Bundan sonra gelir, gelmesi lazım ortak. Sağlam fırça yemişlerdir.
Printable View
Mir ödeme sistemi tamamen kapatıldı
İş Bankası ve Denizbank'tan sonra bugün öğleden sonra Mir ödeme sistemi tamamen kapatıldı. Kamu bankaları da devre dışı bıraktı.
20 Eylül 2022 18:25
A A
Rusya Mir kart
Rusya Mir kart
Amerika’nın baskıları sonu verdi ve Türkiye bugün öğleden itibaren Mir ödeme sistemini tamamen kapattı. Dün İş Bankası ve Denizbank’ın askıya almasından sonra bugün 3 kamu bankasının da sistemi kapattığı iddia ediliyor.
Bugün saat 15.30 itibariyle Mir ödeme sisteminden Türkiye’nin hiç bir bölgesinde ödeme alınamıyor. Özellikle Antalya bölgesi otellerde ticari hayatın olumsuz etkilenmesi bekleniyor.
ARIZA MI KAPALI MI?
Kamu bankaları Mir sisteminin kapatıldığı konusunda bir açıklama yapmıyorlar. Sistemi kullanan esnaflara kamu bankalarının her hangi bir bilgilerinin olmadığını iddia ediliyor. Bazı kamu banka şubeleri ise sistemin arıza nedeniyle kapalı olduğunu müşterilerine bildirdikleri kaydediliyor.
Kap haberi gelmis...
Bu gerı alımdan aldıkları mallar.....
ınsalalh tuttukları........ tahtayı yaptırdıkları cetenın malı degıldır.
belkı de cete sıkısmıstır rahatlamak ıcın onların malını almıs olabılırler.
2-3 yl once 6,50 den cetenın malını almıslardı.... 7,20 den tahtaya basarak baskılamaya baslamıslardı..........
ancakkkkkkkkkk
bu baskılama sonucu 3750 mılyon lotu 0,30 centten aldılar..( yatırımcıısnın ......................... ag z.na ederek )
kanını emerek......
amaclarına ulastılar şmdı kaldırabılırler.
tabıı baska alıcengı zoynları yoksa.........
bunlarda alıcengız oyunu cokkkktuurrrrrr
Nebatı....
persembe gunu borsacılarla toplantı yapacakmıs....
buyuk olasılıklla..
bu ne iş büleeeeeeee
dıye sorabılır.......
kaldırabılırler de...........
kaldırmıyabılırler de.
hersey elelrınde....
hacım de manyak olmus.........
sankı......... dısardakı tum mallar borsaya gelmıs........
hacım cok fazla olunca buralar deep de olabılır.
olmayabılır de..........
normalde olması gerek........
gap lar de var...
6,50 lerde fılan.
teknıkcılerı korkutmak için de olabılır.......
18,07 tl de de gap var... :))))
10 yıllık..
bugunku akd de diger satici ile diger alici cokusun basladigu gunkune cok benzer gorunuyordu..
Sayın göçmen ve hisse sahibi herkese alım hayırlı olsun..Alımın 28 EYLÜL 2022 tarihinden önce olması benim açımdan bir daha yazayım(kişisel kanaatim) olumlu olmuştur..
Yav göçmen bir dürüm ısmarlayacaktın su koyverme haaa😉YRD
Dürüm mü hiç olmazsa bir koç keseydi. :)
Herhalde seçimin sonucu ters olursa da taban olucak di mi?
Sen dikkat et de Şeyhin geldi diye 2002 de İHLAS ı 5-10-20 ler bekleyenlerin düştüğü duruma düşme.
Seçim sonucu umrumda değil tek bildiğim sonuç ne olursa olsun ertesi gün buralarda çok eğleneceğimiz.Sen aynen bu kafada devam et ama.Çünkü çok A deyip burada milletin kafasına edip a pardon ben B ye pozisyon aldım yapıyorsun.Öyle olmasın.
