Her şey olabilir yemleme, sözleşme yani aklına ne gelirse. Eski yatırımcılar neler düşünürken neler başımıza geldi bilen bilir.
Printable View
Her şey olabilir yemleme, sözleşme yani aklına ne gelirse. Eski yatırımcılar neler düşünürken neler başımıza geldi bilen bilir.
http://imageturko.com/?di=OWOC
60 dk lık..
şimdilik çift dip hareketi tamamlandı..
hedefe geldi
haa bu dahada yukarı gitmez demek değil..
gidebilirde..
benimki sadece grafikdeki bir formasyonun belirtilmesidir..
tabi bence..
tl bazlı ucuzlarken ,kur da eklenince çok ucuz kaldı da denebilir.kötü bilançolar bitince düzelir diyen niye bu fiyattan almasın.zaten bu esas yatırımcı tayfa en kötü zamanlarda alıp,en iyi,uçacak kaçacak denilen zamanlarda satıyor hep.ky hep ters köşe oldum diye ağlarken,bu uv by'ler hep kazanıyor.o sebeple amerikayı kendim yeniden keşfetmeyi bıraktım.onlar ne yapıyorsa ben de onu yapıyorum.uv candır,uv iyidir,uv isteyerek olursan güzeldir,mecbur kalırsan ise günler geçmek bilmez,hayattan soğursun.konu nereden nereye geldi :) kusura bakmayın
bizim borsamızda uzun vadecilik enayiliktir..
haaa,3 tl den almışsındır..3 yıldada temettülerle bedavaya gelmiştir..
amenna tut onu..
ama yinede körü körüne değil..
verip almak para koymadan hisseyi arttırmak borsacılıktır..
bize öğretilen ve yapmamızı istenilen şey
ne olursa olsun tut..
düşdükce al ortala..
ama satma haaa..
satarsan ağa babalar satamaz..
tabi bence..
aylık..60.75 görüldü..
fibo seviyesine geldi sayılır..
buradan tepki gelmesi zaten doğaldı..
ama dünkü haber,borsanın çok düşmesi
hissenin çok düşmesi vs vs sebeplerden dolayıda
hareketine başladı..
hayırlısı diyelim..
gidişi olsunda dönüşü olmasın inşallah..
tabi bence..
3 gündür gözlerimi yaşartıyorsun Otokarcığım. Yoksa önce bizi sevindirip sonra öpecekmisin:yes:
60 dk lık..
evet..beklentilerimiz bir bir gerçekleşiyor..
68.50 üzerinde kalabilmesini umuyorum..
kalamazsa başlangıç noktamıza dönebiliriz..
tabi bence..
http://imageturko.com/?di=Z8CG
iki gün yüzde 5 üzeri yükseltip hevesimizi kursağımızda bıraktı gene
Aslında söylerlerdi de çok dikkate almazdım. Acı tecrübe ile öğrendim ki, paramızı yastık altında tutmayalım ekonomiye kazandıralım şirketlere yatırlım, borsaya girelim herkes kazansın mantığı benim için geçerli değil. belki başkaları becerebiliyor ama bu benim işim değilmiş.
Ali dayı, Ayşe teyze gibi paran mı var altın al, döviz al koy kenara... benim param ne ekonomiye nede bana iyi gelmiyormuş.
Otokar yılbaşında (benim aldığım civarlar) 121 TL şimdi 71 TL kayıp %40 ın üzerinde ; bu TL kaybı
Otokar yılbaşında 32 USD şu anda 11 USD kayıp %40 ın üzerinde.
Benim yılbaşında var olan 100.000 TL şu anda 60.000 TL
Mahalledeki Ali amcam emekli olunca aldığı 100.000 TL ile yılbaşında 26.500 dolar aldı.
Ali amcamın yılbaşında var olan 100.000 TL şu anda 175.000 TL
Ali amcam üstüne 3-5 kuruş para ve kredi ile ev araştırırken ben 2. el E sınıfı araba alamıyorum :)
Bilmemek mutluluk derler doğruymuş. Şirket araştır, yatırımlarına bak gelecekteki portansiyeline bak, devamlı nette haberleri takip et, ülke ve dünya ekonomisi, siyasi durumlar vs incele kafa patlat ve Ali amcayla benin farkım :)
Kusura bakmayın hisseyle alakası yok ama içimi dökmek istedim, içimizi de dökmessek sağlığımızdan olup dert sahibi olacağız.
