TAVHL
evet arkadaslar seans arasi bir yorum gecelim .... seans icinde anlik yazmalara son verdik .... seans arasi ve gun sonunda degerlendirmeleri yapacagiz oda gerek gorulurse....
hissede hicbir sorun yok gayet saglikli sekilde bir gun geciriyor inecek cikacak duracak biktiracak sıkacak .... dokmeyi deneyecek ...gah ucarak gac duserek ....
ama orra vade yatirimcisiysak dunde dedigim gibi bizlik birsey yok .. bize dusen sadece stres yonetimi ...
ONEMLI
daha evvel bu konuya birkac defa degindim ama artik alinti yapmaya useniyorum acikcasi ...
---sektorle ters kolerasyon ---
daha once buna birkac defa vurgu yapmis havacilik sektorunde bence dip olusumunun bitmedigini ancak TAVHL pozitif ayrisacagini dusundugumu soylemistim ...
bu durum dogrultusunda kolerasyona ters islemeye basladiginda hareketlerdeki ters ivme belirginlesir ...
bugun dikkat ederseniz sektordeki diger hisseler yesil bizimki kirmizi ... biz yesile ne zaman doneriz sorusunun cevabi basit .... onlar kirmiziya donunce ....
kolerasyon ters islemeye basladiginda olay bir tahtaravalliye doner ....
illa moda mod ilerlemez an be an belki ama olay boyle isler ...
sunuda eklemekte fayda var ... bu kolerasyonu izlerken THYAO disindakj kucuk hisselerle izlemek daha saglikli sonuc verir ... cunku THYAO sadece bir sektor hissesi degil borsamizizn en buyuk hacme sahip lokomotif sirketlerinden biridir ... bu sebeple sektorel beklentiden bagimsiz olarak endekste olusacak toplu alim ve satim dalgalarinda sektor beklentilerinin disinda alima ve satima musaittir .... bu sebepten oturu bize her zaman sektorel durumu yansitmayabilir ...
hissemizde sıkıntı yok bugun geride kalan üç gunude tetidine devam ediyor ...
birde sunu ekleyelim .... orta vadeci bir yatirimci hissenin yuzde 1-2 lik gunici hareketlerine takilmamali ... takilan kisi yatirim mantalitesini ve stres yonetimini sorgulamali ....
ve cok samimi bir oneri ....
herkes borsada olmak zorunda degil ... herkesin kazanabilecegi bir mecrada degil ...
bir noktadan sonra degerlendirme yapip bu is bana gore degil diyip cekilebilmek hem paranizi hem sagliginizi korur ....
bol kazanclar....
Güzel yorum sn aksakal
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben kucuk yatirimci olarak herzaman istesemde takibi yapamiyorum cunku saat ucretli calisanim 😉 ama uzuncu oldugum icinde 3 iner 5 cikar pek takilmiyorum sikinti yok saygilar.
Teşekkürler paylaşımınız için
Yatırım Tavsiyesi Değildir..
Sayın Aksakal,
forumda gereksiz yer kaplamamak için yazmadan ilgiyle takip ediyorum.
Emekleriniz için teşekkür ederim.
Daha önce bahsettiğiniz Dip formasyonları ile ilgili örnek çalışmayı bu hafta sonu yapabilecek miyiz?
Yer İmleri