) ciddi ciddi ?
M5s cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
) ciddi ciddi ?
M5s cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ya bu kadar speğin arasından algoritma nasıl yapacaksız.Bugün DZGYO bakın 1 dakikalık veriye adam yukseltiyor ve en tepeden 8-10 kademe birden boşaltıyor.Şimdi bunu hangi algoritma robot anlasın )
https://i.hizliresim.com/g6QDb0.jpg
Kullaninca gercek sonuclari paylas gorelim bakalim is cikarmi...
SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bızıkçı fıkrası gibi oldu.
Osmanlı zamanı dul kadınların tatmin olması için ağaçtan y.rak yapan bızıkçılar varmış.
Dul kadının biri bızıkçıya şipariş vermeye gitmiş.
Tuğli Kürdi (başı Kürdünki gibi)
Arzı Arabi (uzunluğu Arabınki gibi)
Tadı Türki (tadı da Türkünki gibi)
olsun demiş.
Bızıkçı, "öyle bir y.rak varsa getir ben gö.üme sokıyım" demiş.
Ayda 50,000 puanlık sistem sipariş ettiğinde Çinli
"öyle bir sistem varsa getir ben trade ediyim" diyebilir.
Kıssadan hisse
Sipariş verirken gerçekçi olun
zamanında oldugu gibi zigzag ı cakar gecerler hocam zaten içeriginide gizli tutar reele baglarsın ondan sonra incir agacı hesabı :evil:
istege göre 100 dolara içeri kapalı matriksde 3,5 aylık veride 80-100bin overalli sistem cakabilirim pardonn satabilirim :kahkah:
Arkadaşlar ideal programını Macintosh da kullanmak için windows yüklemenin haricinde daha pratik bir yöntem var mıdır?
Arkadaşlar Örnek;
Sistem.AlisFiyat("BURCE") fiyatının 1 alt satış kademesini nasıl hesaplayabiliriz.?
Sistem.SatisFiyat("BURCE") bu fonsiyona bakmadan bunu nasıl bulabiliriz.?
çünkü bazen alış ve satış kademelerinin arasında fazla fiyat marjı oluyor.
Fikri olan var mı?
Burce sadece bir örnek diğer hisselerde de hesaplama gerekiyor.
İşlem sayısı azaldıkça (filtre eklendikçe) fitting ihtimali artıyor belkide basit yapıp ufak getirilere razı olmak düşük kaldıraç kullanmak daha güvenilir midir?
1 dklık veri sayısı az 5 dklıkta yapılan sistemi 1 dk sisteme uyarlamak daha mantıklı gibi ?
Ayrıca genel itibariyle hacim verisini kullanmıyoruz bu çok önemli bir veri bence. Hacim üzerindeki hareketli ortalamayı kaydırabilecek kolay bir yöntem var mıdır ? Liste mi oluşturmalıyız ?
Yurtdışı kurumların yaptığı algolar yüksek matematik, istatistik, fizik barındırıyor biz bunun neresindeyiz ?
Trend takip etmek yerine yüksek ihtimalli düşük maxdd ye sahip sistemler daha mı çok kazandırır acaba ? Yüksek puan getirisi yerine daha düşük puan ,daha yüksek olasılıkla karda kapanan düşük maxdd ye sahip yüksek kaldıraçlı sistemlerin karşılaştırılması gerekiyor ?
E yaptık sonunda birşeyler bunun güvenliğini nasıl sağlayacağız güvenlik açıkları neler ?
(Kendime notlar):oleyo:
Muhtemelen daha güvenli olacaktır. basit bir yapı düşük getiri. Yakında böyle bir çalışmam olacak bakalım. gerçek hesap üzerinde.
Bu uyarlama işi nasıl olacak tam olarak bilmiyorum ancak yapılabilir.
Hacim verisiyle biraz çalıştım bazı ipuçları veriyor ancak oda %100 başarıyla çalışmıyor hataları var.
Elimizdeki imkanlar doğrultusunda ilerleyebildiğimiz evredeyiz matematik istatistik olarak.