Sakın buralarda yok seçimin sonucu ne olur ne olmaz diye portföyün bir kısmı yok nakit yok bir kısmı usd bir kısmı altın yaptım diye yazma ama ;
Full borsada ol o gün. Sözünü çiğneme.
Ben seni hep hatırlıyorum zaten hiç sıkıntı yapma.
Haklısın Sayın Soul, koç ta kabüldür ama anca adres veriyo.Yok kasım gülek köprüsünde yok Cemalpaşa da yok Gazipaşa'da😂😂Grsrz.YTD
https://www.hurriyet.com.tr/kelebek/...deydi-40782925
Geldi 6 ayda bu iş tamam dedi olmadı bir 6 ay daha istedi sonra 3. 6 ayın sonu 20 yıllık AK PARTİ iktidarı.Hani yaşın genç bilmiyorsan hatırlamıyorsan.Bu 6 aylık vaadlere güvenen borsacılarda varı yoğu verdi.
Zannetme ki mesela bu 3-5 gün içinde olanlar o zaman yoktu.
Borsacı adamın siyaset ile senin yaptığın gibi göbekten bağı olmaz-olamaz. Bu konuda sana karşı yazı yazdık diye kötü olduk.
Yoksa siyaseten sen kimi tutarsın kimi desteklersin düşüncelerin nedir kimi seversin kimi sevmezsin bana ne.
Ben sadece gider oyumu atarım onu da Allah bilir.Sonuçları Ülkem için en hayırlı olmasını dilerim.
Yani burada sürekli lanse etmeye çalıştığın gibi yok düzen adamı yok nemalanıyor falan fıstık bunlar attığın iftiralardır.
Ekşi yemedim ki karnım ağrısın.
Bu konularda benim için kapanmıştır. Nasıl olsa yazılar yazılmış zamanda çabuk gelir geçer.
Hele bir yukardaki gapı kapattsın ondan sonra
Zaten vermişler 10 dolardan adamcağıza 10 sene önce
bak demirleri tutdurmaşlar en önde kıpraşmayın diye:)
https://i.hizliresim.com/bzoxnuh.PNG
Valla Sayın Bahriyeli ben onu bunu bilmem detaylar ile ilgilenmem sonuç adamıyım ben. :)
Bu işlerin sonunda Sevgili Göçmen ne şartlarda söz verdi ise gerçekleşirse ona dürüm değil Koç kesmek yakışır. Benim gerisine aklım ermez. :)
Hem bu iş olurken yancılar olmayacak mı? Anca yeter yani. :)
Bizleri sevdiği için değil yandaşlarını kurtarmak için geri alım yapmış.
“Toplantıda piyasa uzmanlarından edinilen bilgiye özellikle oldukça zor durumda olan 4 aracı kurumun ve piyasanın düze çıkarılabilmesi için Takasbank’ın devreye girmesi veya bankalara kendi hisselerinde geri alım yapmaları üzerinde duruldu”
https://www.dunya.com/ekonomi/borsad...-haberi-669555
Borsaci degilim, yatirimciyim. Iyi de ne oluyorsun benim yatirim stratejilerime karisacak? Capin ne diye soruyorum kactir. Tssss.
Isime yarayan birseyler soylemis olsan onem veririm oteki ortaklari dinledigimiz gibi. Capina degil aklina bakarim yani. Bu yoksa, capin da yoksa neyine bakayim. Hayatta bir yere dolu ile bos arasindaki farki anlamadan, aklimizla d.ss.k gecmeye calisan sinsileri farketmeden gelmiyoruz.
ISCTR de de geri alım yapıldı. Bunların alayının yatacak yeri yokta işleri saçma sapan siyasete bağlamaktan bazı konulara maalesef gelemiyoruz.
Büyüksün yalnız ;
https://www.youtube.com/watch?v=UYt_WagigJA
Sıkıntı yok yani sen tek taraflı konuşmaya devam et bundan sonra.
Kendi elleriyle dolandiricilk yapiyorlar iste. Arada kim giderse. Kac sene gocmenle kavga ettim bir de piyasa dengesi varmis diye. Dolandiricilar 11 dolardan bastiklari mallari 30 sentten toplamak icin senelerce baski yapmis.
