80 milyonluk ülkede herhangi bir kitlenin kısıtlamaları boykot ettiğini gördük mü?
Hastalığı virüsü bir kenara koyalım.Sizce bunun temel nedeni nedir?
Çok bilinçli bir toplum olduğumuzdan sağlık siteminin çökeceğini bilmemizden mi kaynaklanıyor?
Printable View
80 milyonluk ülkede herhangi bir kitlenin kısıtlamaları boykot ettiğini gördük mü?
Hastalığı virüsü bir kenara koyalım.Sizce bunun temel nedeni nedir?
Çok bilinçli bir toplum olduğumuzdan sağlık siteminin çökeceğini bilmemizden mi kaynaklanıyor?
DİKKAT EDİN..SON ZAMANLARDA KY. hisselerine resmen çöktüler...banklar görece güçlü.
eğer format değiştiyse vay o ky. nın haline
Yav aga kısıtlamayı neden boykot ediyorsun? Ekonomi bu haldeyken, insanlar işini kaybederken, mecburiyet olmasa kim kısıtlama kararı alır? Zaten tel tel dökülüyor ekonomi. Ekonomik güç olsa kapanma yapılır zaten ki yok.
hah şöyle.. taşlar yerine otursun yavaştan.. görelim 100-150 devre kesici...
yarım saatte neden bastı 1500 puan ki
hayret bişe
Tamam güldük eğlendik. Artık buraların altı tehlike. Düpsüz kuyu. Adamı ham yapar.
https://i.resmim.net/70t3U.png
ne yapalım yani hükümete muhalifiz diye (mesela) her şeye hayır mı diyelim.
başka şeyi bilmem ama tablo yukarıda anlattığım gibi iken neye karşı çıkacaksın.sonuçta başka yapacak bir şey yok..
illaki ters olmak mı lazım?
SOL ELLER HAVAYA moduyla covid-19 a meydan okumak isteyen varsa,öne alalım...:)
8,80 e kadar sorun yok... Orayı aşmazdak uff oldu bitti deriz... Üzerinde doggy pitbul :)
Pandemi zaten ekonomi çöksün diye var.Orta gelir gurubu yok olsun.Krallar ve kölelerden ibaret olsun diye var.Yeni nesiller eğitim almasın bilinçli üretken nesiller oluşmasın diye var.
Kıdem tazminatı diye bastıran işçileri madde 29 dan tazminatsız göndermek için var.Sistemin insana bağımlılığı yapay zekaya teslim ettiği için var.Sanayi 4.0 başladığı için insanı günlük yaşamın dışına itmek için var.
Bu yapılanların süreceğini ve asla eski dünya ya geri dönmeyeceğimizi hepimiz göreceğiz.Tencerede yavaş yavaş kaynatılıyoruz.
*Bozkurt REİS'im Garan kıvama geliyor mu ?
https://i.resmim.net/73UyX.png
Ne olacak bu işin sonu Bu sefer BOFA satmadı..
https://i.resmim.net/73Htk.png
Ben ekran karşısında uykuya geçiyom dayu. Önemli birşey olursa dürtükleyin ha. Aman mallara sahip çıkın. Sıkı sıkı tutun kaçmasın. Gevura neyim kaptırmayasınız malları:oleyo:
birileri merkez bankası üzerinden vururken öbürleri de siz de insan kaçırıyonuz diye vurmaya çalışıyor gibi sanki içteki çekişme devam ediyor gibi bilemedim :(
corona kıyaslama yaparken ülkenin kendi durumlarına bakmanız lazım.
dışarısı ile kıyaslayamayız tr yi.
örn istanbulda nufus planlaması yapılmadı m2 başına insan sayısı vb faktörler çok önemli. kısıtlama da bu faktörü azaltamaz nedeni bir markete 10 saat içinde 5000 kişi uğruyorsa sen bu zaman dilimini sadece kısaltıp daha çok kişiyi aynı anda kapalı mekana sürüklüyorsun bu kez mesafe ye dikkat edilmiyor. metrobüsler vb. tonla faktör var.
yok israil yok avrupa falan kıyaslayamazsınız. israilde gdo lu ürün arasanda bulamazsın bizde serbest mesela. ölüm oranları buna bağlı artıyor.
