Sayfa 79/153 İlkİlk ... 2969777879808189129 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 625 - 632 arası.

Konu: U.v. Temettü yatırım planım(portföyüm)

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    bursa
    Gönderi
    3,695
     Alıntı Originally Posted by tosunpasa Yazıyı Oku
    Son on yıllık grafiğine bir bak gelecekte almam için mucizevi bir sebep var mı?
    Zaten gyo'larla hiç ilgilenmiyorum.
    Tavsiyeniz için yine de teşekkür ederim [emoji106]
    sadece soruydu..ama cevabınıza bakılırsa çimentolarda da gyo gibiymiş tuncay beye göre.. sizin portföyde var.. sasa sizce aksadan neden daha iyi.. o listede kordsa gelecek için en iyilerden bence.. aksa aselsan ttraktor otokar alkim petkim tupraş petun trcam soda ereğli .. ve ileride tümosan ayen gübre derim bende.. ekgyo ise plase

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by EFT Yazıyı Oku
    sadece soruydu..ama cevabınıza bakılırsa çimentolarda da gyo gibiymiş tuncay beye göre.. sizin portföyde var.. sasa sizce aksadan neden daha iyi.. o listede kordsa gelecek için en iyilerden bence.. aksa aselsan ttraktor otokar alkim petkim tupraş petun trcam soda ereğli .. ve ileride tümosan ayen gübre derim bende.. ekgyo ise plase

Ben de sorunuza cevap verdim üstat.
    10 hisse arasında bir tane var. Ve cimentolara getiriler açısından bakarım. Ekgyo 2009 kriz dönemlerinde alsan bile geri gitmiş hisse. İnşaatın sahlandığı dönemde
    geri gitmiş bir de. Enflasyon hesabını
    da daha katmadım. Alana saygı duyarım kısa vade elbet alınabilir fakat neden uzun vade alındığını açıklanması gerekli.
    Sasaya gelince gelecek vadediyor yatırımlarını hızla devam ettiriyor satışlarını çıldırmış gibi arttırıyor. Tek olumsuz görünen yani defter değeri onu da bir miktar göz ardı ediyorum.
    Herkesin hisselere bakışı farklı.
    Saygılar.

Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    Portföy güzel ama eksikler var bana göre. Fazlalıklar var bana göre. Dikkatimi çeken traktör oldu. Uyarımı dikkate almışsınız. Vebal de almak istemem

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Teşekkürler üstat. Ttrak küresel bir kriz olmazsa bence buralarda durmaz üstat. Ben halen daha beğeniyorum. Biraz satışları düştü. Hisse azaltma amacıyla çıkardım portfoyden. Şu an sayı bence fazla ama eleme yapamıyorum. Eksik fazla da sizin düşünceleriniz nedir?
    Benim fazla gördüğüm sasa petkimden biri. Belki cimsa olabilir. O da şu an ucuz ve orta vadede getirisi yüksek olabilir diye tutuyorum. Eksiğim ford Tüpraş onlar da acayip pahalı belki kendilerine yeni bir ortalama edinirler bilemem.
    Saygılar

Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    uzun vadeli portföyünüzü saygı ve ilgi ile izliyorum. Benim de uzun vade temettü portföyüm var, bazı hisselerde ortağız bazılarında değil. Ancak -naçizane- size bazı önerilerde bulunmak isterim.

USD ile yolları ayırmanın ve borsaya girmenin -uzun vade düşünenler için- çok da zamanı olmadığını düşünüyorum. Altın, döviz ve vadeli mevduat her zaman size hedge imkanı sağlar.

Ben %50 günlük vadeli, %25 altın+döviz ve %25 borsa ile gidiyorum şimdilik. Neredeyse bütün hisselerim temettü hissesi. Kesinlikle defter değeri üzerinde ve prim yapmış hisse almıyorum. Tabii bu benim görüşüm. Şu anda ise bu zirve borsada kesinlikle uzun vade için alım yapmam. Trade için ise zamanım kesinlikle yok.
    Gerçekten borsaya giriş zamanı
    mı değil mi bilemiyorum Esra hanım ben düştükçe toplarım.belki de giriş için en süper yerlerdeyiz ne dersiniz? Belki de girmek için aslında biraz geç bile kaldık. 88 binlere kadar gelmiştik. Bunu bilip buna göre yatırım yapmak çok zor bence.
    Hedge oranlarınız yaş genç ise hisse oranı arttırılabilir belki diye düşünüyorum. Döviz konusunda ise vadeli de değil isen döviz almanın hiç bir mantığı yok o yüzden sattım. Hem vadeli mevduatla ilgilenmiyorum hem de coni parasını sanal da olsa taşımak istemiyorum diyebiliriz 😀😀
    Saygılar

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    bursa
    Gönderi
    3,695
     Alıntı Originally Posted by tosunpasa Yazıyı Oku
    Ben de sorunuza cevap verdim üstat.
    10 hisse arasında bir tane var. Ve cimentolara getiriler açısından bakarım. Ekgyo 2009 kriz dönemlerinde alsan bile geri gitmiş hisse. İnşaatın sahlandığı dönemde
    geri gitmiş bir de. Enflasyon hesabını
    da daha katmadım. Alana saygı duyarım kısa vade elbet alınabilir fakat neden uzun vade alındığını açıklanması gerekli.
    Sasaya gelince gelecek vadediyor yatırımlarını hızla devam ettiriyor satışlarını çıldırmış gibi arttırıyor. Tek olumsuz görünen yani defter değeri onu da bir miktar göz ardı ediyorum.
    Herkesin hisselere bakışı farklı.
    Saygılar.
    eyvallah.. dediğiniz gibi bazen aynı yerden baksak bile farklılıklar olabilir.. amacım eleştiri değil bir çeşit 5n1k diyelim.. konuşmak bilgi alışverişi yapmak güzeldir..

“Başkalarının hatalarından ders alın. İnsan bütün hataları kendisi yapacak kadar uzun yaşamıyor.” Eleanor Roosevelt

Alıntı Originally Posted by EFT Yazıyı Oku
    eyvallah.. dediğiniz gibi bazen aynı yerden baksak bile farklılıklar olabilir.. amacım eleştiri değil bir çeşit 5n1k diyelim.. konuşmak bilgi alışverişi yapmak güzeldir..

Farklı görüşlere açığımdır. Her şeyi sorabilirsiniz amaç fikir paylaşımı yaparak doğruyu bulmak.
    Yazdıklarınızdan herhangi bir şeye alınmamıştım zaten👍

Benim hisse sayısı anlamında sıkıntılarım var azaltamıyorum. kalıcı portföyde bu 10 hissenin yanına takip listemde olan 15 hisse daha var toplamda 25 hisse yapıyor. Ama çok fazla bu sayı bence. Takibi zor. Diğer hisselerinde artırmaya ayıracak fazla bir vaktim yok maalesef. Zaman içerisinde fiyatlar uygun yerlere gelirse bu 15 hissenin içerisinden de ekleme yaparım. Ama bu sayı işinde malesef başarılı olamıyorum.

Sayfa 79/153 İlkİlk ... 2969777879808189129 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •