Temeli, tekniği, trendi kocaerden iyi bir hisse göremiyorum piyasada.
Nitekim Ege Bölgesi’nde olan firmaların muhteşem avantajı kocaerimizde de mevcut. Burada büyük bir hikaye potansiyeli mevcut. Görelim bakalım.
Printable View
Temeli, tekniği, trendi kocaerden iyi bir hisse göremiyorum piyasada.
Nitekim Ege Bölgesi’nde olan firmaların muhteşem avantajı kocaerimizde de mevcut. Burada büyük bir hikaye potansiyeli mevcut. Görelim bakalım.
sosyal medyada dile düştü bu bir süre patinaja bağlayabilir kağıdı..tahta yapıcı gerekeni yapacaktır kısacılara diye düşünüyorum..
ona bakarsan enerji hisseleri kadar dile düşen hisseler olmadı..ama en çok da onlar gitti...kocaer henüz önceki zirvesi olan 25,88 i bile geçebilmiş değil..bu kadar beklentisi de oluşmuş iken oranın geçilmemesi benim gözümde mümkün değil..birazcık daha çaba ile orası geçilecektir diye düşünüyorum...ardından da dolar bazlı 39 tl zirvesi hedef olur...sabır sabır sabır...
İnşallah bugün eski zirvesini kırar.
KOCAER e de bu yakışır.
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
kocaerde 25,50 civarlarında.....brlsmde de 36,50 seviyelerinde güçlü dirençler oluştu...bu iki hisse de bu direnci yukarı kırmak için çaba harcayacaklar...mecbur onları bekleyecez....sabrın sonu selamettir...
45.30 dan ereglinin yarısını satıp 24.00 liradan bismillah dedik. İnşallah bu işten çırak çıkmayız.
Bugün payı arttırdım .
İnşallah hayırlısı olur.
Umarım sayın keko hep beraber kazanırız.eregli gerçekten canımıza ot tıkadı. Kapıyı hafif bi aralayınca %50 satıp kcaer aldım. Aslında 18.00,19.00 lardan beri takip listemde. Lakin ereğli yüzünden manevra yapamadım. Taki bugüne kadar. Ayrıca sizinle yıllar öncesinden durdo da yolumuz kesişmişti. Sanırım 5,6 tl gibiydi. 3,4 sene önce falandı sanırım. Bide kabaca 10 sene önce tspor da beraberdik. İki hissedende iyi kazanmıştık. Aslında durdo da biraz daha bekleyebilseydik nerdeyse finansal özgürlüğe kavuşmuş olacaktım. 14,15 aralığından satınca çok kazandık zannetmiştim lakin öyle değilmiş. Ayrıca sizin nasıl başarılı bir temel analizci oldugunuzu çok iyi biliyorum. Sizinde bu hissede olmanız bana ayrıca bi güven veriyor. Sy.Keko varsa bende varım deyip bugün bi miktar ortak olduk. Başarılarınızın devamını diler, burdaki tüm hisse sahiplerine sağlıklı ve bol kazançlar dilerim.
Bende de ağırlıklı ereğli ve bu kağıt vardı,ereğli haftalık grafiği iyi gözükmesine rağmen,kocaerin hedef fiyatıma daha çabuk ulaşacağını düşünerek tamamen kocaere geçmiştim,maliyetim 19,29. Şu an ki düşüncem 3 çeyrek bilanço gününe kadar 40 civarına gelirse satmak ve hektaş hala buralarda oyalanırsa ona geçmek.Tabi düşünceyle uygulama farklı oluyor :) Hayırlısı diyeyim.
doğrudur dostum o günleri hatırlıyorum...ben de durdodan bir kaç ayda %70 kadar kazandım...tabi sonradan çok çıktı...tabi o süreçte biz de durmadık biz de elhemdülilah çok kazandık..trabzon spordan da geçmişte kazanmıştım...o sıralarda beşiktaş da almıştım..ilginçtir ki o günden sonra spor hisseleri almadım..çünkü bir çoğu batıktı...aşırı borçluydular...kocaer ise beni çok umutlandırıyor..beklentileri çok güzel....şirket yeni bir atılım ve dönüşümün eşiğinde..uzun vadede güzel olacağını düşünüyorum...esasında 2025 yılı boyunca hisse dinamik olacaktır...
kocaerin ikinci çeyrek bilançosu ile birlikte farkındalığı çok arttı..bir çok demir çelik şirketi zararlar açıklarken o çok harika bir bilanço açıkladı...buda diğer hisselerden kocaere kaymalara neden oldu..üçüncü çeyrekte bilanço daha da güzelleşecek..yıl sonuna kadar ikinci faz modernizasyon çalışmaları da başlayacak...2024 yılının ilk çeyreğinden itibaren iki adet modernizasyonun sonuçları tam olarak yansıyacaktır...katma değeri yüksek ürünlerin cirodaki payı çok artacak..ihracat aynı şekilde çok artacak...net kar marjı da çok artacak..bu güzelliklerle birlikte finansallarımız da güçlenecek..güçlenen finansmanlarımız ile birlikte artık jes yatırımına ağırlık vereceğiz...jes muhteşem olacak..:kahkah:
önümüzdeki aylarda FED de faiz artırımlarına son verecek görünüyor...hatta faiz düşüşleri süreci de başlayabilir...o durumda emtiyalar ve demir çelik sektörü de çok olumlu artacak...yalnız bu olumluluk demir çelik sektöründeki hisselere bir yansırken kocaere iki yansıyacak...yani kocaer global avantajları da arkasına almaya başlayacak...
