Sayfa 78/350 İlkİlk ... 2868767778798088128178 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 617 - 624 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma 2

1. İşlem sayısı azaldıkça (filtre eklendikçe) fitting ihtimali artıyor belkide basit yapıp ufak getirilere razı olmak düşük kaldıraç kullanmak daha güvenilir midir?

1 dklık veri sayısı az 5 dklıkta yapılan sistemi 1 dk sisteme uyarlamak daha mantıklı gibi ?

Ayrıca genel itibariyle hacim verisini kullanmıyoruz bu çok önemli bir veri bence. Hacim üzerindeki hareketli ortalamayı kaydırabilecek kolay bir yöntem var mıdır ? Liste mi oluşturmalıyız ?

Yurtdışı kurumların yaptığı algolar yüksek matematik, istatistik, fizik barındırıyor biz bunun neresindeyiz ?

Trend takip etmek yerine yüksek ihtimalli düşük maxdd ye sahip sistemler daha mı çok kazandırır acaba ? Yüksek puan getirisi yerine daha düşük puan ,daha yüksek olasılıkla karda kapanan düşük maxdd ye sahip yüksek kaldıraçlı sistemlerin karşılaştırılması gerekiyor ?

E yaptık sonunda birşeyler bunun güvenliğini nasıl sağlayacağız güvenlik açıkları neler ?
    (Kendime notlar)

2.  Alıntı Originally Posted by cashhflow Yazıyı Oku
    İşlem sayısı azaldıkça (filtre eklendikçe) fitting ihtimali artıyor belkide basit yapıp ufak getirilere razı olmak düşük kaldıraç kullanmak daha güvenilir midir?

1 dklık veri sayısı az 5 dklıkta yapılan sistemi 1 dk sisteme uyarlamak daha mantıklı gibi ?

Ayrıca genel itibariyle hacim verisini kullanmıyoruz bu çok önemli bir veri bence. Hacim üzerindeki hareketli ortalamayı kaydırabilecek kolay bir yöntem var mıdır ? Liste mi oluşturmalıyız ?

Yurtdışı kurumların yaptığı algolar yüksek matematik, istatistik, fizik barındırıyor biz bunun neresindeyiz ?

Trend takip etmek yerine yüksek ihtimalli düşük maxdd ye sahip sistemler daha mı çok kazandırır acaba ? Yüksek puan getirisi yerine daha düşük puan ,daha yüksek olasılıkla karda kapanan düşük maxdd ye sahip yüksek kaldıraçlı sistemlerin karşılaştırılması gerekiyor ?

E yaptık sonunda birşeyler bunun güvenliğini nasıl sağlayacağız güvenlik açıkları neler ?
    (Kendime notlar)
    Muhtemelen daha güvenli olacaktır. basit bir yapı düşük getiri. Yakında böyle bir çalışmam olacak bakalım. gerçek hesap üzerinde.

Bu uyarlama işi nasıl olacak tam olarak bilmiyorum ancak yapılabilir.

Hacim verisiyle biraz çalıştım bazı ipuçları veriyor ancak oda %100 başarıyla çalışmıyor hataları var.

Elimizdeki imkanlar doğrultusunda ilerleyebildiğimiz evredeyiz matematik istatistik olarak.

olay sadece % oranı yüksek sistemle bitmiyor bunun karşısında profit factor duruyor. Çoğu zaman %80 başarı sağlayan bir sistemin pf düşük. %30 başarı oranı olan sistemin ise pf değeri yüksek çıkıyor. bu ikisi aynı çatı altında toplandıgında yani ikiside yüksek oldugunda toplam puanda yüksek oluyor. Fakat mesele sadece bu ikisiylede bitmiyor. benim tespitlerim bir sistemde aranan özellikler;

1-İstikrarlı kar eğrisi
    2-optimizasyon sonucunda elde edilen parametrelerin getirilerinin birbirine yakın oldugu aralıktakı değerlerden seçilmeli parametreler. ÖRN:

Şimdi bazı arkadaşlar ben optimizasyon yapmıyorum kı diyebilir optimizasyon yapıp yapmamanız önemli değil tesadüfen resimde işaretledeğim koyu mavi bölgedeki parametre değerini yazmış ve süper getiri elde etmiş olabilirsiniz. Siz optimizasyon yapmasanız bile sanki yapıpta seçmişsiniz gibi oldu. O bakımdan işinizi saglama almak istiyorsanız sisteminizi optimizasyon yapıp yukarıdaki resimdeki görüntüyü elde edip sizin parametrenızın hangi bölgede yer aldıgını öğrenmeniz gelecek kaygılarınızı en aza indirecektir hatta arge amaçlı bahsettiğim bölgelerdeki parametreleri seçip yedek sistemler yaratıp gelecek 1 2 sene sonrakı getirilerindeki sapmalarıda incelebilirisiniz.