olay sadece % oranı yüksek sistemle bitmiyor bunun karşısında profit factor duruyor. Çoğu zaman %80 başarı sağlayan bir sistemin pf düşük. %30 başarı oranı olan sistemin ise pf değeri yüksek çıkıyor. bu ikisi aynı çatı altında toplandıgında yani ikiside yüksek oldugunda toplam puanda yüksek oluyor. Fakat mesele sadece bu ikisiylede bitmiyor. benim tespitlerim bir sistemde aranan özellikler;
1-İstikrarlı kar eğrisi
2-optimizasyon sonucunda elde edilen parametrelerin getirilerinin birbirine yakın oldugu aralıktakı değerlerden seçilmeli parametreler. ÖRN:
http://i.hizliresim.com/Q2jjPG.png
Şimdi bazı arkadaşlar ben optimizasyon yapmıyorum kı diyebilir optimizasyon yapıp yapmamanız önemli değil tesadüfen resimde işaretledeğim koyu mavi bölgedeki parametre değerini yazmış ve süper getiri elde etmiş olabilirsiniz. Siz optimizasyon yapmasanız bile sanki yapıpta seçmişsiniz gibi oldu. O bakımdan işinizi saglama almak istiyorsanız sisteminizi optimizasyon yapıp yukarıdaki resimdeki görüntüyü elde edip sizin parametrenızın hangi bölgede yer aldıgını öğrenmeniz gelecek kaygılarınızı en aza indirecektir hatta arge amaçlı bahsettiğim bölgelerdeki parametreleri seçip yedek sistemler yaratıp gelecek 1 2 sene sonrakı getirilerindeki sapmalarıda incelebilirisiniz.
bir diğer ayrıntıda şu tüm optimizasyon bittiğinde grafikteki bölgede parametre seçimi yaparken nisbeten yüksek birbirine yakın getiri elde etmiş en uzun bölgeden seçim yapmaya calısın. mümkünse en uzun bölgenini ortasından seçmeye calısın. çünkü getiri eğrisini çizen bilgisayar optimizasyonu sırayla yapmakta parametrelerinizi belirli bir sıraayla döndürmektedir. getiri eğrisi her parametre değişiminde stabil şekilde en uzun kayan parametre değerierleri en başta kalan parametrelerinizin değişimesine rağmen getirinizin hala marjınal bir değişim göstermediğini anlatır bize dolayısıyla en uzun şekilde stabil getiriyi sağlayan parametreler arasında seçim yapmanızı saglamış olur.
ÖRNEGIN:
http://i.hizliresim.com/pnOOO0.png
bu haritanın bir diğer önemli yanı ise aslında parametrelerin değişimini grafiklerin hareket değişikliğine yorabılırsınız. tabi bunu size nasıl açıklayabilirim tam bilmiyorum bazan grafikte bir bölgeyi düzeltiriz ve ucuyla kesmez örnegın ucu ucuna şort açmaz ertesi günde aşağı gap gelir bizde oturur ucuyla kessin diye parametreyi değiştiririz sonra bir bakarız getiri muazzam artmış.
aslıdna bu parametre değişimlerini grafiğide bazı mumlarının değişmesi kısalması uzaması gibi düşünebilirsiniz. işte mumkun olan en uzun süre getirisini korumuş parametrelerin arasında en ortadakını seçersek. sisstemimizin ucuyla kesmış ve getiri üretmiş dediğimiz bölgeleri en aza indirmiş oluruz.
çünkü en uzun bölgenin ortanca parametresi nasıl açıklayabilirim, bu tür ihtimallerin en aza indiği parametre olacaktır. bu ihtimaller sonuç olarak yine var olacak ancak en az görülen parametreyi seçmiş olacaksınız bölgece gelecekte sisteminizin getirisinin sapma ihtimalini en aza indireceksiniz cunku ucuyla kesip getiri elde etme ihtimalini neredeyse 0 a yaklastıracaksınız.
başka bir örnekle daha iyi açıklarım.
http://i.hizliresim.com/yqkkyN.png
Yukarıdaki resimdeki yeşil bölge grafikler geçmişe nazaran biraz daha fazla salsa veya biraz daha fazla yukarı gitsede sisteminiz beklenen getiriyi yine elde edecektir ancak kırmızı veya mavi bölgedeki parametrelerde gelecekte grafikler biraz daha salsa veya yukarı yonde gittiğinde sisteminizin beklenen getiri ya artacak yada düşecektir.
birde parametreler arası parametreler var :D bir optimizasyondan neler çıkıyor yaaaa sayın tiberius hocaaaaaaaaa öyle bilimsel milimsel kuantum filan geç memete anlatır gibi anlatacan bu işleri :D
kuantum fizik tizik bilmesekte kafamız calısıyor yani :D :D :D :D şaka yapıyorum....
neyse hadi onada ufakca değineyim. optimizasyon bittiğinde elde ettiğiniz haritadaki getirilerin stabil oldugu uzunluklar ve getiriler benzer olabilir yani stabil bölge olarak birden fazla bölge cıkabilir acaba 1 ile başlayan taraftanmı yoksa 4 ile başlayan taraftanmı seçmeliyim kısmı kafanızı karıştırabılır burada yukarıdakı anlattıklarımı büyük resme göre seçmelisiniz yani ne demek istiyorum. ÖRN:
http://i.hizliresim.com/b6PWJV.png
DAHA MALZEME ÇOKTA HEM YORULDUM HEMDE 1 SAATIR BUNLARLA UGRASIYORUM BASKA ZAMAN YİNE ESER GÜRLERİZ ŞİMDİLİK YETİVESİN GARİ........
