yabancı sayesined 6,25 ten almış olduk
Printable View
20.000 talep etmiştim 1.100 lot alınmış görünüyor, çok düşük bir rakam oldu.
Asıl soru şu !!!!
8 Şubat ta bıste girecek ! O g u n neyapar !?
Sabancıya kızanlar olmuş, adamlar ne yapsın %30 malı KY'ye satsın sonra onlar da ilk günkü tavandan malı boşaltsın öyle mi :) Son yılların en başarılı halk arzı olmuştur benim fikrimce, Şirkete güveniyorsan yatırım yapmak istiyorsan gong çaldığı gün alım emirlerini girersin. Ha derdin bir günde %20 kazanmaksa bunun adı fırsatçılık oluyor yatırımcılık değil.
Ziraat yatırım, hala hareket yok.
simdi kucuk yatirimciya mal gelmedi, hesabinda da nakit var ya, persembe islemler basladiginda rahat duramaz yazar yukardan nasilsa cok da talep varmis diye. bir kac gun hisse gider ky arzdan alamadigini alir . tabi bu mallari satacak olan da malin cogunu almis olanlar, 3-5 gunde guzel karla yerlestirirler. Alin size halka arz. Acaba yabanci kurumsal falan diye kimlere verdiler bu mallari Allah bilir.
Halka arzlarda az talep olunca insanlar isyanlarda malı alan yok tabi fiyat yüksek itelemeye çalışıyorlar diyorlar.
Aksine talep çok olunca bize yedirmediler yabancıya peşkeş çektiler diyorlar.
Arkadaş bir memnun olun artık. Ne kadar ekmek o kadar köfte parayı veren düdüğü çalar bu iş böyledir 100 senedir böyleydi bundan sonra da böyle devam edecektir.
20 binler 30 binler havada uçuşuyor sıkıntı etmeyin o kalan bakiyenizi saklayın bize yukardan satarlar malı :) bu arada bu iş bankasında neden tık yok milletin parasını yarım gün fazla kullanmanın derdindelermi nedir.
Yapı kredi hesabında gözüken var mi benim hesapta gözükmüyor hala
ALE-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ulan 200 lotcuk istedik verdikleri 10 lot onunda vermeyeydiniz bari
MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
adam tüm hisselerini çoğunuda yabancıya olmak üzere satmış siz hisse alamadım diyerek ne biçim halka arz diye ağlıyorsunuz komiksiniz valla sabancı son zamanların en başarılı halka arzını yapmış durumda.
ben ziraat yatırım ile çaşılıyorum, talep ettiğim hisse tutarının %95 i iade edilmiş ama hiçbir yerde kaç adet verdiklerini görmedim nerede yazıyor.
Henüz miktar gözükmüyor.
İade tutarını düşerseniz lot miktarı odur.
%5 vermiş. Fazlası yok...
6.25 ten arz olundu
Aracı kurumu aradım ! arza katılanların istediğinin % 8,5 Luk kısmını aldıklarını söyledi...
Koyu harflarle yazıyorum Halka arz... Yabancıya ya da birilerine arz edeceksen o zaman başka...
Merak etmeyin, herşeyi biliyor ve farkediyoruz... Hatta girerken kabul ediyoruz...
Benim derdim burada KY'nin kazanması... Bunun adı yatırımdır ve KY'nin de kazanmaya hakkı vardır...
KY hiç bir zaman mecburi yatırımcı olmayı haketmiyor ama bir şekilde buna maruz bırakılıyor...
O kızanlardan biri de benim...
Bana sorarsan %30 ' unu KY' ye satsın tabi... Hatta dediğin gibi onlarda ilk gün %20 karla tavandan boşaltsın... Hissesine güveniyorsa bu çok dert değil onlar için...
Haklısınız son zamanların en başarılı arzı olmuştur ama halka arz olmamıştır...
Ak Yatırımdan alan var mı?benim hesaba hala geçmemiş.Bende mi bir problem var acaba?
Ziraat, %5 in bile altında vermişler..
halka da arz edecekler, sabredin :kmk:
kelimelerde boğulmaya gerek yok. halka arz dediğimiz şeyin "halk" la "küçük yatırımcı" ile alakası yok. türkçeye böyle çevirenler utansın.
şirket hisselerinin şirket ortağı olmayan ve belirli bir borsada işlem görmek üzere ilgili borsanın yönetmeliklerine uygun bir şekilde başkalarına satılıp finansman sağlanmasıdır halka arz.
küçük yatırımcıya satılması değil.
küçük yatırımcının günlük al-sat yaparak kar elde etmesi değil (sanki şirketin bu hale gelmesinde bir payın varmış gibi bunu kendine hak görüyorsan zaten ş....... olarak nitelendirilirsin benim gözümde)
amaç şirkete finansman sağlamaktır kısaca, nasıl uygun görürselerse, yönetmelik neye izin verirse onu yaparlar, ve yaptılar. "bu ne biçim sistem?!?!?!" diyecek idiysen bu zamana kadar nerdeydin. kendince bir "fırsat" kaçırdın diye tutulan dilin mi açıldı?
Doğrudur o zaman sanırım benim hesapta bir sıkıntı oldu.suları ısındı bunlarla çalışmaycam bir daha.
809 istedim 39 geldi
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
1/20 oranında gelmiş..
Akbanktan ne hissem ne iadem gelmiş. Bu nasıl iş? Ne zaman hisse ve iadeler gelecek Akbankta?
500 lot istedim. 25 geldi. YAPI kredi
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
mecburi yatırımcılıkla şu anki durumun ne alakası var? iyice saçmalıyor insanlar artık. konu insanların istediği miktarda hisse alamamış olması halka arzdan. neyin polemiğini yapıyorsun?
dediğin şey "arz olmuş ama halka arz olmamış, 5% çok az". adamlar böyle uygun görmüş böyle yapmış. başka türlü yapma zorunluluğu yok, başarılı bir tercih de olmuş bana sorarsan. mis gibi de olmuş halka arz
Dua edinde şu endeks düzeltme yapıyordur. Perşembeye kadar satıcılı hava alıcılı havaya dönsün. Şayet bir trend değişikliği gerçekleşirse aşağı yönlü işler zorlaşır. Anlayacağınız ters bir zamanda borsada işlem görecek. TLMAN bu konuda ayrıca şanslıydı.
Sn his
Sanki bir iki tavan mümkün mü ! Yada ?...
Ne dersiniz
( 20 kat talep var , millet bana azıcık geldi arzdan deyip bodoslama dalsa mesela )
tavan gelmesi lazım normalde bu talebe göre ytd.
Bu arzı yapan kurumun bir stratejidir bilemiyorum ancak...
6.25 tl fiyatın tespiti bence ne yabancı ne yerli nede bizler yapmadık, bu fiyatı arz şirketi direk belirledi, nedeni de endeksteki bu günlerdeki riski göz önünde bulundurdu. Tahminim önümüzdeki günlerde endekse rağmen hisseyi hedef fiyat olan 7.50 fiyatına bir şekilde getirmek. Bu arzın hisse hareketleri çok ilginç olacak.
Kimse hayal kurmasın 1 yada 2 tavanı var alım fırsatı bile vermez endeksi falan takmaz bu hisse rüyadan uyanın
Tlimanda yabancıya hısse satılmadı. Burda ise 100%85 i yabancıya satıldı.yabancı yuzde elli karı göremeden bı hısseden cıkmıyor.bana göre ıkı tvanı var en az..ytd