Çok doğru yazmışsın hocam bende 97 den aldım 102 den satmadım tank ihalesinde elimize verdiler . Çok biliyoruz ya çok bilen çok yanılırmış . Amcalarım gibi dolar alsaydım şimdi zengindim zengin . Dolar 2.9 dı geçen sene bu Arçelik ve link beni mahvetti . Keşke dolar alsaydım ya da keşke hiç bir şey almasaydım en azından ana param dururdu. Dolar bazında da hisseler çöp fiyatında . Markette her şeye zam gelmiş doğalgaza elektriğe benzine zam gelmiş su fiyatları 1.5 a katlamış . Enflasyondaki artış yüzde 30 şu an . Ama sorsan 9 ! İnanılır gibi değil . Firmalar tek tek batıyor . Sonumuz hayrola.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Valla bence altay da yalan oldu.maliyetler yükseldi diye düşünüyorum.gerçi sorsan şu an tankımız sahalarda.???bir inat uğruna koç a vermemek için ellerinden geleni yaptılar tankı yapamadilar.$ koçun boz hazırız dediği dönemlerde 3..... lerde idi şimdi $ 7 olsam mi olmasam mi diye düşünürken maliyetler hemen hemen 2 ye katlamiş.ytd
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen Koç a vermemek için otobüs firmasına verdiler bu çok acı . O tank yapılamayacak görürsün hocam . Bence de Koç yurtdışına para çıkardı . Eeee öngörmüş olacakları demek ki . Helal olsun ne denir .
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Sayın Muzaffer bey,
Bazı temel bilgilerde mutabık kalırsak birbirimizi anlayabiliriz.
1-Tank TC devleti Silahlı Kuvvetleri için yapılacaktır. Başka zümre ve sınıf veya kişiler için değil.
2-Altay tankının fikrii Mülkiyeti (intellectual property ) TC Savunma Sanayii Müsteşarlığına aittir. (yani Tanka ait Ürün, imalat, montaj, test tanımlama ve tasarımlarının sahibidir.)
3- Otokar Tankı üretmede piyasa tabiriyle fason işlem yapmaktadır. ( yani Ürün, imalat, montaj, test tanımlama ve tasarımlarının sahibi değil yalnızca uygulayıcısıdır. )
Bunlardan dolayı; yandaşmış , koçmuş, allemmiş, kalemmiş… bizi ilgilendirmez. Buna takılmıyalım. Eğer tankın fikri mülkiyeti Otokara ( koça ) ait olsaydı İhale BMC veya başka birine verilme durumu SIFIR -0 – olurdu. Düşünki bir parçanın patenti başkasına ait olunca ondan izin almadan ve ödeme yapmadan o parçayı üretemezsin ve başka birine ürettiremezsin.
Demek istediğim bir konu daha varki daha önce yazdım sanırım: Koç ( Otokar ) BMC, TÜMOSAN, FMC NUROL, veya başka biri gibi atak davramıyor. “Ben bu işi alayım, başarayım, Motorunu falan tasarlayım , geliştireyim, üreteyim…. “ diye öne çıkmıyor. Sadece ihalelere gireyim Para kazanayım diyor. Milli projelerde daha atak davranması beklenir..Bu işe gönüllü olması gerekir…Gönülsüz adama iş yaptıramazsınız… Anadolu da bir deyim vardır: “iti döve döve koyuna gönderirseniz, uluya uluya sürüye kurt getirir..”
Sağlıklı ve bol kazançlı günler dilerim…
Sn. ODUN ADAM,
Öncelikle yapıcı mesajınız için teşekkür ederim. Kısaca kendi yorumlarımı paylaşayım;
- Tank, Silahlı Kuvvetler'imiz için yapılıyor sonrasında da inşallah müttefik ülkerelere ihraç edilecek.
- IP hakları yeni ismi ile SSB'nin. Bu model, yavaş olsa da çok doğru işliyor ve son yıllarda yavaşlığı ortadan kaldıracak adımlar atıldı.
