Karından %10 da desgistirebilir
Printable View
Karından %10 da desgistirebilir
Teşekür ederım sayın Hitit konu aydınlığa kavuştu benım ıçın ,bu değışıklık 1991 yılın da genel kurul kararıyla aldığını bılıyoruz
hıssedarların oluruyla alınması gerekırken olur alınmamış ve yanı geçersızdır .pekı 1991 den önce nasıldı temettu ve bedelsız paylaşımı bır bılgınız varmı acaba .paylaşırsanız sevınırım.
50 ev /2 ev = 25 kat iskur daha determined:))
Bu saatten sonra basta iskur olmak uzere kimse hisselerini satmak istemez diye dusunuyorum. Isbankasi toplamak istiyorsa cok yukari cekmeli ytd
HTC_M9pw cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Buradan hatırlatmak istiyorum Akbank ve Garanti 2005 ve 2006 yıllarında kaldırdığı kurucu hisselerini. Yani aradan 13 koca yıl gectı O yıllardan ıtıbaren Türkiye ye muhteşem yabancı fon gırısı başladı kısacası tuketım ekonomısıne başlangıç yaptık üretmeden muhazzam tüketmeye başladık Tabı Is Bankasıda yıllarla bırlıkte Çok devasa büyüklüğe ulaştı grup olarak dünya çapında ılk 100 de ısı küçük yatırımcıyı somurmeye kurucu hısse senetlerını ellerınde bulunanları CHP nınde yardımıyla acımasıza topladı yıllarca nıce Aılenın ocağına ıncır ağacı dıktı Ama gün geldı hesap döndü artık gerçeklerle yüzleşme zamanı Alınan ah ların ödenme zamanı umarım başta Kım bu kararlara ımza atmışsa (250,000 tl sınırına ) yönetim kurulu uyelerının tamamı ve ucu hangı sıyasıye değerse Basta Denız Baykal’dan Ersın Ozınceye kım bızım hakkımızı yendiy se. umarım omlarında çocuklarında çıksın. Arkadaslar sonu geldık cok büyük rakkamlar alacağız pes etmek yok ha bu arada Çoğu yorumcu arkadaşlar garantıden bahsedıyor doğru bır yaklaşım. Fakat adam 12 sene önce vermıs unutmamak gerekırkı çap olarak Is bankasının grup semsıyesının yanından bıle geçemez bırde sunu unutmamak gerektir 12 sene oncekı emlak fıyatları aynımı 12 yıl önce garantının verdıgı parayla Boğaz’dan bır tane yalı daıresı alırken sımdı aynı parayla nezıh bır semtten ancak bır daıre alabılıyorsun. Sözün kısası çok zengın olmaya az kaldı mılyonerler clubunede gırmeye. Herkese bol kazanç dılıyorum
hissiyat mi çünkü iş satıyor
SM-G532F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
çok uçmamak yararımıza olacaktır diye düşünüyorum
muhakkak
İş bank %41 pay ile işbtr de birinci ve mal sattığına hiç şahit olmadım.
İş yatırım %30.94 pay ile ikinci sırada
Diğer bütün kurumların malı %4 ün altında ve 400-500 arası bir lota sahip.
Şimdi asıl mevzu şu
İşbankı biliyoruz fakat işbtr deki malın nekadarı yatırımcılarda onu bilmiyoruz.
İşbank zamanında iş yatırım yada iştirakleri hesabına mal biriktirmiş olabilir . Her birinde %5 i geçmediyse bildirim yapmak zorunda değil. Bunu şimdi de yapabilir . Sonrada bunu topluca kendine virman yaptırır bitiş düdüğü nü çalar.
İştirakleri vasıtasıyla veya fonları vasıtasıyla da mal alabilir yanı bundan sonra da böyle yapabilir .
Ama kendisi yapamaz beya kendi hesabına direk iş yatırım la aldırtmaz . almadan önce bildirim yapmak zorunda ve bunu yaparsa çarşı karışır bunu biliyor
Bu iş yatırımdaki mallar yıllar öncesinden olabilir o yıllarda bu bildirim meselesi yoksa rahatlıkla almışlardır.
Kafa yormaya gerek yok bir yola çıktık ve en nihayetinde bir yere varacağız
Yıllardır dipteyız en kötüyü yaşadık hep bu yüzden korkmaya gerek yok
baktım belirgin toplama yok
klnma 'daki gibi elden ele kârı gören satıyor
Evet. Zaten yorum yapanları ikiye ayırmak lazım. Yeni haberdar olup kötümser/operasyonel yazanlar ve eskiden beri burada olup artık sürecin başladığının farkında olanlar. Daha tasarı meclise gelmedi, iş bankası bu hususta açıklama yapmadı. İktidar ve iktidara yakın basın sürece hep yanlış yerden yaklaştı. Meseleye hilafet için gönderilen para, chp o dönem tek partiydi diye girerseniz bir yere varamazsınız. Mesele şu, Atatürk’ün vasiyeti yerine getirilmiyor, üzerinde kısıtlama var ve bu yüzden kamu kurumları olan ttk ve tdk zarara uğruyor. Chp bu hususta girilimde bulunacak mı, bulunmazsa bunun hukuki bir sonucu olacak mı, devlet alacağını bırakacak mı.