yasak kalkması durumunda yoğun bakım üniteleri full çeker. kısıtlamada full zaten
bu gidişle yasak dahada arttılır boşuna kürek çekip tartışmanın anlamı yok.
corona henüz dünyada yeni yayılmaya başlarken. türkiye dünya birinci olur diye belirtmiştim. sebeplerinide saymıştım.
aradan geçmiş 1 seneden fazla.:Sad:
zaten Garan'da düşüşe dayanmasa katliam olacak sanki ..
https://i.resmim.net/73Etf.png
bizim burda millet haftasonu çoluk çocuk bi tane market var oraya üşüşüyor hafta içi sabahtan kimsenin canı alışveriş yapmak istemiyor. market sokağa çıkma yasağında full çeki,yor sincanda gimsa diye bi market var cumartesi pazar dışarıda 500 metre kuyruk oluyor
thyao ya tam kapanmaya oynuyor yada avrupa ülkelerinden ve rusyadan seyahat yasağına
Bu dediklerinin hepsi var. İyi de ölmek de bayılmak değil. Hastahanelerin, sağlıklçıların hali ortada. Onlar da insan.
Bu dediklerin, pandemi olmasa da yapılmaya çalışılan şeyler...insanlığın geleceği tehlikede...2-3 bin zengin zaten zorda kalırsak marsta yaşarız modunda.
Ancak, bunlar var diye, ne olacaksa olsun..vakalar 100 binlere çıksın demek de ağrıyan başı kesmek gibi bir şey..gram aklı olan başım ağrıyor diye kafamı kesin demez!
sabah FROTO kazandık, PGSUS verdik..elde var 0
XTUMY de yerel fonlar var.onlara büyük hareketi yapanlar bunlar.mesela ne oldu da bu günlerde tek eldenmiş gibi ky. hisselerine çöktüler.
XTUMY -%4
dün de bugün de sözleşmişler gibi tek elden!!! çöp ve yan hisselere giriştiler..
Ne kadar ilginç demi..
sende otur teknik analiz efendim bilanço sektörel analiz falan kas...
adam bam bam bam dalıyor hepsine..
hiç mi bi tanesinde beklenti yoktu bunların..
(sen derken sen değil..KY olarak diyorum..yanlış anlama..)
borsa artık kumarhanedir..2 tane kağıtla endeksi i tutup 98 ine verebiliyorsa oraya yatırım yapılmaz..
Sayın Cautinary;
Kitle iletişim araçları bize bir algı pompalıyor.Biz bozulan hayat kalitemizi, ekonomik çöküşümüzü ve yıkılan hayallerimizin hesabını sormamak için nasıl devalüe edilebiliriz?Bir propaganda aracı olarak yazılı ve görsel medya sürekli bir korku pompalıyor.İnsanlar ölüyor.Vakalar patladı denilen Samsun mesela 100 000/550 yani 1000 kişiden 5 kişi de pozitif çıkıyor .Teşhis kitinin doğru olduğunu kabul edersek.
Sağlık bakanı KOCA ne dedi;
Bu senenin mevsimsel gribi KOVİD dir.
Mesela sağlık çalışanları çok yıpranıyor yoğun bakım üniteleri doldu.Bunu kaçımız test etti.Ben sürekli hastaneye giden biriyim kronik rahatsızlığım dolayısı ile.Son zamanlarda randevu alamaz hale geldim.Hastaneye gidiyorum her yer bomboş.Akrabalarımdan enfeksiyon hastalıkları bölümünde çalışanlar var evde sürekli tatil halindeler.Hangi hastane personeli yorgunluktan ölüyor bu arada.
Sosyal devletin öncelikli görevi nedir?EĞİTİM SAĞLIK VE GÜVENLİK.
Bu pandemi neyi sağladı?Eğitim alamıyoruz sağlık desen randevu alamıyorum.Güvenlik dersen hepimiz evde olduğumuz için çok şükür güvenlik tehditi de çok azaldı.İşte pandeminin otoriteye sağladıklarından bir kuple.
Artık hükümetler şirketler gibi yönetilmek isteniyor.Kar zarar hesabı yani.Bizzat Erdoğan ben CEO yum dememişmiydi zaten.Sosyal devlet yok oldu.