Fonbul plus sürümü belki gösterir ama ne kadar sağlıklı olur bilinmez çünkü sizin alış fiyatınız önemli yoksa sat diyordur ama sizin alış zarar getirmiştir bunu bilemez sizin alış fiyatını bilmeden.
Zaten çokta anlamlı olmaz.
Printable View
Tövbe bismillah. :) Son 15 gündür neler yazdık burada hiç okunmamış demekki. :) Yorgun olmasam tekrar yazardım ama siz en iyisi geriye doğru okuyun üstadım, gerek grafik gerekse rakamsal bazda ve dahi tablolar eşliğinde bu konuyla ilgili her şey yazıldı. Size hak vermemek de mümkün değil bu arada, gereksiz mesajlaşmalar yüzünden sayfalar takır takır atıyor ve bir çok bilgi heba olup gidiyor ve buna bir son vermemiz lazım artık.
Aynen ben de tahvil içeren her şeyden çıktım. Sn maydanozcu'nun 12.8 analizi mantıksız gelmiyor, fed indirimi bu durumu bence daha olası kılıyor aslında. Ama 12.5-12.8 e aşırı yakıniz ve olası yükselisler fazla riskli geliyor.
Bir de vade durumu var, bu konuda da sn admustafa uyari yapmisti.Yani biz 13 Kasım dedik ama son ppk'ya kadar bir aydan fazla süre var, belki de bu zamana yayilacaktir süreç. Sonucta full ppf'e döndüm. Belki ileride yine çeşitli fırsatlar çıkar.
Gpg maşallah tebrik etmek lazım %7 hisseyle nasıl - 0.22 zarar yazabiliyorlar hayret böyle zararlar olacaksa hisse yoğun fon alsak daha iyi ki bir kısmı bugün bile iyi kar etmiş. Sanırım haftaya gerçekten çıkacağım fondan.
Okt satmıştım bugün %32 mk getirmiş iyi kapanış yaptık kendisiyle diyebilirim.
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ais:0.33 , Yfv:0.23 . Kira sertifikaları iyi getirmiş. Aylık %2 leri bulmuş
Tahvil bono faizleri ne durumda?
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
10 yıllık 13.28
2 yıllık 13.02
Sinira gelmisler gibi. Merkez daha yuklu faiz de indiremez sanirim. Tahvil icin sure az kalmis. Yeni borclanmalarla basini keser basi gibi kaldirir. Tahvil faizlerinde bir yukselis beklerim gelecek ay. Bu fiskirma tarzi bir sey olmaz tabiki.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yil sonu enflasyonla basabas olsa tahvil faizi, onda bile is zor.
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tcd 0,79 maşallah
Guzel oran. Ustad Mert'e dediydi.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hazinenin seneye çok yüklü geri dönüşleri var ama fed böyle devam ederse 300 milyar civarı borcu bu faizlerle uzun vade borçlanmaya çıkar diye düşünüyorum.. (2018 ağustos kur atağından sonra 10 yıl ve üzeri borçlanmayı kesip 2 yıl vade borçlanmıştı..o borçlanmanın keskin dönüşleri 2020de başlıyor)
Sercanim kardesim benim. Butcedeki acik durmuyor. Bu yuzden daha fazla borclanma daha kisa vadede yapilacak. 10 yilliklara aryik talep gelmiyor pek. Roll overlar yuksek faizle olacak vade kisalacak ustad.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
başlık fon başlığı fakat
her ne kadar fed faizi düşürse de
ülkede vergi gelirleri düşüyor ,bütçe açığı büyüyor, tüketim azalmış, sektörlerde ciddi daralma var, işsizlik rekor seviyelerde, koca koca şirketlerin karlarında ciddi düşüşler var, merkez bankası faizleri düşürse de piyasa canlanmıyor, enflasyon rakamları düşük çıksa da hane halkının gerçek enflasyonu çok daha fazla.
bu veriler ışığında 2020 yılı için; kur, faiz ve enflasyon öngörüsü olan var mı?
FED'in faiz indirimlerinin gelişmekte olan ülke ekonomi / borsalarına yeterince katkı yapmadıklarını gözlemlemekteyiz. Ha keza ABD borsalarına da. Bunun nedeni indirime esas verilerdeki soru işaretleri. Ki bu verilerle oynama işi artık bir devlet politikası haline gelmiş durumda bütün ülkelerde. Bir ay önce açıklanmış özel sektör istihdamı verisinin ertesi ay negatif yönde yaklaşık % 50 oranında revize edilmesi gibi. Ha keza bizdeki enflasyon (sepetteki kaydır kuydur işleri) ve cari denge (net hata noksan kalemi) rakamları da piyasa tarafından oldum olası şüpheyle karşılanan makro veriler.