İLERDE ALGORİTMİK TRADE ADLI BİR KITAP YAZACAM BU GIDISLE
e birazcıkta biz dalgamızı bulalım ne olmuş yani..
ayda 40-50 k puan yapan sistemlerimiz yok diyemi horgördünüz :kahkah::kahkah:
topic ego tatmini puan kasma merkezine döndü zaten ..
yinede sorgulayanların çıkması bile umit verici :oleyo:
https://vignette.wikia.nocookie.net/...20130202020545
Sn Şef, özelden çok soran oldu. Hazırladım bir tane. Sizin cevabınıza istinaden herkes için kullanımı şu şekilde:
1- Lib.cs'yi indiriniz: https://drive.google.com/open?id=17N...zdJRLtvvI0Ml_A
2- C:\iDeal\ klasörüne kopyalayınız.
3- iDeal'den VIP-X030 grafiğini açınız.
4- S menüsünden Lib.cs dosyasını compile et seçeneğine tıklayınız.
5- flat koşulunuz için aşağıdaki çağrıyı yapınız:
var flat = Lib.FutureExpires(V[i].Date, Sistem.Periyot);
6- Grafik üzerinden vade sonlarında flat olup olmadığını kontrol ediniz.
7- Yeni vade tarihlerini vade sonundan önce FutureExpireDates listesine eklemeyi unutmayınız. Ekledikten sonra Lib.cs yi tekrar compile etmeyi veya iDeal'i kapatp tekrar açmayı unutmayınız.
Saygılar...
Erhan Hocam ve Emrah Hocam elinize sağlık.
:ok:
Sayin emlak hoca az cok seni tanidim kotu niyetli degilsin formda yazmayida seviyorsun fakat bu baslik farkli ozel bir baslik.
Gecmisi cok eski 5 yila dayaniyor buradaki insanlari cogu yuz yuze tanismis kisiler ayrica tiberusu ben dahil 5 6 kisi yuz yuze gorusmus kisileriz. Hepimizin birbirimize karsi belirli bir saygisi ve sevgisi olstu bir aile gibi goruyoruz birbirimizi.
Tiberiusta bize bu sistem saglayan saygin bir kisi. Yani yalanla dolanla isi olacak en son kisi. Dolayisiyla ona karsi saygimiz dahada buyuk.
Elbetteki elestiri ve sorgulama olmali bunu bende cok severim ancak bu elestiriler hem cok sivri bir dil hemde dalga gecer niyetle e birde tiberiusa gonderme yapilaraktan yapilinca haliyle hepimiz geriliyoruz.
Bu topigin ortami biraz daha farkli emlakcim biraz daha dikkat edebilirsen hepimiz acisindan daha iyi olur.
Bir ara sistem tasarliyordun neler oldu naptin biraz bahset istersen. Birbirimize fikir vermis oluruz
Bence testlerle gerçek arasındaki farkı azaltmak için işlem sayısını artırmalıyız, trend bağımsız sistemler tasarlamalıyız. Daha küçük hedefli ve çok işlemli.
Tasarım yaparken algoritma tarafında yüksek matematik, istatistik vs. olması gerektiğine katılmıyorum hatta ne kadar basit olursa gerçekle uyumlu olma ihtimalini artırırız, algoritma komplex hale geldikçe sapması artacaktır. Bunun yanında sistemi destekleyen risk yönetimi ve sermaye yönetimini kontrol eden algoritmaların komplex olması çok akıllıca kurgulanması gerekir işin bu tarafı dahada karmaşık bende net bir çözüm bulamadım kendimce ama üzerine çalışıyorum.
Birde Erhan hocanın da detaylı anlattığı gibi seçtiğimiz kullandığımız parametrelerin komşuluğundada getiride keskin değişiklikler olmamalı saga sola gittikce getiriyi anlamlı şekilde etkilemelidir.
Örneğin kullanacağımız parametremiz 150 olsun (optimizasyonla ya da rastgele bulunmuş olsun farketmez). Bence kullanımı şöyle olmalı.
