adam sallayarak efsane oldu faiz indirimi devam ederse her şey olabilir faizi 9 a indirme hedefi varsa selçuk haklı çıkabilir zaten açlıkla imtihan edileceksiniz uyarısı da geldi artık birikim yerine karnımızı nasıl ucuza doyururuzu konuşuruz burada
Bir yandan dolar 14 seviyesinde 3 kez müdahale geliyor stopaj indirimi uzuyor öte yandan haftaya en az 100 baz puan faiz inecek kredi çekip dolar almayın ahlaksızlık deniyor dolar hiç sebep yokken roket gibi fırladı diyor öte yandan kur çıkacak japonya olacaz 6 aya deniyor ve seçime az kalmışken hiperenflasyona gidiyoruz gerçekten tuhaf
Bildiğim kadarıyla premier miles kart premier statüde olduğunuz sürece ücretsiz.Ama aynı anda hem normal premier kartınız hem premier miles ınız olamıyor. Premier statüdeyseniz premier kartı premier milesa çevirtebiliyorsunuz, ücretsizdi diye hatırlıyorum , ama bir müşteri hizmetlerine sorun isterseniz. Yurtdışı gezmeyi seviyorsanız, illaki oralarda harcama oluyor, ya da haftasonları restorant ve internet alışverişlerinden faydalanırsanız avantajlı oluyor. Artık kurdan dolayı , yurtdışı avantajı minnacık kalıyor , ama akmasa da damlıyor. Ben premier grupta olmak için ekstra bir işlem yapmıyorum , çok eskiden aldığım eurobondum hsbcde , üzerine oturdum kalkmıyorum yıllardır , satış ya da ilave de yapmıyorum farklı bir ışın koduna da. En son gezi olayları çıkarken ortalık karışabilir düşüncesiyle bir miktar azaltmıştım , ona da afedersiniz köpek gibi pişmanım
Süleyman Demirel:
"Boş tencerenin yıkamayacağı iktidar yoktur."
IMF meselesi bu saydıklarının hiçbirine benzemediği için anlaşmaz.
Zira bu saydıklarında U dönüşü yapma fiili dışında sonrasında olayı sabunlamak çok kolay.
Ama IMF'ye U dönüşü yapılırsa bu daha işin başlangıcı olur. IMF gelir önüne reçeteyi koyar.
O reçetenin ilk maddesi faizdir.
Bütçe fazlasıdır.
Tüm inşaat ve altyapı projelerinin iptal edilmesidir.
Yani IMF konusu U dönüşü yapılarak yürümeye devam edilebilicek bir yol değil.
Zira politik varoluşu ve iddiası ile taban tabana zıt işlemler onlar.
Tıpkı inandığı dini bırakıp Hristiyan olması gibi.
Tüm bunların ötesinde zaten IMF'nin reçetesi iktidarı iktidara taşıyan tüm dinamikleri yok eder populizmi söker atar.
O nedenle IMF İktidar için en kötü senaryoya dahi değişmeyeceği bir seçenektir.
140journos yaptiklari islerin basarili oldugunu dusunuyorum.
Yeni belgesel https://youtu.be/_l3yTqwjsr4
Ayrica astronut denedim. Zarinda kavrulmus Kaju oldukca lezzetli geldi. Ceviz, kuru meyve vb. urunleride mevcut, henuz denemedim. Fiyatlari piyasaya gore tuzlu denebilir. Tabi kaliteli , lezzetli urunu uygun fiyata bulmak zor bu zamanlarda.
Herkes tutturmuş asgari ücret şu kadar olsun bu kadar olsun yahu önemli olan asgari ücret değil dolar kurunun enflasyonun 1 ay sonra hangi seviyede olacağı sen 4000 yaptın asgari ücreti 1 ay sonra kur 17 oldu ne anlamı kaldı o zaman
Faizi temel verilere dayandırmadan indir , ( bilinçsizce , keyfe keder ) dövizi yükselt , ithal mallar aşırı pahalansın ve üstüne çip ve emtia krizi ,tedarik zincir sıkıntısından dolayı dış ticaret ister istemez 4-5 ay cari fazla verecek , ve bunu başarı olarak sunacaklar.
sadece kendi fanatiklerinin ve kendilerinin inanacakları geçici bir sahte bahar durumu
bunlar ekonominin kitabını yazdılar ya ; .............
YDT
Asgari ücret aslında şu an kapitalist bir ekonomide olması gerektiği gibi 0. Çoğu insan farkında değil sadece.
2800'den çalışmak istemeyenlerin tamamının yerine Suriler, Afganlar şunlar bunlar geçti. Bunlar işe girerken nereden hangi fiyattan açıyorlar ücret pazarlığını?