bir diğer ayrıntıda şu tüm optimizasyon bittiğinde grafikteki bölgede parametre seçimi yaparken nisbeten yüksek birbirine yakın getiri elde etmiş en uzun bölgeden seçim yapmaya calısın. mümkünse en uzun bölgenini ortasından seçmeye calısın. çünkü getiri eğrisini çizen bilgisayar optimizasyonu sırayla yapmakta parametrelerinizi belirli bir sıraayla döndürmektedir. getiri eğrisi her parametre değişiminde stabil şekilde en uzun kayan parametre değerierleri en başta kalan parametrelerinizin değişimesine rağmen getirinizin hala marjınal bir değişim göstermediğini anlatır bize dolayısıyla en uzun şekilde stabil getiriyi sağlayan parametreler arasında seçim yapmanızı saglamış olur.

ÖRNEGIN:

bu haritanın bir diğer önemli yanı ise aslında parametrelerin değişimini grafiklerin hareket değişikliğine yorabılırsınız. tabi bunu size nasıl açıklayabilirim tam bilmiyorum bazan grafikte bir bölgeyi düzeltiriz ve ucuyla kesmez örnegın ucu ucuna şort açmaz ertesi günde aşağı gap gelir bizde oturur ucuyla kessin diye parametreyi değiştiririz sonra bir bakarız getiri muazzam artmış.

aslıdna bu parametre değişimlerini grafiğide bazı mumlarının değişmesi kısalması uzaması gibi düşünebilirsiniz. işte mumkun olan en uzun süre getirisini korumuş parametrelerin arasında en ortadakını seçersek. sisstemimizin ucuyla kesmış ve getiri üretmiş dediğimiz bölgeleri en aza indirmiş oluruz.

çünkü en uzun bölgenin ortanca parametresi nasıl açıklayabilirim, bu tür ihtimallerin en aza indiği parametre olacaktır. bu ihtimaller sonuç olarak yine var olacak ancak en az görülen parametreyi seçmiş olacaksınız bölgece gelecekte sisteminizin getirisinin sapma ihtimalini en aza indireceksiniz cunku ucuyla kesip getiri elde etme ihtimalini neredeyse 0 a yaklastıracaksınız.

başka bir örnekle daha iyi açıklarım.

Yukarıdaki resimdeki yeşil bölge grafikler geçmişe nazaran biraz daha fazla salsa veya biraz daha fazla yukarı gitsede sisteminiz beklenen getiriyi yine elde edecektir ancak kırmızı veya mavi bölgedeki parametrelerde gelecekte grafikler biraz daha salsa veya yukarı yonde gittiğinde sisteminizin beklenen getiri ya artacak yada düşecektir.

birde parametreler arası parametreler var :D bir optimizasyondan neler çıkıyor yaaaa sayın tiberius hocaaaaaaaaa öyle bilimsel milimsel kuantum filan geç memete anlatır gibi anlatacan bu işleri :D

kuantum fizik tizik bilmesekte kafamız calısıyor yani :D :D :D :D şaka yapıyorum....

neyse hadi onada ufakca değineyim. optimizasyon bittiğinde elde ettiğiniz haritadaki getirilerin stabil oldugu uzunluklar ve getiriler benzer olabilir yani stabil bölge olarak birden fazla bölge cıkabilir acaba 1 ile başlayan taraftanmı yoksa 4 ile başlayan taraftanmı seçmeliyim kısmı kafanızı karıştırabılır burada yukarıdakı anlattıklarımı büyük resme göre seçmelisiniz yani ne demek istiyorum. ÖRN:

DAHA MALZEME ÇOKTA HEM YORULDUM HEMDE 1 SAATIR BUNLARLA UGRASIYORUM BASKA ZAMAN YİNE ESER GÜRLERİZ ŞİMDİLİK YETİVESİN GARİ........

İLERDE ALGORİTMİK TRADE ADLI BİR KITAP YAZACAM BU GIDISLE
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    hangi platformda çalışacak? çin'de hindistan'da matriks, ideal yoktur herhal onlara göre kod yazamaz sanırım

MS için mi yoksa MetaTrader için mi?
     Alıntı Originally Posted by Tiberius Yazıyı Oku
    Bızıkçı fıkrası gibi oldu.
    Osmanlı zamanı dul kadınların tatmin olması için ağaçtan y.rak yapan bızıkçılar varmış.
    Dul kadının biri bızıkçıya şipariş vermeye gitmiş.
    Tuğli Kürdi (başı Kürdünki gibi)
    Arzı Arabi (uzunluğu Arabınki gibi)
    Tadı Türki (tadı da Türkünki gibi)
    olsun demiş.
    Bızıkçı, "öyle bir y.rak varsa getir ben gö.üme sokıyım" demiş.

