en güzel yorum bu olmuş... neden aramayalım olması gereken geç kalmış hareketler bunlar
Printable View
bugün spk bülteninde bir sürpriz yaparlar mı acaba bu iki günlük yükseliş akla her şey getiriyor
Absutlu arkadaşa sormak lazım. Bugün yönetim kurulu toplantısı yapılma ihtimali var. Eskiden perşembeleri yapardı.
Bir de Brisayı inceliyorum sabahtan beri. Brisa da önce temettü açıklamıştı, genel kurula yönelik beklentileri bitirmişti, 2 hafta sonra yönetim kurulundan karar cıkarmıştı. Bu bizim patronumuzun çok tarzı değil ama yaparsa iyi olur.
brisa tecrübesini yaşadığım için dün detaylı yazdım. yine yazayım. brisa küçük bir temettü acıkladı önce. bi süre sonra tavanlar başladı.tavanlar devam ederken şirket 1 e 40 bedelsiz acıkladı. ve toplam hatırladığım 12 tavan oldu. fiyat tam olarak 133 liradan 456 tl ye yükseldi tavanı hiç çözmeden.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kayıtlı sermaye sisteminde olan şirketlerin yönetim kurulları direk bedelsiz acıklayabilir prosedür olarak genel kurula sunulur.
Her ne olursa olsun bizleri, yani uzun zamandır bekleyen ve bekleyecekleri sevindirecek. Ama tavandan alan günlükçüleri üzebilir spek.
nereden vardınız bu kanıya kaç defa tavan tavan gitttiğini gördünüz kartonun?Bence milleti karton yapıp paketledi son 2 tavanda:)Talihsizliğimiz bir elin parmağı kadar hissemiz olması:)
http://share.matriksdata.com/share.a...04242217087707
:) Nerden vardım. 7 yıldır burdayım. Mızrak çuvala sığmıyor :))
Ama dediğinizi haklı buluyorum. hafta başı bazılarını çok fena üzebilir :) teknik bi düzeltme ile.
Patron 290 dan aldığı malları bu ara satmış/satacak olmasın sakın !!!
Dünkü pastada ilk aracı kurum denizyatırımı gördüm.Bu aracı kurumdan patron alıyor diye aklımda kalmış. SM-M105G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hissede ky bırakmadılar
zaten epey süredir sistematik şekilde mal topluyorlardı
şimdi mallarını kaptıranlara el sallatıyorlar
yılların birikmiş fiyatlamasının üstüne virüs yüzünden yeni bir çağ açılıp
bu açılan çağda kartonsan altın tahta oturunca süreci hızlandırdılar ve geçtiğimiz hafta itibariyle düğmeye bastılar
ard arda sektörü destekleyen haberler geliyor
iç talep patlaması, ihracat patlaması, artan dolar kuru ve yükselen kağıt fiyatları nedeniyle
şirketin ürünlerine her ay zam yaparak kar marjını katlaması
derken dün birde ithal kartona ilave gümrük vergisi koyulup tüm talebin kartonsana yönelmesinin sağlanması derken
tahtanın sahipleri düğmeye bastılar
loserlara selam
yola devam :he:
Ben kriz öncesi çıktığım kağıdı büyük oranda 350 lerden yerine koydum. Kalan kısmını da cuma günü tamamladım. Ben 2013 yılından beri bu hisseyi topluyorum. Ve sizin daha önce yazdığınız yorumlara ve analizlere tamamen katılıyorum. Şuanda bu kağıdın yükselmesini benden daha çok isteyecek kişi yoktur herhalde. Ama sorduğum soru makul bi soru ve bu olay daha önce yaşandı.
daha öncesini unut artık dostum
bu şirket 2017 ye kadar yıllık 15-20 mil bandında kar edebilen bir şirket iken
sektörde globa şartların hızla değişmesi ile oluşan rüzgarı arkasına alıp 100-150 yıllık karlar basmaya başladı
tamda patronun hisseyi vakumlamaya başladığı bir dönemde oldu bunlar
yani adamlar geleceği gördü
2 yıldır sürekli alıyorlar
hem resmi hemde yan ceplerden
bir lot satmadan üstelik
şirketin ve sektörün potansiyelini en iyi patron biliyor
hele hele korona virüs sonrası iğneden ipliğe herşeyin ambalaja girdiği yeni dünyada!
şimdi yıllık net karların ilk aşamada 200-300 mil bandına çıkmasını bekliyorum
londralılarda hisseyi radarlarına almışlar :)
çay kahve arkaya yaslandık
kişisel düşüncelerim olup beni bağlar
...Bu agresif 4 günlük sert yükselişi forse eden nette alan kurumlar ile Ocak-Şubat 500 hareketindekiler farklı.