Ne diyor Atatürk vasiyetinde, hisse senetleri, şimdiki gibi, İş Bankası tarafından nemalandırılacaktır diyor. Her sene nema yarı yarıya, Türk Tarih ve Dil kurumlarına tahsis edilecektir diyor. Chp’ye de bu şartlarla bırakıyor hisseleri. O dönem esas sözleşmede kurucu hisseler üzerinde kısıt yok. Vasiyette ne yazıyor, ‘şimdiki gibi’ nemalandırılacaktır diyor.
iş b hisselerinde oy vs bir hakkımız var mı ?bilen biri yorumlar mi
Sayin hitit iskur temettu 200 bin isbtr 4.5 bin tl düşüyor yani 45 de 1 i peki iskur imha edilirse 6 milyon /45=130 bin tl isbtr diyemezmiyiz
Yukarıdaki yazımda yanlış anlaşılabilecek bir noktayı düzelteyim. 1991 yılında Genel kurul kararıyla %10 kurucu hisselere dağıtılan temettü 250.000 ile kısıtlanıyor. Buradaki genel kurulda Chp'nin üyeleri yok, iş bankasının üyeleri var. Ama daha sonraki genel kurullara, 1992 yılında tekrar Chp'nin kurulmasıyla üye gönderiyor. Bu değişen 58 maddenin tekrar Atatürk'ün sağlığındaki gibi ve vasiyetinde belirttiği şekilde %10 Kurucu hisselere temettü verilmesi şeklinde düzeltilmesi gerekliliğini şimdiye kadar yapılan genel kurullarda düzelttirmeyerek Atatürk'ün vasiyetinin gereğini yerine getirmemişlerdir. Ayrıca diğer mirascıların haklarıda sadece genel kurul kararı ile kısıtlanmış Chp'li üyeler geldikten sonra miras hakkının kısıtlanamayacağını diğer genel kurullarda belirterek bu kararı değiştirmek için çalışmalılardı. 1991 yılında %10 kurucu hisse temettüsü değişerek Atatürk'ün vasiyeti açıkça ihlal edilmiş TDK ve TTK ya verilmesi gereken kurucu hisse temettüsü 1 hisseye onbinlerce liradan 3-4 liralara düşürülmüştür
Selamlar. Atatürk'ün vasiyetinde isbankasinin kurucu hisselerine ve işkur un 10% temettüsüne ilişkin bir madde yok. Yönetimini CHP ye bıraktığı hisselerin gelirlerinin yarı yarıya bölünerek TTK ve TDK ya bırakılmasını vasyetmis. Mevcut hisse yapısıyla ( isctr ataturk hisseleri vasıtasıyla) bu kurumların temettunun 28%'i civarı bir kısmını almasına bir engel yok..
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kurucu hisselere ödenen temettunun kisitlanmasinin mantığı daha likit isctr hisselerinin temettü oranını artırarak yatırımcı cazibesini artırmak.
TDK ve TTK ya sahip oldukları Atatürk paylarindaki İSCTR hisse paylari üzerinden temettunun 28% ine hak kazanıyor zaten..
yok öyle bir mantık.Ne alakası var.Her tertip imtiyazına göre değerlendirilir.Diğer bankalar gibi öder gerçek ederini çeker piyasadan o zaman.Kurucu hisseler çok ayrı bir konu.Sorunda bu zaten sadece c tertip hisselerin temettüsüne sahip olabiliyor yatırımcılar.Tabi şimdiden sonrada devlet ....İş bakasıda kurucu ve diğer imtiyazlı hisselere adeta hiç ödememek işine geliyor.Garani ve akbank boşunamı milyar dolarlar ödeyerek geri çekti imtiyazlı hisseleri.Asıl güveb bu şekilde sağlanır.
Piyasadan bu hisseleri çekmesine gerek yok ki? Ayrıca enteresan bir şekilde Atatürk un işkur hisse payı 24.5% (604/2458) İSCTR hisse payıo28% civari. Dolayisiyla 10% temettusunun 250 bin limiti olmasa, aynı temettunun dağıtılması durumunda Atatürk hisselerine toplamda daha az temettü düşer..
Operasyonel den kastiniz nedir anlamadım ama? Vasiyette sözleşme değişmesin gibi bir madde yok diye bikiyorum, hisseleri oranında karpayi almasıni vasiyet ettiğini düşünüyorum. hissedarlar oyçokluğuyla sözleşme değişikliği yapabilirler, Atatürk un 28% hisse payı sahibinin, azinlikta olmasına rağmen Ataturk un vasiyeti vasıtasıyla sözleşme değişikliğine engel olması gibi bir durum olamaz. Karın dağıtım oranının imtiyazlı hisselere avantaj sağlaması daha likit halka açık hisselerin cazibesini yitirmesine sebep olacağı için cogunluk olan banka yönetiminin imtiyazlı hisselere temettü kısıtlaması getirmesini anlayabiliyorum..