Parametrenin düzgün olduğunu varsayıyorum yani 130-170 arası yakın getirilere sebep oluyor en iyiside 150. bu aralığı bileşik kullanmak gerekiyor 150 ye 25 lot bağlamak yerine 130'a 5 140'a 5 150'ye 5 160'a 5 ve 170'e 5 lot bağlamak en doğrusu olacaktır. hatta ne kadar homojen ve sık yayılırsak o kadar gerçekle olacak uyumu artırmış ve Erhan'ın dediği gibi ucundan yakalayacağı/kaçıracağı yerleri azaltmış ve düzenlemiş oluruz, bu tür durumlarla daha az karşılaşırız. Tabi parametre sayısı arttıkça bu işi yapmak kolay olmayacak ancak bazı temel ya da önemli gördüğümüz parametrelere bu şekilde dağılmalıyız. Bunun ekstra getirisi her alım lotu azalacağı için kaymayı pozitif yönde etkileyecektir bir diğeride getiri eğrisini daha stabil tutacaktır. 25 lotla ucundan çarpılma olayı çok çok azalacak o tehlikeli bölgelere daha az lotlarla yakalanacağız.
Yani sistem çeşitliliği ve sistem içinde çeşitlilik gerekli.
Kodu şifrele dediğimiz zaman veya şifreli lib.cs kullandığımız zaman formülü birinin ele geçirme durumu olabilir mi hocalarım. Eski forumda birisi şifreli bir sistemi kısa sürede açmıştı bu halen devam ediyor mu fazla mı paranoyağım acaba :)
Normalde mumkun degil fakat demokraside cagre tukenmez.
Gunumuzde bankalar dahi hacklenebiliyor birisi birseyleri calmak istiyorsa calar bunu engelleyemezsin ne.yaparsan yap bir yontem bulup bilgisayara sizar ve alir bilgileri kirilmayan sifreleri kirar vesaire.
Yuzde 100 guvenli birsey yok kimsenin elinde ya i kodunu abddeki fbi ajanlarina dahi sifreletsen cozecek adam o koduda cozer.
Yani hirsizi caydirabilirsin.en.fazla ama calacak adam kiracak adam kirar hee turlu
Arkadaşlar bildirimleri özellikle okumuyorum.
Bir sorunuz varsa genel ortamda sorun.
Not: her işlem için 50 puan düşülmüştür. Ayrıca sinyallerin kurumdaki gerçekleşme fiyatları işlenerek tablo oluşturulmuştur.
sistem ortalaması zararda ancak ben portföyde kar yazdım. neden böyle olduğu ağustos açıklamasında var
http://666kb.com/i/dxcliyckab4qd5rib.png
Erhan'cım bize son yazdırdığın strateji bence asrın buluşu.
Bu vesileyle tebriklerimi sunayım dedim.
Basit ama destansı bir kurgu.
O linki paylaşsan bir çığır açarsın ama haklı olarak paylaşacağını sanmam.
Getiriyi birkaç ayda 10'dan 90'a çıkarmak inanılmaz birşey.
(o kurguyu kullanmıyorum diyeceğini tahmin ediyorum)
tiberus hoca nereden çıktıki.
ben onu kast etmiyorum " GENEL MANTIK YAZIYORUM " sn tiberus un bilgisinden şüphe yok.
ayda 30 50 ürettim diyen adama maaşın kaç para diye sorarlar.
birazda espri katıyoruz işte.. bu kadar ciddi olmakla kafanda saç kalmaz... bak buda genel. üstüne alınan alınıyor nede olsa.
Ben 2016 da kabaca -27.000 puan kaybettim , tabi sermaye ve kaldiraç kuşa döndü 2017 de 32.000 puan kazandim 2018 de suan 43.000 puan civari kazanç var 2016 sonunda kaldiracin dusmesinden dolayi totalde halen zarardayim
Şimdi arkadaslarin iddasi aylik 25.000 puan kazandigi yonunde yillik 300.000 puan yapar
Ben samimi olarak soruyorum reel olarak son 1 yilda sabit kaldiracla aylik ortalama birakin 25.000 puani ortalama 15.000 puan kazandiniz mi? Yani yillik 180.000 puan kazandiniz mi?
Eğer piyasada bu puanlari kazanan sistemler varsa ben gercekten viop islemlerini sonlandirmayi dusunurum çünkü o sistemlerin icinde kazanma ihtimalim cok düşük yada yok denebilir
Lütfen samimi cevap veriniz eğer cevap vermiyeceksenizde sizde forumda kafa karisikligina sebep olmayin
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Erhan birkaç ayda 15'den 90'a yükseldi. %600
Ancak Erhan hoca yükselişe geçtiği noktada müthiş bir buluşa imza attı.
Yükseliş tesadüf değil.
http://i.hizliresim.com/ODPdJ5.png