Halk belki son dönemde dolar-altına para yatırmaya başladı.
Ancak toplam mevduattaki yüzde 62 lik bölüm sadece 80 bin kişiye ait, ufakları da saysak 200-300 bin kişiye en çok...
Dolarize olup kendini kurtaran çok az bir kısım.
Yüzde 62 lik kısım doların 7.40 gittiğinde yüzde 25 faizde bile çözülmedi...
Şİmdiki durum ise farklı....
Halk panik içinde elindeki üç-beş kuruşla dolar-altın-mal alıyor.
1990 lardan bu yana böyle şey görmedim...
Hükümet ise hala fantezi peşinde...
İşin ciddiyetinden çok uzak...
BAE de tükürdüğünü en pis şekli ile yalıyorsun da İMF deyince mi gurur yapıyorsun...
Amaç sorunu çözmek değil, seçimi kotarmak olunca mantık kalmıyor....
Şu 1 yılı bir geçirsek diye en kötü durumlara düşmekten çekinmiyorlar....
Bizim ham maddesine dolar verip ürettiğimiz son ürünleri sınır kentlerinde bulgar, yunan ve iranlılar kendi ülkelerinden ucuza nasıl alıyorlar?
TL nin çöp seviyesine inen köle düzeninde satın alma gücü karşılığı ucuz işçilikle mi?
Öte yandan yahu mal üretmek için ithal edilen ham maddeler, enerji için için yurt dışında borçlanıp extra faiz ödemiyor muyuz?
Yani, ithal bakliyatla Kanadalı, ABD li çiftçileri desteklediğimiz yetmiyormuş gibi şimdi de elin yunanını, iranlısını daha konfor içinde yaşasınlar diye desteklemiş olmuyor muyuz?
Konuya salt döviz olarak bakmayın.
Ülkedeki servetin büyük bir bölümü gayrimenkulde duruyor. Ve şu anda bu varlıklar değerleniyor. Bu insanlar tl bazında belkide yıllarca kazanamayacakları parayı 2 ayda kazandılar. Bu nedenle her ne kadar dile gelmesede keyifler yerinde.
Günün sonunda bu deney başarısız olur. Faizler yükselir ve kredi kanalları kapanırsa yani kemer sıkma dönemi gelirse, keyifler hala yerinde olur mu ? Sanmıyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
A-101 deki fiyatlar bile çıldırmış.
Özellikle Pınar süt ürünleri...
30 tl civraında satılan peyniri 60 TL den satılıyor.
A-101 in kendi markası olan tava yoğurdu bir haftada 14.5 dan 22 ye atlamış.
Bunların görünmeyen bir anlamı var.
Aynı kalitede olan iki firmdan biri wc kağıdını 67 ye satarken diğeri neden 130 satar.
Yine torku süt 7-8 lira iken pınar neden 15 oluyor?
Bana göre ürün satmak istememerinden kaynaklanıyor.
Zararına satmaktansa çok yüksek fiyat verip sattırmamayı tercih ediyorlar sanki...
Deutsche: TCMB sonraki çeyrek 1000 baz puan faiz artırmak zorunda kalabilir
https://www.bloomberght.com/deutsche...abilir-2294116
14.10 attı iğne
yavaştan yakınsıyoo
selvi boylum şaaappppp uyumaaa.
tek işin var dolar satmak onu da beceremiyon.
14,4640
soyunuz sopunuz kurusun.
Asgari ücret zammıymış pehhh her sene aynı tantana muhalefet de bu tiyatronun aktörü sen tl yi güçlendiremezsen zammın ne anlamı kalır matbaa basıyor gıcır gıcır tl leri peki sonra
Faizler 12, Dolar da 20
allah sizin belanızı versin
yakınsıyooo. ahtapot stoklayınn
hemen koşun faiz indirin daha da
yandaşlarına cennet nasıl olsa
Kediler de kopekler gibi bolge kavrami varmi. Sadece yemek konan kabi sahipleniyor ve baskasina izin vermiyorlar sanirim ama kopekler bolgesine gelen yabanci kopeklere havliyolar..
Bir de kedi diyelim bir apartman onunde yasiyo ama koca mahalleyi birkac sokak oteye de gidip mama arayabiliyor sonra da geri gelebiliyor asil yerine... bir kac kedi icin ole gorebiliyorum..
14 eylül 2021 kur 8,40
13 aralık 2021 kur 14,35
Artış %70. Mevduat getirisi en çok %4.
Şu durumda faiz artışından sonra kurun geri çekilmesini de dikkate alsak %30-32 mevduat faizi ancak kurtarır gibi.