Ayda 50,000 puanlık sistem sipariş ettiğinde Çinli
    "öyle bir sistem varsa getir ben trade ediyim" diyebilir.

Kıssadan hisse
    Sipariş verirken gerçekçi olun
     Alıntı Originally Posted by serseri26 Yazıyı Oku
    Hayırlı olsun diyelim o zaman
     Alıntı Originally Posted by NUTCRACKER Yazıyı Oku
    Kullaninca gercek sonuclari paylas gorelim bakalim is cikarmi...

SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
     Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    aylık 50 bin puan getirecek sistemi adam neden 100 dolara satıyor? kendi koysa 100 dolar zaten ihya olur sene sonuna...
    e birazcıkta biz dalgamızı bulalım ne olmuş yani..

ayda 40-50 k puan yapan sistemlerimiz yok diyemi horgördünüz

topic ego tatmini puan kasma merkezine döndü zaten ..

yinede sorgulayanların çıkması bile umit verici

4.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    sn çağlar, Lib.cs kullanmayı bilmediğimden vade sonları kapayıp ilk sinyalle çalışmasını açık olarak sisteme nasıl ekleyebilirim. teşekkürler
    Sn Şef, özelden çok soran oldu. Hazırladım bir tane. Sizin cevabınıza istinaden herkes için kullanımı şu şekilde:

1- Lib.cs'yi indiriniz: https://drive.google.com/open?id=17N...zdJRLtvvI0Ml_A
    2- C:\iDeal\ klasörüne kopyalayınız.
    3- iDeal'den VIP-X030 grafiğini açınız.
    4- S menüsünden Lib.cs dosyasını compile et seçeneğine tıklayınız.
    5- flat koşulunuz için aşağıdaki çağrıyı yapınız:
    var flat = Lib.FutureExpires(V[i].Date, Sistem.Periyot);
    6- Grafik üzerinden vade sonlarında flat olup olmadığını kontrol ediniz.
    7- Yeni vade tarihlerini vade sonundan önce
    FutureExpireDates listesine eklemeyi unutmayınız. Ekledikten sonra Lib.cs yi tekrar compile etmeyi veya iDeal'i kapatp tekrar açmayı unutmayınız.

Saygılar...

5.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    e birazcıkta biz dalgamızı bulalım ne olmuş yani..

ayda 40-50 k puan yapan sistemlerimiz yok diyemi horgördünüz

topic ego tatmini puan kasma merkezine döndü zaten ..

yinede sorgulayanların çıkması bile umit verici

Dalga arama bulma yeri değil burası, seviyesizliğin de alemi yok. Araya girip ortamı bozmaya çalışacağına Zekana uygun yerlerde takıl. Belli ki ağır geliyor sana topic.

6.  Alıntı Originally Posted by umit_ykoc Yazıyı Oku
    Dalga arama bulma yeri değil burası, seviyesizliğin de alemi yok. Araya girip ortamı bozmaya çalışacağına Zekana uygun yerlerde takıl. Belli ki ağır geliyor sana topic.
    Katılıyorum.
    Sistem puani gönderilebilecek en doğru başlık burası. Adı üstünde sistem karşılaştırma.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

7. TŞK

Erhan Hocam ve Emrah Hocam elinize sağlık.

8. Sayin emlak hoca az cok seni tanidim kotu niyetli degilsin formda yazmayida seviyorsun fakat bu baslik farkli ozel bir baslik.

Gecmisi cok eski 5 yila dayaniyor buradaki insanlari cogu yuz yuze tanismis kisiler ayrica tiberusu ben dahil 5 6 kisi yuz yuze gorusmus kisileriz. Hepimizin birbirimize karsi belirli bir saygisi ve sevgisi olstu bir aile gibi goruyoruz birbirimizi.

Tiberiusta bize bu sistem saglayan saygin bir kisi. Yani yalanla dolanla isi olacak en son kisi. Dolayisiyla ona karsi saygimiz dahada buyuk.

Elbetteki elestiri ve sorgulama olmali bunu bende cok severim ancak bu elestiriler hem cok sivri bir dil hemde dalga gecer niyetle e birde tiberiusa gonderme yapilaraktan yapilinca haliyle hepimiz geriliyoruz.

Bu topigin ortami biraz daha farkli emlakcim biraz daha dikkat edebilirsen hepimiz acisindan daha iyi olur.

Bir ara sistem tasarliyordun neler oldu naptin biraz bahset istersen. Birbirimize fikir vermis oluruz
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Sayfa 78/350 İlkİlk ... 2868767778798088128178 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •