alıntıladıgım bu mesaj sadece 5 mesaj once dun yazılmıs bır yazı ....
Ne dıyım bılemedım....
Printable View
TAVHL
evet arkadaslar seans arasi bir yorum gecelim .... seans icinde anlik yazmalara son verdik .... seans arasi ve gun sonunda degerlendirmeleri yapacagiz oda gerek gorulurse....
hissede hicbir sorun yok gayet saglikli sekilde bir gun geciriyor inecek cikacak duracak biktiracak sıkacak .... dokmeyi deneyecek ...gah ucarak gac duserek ....
ama orra vade yatirimcisiysak dunde dedigim gibi bizlik birsey yok .. bize dusen sadece stres yonetimi ...
ONEMLI
daha evvel bu konuya birkac defa degindim ama artik alinti yapmaya useniyorum acikcasi ...
---sektorle ters kolerasyon ---
daha once buna birkac defa vurgu yapmis havacilik sektorunde bence dip olusumunun bitmedigini ancak TAVHL pozitif ayrisacagini dusundugumu soylemistim ...
bu durum dogrultusunda kolerasyona ters islemeye basladiginda hareketlerdeki ters ivme belirginlesir ...
bugun dikkat ederseniz sektordeki diger hisseler yesil bizimki kirmizi ... biz yesile ne zaman doneriz sorusunun cevabi basit .... onlar kirmiziya donunce ....
kolerasyon ters islemeye basladiginda olay bir tahtaravalliye doner ....
illa moda mod ilerlemez an be an belki ama olay boyle isler ...
sunuda eklemekte fayda var ... bu kolerasyonu izlerken THYAO disindakj kucuk hisselerle izlemek daha saglikli sonuc verir ... cunku THYAO sadece bir sektor hissesi degil borsamizizn en buyuk hacme sahip lokomotif sirketlerinden biridir ... bu sebeple sektorel beklentiden bagimsiz olarak endekste olusacak toplu alim ve satim dalgalarinda sektor beklentilerinin disinda alima ve satima musaittir .... bu sebepten oturu bize her zaman sektorel durumu yansitmayabilir ...
hissemizde sıkıntı yok bugun geride kalan üç gunude tetidine devam ediyor ...
birde sunu ekleyelim .... orta vadeci bir yatirimci hissenin yuzde 1-2 lik gunici hareketlerine takilmamali ... takilan kisi yatirim mantalitesini ve stres yonetimini sorgulamali ....
ve cok samimi bir oneri ....
herkes borsada olmak zorunda degil ... herkesin kazanabilecegi bir mecrada degil ...
bir noktadan sonra degerlendirme yapip bu is bana gore degil diyip cekilebilmek hem paranizi hem sagliginizi korur ....
bol kazanclar....
Güzel yorum sn aksakal
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben kucuk yatirimci olarak herzaman istesemde takibi yapamiyorum cunku saat ucretli calisanim 😉 ama uzuncu oldugum icinde 3 iner 5 cikar pek takilmiyorum sikinti yok saygilar.
Teşekkürler paylaşımınız için
Sayın Aksakal,
forumda gereksiz yer kaplamamak için yazmadan ilgiyle takip ediyorum.
Emekleriniz için teşekkür ederim.
Daha önce bahsettiğiniz Dip formasyonları ile ilgili örnek çalışmayı bu hafta sonu yapabilecek miyiz?
TAVHL
haftayi guzel tamamladi guzel döktü eksiye ragmen para girişi oldu.... haftaya daha guzel olacak ... sadece sabir .... hissede hicbir sorun yok hersey yerli yerinde....
YAZIC
guzelce dinleniyor bilanco beklentisinide eritti hisse ölü taklidinde... bir parca daha asagi salinsa biraz daha dökme yapsa dahada guzellesecek ...
MGROS
cok söz söylemeye gerek yok aslinda ... ilk onerdigimdede dedigim gibi al yilbasina kadar unut..... gayet guzel gidiyor .... oda biraz sallama sirkeleme yapsa sert dususler asansorler yapsa daha rahat hareket edecek ... ki bu hafta bi parca yaptida bunu ... aslinda cok fazla ky yok alttan maliyetlenen fakat son gunlerde cok dikkat cekti ... ama sorun yok umursamadan devamda edebilir....
iyi haftasonlari ....
selamlar saygilar....
Teşekkürler üstad
diger haftasonu bunu paylasalim sayin se7en ....
bu arada konuyla alakali kaliteli sorularin her zaman basimin ustunde yeri var ....
siz ve dort bes arkadas daha kaliteli sorularla cok guzel yerlere temas etmemizi sagliyorsunuz ....
yanliz birsey rica etmek istiyorum forumdaslardan ....
teşekkür beğeni takdir vs icin mesaj yazmayalim arkadaslar ...
herkesin tesekkurunu pesinen kabul ediyorum ..... tesekkur edilmis sayiyorum ....
o yuzden tesekkur begeni iyi niyet temennisi konulu mesajlari yaznayalim ki konu akışı bozulmasin ....
buu haftasonu herhangi bir calisma paylasim yapmayacagiz....
portfoye yeni hissede girmeyecek ..
bu haftalik ozet onde dursun ..
bu hisselerle alakali yazilacak herseyi yazdim soylenecek herseyi soyledim ..
egitici paylasimlarada ilerde vakit bulursak doneriz ...
herkese iyi haftasonlari dilerim ...
TAVSİYE....
arkadaşlar topik farketmeden güzel ilerlemiş ....
zoraki bekleme suresi olan bir gündü bugun benim icin ... ve bu boslukta topige en bastan goz atma firsati buldum ...
portfoydeki hisselere dair kafanizda soru isareti varsa en bastan itibaren forumu tekrar okursaniz aslinda tum sorularinizin daha onceden cevaplanmis oldugunu goreceksiniz...
(cok şey yazmisiz tekrar okuyunca ben bile sasirdim )
hisselerdende ziyade borsaya dair baya paylaşım yapmışız....
bence topigi en bastan tekrar okuyan arkadaslar bundan cok fazla istifade edeceklerdir .... cunku bazi yazilarin icerikleri (ozellikle borsanin geneline dair ) ileriki gunlerde okuyanlarin cok isine yarayacak gibi duruyor .. alintilamak istedigim yazilar olsu fakat usendim ...
VAKTI OLAN ARKADASLAR KAHVE ESLIGINDE TOPIGI EN BASTAN ITIBAREN TEKRAR OKURLARSA BUYUK FAYDA SAGLANACAGINI DUSUNUYORUM ....
herkese kâr dolu bir hafta dilerim ....
bol kazançlı haftalar dilerim
uyduk yine birinin aklına hadi hayırlısı...
FACEBOOK KULLANANLAR PROFIL LINKLERINI BANA ÖZELDEN MESAJ ATSIN ...
GERÇEK HESAP KULLANAN ARKADAŞLARI EKLEYELIM ....
Kisa yoldan koseyi donmek isteyen bazi kucuk yatirimcilar diger ucan kacan hisselere atlamak icin hisseden cikacakki hisse yol alsin 😉
trenin yol alması için vagonlar hafiflemeli yada sağlam meyveler dalda kalmalı:)
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
topiği sık sık geri dönüp okuyorum sn aksakal. başlardaki temel/teknik açıdan hisse seçimi, orta vadenin önemi, kademe okumalar, sabır ve stres yönetimi en çok aklımda kalanlar..
emeğinize sağlık
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
spekulator bir hissenin fiyatının yukseleceğine inanıyorsa ( ki bu hissiyatla değil analizle olur ) fiyat düşükken mümkün olduğunca çok almak ister. Bunun için en kolay yol bireysel olarak küçük olan ama toplamda büyük miktarlarda olabilecek küçük yatırımcının elindeki lotları ele geçirmektir. Çünkü diğer büyük yatırımcılar da kendisi gibi hisleriyle değil analizleriyle hareket ederler; ama küçük yatırımcı büyük olasılıkla hislerine yenik düşer (benim gibi.) Tam tersi hisse düşecekse de uygulanır; fiyat yüksekken satabileceği kadarını satmak ister. o zaman da ilk alıcılar yine küçükler olur. (http://www.investopedia.com/terms/s/speculator.asp) - Özellikle son iki paragraf.
gordugunuz gibi anlamak cok zor degil arkadaslar farkli acilardan gayet guzel cevaplamislar ....
sadece bir not duseyim ..
spekulator hissenin yukselecegini sezmez ... zaten bizzat yukselten odur ...
yurtdışı piyasalarda durum biraz farklidir ama bizde durum henuz o kivamda o derinlikte degil ..
koca koca holdinglerin tahtasinda 50 60 bin lotla cambazlik yapilabilen bi piyasa maalesef hala bizimki ..
Arkadaslar facebook olayı ıptal ...
Ozelden bır arkadasımız uyardı bazı mahsurlar ve yagmurdan kacarken doluya tutulmak noktasında...
Acıkcası o acılar aklıma gelmemıstı ama hak verdım .
