Tosunpasa dostum hani eregl 15 kat tav 28 kat aselsan 30 kat 2011den itibaren enfilasyon dusurulmus artislarda temettu dahilmiydi?
Yatirim tavsiyesi degildir!
Printable View
Tosunpasa dostum hani eregl 15 kat tav 28 kat aselsan 30 kat 2011den itibaren enfilasyon dusurulmus artislarda temettu dahilmiydi?
Yatirim tavsiyesi degildir!
Forumda yeniyim. Konuyu takipteyim. Sizinle hemen hemen ayni surede daha kucuk miktarlarda alimlarla uzun vadeye yatirim yapmaya basladim. Takip listemizde ve porfoyde benzerliklerde var. Bol kazanclar diliyorum.
sevgili tosun paşa merhaba.. gedik yatırım sayfasını inceledim kâr zarar hesabını. fakat sanki bi eksik hesap var orada..2001 11 eylülde ben tabandan aselsan almıştım.. 100 lot 5 li rakamdan.. hiç satmasaydım ev alıyordu.. lakin o sitede sadece temettü hesabı yapıyor bedelsizleri hesaplamıyor sanki.. doğru mu
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba üstat. Bu konuda bir bilgim malesef yok. Sitede sadece temettü verimi gösterdiğine göre söylediğiniz gibi bedelsizleri hesaplamamis olabilir. Sadece tahmin yürütüyorum.
https://yatirim.akbank.com/tr-tr/his...px?hisse=ASELS
Bir de buna bakar mısınız.
Akbank'ın daha doğru sanki.
Bedelsiz de var. 100 lot 320 bin tl diyor ama bilemedim.
gedikle akbankı karşılaştırdığımda alım tutarı üzerinden hesaplama yapılırsa birbirine çok yakın sonuçlar veriyor. senet adedi üzerinden hesaplama yapıldığında ise apayrı sonuçlar çıkıyor.
eğer lot adedi üzerinden hesaplanırsa akbank bedelsiz ve bedelli temettü ne var ne yok hesaba katıyor. gedik baz almıyor anladığım kadarıyla. bu yüzden daha önce yaptığımız hesapların hepsi çöp olmuş durumda. çünkü bedelsiz de işin içine girdiğinde renk çok değişiyor.
örneğin gedik yatırımda 02.01.2009 tarihinde alınan 100 lot trkcam'ın güncel değeri 366 tl görünmekte. fakat akbank üzerinden baktığımda 934 tl görünüyor.
tabi bu şekilde hesaplama yapıldığında enflasyondan arındırılmış fiyata ulaşmak için biraz uğraşmak gerekli.
bilgilendirmeniz için teşekkürler. önemli bir konuya değinmiş oldunuz.
temettü ve bedelsizlerin eklenmediği fiyat bulup yeniden hesaplama yapılması gerekli ama uğraştırıcı biraz.
ama şu bir gerçek ki getiriler çok çok daha yüksek olmalı eğer akbank'ın hesabı doğruysa.
http://tuncaytursucu.com/arclk-2018-...teknik-analiz/
Tuncay bey sitesinde bilanço analizlerini yayınlamaya başladı. Arçelik soda trkcm vs.
Saygılar.
eyvallah.. bol ve hayırlı kazançlar
temettü için bir hisse söyleyim fmizp martta 2.5 tl temettü bekleniyor aselasan 28 e geri gelecek benim umudum var
SM-G9650 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu arada akbank hesabı daha doğru yaptı sanki.. 535 tl 300 bin lira olmuş.. 17 yılda..
doğru hisseyi bul al yat..satma temettüsünü ye
https://resmim.net/f/8glVju.png
Bugün uzun vade yatırım planında düşünmediğim usd ile yollarımı ayırdım.
100 lot eregli,75 lot sasa,100 lot çimsa,100 lot trkcam takviyesi yaptım.
borsada yaşanan kısa ralli sonrasında 1000 tl artıya geçtik. gram altında yüksekten yakalandık ve gerekli noktaya bir türlü ulaşamadık. aslında altın alımları ile ortalamamı düşürebilirim fakat borsa da ki fırsatın daha çok olduğunu düşünerek yatırımlarımı oraya yönlendiriyorum. altında ki bu olumsuz durumdan çok da rahatsız değilim açıkçası. ayın 20 si gibi bu ay ki alımlarımı gerçekleştireceğim. temelde satış gelirlerini arttırmış ucuz hisselerden alım yapmaya çalışıyorum.
hayırlısı olsun.
saygılar...
https://resmim.net/f/0pKIEl.png
portföy dağılımı.
https://resmim.net/f/0cKnZ1.png
kar-zarar eğrisi
ekgyo yu portföye neden almıyorsun.. sonuçta temettü şirketi o da
Bunu daha önce de konu içersinde söylemiştim. Hissenin temettü ödemesi benim için güvenilirlik anlamında önemli. Potansiyel büyüme kesinlikle daha önemli. Temettü kısmı emeklilik için önemli. o yüzden şu an benim için olmazsa olmaz bir kriter değil. Öyle olsa aseli portföye almazdım. Neredeyse hiç temettü ödemiyor. Türkiye'nin kar eden ve şu an ucuz olan dev şirketlerine yatırım yapmaya çalışıyorum.
Hisse de kar net kar satışlar artmıyorsa ne temettü dağıtırsa dağıtsın yerinde sayıyor.
Saygılar.
Zaman içerisinde konu başlığından itibaren takip edenler varsa fikirlerimde kaymalar olduğunu da gözlemlemiştir. Sabit fikirli bir insan değilim. Yeni görüşlere açığım ve vakit buldukça araştırıyorum.
En önemlisi de acemi yatırımcıyım. Zaten şu tarihsel hisse hesaplayıcıların bile hiç biri birbirini tutmuyor. Bu yüzden uv yatırım dediğimiz şey de halen daha ciddi bir araştırmaya muhtaç.
Çevremde bu yolla yatırım yapmış biri olmadığı için okuyup deneme-yanılma yoluyla ilerliyoruz bir anlamda ama bu amaçtan vazgeçmeyerek. Bakalım hayırlısı olur inşallah olmazsa da soğuk su içeriz yapacak bişey yok 😀😀😀
uzun vadeli portföyünüzü saygı ve ilgi ile izliyorum. Benim de uzun vade temettü portföyüm var, bazı hisselerde ortağız bazılarında değil. Ancak -naçizane- size bazı önerilerde bulunmak isterim.
USD ile yolları ayırmanın ve borsaya girmenin -uzun vade düşünenler için- çok da zamanı olmadığını düşünüyorum. Altın, döviz ve vadeli mevduat her zaman size hedge imkanı sağlar.
Ben %50 günlük vadeli, %25 altın+döviz ve %25 borsa ile gidiyorum şimdilik. Neredeyse bütün hisselerim temettü hissesi. Kesinlikle defter değeri üzerinde ve prim yapmış hisse almıyorum. Tabii bu benim görüşüm. Şu anda ise bu zirve borsada kesinlikle uzun vade için alım yapmam. Trade için ise zamanım kesinlikle yok.
Portföy güzel ama eksikler var bana göre. Fazlalıklar var bana göre. Dikkatimi çeken traktör oldu. Uyarımı dikkate almışsınız. Vebal de almak istemem :)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
sadece soruydu..ama cevabınıza bakılırsa çimentolarda da gyo gibiymiş tuncay beye göre.. sizin portföyde var.. sasa sizce aksadan neden daha iyi.. o listede kordsa gelecek için en iyilerden bence.. aksa aselsan ttraktor otokar alkim petkim tupraş petun trcam soda ereğli .. ve ileride tümosan ayen gübre derim bende.. ekgyo ise plase
Ben de sorunuza cevap verdim üstat.
10 hisse arasında bir tane var. Ve cimentolara getiriler açısından bakarım. Ekgyo 2009 kriz dönemlerinde alsan bile geri gitmiş hisse. İnşaatın sahlandığı dönemde
geri gitmiş bir de. Enflasyon hesabını
da daha katmadım. Alana saygı duyarım kısa vade elbet alınabilir fakat neden uzun vade alındığını açıklanması gerekli.
Sasaya gelince gelecek vadediyor yatırımlarını hızla devam ettiriyor satışlarını çıldırmış gibi arttırıyor. Tek olumsuz görünen yani defter değeri onu da bir miktar göz ardı ediyorum.
Herkesin hisselere bakışı farklı.
Saygılar.
Teşekkürler üstat. Ttrak küresel bir kriz olmazsa bence buralarda durmaz üstat. Ben halen daha beğeniyorum. Biraz satışları düştü. Hisse azaltma amacıyla çıkardım portfoyden. Şu an sayı bence fazla ama eleme yapamıyorum. Eksik fazla da sizin düşünceleriniz nedir?