Neyse, dolandiricilarla mi, yoksa baska birseyle mi ne olursa olsun gitsin senelerdir ezilmis ortaklarimiz kazansin.
Kamu vadelileri %4 yukarıda, bugün tavan serisi başlar mı?
Tam bir rulet masası olan vadeli işlemler kapatılmalı.
Hala aklamaya calisiyor Is Bankasi da yapmismis bilmemneymis diye.
Is Bankasini de bankalari da bu hale getiren sizlersiniz be, her gun el koydum el koyuyorum diye senelerdir bask yaparak, ekonominin icine ederek.
Is Bankasi 2018'de 3.90'dan da alim yapmaya ilk baslayan banka idi hisselerinde. Destek ciktilar.
Is Bankasi 1 (3.90 bolunmemis) iken bu hisse 7 idi. Senelerce yatirimcilarini baskilamadilar 11 dolardan gecirdikleri 4 milyar lotu 30 sentten alabilmek icin.
Aklimizla dalga gecmeyin, sinsi sinsi bu hukumetin yaptiklarini aklamaya calisma, yeter be. Bu ulkede geri zekali olmayanlar da var.
https://mobile.twitter.com/berra_doganer/with_replies
Berra hanım dün BLOOMberght de yayına çıktı bence çok önemli şeyler söyledi ama videosu bile yok bir yerde.
1 e 13-14 kaldıraç nedir ya.Buna seyirci olanlara buna sebep olanlar her kimse gereği yapılmalı.
İşin kötü yanı adı geçen hisseler. Bir taraf kamu bir taraf koskoca güzide bir kurumumuzun iştirakleri.
Piyasada bazı kurumlara bazı işleyişlere bir düzünleme gelmesi lazım.
Herkesi de kendileri gibi saniyorlar. Iftira yalan pislik girl. Yanliz ben bu konuyu tam olarak anlayamadim. Yani dogustan mi okudugunu anlayacak kapasite yoktu, yoksa yaslandikca mi oldu.
Bos laf kalabaligina gerek yok. Yiyen iddiasina girsin Seyhi gidiyor mu gitmiyor mu diye gitmeyecegine dusunuyorsa.
Sermaye piyasasi, banka, borsa dusmani, ekonominin de ulkenin de icine eden, en dusuk ortak paydaya hitap edip akli yerinde olan herkezin akliyla dalga gecen gidiyor da piyasalar fiyatlamayacak. Secimden sonraki gun borsa tavan caktigi zaman nasil oldugunu goreceksiniz senelerdir ulkenin ustune cokmus musibetten kurtulmanin.
http://share.matriksdata.com/Images/...0955171569.png
little trader sen zaten coktur tasiyorsun. Bir talihsizlik oldu hedefine tam geliyorken tekledi de... niye degisime oynamiyorsun?
Vallahi ortak hep pişmanlık yaşatıyor borsa ne güzel gidiyorduk... dedğin gibi hedefe ramak kalmışken bozdu kendini yüzde 50 eridi gitti... nasip diyecez.... tek teselli ak ve yapı krediyi satmak oldu ne oldu yüzde 30 lot oranında kârım oldu diyorum... ha şuan kardamıyım halen kardayım ama kardan 3milyona yakın eridi gitti...
Artik yaniz hisseyi zararda tasimiyorusun. Daha rahat hareket edersin. Kademeli yapiliyor bu isler sen de bilyorsun, talihsizlik olmus.
http://share.matriksdata.com/Images/...1022100163.png
Aklimizla d.ss.k gecmeye calisiyor. En sevmedigin insan turu. Hic okuma bence.
http://share.matriksdata.com/Images/...1133462664.png
VakVak nereye biz oraya..
Harbi komiksiniz ya.Bir sürü spekülatör foncu tanırım alayının bu konularla işi olmaz.Siz istediğinize inanmakta yatırım yaparken istediklerinizi dikkate almakta özgürsünüz.Bu konuları ister beğenin ister beğenmeyin seçimin ertesi günü gelir konuşurum o gün biter.Benim hayatımdaki yeri bu kadar.İster inanın ister inanmayın.