Önce grafik.
https://i.hizliresim.com/KVi0ay.png
Ssoldaki ocak-şubat 350-500 hareketinin nette alan satanları ilk 5
https://i.hizliresim.com/Jlycrn.png
Bu da son 4 günlük işlemlerin ilk 5 alıcı satıcısı
https://i.hizliresim.com/mARbZD.png
İş-Teb-Deniz genel olarak patronların işlem yaptığı kurumlar tabi bu kurumlardan piyasa işlemleri de olabilir kesin tasnif sadece alım-satım bildirimleriyle anlaşılır.
Ama yukardaki ilk 500 hareketini yaptıranlarla son 4 günlük harekette ana alıcı kurumlar arasında bariz fark var.
Temel anlamda firmanın haketmediği piyasa değerlemesindeki handikapın patron baskısı vs genel kabul gören bir tespit.
Acaba yılların baskısı bitti mi ?Yeter artık deyip start mı verdiler?
Yorumu size bırakıyorum
sn anntolien; tespitlerinize tamamen katılıyorum..
bu sefer farklı..
Sayın Anatolia,
Sayın karadereli53, 25-30 sayfa geride buna benzer birşey paylaşmıştı. Sizin tespitleriniz de çok yararlı, ışık tutuyor bazı şeylere.
Bence karadereli’nin 2 yıllık takası adamların malı yüklendiğini sadece işaret geldiğini gaza basacaklarının göstergesiydi. Deniz Yatırım tavana malı yığdı ve ne gelirse alırım derdindeydi, hatta mal tavana kitlemeden bu kadar mal almamıştı, tavandan ciddi mal aldıkları görünüyor.
Twitırda enteresan rakamlar var, kimi 1600 den kimi 2,3,4 binlerden bahsediyor. İşte bu ilgi beni korkutuyor.
Karton 441.90 TL. den kapanış yaptı. Ocak 2020 de görmüş olduğu 499.00 TL.zirvesi ise hala ZİRVE olarak karşımızda duruyor.
Burdaki yorumları okuduğumda, aslında şaşırıyorum. 3 ay önce 499.00 TL yi gören bir hissenin bugün 441.00 kapatması hiçte şaşılacak bir durum değil. Ama anladığım şu, TAVAN kapatması, hem de 2 gün üst üste olmasına şaşırıyoruz herhalde.
Kartonun, 05 Mayıs 2020 de genel kurulu var. 08 Mayıs 2020 de ise %1000 temettü dağıtacak. Yani 1 lota karşılık 10.00 TL. kar payı dağıtacak. Ama bu hareketin nedeninin bu olmadığı kesin gibi birşey.
Piyasalar acaba, BEDELSİZ TEKLİFİ olabileceğini mi düşünüyor. Acaba şu an fiyatlanan durum bu konu mu? Olası bir bedelsiz haberinin Kartonu daha da yukarılara götüreceği aşikar. İzleyip göreceğiz. Böyle bir durum olması durumunda daha önceki zirvesi olan 499.00 TL yi kırıp geçeceğini tahmin edemeyen yoktur herhalde. Amaaa aksi bir durumda da yeniden düşeceği de çok net bir durum. Bütün bunlar bizi aşıyor tabiki. Ama bu kağıdı tavan tavan götürenlerin bildiği birşeylerin olduğu da kesin. Biz bunu ne zaman anlarız? Tabiki herşey olup bittikten sonra 😀
Endeks 99.000 lerde, Dolar 6.95 lerde, Altın 385.00 lerde ve Karton da 441.00 lerde işlem görüyo.
Bol kazançlar herkese..
Sayın ric bu konuda katılıyorum tahtaya büyük yatırımcıların gelmeye başladığını ve patronunda ben burdayım deyip hisseye yüklendiğini düşünüyorum hareket nerde biter hep beraber izleyip göreceğiz. Bu senenin gerçekten farklı ve her yönüyle mukavva için pozitif olduğu bir gerçek
500 geçilip üzerinde kalmadığı sürece beklentim yok
Önce iyi niyetini görelim
1 mayıs cuma tatilini de düşünüyordur o yüzden varsa öyle bir niyeti salı günü anlarız yoksa zaten yıl sonunu bekletir:)şaka bir yana bence bu yıl bir altının bir de kartonun yılı baksanıza e ticaretten tutun da gıdalara kadar hanelere yapılan yardımlara kadar hepsi kartondan!