- Yukarıdaki konularda hemfikiriz ancak Otokar'ın fason işlem yaptığı iddiası yanlış. Fason işlem tasarım verileri başka bir otorite tarafından verildiğinde sadece imalatı resim ve modeller üzerinden yapmaya denir. Otokar, Devlet'ten parasını almak suretiyle Arge yapmıştır. IP hakları SSB'dedir ancak Otokar ürünü tasarlamış, prototip üretimini, test ve doğrulamalarını yapmış, kabul faaliyetlerini başarıyla tamamlamıştır. Tasarım yapan firmaya fason üretimci diyemeyiz.
- Gönüllülük esasına gelince; serbest piyasa ekonomisi ile yönetilen ülkelerde ticari işletmelerin gönüllü olarak bir takım işlere soyunmaları riskler ihtiva eder. Örneğin, Koç'un RMK firması Milgem projesinin ihalesini almıştır, birçok insan kaynağı ve altyapı yatırımı yapmıştır ama hükümet ihaleyi hukuksuz bir şekilde RMK'nın elinden almıştır. Siyaseti ekonominin kılcal damarlarına kadar işlediği, liyakatın neredeyse tamamiyle yok sayıldığı ülkemizde bu gönüllülük söylemleri, Anadolu tabirleri profesyonelce yönetilen Şirket'ler için fazlaca birşey ifade etmez. Emin olun şu an gönüllü tasarım proje yapıyor görünen firmaların hepsi fazlasıyla karşılıklarını almaktadır.
Sonuç itibariyle; Koç'a pahalı fiyat verdi makyajıyla verilmeyen Altay tankı ihalesinde maliyetler iki katına çıkmıştır. Üç katına çıkmayacağının da garantisi yoktur. BMC ile hala sözleşme imzalanamamış olmasının sebebi ise bence Otokar'ın SSB'den destek almadan kendi özkaynaklarıyla geliştirdiği (ki bu rakamın 500 milyon TL olduğu söyleniyor) parçaların IP haklarını Otokar'ın kendi bünyesinden tutmaya devam etmesidir. İnşallah bir orta yol bulunur da tüm kamu ihalelerinin verildiği BMC sadece Altay tankında konsorsiyum lideri olarak görev alarak tankı Otokar'a yaptırır.
bence altay işi artık yaş. umudum tulpar ve 8*8 arma'da. Allah'a şükür şirketin elinde satabileceği birkaç ürün ve fabrika var,dış bağlantıları da iyi. bu şirket şu an başka bir ülkede olsaydı eminim daha kolay iş alırdı.Malesef Türkiye'ye karşı tavır bu şirketi de etkiliyor.Mesela Rabdan için 2.sözleşmeyi neden bekletiyor BAE,tabiki de siyasi konjönktür. Mesela Tulpar için bazı müşteriler önce TSK alsın önce de ondan sonra biz de düşünürüz diyebilirler.TSK nın da uzun bir süre Otokardan çöp bile almayacağı malum. Alırsa algı değişir ve bizim için iyi olur. Cobranın artık rakipleri var ve tek değil,üstelik üretenler de siyaseten çok avantajlı.Neyse biz konuya dönelim : uv olarak bu fiyatlar dolar bazlı ucuz mu bence ucuz,tl bazlı ucuz mu bence ucuz.mesele şu ki; 5 sene sonra artıda olursa ne kadar getirmiş olur,Ali amcanın doları , evi ne kadar getirmiş olur?bugün mevduat veya döviz,altın cazip gibi görünse de çok çok özet olarak söyleyeyim yakın zamanda abd,yunanistan,italya vs krizde iken almanyanın cari eksi faiz uygulamasına rağmen ,almanyaya para girişi ve yatırımcıların faize yatırması nedenini düşünmeliyiz.Zararına niye alman bankasına para yatırmış olabilirler büyük yatırımcı ve foncu abilerimiz.paraya sahip olmak önemlidir,kağıt üzerinde yazdığı kadar gerçekten de sahip olmak!biliyorum çok aşırı özet oldu ama açık yazamıyorum.
yatırım tavsiyesi olmadığını belirtmeme gerek yok sanırım.ama yine de belirteyim.
https://twitter.com/ProfDemirtas/sta...747251713?s=19
Tank için özet olsa gerek.çok hoşuma gitti.alintidir.ytd
Bu bilanço ile döviz bazında belki ucuzdur ama TL olarak ucuz olduğunu zannetmiyorum..