Temettü artırmak banka için sermaye kaybı demek, sermaye kiralayarak kar eden bir kuruluşun bunu tercih etmeyecegini düşünerek bu yorumu yaptım. İmtiyazlı ve kurucu hisselerin halka açık olmasının ben de mantıklı olduğunu düşünmüyorum ama oy çoğunluğu banka sandığı ve imtiyazlı ve kurucu hissesi olmayan İSCTR sahiplerindeyse geri çağırmak için pek de bir neden olduğunu düşünüyorum.
o senin düşüncen sadece.Bundan sonra karşısında sağır sultan olmayacak.Bu konunun vasiyetle alakası yok sen konuları çarpıtıyorsun.İlk kanun kurucularda kısıtlama yapılarak çiğnenmiş bu ttk yasasına göre.İkincisi ise ilgili kurumlara bu nedenden eksik temettü gitmiş yıllarca.Senin kafa buna basmıyor.Olması gereken tüm hisse tertiplerine olması gereken temettünün verilmesi yok öyle ona fazla vereyim diğerinden kısayım mantığı.
İşte bundan sonra karşısında devlet olacak ve kanunlara uymak zorunda kalacak.ttk ya!!!! garanti ve akbank ta yapsaydı kısıtlasaydı neden ödediki bir dünya para imtiyazlı hisselerine? Çünki yasal olmazdı.Ayrıca kurucu hisseleri çok ayrı oy hakkı yok sadece ttk ya göre kar'ın %10 kuruculara aittir.Bu nedendirki onlardan habersiz böyle bir işlem dahi yapılamaz.Kurucu hissesinin diğer özelliği sözleşme esasına dayalıdır.<Yani tek taraflı fesih olamaz yada tek taraflı değişiklik yapılamaz.
Yorumunuzun neresini düzelteyim bilemiyorum. İlk olarak genel kurul dilediği gibi imtiyazlı hisselerde değişiklik yapamaz. İmtiyazlı hisse sahiplerinin de toplanıp bu yönde bir karar vermesi gerekir, aksi halde bu karar yoklukla butlandır. Atatürk vasiyetinde hisse senetleri, şimdiki gibi, İş Bankası tarafından nemalandırılacaktır, her sene nemadan mütebaki miktar yarı yarıya, Türk Tarih ve Dil kurumlarına tahsis edilecektir demiş. ‘Şimdiki gibi’ diyor yani. Hisseler oranında kar payı alsın diyorsunuz, hissenin alacağı kar payo için kısıtlama konmasını da normal karşılıyorsunuz. Hem Atatürk’ün vasiyetini yok ettirmeyiz denip hem de vasiyete kısıtlama koyulmasına göz yumulması oksimoron yaratıyor.
Ana sözleşmede aksine bir hüküm veya kurucu intifa hakkı sahiplerinden her birinin muvafakati bulunmadıkça ve karşılıklı anlaşma sağlanmadıkça, şirket genel kurulu ana sözleşmeyi tek taraflı değiştirerek, kurucu intifa senedi sahiplerinin haklarını onların aleyhine değiştiremez. Bir başka ifadeyle, kurucu intifa senetlerinin sahiplerine sağladığı haklar, şirket genel kurulunun alacağı kararlarla ihlal edilemez; bunlara tanınan haklar, rızaları olmadıkça ellerinden geri alınamaz, sınırlandırılamaz ve kaldırılamaz. Kurucu intifa senedi sahiplerinin onayı alınmadan bahsi geçen senetlerle ilgili olarak yapılan her türlü engelleme, sınırlandırma ya da kaldırma yoklukla butlandır.
İş Bankası gibi bir kurumun imtiyazlı ve kurucu hisseleri kaldırması kurumsal yönetim ilkeleri gereği zorunluluktur.
Sayın Hitit, yazdığım her şey benim düşüncem tabi ki de. Lütfen "kafan basmıyor" gibi hakaretamiz ifadeler kullanmayın. İlgili TTK madde ve bunlarla çelişen uygulamaları tarihleriyle işaret ederseniz incelemek isterim.
Mirasa 604 adet Atatürk’ün kurucu payıda dahildir.
%28 ilk hisse den TDK ve TTK dan temettü gitmesi 604 adet kuruculardan temettü gitmemesini temize çıkarmaz.
İkinci olarak kuculara dağıtılmayan temettünü c hissesine dağıtılmaz , dağıtılamaz.
Son olarak Akbank ve garanti mal bankalar kurucu hisselerin hakkını veriyor ama iş bankası profesyonel bu yüzden yatırımcı cazibesini artırıyor.
Dünyanın hiç bir yerinde böyle adaletsizlik olmaz.
Elimde ki pay bankayı kuran pay kurucu bu demek!
Banka kuruyorsun karşılığında bir EFT ücreti kadar bile verilmiyor.
Böyle bir adeletsizliği hiç bir akıl hiç bir gerekçe savunamaz!