güzel sözleriniz ve bazı yapamama dan korkma kelimeleriniz tam bir çoğu kişde olan ky pikolojisi ile hemen satayım hemen alayım düşüncesine sahip olduğumuzun üzerini çiziyor arakadaşlar ..
bence hisse hemen alınmamalı hemen satılmamalı bunlara belli bir disiplin getirilmeli
ben hemen al- sat tuşu ile günlükçü isem işlem yaparım....
hiç bir hisse sonsuza kadar düşmez ve çıkmaz işte... burada teknik -temel-tecrübeye ihtiyaç duyarız..hissede güzel kardayız veya yüksekten yakalandık şunları kendimize soralım NEDEN ... tekniktenmi - kötü-iyi habermi-beklenti varmı, bitti..spekilasyonmu-manipilasyonmu
bana göre teknik fazla ayrıntıya girmeden :1-5-15-30-60-120-240dk-gün-hafta-ay-dönem-yıllık zaman birimlerinden oluşur...1dk mecit kıracak ki 5dk lık mecit kırsın.... 5dk lık mecit kıracakki 15 dk lık kırsın .....15 dk mecit kıracakki 30 dk kırsın vs..vs tedbir için çok uzun bir süremiz vardır....vede bunların sn üstat donkişot tan öğrendiğimiz tetik cizgisi vardır yani sifır....saatlik te sıfırın üzerinde kaldığımızda fazla panik yapılmamalı..ani satışlardan kaçınılmalı .....alışlarda saatlik tetik cizgisinin üzerinde olmaya dikkat edilmeli tetik çizgisinin altında olan zıplamalar tepki olarak algılanmalı....örnek bıst 100 saatlik grafik bknz....formasyon-fibonaci-mum şekilleri ve tipleri -günlük-haftalık vs vs bunların ağırlık ortalamalarına falan hiç girmiyorum çünkü yıllardan beri kendimizce bir bilgi ve TECRÜBE edinmişizdir...
temel:hiç anlamam bilen varsa kendince püf noktalarını yazarsa dua ederim (yine kendime göre yorumlarım )
Kötü haber : hisse satışı-bedelli sermaye-iflas-ihale feshi vs.vs.
iyi haber : hisse alımı- bedelsiz- yüksek oran temettü..ihale alım ( buraya dikkat edilmeli firma güzel bedelle ihale alıyor anlık %6-8 yukarı yapıyor sonra yavaş yavaş ele veriyorsa bu hissenin teknik verileri aşşağıda olup yukarı dönüş sinyali olarak alınmalı ve hisse takip altına alınmalı hemen sazanlamamalı ve mecitler takip edilmeli) vs vs
Beklenti bitimi : gelecek arazi satış-şampiyonluk-güzel bilanco-firma satışı vs.vs bu eylemler gercekleştiği gibi iş bitmiştir beklemenin temelin-tekniğin bir anlamı yoktur...eğer hisseyi beğeniyor ve gelecek beklentileri sizce hala var ise fibo 50-68 den itibaren azar azar eklenmeli, muhakkak stop kullanılmalı hisse ters düz formasyonuna girmiş olabilir
spekilasyon... adı üzerinde yüksek hacim bunun altında mutlak bir haber olmasıdır ..bknz garan yüksek hacim ve sonrası fiçh not indirimi ( fich bitti amma kanımca sırada S&P--MODY olabilir) ...bazı hisseler habersiz düşüş trendi içinde iken tepki hareketi yapar iken yüksek hacimden tavana gidebilir ertesi gün + %8-12 yapar ve hisse devir teslimi gercekleşir yeni taşıyıcılar sahne alır.. onların güçlerine ve iştahlarına göre yeni bir ralli veya şelale başlar ...
en kötüsü maniplasyon :olmayan bir haberi olmuş gibi yayarak elde edilen gelir ve gider... sağlam kaynaklara baş vurun forum twettır vs değil

...manipilasyon sonrası haberler ayyuka cıkınca hızlı bir azalma ve artış görülür ..
YAZILANLAR AL-SAT-TUT BENİ KANDIRDIN MAHİYETİNDE DEĞİLDİR SADECE DOSTLARA TECRÜBE İÇERİR
Yer İmleri