İhaleye girerken zaten gönüllü oluyor. Ben yaparım bana ver diyor. Daha nasıl olsun. Beleşmi yapsın
Koçun elinden Gemi ihalesi alındı yetmedi aldıkları otoban geçiş ihalesinide geri aldılar.
Sen koç olsan bu iktidara daha ne kadar güvenirsin
Sayın Turkuaz,Dövizde ucuz tl'de pahalı nasıl oluyor?bilmediğimden soruyorum.cevaplar mısız?bu arada hakkınız ödenmez,çok fazla teknik çalışma yapıyorsunuz ve isabetli oluyor.teşekkürler
Teknik olarak döviz bazında ucuz ama TL olarak bakarsak pahalı
Tabi bence
Tamam da bu kıyaslama nasıl yapılıyor,onu bilmiyorum.
şu 3.havalimanı taşıma ihalesi sonuçlandı. yeni araç şartı olması bize yarar mı? gerçi bmc varken....tamam tamam vazgeçtim,söylemedim sayın ;)
özet: umut ederken bile kendini kısıtlamak/öğrenilmiş çaresizlik/kanıksama/can sıkıntısı
bu genelde kişiye göre değişir..
değişmeyen gerçek spek-patron ortaklığıdır..oda bize ulaşmaz..
bazısı f/k'ya bakar .bazısı defter değerine bakar
bazısı başka şeylere bakarak ucuz veya pahalı der.
ama değişmez gerçek karlılıktır.
karlılığın sürekli düşdüğü bir yerde fiyata ucuz demek bence gariplik olur.
bazıları teknik analize bakar..
genelde teknikci ile temelci birbirlerini pek sevmezler..
hep kendi yöntemlerinin iyi olduğunu savunurlar..
ama bence temel ve teknik kardeştir..ayrılamazlar..
teknik harekete geçebilecek hisseyi bulur sonra temel devreye girer.
ondan sonrada temel tekniğe göre fiyatı yukarı iter..
ben grafiklere bakarım mesela..
temel analizden hiç anlamam
teknik analiz bilgimse herkese yetmesede bana yetli miktarda var..
benim grafiklerime bakarak yanlış yapabilirsiniz..
o nedenle bir bilene danışmanızda fayda var..
her ne kadar yorumumu eklesemde yorumum kesin değildir..
sadece yorum içerir ve başka yorumlarada ihtiyacı vardır.
tabi bence..
teşekkürler Sayın Turquaz. bu konuda ben biraz araştırdım. öncesinde anlamadığım şuydu: her parametre tl veya dolar olarak alındığında f/k gibi tüm oranlar aynı değeri veriyorsa neden tlde pahalı dolarda ucuz deniyor idi. sonuçta aynı oranlar çıkıyorsa ucuz ya da pahalı kararı da farklılık göstermemeliydi. Ancak anladığım kadarı ile elinde tl olan birinin ikame getiri araçları ile kıyaslayarak ve alım gücü de dikkate alınarak vereceği karar ile elinde dolar olanın vereceği karar farklı olabiliyor.Mesela tl ile 1000tlik hisse almak için kişinin yüzde 20 faiz getirisinden vazgeçip,1 yıl sonra hissenin 1200tl edip etmeyeceği riskini göze alması zor görünürken,doları olan ve primlenmiş olan dolarda zaten kar etmiş biri,tlye çevirip 1000tllik hisse alıp,1050tl bile olsa hatta aynı değerde bile kalsa ucuza aldığına karar veriyor.eğer durum tersi olsaydı yani dolar yılardır 3 civarı geziniyor iken ve son bir yılda yerinde saymış ve düşmüş iken dolar olarak pahalı ,tl olarak ucuz denecekti.önümüzdeki süreçte enflasyon oranı , hisse fiyatı yerinde kalsa bile tl olarak ucuzlama olarak değerlendirilecektir.dolar zaten primlendiği için tartışmasız ucuz olarak kabul ediliyor.Kar meselesine gelince fabrika kapanmadığı,yeni iş olasılığı var olduğu süre bu yıl olmaz seneye olur ama illaki kar olur,bir yıl çok olur ,bir yıl az olur mantığı güdülüyor.o yüzden uv için f/k pek dikkate alınmıyor.yoksa bugünkü f/k mız ile görmemiz gereken rakamı telaffuz bile edemem. oysa 60tl yi dip yapmış gibi görünüyor.bu da dediğimi destekliyor bence.kısaca benim anladığım bu.hatam varsa affola.
Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Ünver istanbuldaki helikopter kazasında hayatını kaybetmiş.haberler altyazı geçiyor
Sayın Halil ünver'e Allah rahmet eylesin. arkadaşlar Twitter'da sürekli Otokar kendi reklamını yayınlıyor ya da birileri retweet yapıyor burnuma sanki güzel ya da pis kokular geliyor ama hangisi.??????
http://imageturko.com/?di=7TVA
60 DK LIK..
EVET BEKLENTİLERİMİZ GERÇEKLEŞMİŞ..DÜŞEN TREND KIRILMIŞ ÜZERİNDE BİR MİKTAR YÜKSELMİŞ..
SONRA GERİ GELİP HEM 68.50 HEMDE DÜŞEN TREND ÜZERİNDE DİYEBİLECEĞİMİZ BİR NOKTADA
BİR SÜRE DİNLENDİKDEN SONRA HAREKETİNE KALDIĞI YERDEN DEVAM ETMEK İSTİYOR..
KISADA 73.00 DİRENÇ OLMAKLA BERABER HIZLI BİR ATAKLA SAATLİKLERDE GÖRÜNEN
73.90 BOŞLUĞUNU KAPATMAK İSTEYECEKTİR.
TABİ BENCE..
http://imageturko.com/?di=G79N
60 DK LIK..
ARTIK HEDEF BU DÜŞEN TREND OLMALI..BU TREND BU GÜN İÇİN 85.00 GİBİ GÖRÜNSEDE
ZAMAN İÇİNDE OYALANDIKCA BU DEĞER ZAMANSALLIKLA DÜŞECEKTİR..
GRAFİKDE 60 DK LIK OLDUĞUNDAN HER SAAT BU DEĞER DÜŞE DÜŞE GELECEK
VE BİR SAAT BİR YERDE BULUŞACAK..
ONA BUGÜNDEN BU SAATTEN BİR ŞEY DEMEK DOĞRU OLMAZ
SAAT SAAT TAKİP ETMEK GEREKİŞR..
TABİ BENCE..
http://imageturko.com/?di=5H6V
60 DK LIK..
ŞÖYLE BİR KISA VADELİDE DESDEK ÇİZEBİLİRİZ..
TABİ BENCE..
http://imageturko.com/?di=BLOE
60 DK LIK..
VAY EMENUKE DİYECEĞİM..
TABİ BENCE..
kısa vadeli trend kırılmış..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...651c8b395f.png
Bu işlem hacimiyle düşüş etkisi çok tutarsız[emoji848]
Tutarsızda olsa ekstre ne diyorsa odur.
Benim ekstre "takma kafana hacimsiz düştü" demiyor
Dayıyor kırmızı rakamı
Orası gerçek fakat yakın zaman içinde sert hareketler olacak gibi duruyor son 1-2 haftadır yada ben öyle olmasını istediğim için bana öyle geliyor[emoji3]
Benim ekstre aylardır kan kırmızı ancak bu saatten sonra beklemekten başka yapacak bir şey yok (kendi adıma) nakit olursa belki maliyet düşürürüm az biraz.
Ters flama olabilir mi?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
660 milyon usd bae 28 milyon usd bir asya ülkesi 98 milyon euro bükreş otobüs siparişi olan bi şirketi bu fiyatlardan satan satsın benim satmaya niyetim yok. karlılığını artıracaktır. 147 liradan buralara gelmiş 47 dolardan 10 dolara düşmüş fiyatı
borsada düşmez çıkmaz bu fiyata gelmez diye bişey yok her fiyat mümkündür. fakat bu fiyatlarda bu şirket için telaş etmeye gerek yok. teknik olarakta görünüm gayet ii.
http://imageturko.com/?di=U8MP
60 dk lık ..
son durum böyle..
http://imageturko.com/?di=28XS
60 dk lık..
artık bakış açım budur..döndüğü yer fibo seviyesi olan 69.00 tl dir..kırılsada uzun zamandır desdek-direnç olan 68.50 desdeği var..
düşen trendi kırılması ile yeni bir kısa vadeli yükseliş trendi gelişecektir..
tabi bence..