Herhalde bende kendimi anlatabilme izah edebilme yetisi eksik.
Hayatımın çoğu top peşinde geçti.Abartmayayım fanatik değil ama iyi bir Beşiktaşlıyım.Fubol ile ilişkimde istanbulda bir Beşiktaş-GSRAY maçı Muhittin Boşatın bizi doğradığı gün bitti.
Bazı şeyleri bilince gerçekleri öğrenince hayata bakış açınız değişiyor. Ben bu ülkede bir çok şeyi herkesin bildiğinden farklı biliyorum.Umarım bu aydınlanmayı sizde birgün yaşarsınız.
1- Futbol
2- Siyaset hayatımda yeri yok.
Benimde anlamadığım buna neden bu kadar şaşırıyorsunuz.
Sayın Aswar paylaşımlar için teşekkürler.Sen buraya her zaman lazımsın.
Çakalın biri aç kalınca kasabaya inmiş.
Sütçünün süt çanağını devirmiş, sütü de içmiş. Fırıncının tezgahından ekmeği kapmış yemiş, nihayet bir kasabın vitrininden kocaman bir but kapıp bir güzel mideye indirmiş.
Çakalın ve etin kokusunu alan kasabanın tüm köpekleri toplanmış, çakalı yakalamak için ardı sıra koşturmuşlar. Çakal önde, köpekler de arkada, amansız bir kovalamaca koşuşturmaca başlamış ama bir süre sonra sütçünün köpeği yorulup takibi bırakmış.
Bir müddet daha geçince de bu sefer fırıncının köpeği de çakalı takibi bırakmış. En son kasabanın çıkışına yakın bir yerde kasabın köpeği de pes etmiş ve yorgunluktan dili bir karış dışarıda geriye dönmüş.
Çakalın arkasında kala kala bir tek Demirci'nin köpeği kalmış.
Çakal önde demircinin köpeği arkada ısrarlı bir kovalamaca devam ederken ve kasabadan çıkılıp kırlara varıldıktan sonra da tepelere doğru çıkılmaya başlamışken çakal dayanamamış ve durmuş demircinin köpeğine öfkeyle seslenmiş;
"Yahu arkadaş, sütçünün sütünü içtim tamam, fırıncının ekmeğini yedim o da tamam, hadi kasabın etini kaptım ama buna rağmen onlar bile pes etti peşimi bıraktı da, ben demirciye ne yaptım ki peşimden bir türlü ayrılmıyorsun?"
-------------
Evrensel hukuk: "Seni cezalandırmam için bana zarar vermen şart değil. Sen, başkalarına zarar verdiğin için suçlusun" diye düşünüyor demircinin köpeği. O yüzden hikayedeki çakallar, demircinin köpeği gibi "yalnızca hak peşinde koşanları" asla anlayamayacak ve yaptıklarını aptalca bulacaklardır. Ama demircinin ADALET bekçileri de her zaman var olacaktır...
Hosuma gitti.
http://share.matriksdata.com/Images/...1259266257.png
Güzel hikayecik... Teşekkürler 666 :ok:
Hay Menkul Kıymetler ..
Vakvak devre kesti..
Konunun inanıp inanmamakla ilgisi yok. Veriye /mantığa dayalı argümanla ilgili.
Paranın darphaneden basılmasından cebe girmesine kadarki tüm sürecini elinde tutan bir oluşumun, gidip/ gitmemesini borsa fiyatlar mı fiyatlamaz mı, fiyarlarsa ne şiddette fiyatlar, mevzu bu.
Kaldı ki söz konusu olan AKP.
Arkadaşım inan yanlış sulardasınız. BEnim mesleğim finans hobim değil. Aslında yazılarımın arasında herşey var.
İnanın seçim zerre umrumda değil. Piyasaya korelasyonu da çok uzun zamandır sıfır.