Benim merak ettiğim ise bu kadar eticaret sitesi var bir de üstüne ev taşımak için de anneler günü hediyesi için de sitesinden karton kutu bile satan var:)
https://www.hepsiburada.com/ara?q=karton+kutu fiyatlar da baya kallavi ha:)nerdeyse covid test kiti fiyatına:kahkah::kahkah:
https://www.gittigidiyor.com/arama/?k=karton
Sn turquaz iyi niyetten kasıt ne olabilir,
şirkete baskısını kaldırsa yetecek mi,
şirket iyi yönetiliyor zaten sektörün tartışılmazı ,
güdük sermayesini adam gibi değerlemesini yapsa yetmez mi iyi niyet için ..
bu efsanede biter herkes rahatlar patron da rahatlar hisselerini kimsenin elinden almadığını anlar ...
eminim çocuklar gibi sevinecektir,lotlarım duruyor.. benim karton benim benim hepsi benim diye..
soru1) yk toplantısı var mı 5 mayısa kadar? soru2) bilanco net olarak nezaman gelir.? (mayısın ilk yarısı genel olarak) soru3) %95 inin patron tarafından toplandığına dair yorumlar var. acaba bist out durumumu var ? soru4) acaba teknik analiz ne diyor.? ilk üç sorunun cevabı cok karışıkdiyorsanız. teknik analiz bunun için var. kartn kral bir hisse ikili tepe yapmadan düşmez. ikili tepe halk arasındaki adıyla doji yi görünceye ve aşagı kırıncaya kadar profesyoneller tutacaktır. son anektot 1 kartn=1 çeyrek altındır benim kriterim ve kişisel olarak bakış açım budur.
https://i.hizliresim.com/DMIJpS.png
BIST hisselerin yıllık artış sıralaması...
Kartonsan yıllık artış % 13,34,,,
Hisseyi baskılayan muhteremler utandılar ve iki gün içinde hissemizi yılbaşına göre artanlar sıralaması içine soktular.
İki günlük tavandan gerçekleşen kapanışı bu şekilde okumak daha mantıklı.
yatırım tavsiyesi değildir
cevap 1)işler yolunda olduğu için(ithal karton vergilerinin artırılması) bu ay sonuna kadar bir yönetim kurulu toplantısı Skype ya da zoom üzerinden gerçekleştirilebilir
cevap 2)tavhl gibi zamanında da açıklayabilir ya da devletin verdiği ek süreyi kullanabilir en geç 11 mayıs ya da Haziran ayının ilk 2 haftasında bilançoların çoğunun açıklanması gerekmektedir.Konsolide olmayan bilançolar en geç 1 Haziran 2020’de
cevap 3)bistten çıkma ihtimali çok ama çok zor
cevap 4)teknik karton satışların böyle devam ettiği sürece ve dolar kuru böyle olduğu sürece gözüm yukarda diyor
böyle kri ortamlarında en güzel şey sıcak paradır sıcak para kasada dursun deyip bedelsiz hisse vermek düşüncesinde olabilirler!son yazdığım kısım umutsarı üstadın değerli bilgilerinden ilhamla:)
sermaye düzeltme farkları 93.298.657
geçmiş yıllar kar /Zararları 247.684.119
Şirket yıllardır 24 saat ve üç vardiya üretim yapıyor.
Ürettiği malları satarken zaten bir sorun yaşamıyordu.
https://i.hizliresim.com/qhcaur.png
Hazırladığım tabloda şirketin son üç yıllık performansı mevcut.
Yıllık üretim kapasitesi 240.000 ton olan Kartonsan % 86 kapasite kullanım oranı ile üretim yapmış.
Satışların yanısıra maliyetlerde de rekor artış var.
Esas faaliyet karının artabilmesi için yatırım faaliyetlerinin sona ermesi gerekiyor.
Yatırım faaliyetlerinin bitiş tarihi için 09 Nisan 2021 verilmiş.
Yatırım faaliyetleri bittiğinde ,yani 2022 yılında hayal edilen rekor kar rakamlarını şirket yeni bir yatırım yapmadığı takdirde görme
şansımız olur diye tahmin ediyorum.
https://i.hizliresim.com/ap1RhX.png
Şirketin yıllık faaliyet raporundan yapmış olduğum alıntıda yapılacak olan yatırım ve üretim miktarlarını görebiliriz.
Yapılmakta olan yatırımdan bahsedilen bölümde 31.12.2019 itibarıyla 10.323.060 TL harcama yapıldığı bildirilmiş.
Yapılacak yatırım tutarı 32.928.750 TL tutarında yerli makine ve teçhizat listesi ve 14.854.553 USD tutarında İthal Makine ve
teçhizat listesi olarak görünüyor.