Benim fazla gördüğüm sasa petkimden biri. Belki cimsa olabilir. O da şu an ucuz ve orta vadede getirisi yüksek olabilir diye tutuyorum. Eksiğim ford Tüpraş onlar da acayip pahalı belki kendilerine yeni bir ortalama edinirler bilemem.
Saygılar
Gerçekten borsaya giriş zamanı
mı değil mi bilemiyorum Esra hanım ben düştükçe toplarım.belki de giriş için en süper yerlerdeyiz ne dersiniz? Belki de girmek için aslında biraz geç bile kaldık. 88 binlere kadar gelmiştik. Bunu bilip buna göre yatırım yapmak çok zor bence.
Hedge oranlarınız yaş genç ise hisse oranı arttırılabilir belki diye düşünüyorum. Döviz konusunda ise vadeli de değil isen döviz almanın hiç bir mantığı yok o yüzden sattım. Hem vadeli mevduatla ilgilenmiyorum hem de coni parasını sanal da olsa taşımak istemiyorum diyebiliriz 😀😀
Saygılar
eyvallah.. dediğiniz gibi bazen aynı yerden baksak bile farklılıklar olabilir.. amacım eleştiri değil bir çeşit 5n1k diyelim.. konuşmak bilgi alışverişi yapmak güzeldir..
“Başkalarının hatalarından ders alın. İnsan bütün hataları kendisi yapacak kadar uzun yaşamıyor.” Eleanor Roosevelt
Benim hisse sayısı anlamında sıkıntılarım var azaltamıyorum. kalıcı portföyde bu 10 hissenin yanına takip listemde olan 15 hisse daha var toplamda 25 hisse yapıyor. Ama çok fazla bu sayı bence. Takibi zor. Diğer hisselerinde artırmaya ayıracak fazla bir vaktim yok maalesef. Zaman içerisinde fiyatlar uygun yerlere gelirse bu 15 hissenin içerisinden de ekleme yaparım. Ama bu sayı işinde malesef başarılı olamıyorum.
aslında normal olan bu.. radarların açık olması lazım elbette.. kriz zamanları kendini ispat etmiş hisseleri almak için fırsattır.. ama önemli olan önce doğru sektör sonra doğru hisse ve en önemlisi doğru zamanda alım yapmak. ve yapabilir bilgiye sahipsek portföyde yeri gelince hisse azaltabilmektir.. sanayinin bel kemiği kimya sektörünü önemsiyorum.. savunma sanayi olmazsa olmaz... yukarıda yazdıklarımdan özellikle stratejik olarak aksa kordsa ve aselsan önceliğimdir..
Kords çok iyi gidiyor patlama yapma olasılığı olabilir. Yurtdışı yatırımları fazla ve genelde dövize dayalı gelirleri. Aselsan çok uçtu kaçtı ama halen daha satışları deli gibi arttırıyor. 10 yıllık siparişleri var. Daha iyi yerlere gelebilir. Aksa da güzel bir şirket ama kur riskini iyi yonetemediler araştırdığım kadarıyla ki kur riski bitmemiş olabilir. Bu yüzden zarar yazıyor kriz vurdu şirketi yeniden iyi yerlere gelebilir ama ben şu an giriş düşünmüyorum.
Poltk için düşünceniz nedir? Uzun vadede beklentiyi karşılar mı? Bilgisi ve ilgisi olan paylaşımda bulunursa sevinirim..
ONEPLUS A5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende porfoyu degistirdimhisse sayilari azalttim serktorlere boldum her sektorden 1 hisseye indirddim takip listesi olusturdum su an 7 hissem var performanslarina gore takip listemden ekleme cikarma yapacagim porfoy bistle ayni yaklasik yuzde 10 karda
Srktorlerim
1 gida
2 petrokimya
3 bilisim
4 saglik
5 demir celik
6 cimento
Takibimde iki sektor var onlardanda uygun enerji ve perakende bunlardanda bim ve enerjisayi takip ediyorum bim az ucuzlarsa alirimucuzlamazsa su an elimdrki hisselere ekleyerek devam ediyorum aylik bazda ytd herkeze bol kazanclar
https://uzunvadeyatirim.blogspot.com...alizi.html?m=1
Sasa ile ilgili güzel bir çalışma
Aunsalg82 eline sağlık.