temel ,beklentiler ,sektör her şey rasyonel tamamda; ''patron faktörü'', bunu atlamayın paydaşlar..25 yıllık bist geçmişim bana bu patfon faktörünün temelde tahtayı belirledigini ögretiledi..örnek doğan grubu,ülker grubu ,zorlu grubu vs..özcesi ben bu tahta yapıcısını sevmedim,zaman maliyeti açımdan taşınır degil..ilk fırsatta ...kendime monologtur,yatırım tavsiyesi falan içermez..rastgele..
merkez bankası süpriz şekilde 7500 baz puan faiz artırdı...borç ile çalışan finansalları zayıf şirketler olumsuz etkilenecek...kocaer finansalları güçlüdür...
Faizi artırdılar böylece bitirmeyi planladıkları kur korumalu mevduata adresi gösterdiler...kkm den çıkacak para faiz ve borsaya geleceğini düşünüyorum...bir miktar da dolara gidebilir böylece bu gün düşmüş olan dolar yavaş yavaş tekrardan eski zirvelerine gelir...doların düşmesi ihracatçı şirketler için iyi değildir...bu iki etken ile hem tl desteklenecek hem de borsa...
kur korumali mevduattan çıkacak paranın olası gidecek adresleri şunlardır: faizli tl mevduatı....dolar...altın..borsa ...kripto..bence o para bu alternatiflere belli miktarlarda dağılım gösterecektir...en çok da faizli mevduata ve borsaya gelir diye düşünüyorum..bir miktar da dolara..ama doları azdırmayacak miktarlarda...kripto da henüz vakti değil..ileride fed faizleri düşürürse o vakit kriptoya da para gider...
kısacası kkm nin kaldırılacak olmasından sonra bu günkü faiz artışları planlıydı...tl ve borsa desteklenmek isteniyor düşüncesine kapılıyorum...
bir uzmanın faiz artışı kararı ile ilgili yorumları...
https://www.youtube.com/watch?v=aaJ-k0vyNXw
buda başka bir yorum...https://www.youtube.com/watch?v=am_LO4z8vL8
Şu Koca şirketi bir takibe alalım bakalım, hem Keko buradaysa boşuna değildir.:)
25'lerdeyken kaçırdım hisseyi diye düşünmüştüm. İyi olacak hastanın doktor ayağına gelir boşuna dememişler, öyle düşünüyorum umarım öyle olur.
Bol kazançlar herkese.
Hayrını gör dostum...seni gördüğüme sevindim..uzun süredir seninle hisselerde kesişmiyorduk...:kahkah: bawer dostum da çok kaliteli bir temelcidir..geçmişte hangi hisseyi aldıysam hep onu benden önce orada pozisyon almış olarak görüyordum..:kahkah: o yüzden de hep bana keko sen hep geç kalıyorsun alımlarda derdi...
buna rağmen elhemdülillah çok kazandık bu güne kadar...umarım hep birlikte kazanmaya devam ederiz...
artırılan faiz ile KKM den çıkacak paraya adres gösterdiler...merkez bankasının politika faizi %25 oldu...bankaların mevduat faizi her halde %30-40 bandında olur...ülkemizde ise enflasyon %100 dür...para enflasyondan korunmak için ya faize yada borsaya gelir..bence borsa yılda en az %50 kazandırır...doğru sektörden doğru hisseler alınmışsa bence kazanç %100-500 aralığında bile olabilir...o yüzden de borsaya ciddi bir nakit girişinin olmasını beklerim...
Çok titiz adamsın hocam, kılını tüyünü iyice araştırmadan girmezsin hisseye, doğrusu da o zaten.
Temel sadece zaman kaybettirir felsefesiyle bugüne kadar pek kaybetmedik şükür, bazen acele edip büyük karlardan olduk sadece, başkaları da kazansın dedik.:)
Bol kazançlar.
Bu kağıdın yüzde 53 ü ilk beş kurumun dışında kalanlarda görünüyor.
Baskının sebebi bu olabilir.
Ytd
Dünkü %7 kaybın yarısını geri almasını beklerdik bugün, tahtacı malın kıymetini bilmezse kıymet bilenler alır ondan, oyalansın dursun bakalım.
Al-satçılar peşini bıraksa gidecek de rahat bırakmıyorlar, ama bonkörlük yapan tahtacılar bunu hayrına yapmaz bunu bilesiniz.:)
Koca çocuk yönünü şaşırınca sürüden ayrıştı, demir çelikler çok iyi gitti bugün.
Belli ki kuyruğundan tuttular tahtacının, eee malına sahip çıkmazsan böyle tutarlar, canın sağolsun.:)
Nakit akışı fiyatlamasına göre hesaplanan adil değer ..
Ek 29712
kimi üstadlar var ancak geçmişi yorumlar...kimi üstadlar da sadece bu günü yorumlar...kimi üstadlar da geleceği yorumlar...işte asıl kazanç geleceği doğru olarak görüp yorumlayabilmektedir....
Çok saçma hareketleri yok mu bunun,sabah +4 ten eksi yakıyor şimdi.
Endeks iyi,metal endeks iyi ,bilanço iyi ,beklenti çok iyi daha napalım anlamadım ki