Başka bir yerden kaynak yaratılmadığı takdirde Net kar rakamlarının beklentinin daha altında gelebileceğini bilmemizde yarar var.
geçen ay 12 aylık bilanço geldiğinde dipnotlarda önemli bir bilgi vardı
ancak haftalar geçmesine rağmen kimse bunu fark etmedi
çünkü oluşturulan psikoloji ile insanlar bilanço falan bakmıyordu
oysa ne hazineler var
neyse hazinenin birini sahneye alalım
biliyorsunuz kanal istanbul yapım süreci başladı
güzergah üzerinde ki tarla ve arsalara imarlar verildi
kartonsanın da kanal istanbul güzergahının en değerli yerinde geçmişte aldığı bir arsası vardı
yıllardır imarı dahi olmadığı için 223 bin lira üzerinden bilançoda değerleniyordu
evet bu arsaya şirket ocak ayında tskb gayrimenkule ilk değerlemesini yaptırarak kanal istanbul projesine hazırlık için adımını atmış
bunu bilanço dipnotlarını dikkatli okuyanların görmemesi imkansızdı
ama dedik ya bu ülkede okuyan adam ne gezsin
sizler burada küfür kıyamet söverken ben geceleri bu dipnotları okuyordum
neyse konuyu dağıtmayalım
şirket kanal istanbul için harekete geçmiş
proje ilerledikçe arsaya değerleme yaptıracaklar
proje bittiğinde bu arsanın milyarlık bir arsa olacağını söylemek kehanet olmayacak
kartonsan öyle bir şirket ki adeta hazine dairesi
mevcut fabrika arsasının 400 küsür dönüm arazisi 23 milyondan değerlemesi yıllardır değişmiyor mesela
yanında ki boş arsanın dönümü 1,5 milyondan satılıyor falan filan pek çok değer var yıllardır hissede oluşturulan baskılarla bunlar hep unutturuldu
neyse ki cin şişeden çıktı
konu dağılmasın özetle
ilk çeyrek bilançoda esas faaliyet, kambiyo karlarına birde 7,5 milyon değerleme karını şimdiden ekleyin
https://i.hizliresim.com/lrBdPy.jpg
sayın bsm geçen yıl Karton fiyatlarında bir değişiklik olmadı bu yıl yüzde 7 zam:)
geçen yıl bu vüris illeti yoktu bu kadar da karton ihtiyacı yoktu üstüne bir de ithal kartona vergi geldi
geçen yılki bilanço dipnotu ve arsa olayı hala gündemde
Bilançoda yatırım amaçlı gayrimenkuller ile ilgili dipnot....
https://i.hizliresim.com/Rgl8ma.png
Bu arsanın nerede ve ne kadar özel olduğunu unutmuş olabilirsiniz.
sizin de eski bir yorumunuz ki o zaman kanal İstanbul ihalesi net değildi bu kovit günleri kaşla göz arası bir ihale ypıldı sonucunu bilmiyoruz:)
Şu anda arsanın imar izni yok.
1/100.000 ölçekli çevre düzenlemesi yapıldığı anda imarlı bir arsa olacak.
Değerlemenin farklı olacağını düşünüyorum.
Kanal İstanbul işi kesinleşirse çok kıymetli ve m2 olarak büyük bir arsadır.
Projenin güzergahındaki arsalarda yıllardır imar ve yeniden yapılaşma izni yok.
Arsamız tapuda 16.600 m2 ve İstanbul un Gaziosmanpaşa ilçesi Hacımaşlı köyündedir.
Konum olarak Sazlıdere barajı yakınlarında ve bildiğim kadarıyla son bilançoya kadar da imar izni yoktur.
1/100.000 ölçekli çevre düzenleme planlamasının yapılması bu arsanın da imarlı duruma gelmesine sebep olabilir.
Yakın zamanda bu arsanın makus talihinde ciddi bir değişiklik olup olmayacağını öğreniriz.
Kanal İstanbul havzasında imarlı bir arsaya sahip olmanın ne demek olduğunu yazmama gerek yok sanırım.
Yıllardır bu arsanın peşindeyim.
2008 yılında 229.270 TL ye satın aldıkları bu arsayı halen 249.000 TL değerde göstermeye devam ediyorlar.
Arsanın nerede olduğunu çok iyi biliyorum.
Foruma bu konuyu taşıyan benim.
Olay gerçekleşirse inanın en çok ben mutlu olacağım.
Şu anki ekonomik konjonktürde Kanal İstanbul un gerçekleştirmesi için zamana ihtiyaç var gibi...
Kartonsan ın temel analiz bilgileri konusunda yıllardır bu forumda yazıyorum.
Şimdiye kadar yanıltıcı veya yanlış bir bilgi yazdığıma şahit olan yoktur.
Yazdığım bilgilerin tümü şirketin 2019 yıllık faaliyet raporunun içinde mevcuttur.