Son tahlilde faiz indirimi demek örtülü para arzı demektir ve bir önceki değerlendirmemizde de değindiğimiz gibi global anlamda devam ettirilen bu sürecin asıl maksadı finansal sistemin çeşitli alanlarında bloke olmuş sermayeyi tüketime yönlendirmek. Bu makro bir plan ve hepimizin bildiği gibi arkasında devasa bir güç savaşı var. ABD içerisindeki güç mücadelesini bu yönüyle de okuyabiliriz.
Bu mücadelenin hiç şüphesiz en önemli cephesi Trump'ın yaptığı "küreselciler kaybedecek" açıklamasıyla yeni bir boyut kazanan kripto para & dolarizasyon arasında gerçekleşen mücadele. Trump ve arkasındaki güçler bir taraftan faiz indirimi yoluyla halkını tüketime yönelterek bütçe dengelerini bir şekle sokmak istiyor diğer taraftan da dolar bolluğu yaratmak suretiyle kripto paraların önünü kesmeye çalışıyor. Kıssadan hisse küreselciler kazanacak olursa Trump "bir vatan haini olarak" elektrikli sandalyeye gideceğinin farkında ve yapmış olduğu o olmadık manevraların temel sebebi bu.
Bütün bu yazılanlardan ne anlamalıyız diye soranlara faizlerdeki düşüşlerden en fazla nasibini alanlardan birisi de Altın ve diğer bazı emtialar. Zaten grafiklerinden bunu anlamak mümkün. Fon bazında ne kastettiğimi de burayı okuyan herkes biliyor artık.:)
Dün verdiğim ykbden ysu satış emri bugün sabah 7:17 de gerçekleşmiş para geçmiş.
Böylece aynı gün gelen para ile valörlü fon çevirebiliriz.
saniram bunu goren olmadi
biz fiyati bilmeden satiyoruz demi?
mesela ben dun tcd aldim atiyorum 10000 tl lik ve bugun 100 tl kar yaptim. simdi o 100 tl lik adet tcd satarsam yarin fiyatina hesaplanacak demi? yani yarin zarar olursa zarar la satiyorum dogrumu?
kusura bakmayin anlamiyorum bunu
doğrudur. mesela öğle üzeri ortam sakin ve siz de tamam buradan satayım diye emir girdiniz. öğleden sonra saat üçte çok kötü bir haberle borsa yüzde iki üç eksi yapsa siz de yarın bu zarardan payınıza düşeni alırsınız. bu gün yüzde bir kârdasınızdır ama yaşanacak böyle bir terslikte yüzde bir zararla dahi satış yapmanız mümkün. yani alış olsun satış olsun, fonlarda 13'e kadar emir girebildiğimizden öğleden sonrası biraz şansa kalıyor.
Shangil hocam benim cevaba güvenmeyip bi daha mı soruyosun ? :hah:Alıntı:
yani alırken kaçtan aldığımızı ve satarken kaçtan sattığımızı bilmeden emir vermek zorundayız.
Valörlü fonlarda durum budur, olmaz öyle şey diyorsan seni hisse senedi işlemlerine alalım. Ya da valörü sıfır gün olan fonlara...
Yeni portföyüm
YAY
DZT
TCD
TPF
portföy sanalmı gerçek mi.Tpf alınabiliyormu
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ACC ne kadar enteresan bir fon olduğunu bugün yine gösterdi.
Bist +%2,+%3 yaparken kendisi 0.4,0.5 yapıyordu. Bist'in %-1 olduğu gün acc +%0,7 yaptı.
Ya da başka bir bakış açısıyla geçen hafta yaşanan olumsuz tablo sonrası fondan hızla çıkışlar oldu ve fon rahatladı mı?
Gelir Vergisi Kanunu'nun geçici 67. maddesi uyarınca Sermaye Piyasası Kanununa göre kurulan menkul kıymetler yatırım fonlarından hisse senedi yoğun fon (Fon toplam değerinin en az %80'i devamlı olarak menkul kıymet yatırım ortaklıkları payları hariç olmak üzere BİAŞ'ta işlem gören ihraççı paylarından oluşan) niteliğine sahip fonların katılma paylarının ilgili olduğu fona iadesinde %0 oranında gelir vergisi tevkifatı uygulanır. Bu nedenle, unvanında "Hisse Senedi Yoğun Fon (HSYF)" ifadesi geçen tüm fonlardan elde edilen gelirler için stopaj oranı % 0 (sıfır)dır.
Arkadaşlar Fonun bir önceki gün fiyatı 264,435484 ve bugünkü fiyatı ise 264,524474 lira mevduat karşılığı nasıl hesaplanıyordu.
1. Sayfada yaziyor