O yuzden facebook olayımız ıptal. .
benim istegime uygun platform sanirim kuşlu olanmis ama onlada ugrasamayacagim ...
ozelden mesaj atan arkadaslar kusura bakmasinlar ...
Hayirlisi diyelim Sayin Aksakal problem yok takibindeyiz nasil olsa.Guzel seyler ogrenmeye devam😉
Teşekkürler ...
genel bir uyari yapiyim ...
daldan dala atlayarak kimse borsada para kazanamaz buna dikkat edin ...
trade ediyorum gunluk al satla paraya para demiyorum diyen varsa yalan soyler arkadaslar ...
genelde boyle kisiler yatirim denmeyecek miktarlarla "borsa oynarlar"
yatirimci olun o mantikla dusunun ....
aksi halde birakin para kazanmayi paranizi heba edersiniz...
olay basit hep diyorun ...
stres yonetimi
sukunet ve sabir ....
Sorumun cevabı bu değil ama
bakış açılarınız ilginç...
iyi günler...
Sayın Aksakal üstadım yazılarınızı okuyorum ve verdiğiniz güzel bilgiler için teşekkür ederim. Ben bu forumla ve sizin gibi bilgili yazarlarla karşılaşmadan önce sürekli daldan dala atlamaya çalışıyordum. Ve çok büyük fırsatlar kaçırdım anca arkasından baka kaldım. 9,5 ortalamalı Aseslanı satıp arkasından baktım. Gittim yataş aldım 4 ten 6 olunca ooooo diyip sattım. Bugüne kadar neyi sattıysam hep kardan zarar yazdım. Hiçbirşey yapmasaydım alıp bekleseydim paramı en az 2 ye katlamıştım.
İsmi lazım değil ama en çok takip hissenin edildiği sitenin altındaki yorumlara aldanıp azmı zarar ettim. Eski forumda uzun vadeli yatırımcı başlığı vardı ordan çok yararlandım. Allah hepinizden razı olsun.
Şimdi sormak istedğim soru Tav thy şişe aselsan ve petkim gibi hisselerin ralliye devam etmeleri mümkünmü? Petkim değerlendi, aselsan zaten ikiye katladı. Bist 30 da yükselebilecek bir kağıt kaldımı?
hisse soru cevabi yapmiyoruz ... o yuzden hisselerle ilgili yazmayacagim ...
ama sizinki daha genel bir soru ....
ve aslinda sorunuzun cevabi yazinizda gizli ...
aselsanida muhtemelen artik cikmaz nereye cikacak yeteri kadar cikti zaten diyip satmissinizdir degil mi :)
TAVHL ve THYAO ile ilgili sayisiz yazi var bu topikte ve yazmadigimda birsey kalmadi ....
eklenecek birsey yok ..
bist e dairde geri sayfalarda cok acik anlasilir net rakamli bir analiz mevcut ...
benim bistte beklentim 107 civari ... dolarda ise 3.35 ler ..
beklentisi bu olan birinin sorunuza cevabi ne olur ?
aslinda sormaya bile gerek yok benim penceremden bu sorularin tum cevaplari topikte mevcut . .
bol kazanclar
tekrar öne alalım
(grafige zamanlama penceresinden bakmayalim kabataslak bir formasyon ongorusu olarak degerlendirelim )
sayin amdmclaren e tekrar teşekkür ederim...
Bilgilendirmeler için çok teşekkürler...Yazılarınız gerçekten çok başarılı. TAV konusunda ;
Bir sorum olacak sabah açılışta 16.70 e ışık hızı ile dokundurup geri çekmesinin teknik olarak ne gibi bir amacı vardır -.- Ya da sadece bir komplo teorisi mıdır amaçsız bir alim mıdır ...
Sayin Aksakal tamda dediginiz gibi sert hareletler le karsi karsiyayiz tam bir psikolojik savas .
TAVHL
4 saatlik grafige bakan arkadaslar ne goruyor :)
daha evvel cizimini begendigim bir arkadas cizip atabilirse sevinirim ...
(isimler aklima gelmiyor kusura bakmayin )
aynen oyle . .
gecenlerde uzun uzun hakkinda konustugumuz formasyonun olusum asamasi ....
4 dibini yapip 5 noktasina gidiyor bir miktar oyalanmaya....
( teknik analize haftalik grafikte bakarim 4 saatlik grafige guvenmem ... ayrica onay almamis bir formasyona gore hareket etmek pismemis yemege sogan dogramak olur....
FORMASYON ISLEYISINE ORNEK OLARAK BAKILMASI ICIN PAYLASILMISTIR )