama son 2 sene iyi tecrübe edindim artık para kazanmam lazım diye düşünüyorum (:
İnşallah hepimiz zararlarımızı kapatıp kara geçeriz, yoksa son günlerdeki borsa hareketleri bizi psikolojik olarak bitirecek,
Son sözüm; ölmüş eşşek kurttan korkmazmış...
Saygılar bizden Sn. Hayat2000
güzel sözleriniz ve bazı yapamama dan korkma kelimeleriniz tam bir çoğu kişde olan ky pikolojisi ile hemen satayım hemen alayım düşüncesine sahip olduğumuzun üzerini çiziyor arakadaşlar ..
bence hisse hemen alınmamalı hemen satılmamalı bunlara belli bir disiplin getirilmeli
ben hemen al- sat tuşu ile günlükçü isem işlem yaparım....
hiç bir hisse sonsuza kadar düşmez ve çıkmaz işte... burada teknik -temel-tecrübeye ihtiyaç duyarız..hissede güzel kardayız veya yüksekten yakalandık şunları kendimize soralım NEDEN ... tekniktenmi - kötü-iyi habermi-beklenti varmı, bitti..spekilasyonmu-manipilasyonmu
bana göre teknik fazla ayrıntıya girmeden :1-5-15-30-60-120-240dk-gün-hafta-ay-dönem-yıllık zaman birimlerinden oluşur...1dk mecit kıracak ki 5dk lık mecit kırsın.... 5dk lık mecit kıracakki 15 dk lık kırsın .....15 dk mecit kıracakki 30 dk kırsın vs..vs tedbir için çok uzun bir süremiz vardır....vede bunların sn üstat donkişot tan öğrendiğimiz tetik cizgisi vardır yani sifır....saatlik te sıfırın üzerinde kaldığımızda fazla panik yapılmamalı..ani satışlardan kaçınılmalı .....alışlarda saatlik tetik cizgisinin üzerinde olmaya dikkat edilmeli tetik çizgisinin altında olan zıplamalar tepki olarak algılanmalı....örnek bıst 100 saatlik grafik bknz....formasyon-fibonaci-mum şekilleri ve tipleri -günlük-haftalık vs vs bunların ağırlık ortalamalarına falan hiç girmiyorum çünkü yıllardan beri kendimizce bir bilgi ve TECRÜBE edinmişizdir...
temel:hiç anlamam bilen varsa kendince püf noktalarını yazarsa dua ederim (yine kendime göre yorumlarım )
Kötü haber : hisse satışı-bedelli sermaye-iflas-ihale feshi vs.vs.
iyi haber : hisse alımı- bedelsiz- yüksek oran temettü..ihale alım ( buraya dikkat edilmeli firma güzel bedelle ihale alıyor anlık %6-8 yukarı yapıyor sonra yavaş yavaş ele veriyorsa bu hissenin teknik verileri aşşağıda olup yukarı dönüş sinyali olarak alınmalı ve hisse takip altına alınmalı hemen sazanlamamalı ve mecitler takip edilmeli) vs vs
Beklenti bitimi : gelecek arazi satış-şampiyonluk-güzel bilanco-firma satışı vs.vs bu eylemler gercekleştiği gibi iş bitmiştir beklemenin temelin-tekniğin bir anlamı yoktur...eğer hisseyi beğeniyor ve gelecek beklentileri sizce hala var ise fibo 50-68 den itibaren azar azar eklenmeli, muhakkak stop kullanılmalı hisse ters düz formasyonuna girmiş olabilir
spekilasyon... adı üzerinde yüksek hacim bunun altında mutlak bir haber olmasıdır ..bknz garan yüksek hacim ve sonrası fiçh not indirimi ( fich bitti amma kanımca sırada S&P--MODY olabilir) ...bazı hisseler habersiz düşüş trendi içinde iken tepki hareketi yapar iken yüksek hacimden tavana gidebilir ertesi gün + %8-12 yapar ve hisse devir teslimi gercekleşir yeni taşıyıcılar sahne alır.. onların güçlerine ve iştahlarına göre yeni bir ralli veya şelale başlar ...
en kötüsü maniplasyon :olmayan bir haberi olmuş gibi yayarak elde edilen gelir ve gider... sağlam kaynaklara baş vurun forum twettır vs değil :rules: ...manipilasyon sonrası haberler ayyuka cıkınca hızlı bir azalma ve artış görülür ..
YAZILANLAR AL-SAT-TUT BENİ KANDIRDIN MAHİYETİNDE DEĞİLDİR SADECE DOSTLARA TECRÜBE İÇERİR
MR&MRS Üstad'ın gönderi saatinin zaman dilimi dikkatimden kaçmadı.
Bir önceki gece de tıpkının aynısıydı. Bkz: Gönderi zamanı: 00.00
Bu işte var bir iş... :oleyo:
aslında bu yazıyı yazmanı beklemek için abi tam bu saatte yolladım aslında 23:30 de yazı hazırdı ....bunu niye belirtiyorum çoğu hisselerde aynı saatte dilimde bir önceki gün gibi tepkiler verir aşşağı veya yukarı..aynı dk-saat-gün-ay olarak hisseleri analiz ederseniz yükselişler veya düşüşler aşşağı yukarı aynı zaman dilimine tekabül eder.....ama bilonco ama haber nedense artık hisse ALIŞ-SATIŞ seciminde dikkat edilecek bir husustur ....tiyooooo Y-T- DEĞİL :wave:
Süper bilgiler....teşekkürler....
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ky nin hisse alırken amacı senet sahibi olmak değil kısa sürede nakitte kalmayı başarmak olmalı.
http://fs5.directupload.net/images/180717/i76zoukk.png
İyi akşamlar.
İyi akşamlar dostlar.
https://www.youtube.com/watch?v=T5sF...&start_radio=1
bıst yukarı gidince içimizdeki çoşku :kahkah:
Aşağıdaki grafikte Garan hissesinin aylık destek trend çizgisinin aşağıya kırılmış olduğunu görüyoruz. Fiyatın bu denli düşüşüne bir tepki yükselişi gelebilir. Gelse bile; grafikteki görüntüye göre 8.90 seviyesinin üzerine kendini atamaz ise, yükselişlerin sınırlı kalabileceğini düşündürüyor.
https://invst.ly/809nt
https://s33.postimg.cc/y5vh46nkf/GARANNN.png
BUDA BENİM GRAFİK
izci ABİMMMM :kalp::kalp::kalp::kalp::kalp: :wave:
iyi geceler
http://fs5.directupload.net/images/180719/ztertjpu.png
İyi akşamlar.
Iyi akşamlar dost
Değerli arkadaşlar, 10 ya da 15 gün kadar tatil yapmayı düşünüyorum. Bu arada topigi sizlere emanet ediyorum. Belki arada bir uğrayabilirim.