bu fonlar tl ve dolar olarak alınabiliyor. dolar bazında getirilerine bakınca %4-5 arasında. daha iyi seçenek bulamazsanız bunlara geçici park edilebilir. avantajları, t+2 valörle de olsa vadeliye, ddkkm ye göre likit olabilmeniz.
Mehmet Şimşek: Kur korumalı mevduattan çıkarken geleneksel lira mevduatları dolarizasyona göre daha cazip hale getiriyoruz.
https://twitter.com/AnlikDoviz/statu...70358577688904
ağam billur geçiyo........
IBKR Interactive Brokers da böyle yapıyor. Günlük repo ile USD$ yapıyor. Faizler yükseldiği için bunu çok rahat yapabilir. Burada MİDAS bundan kar etmez ama müşteri dolarını artık Midas ta işlem yapmadığı zamanlarda orada bırakır, başka bankaya taşımaz, Midas için dolar bakiye büyümesi olur.
Akıllı hareket. Midası tebrik ederim. Çok iyi yönetiliyor. Geleceğin en başarılı Türk şirketlerinden birisi olabilir.
Euro ile alınabilecek fon veya başka bir önerisi olan var mıdır?
Kurun artık az çıkacağına yatırımcıyı ikna etmek istiyorlarsa ocakta maaşlara ya hiç zam yapmazlar ya da çok cuzi bir artış yaparlar herkesi mutlu ederek enflasyon düşmez reel piyasa maaşlara göre kendini ayarlıyor ev kirası ürün fiyatları hepsi maaşlara göre ortalama memur maaşı 50 bin asgari ücret 15000 olup ev fiyatlarının kiraların mal hizmet fiyatlarının düşeceğine inanmak süzme saf olmayı gerektirir
Serbest Yatırım Fonları başlığına bakabilirsiniz.
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=50332
Şimşek: Kur korumalı mevduattan çıkmak istiyoruz
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fas'ta kur korumalı mevduattan çıkmak istediklerini belirtti. Şimşek, mevcut politikanın para politikasının ima ettiğinden daha sıkı olduğunu ifade etti.
Sen çıkmak istiyorsun da millet çıkmak istemiyor:kahkah:
-------------------
Buraya güvenip yatırım yapmak !!!!
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ücret artışlarının enflasyona katkısına dair somut bir örnek sunayım.
Her Cumartesi pazarında Erdekte peynir aldığım bir yer var. Lüks kalite ezine diye sattığı gerçekten de lezzetli bir ezine türü 235 TL'den 1 hafta sonra 260'a çıkmıştı. En son konuştuğumuzda artık zam olmaz abi geleceği kadar geldi demişlerdi. Geçen hafta 260'dan 295 olmuş fiyat. Yani 2 haftada 235'ten 295'e çıktı fiyatı. Neden böyle oldu dedim, abi millete para geldikçe süt şu bu vs. zamlanıp duruyor biz de mecburen yansıtmak zorunda kaldık dedi adam.
bakmama gerek yok. fon başlığını biliyor ve ara sıra takip ediyorum. başlık bir ara yoğun ve verimli bir başlıktı ancak artık biraz atıllaştığı için buradan yardım isteyen arkadaşa 3 karakterlik bir cevap yazdım. burada zamanında ahtapotundan kalamarına mesajlar arasında oran bulmak için debelenen ve bundan şikayetçi olan biri olarak "konuyla alakalı" böyle sorulara boku çıkmadığı sürece cevap vermekte sakınca görmüyorum.
Cari açık çok o sebeple dolar artacak “teorik bilgisi” yanlış bir çıkarım.
Bir kere vatandaşın yastık altında ve banka kasalarında ne kadar altın dolar var bilmiyorsun.
İkincisi bu cari açık 5 sene önce de vardı şimdi dolar 2 yılda %220 den fazla artmış cari açık ise son 2 yılda daha eskiye göre çok daha fazla artmış.
Üçüncüsü faizler düşük ve real getiri olmadığından tüketici dolara altına mala yöneldi, stok yaptı ileriki ihtiyacını bugünden aldı, bu da ilave talep yarattı.
Tüm bunların sebebi negatif reel faiz ve bu şekilde vatandaşın TL ye olan güveni kalmadı.
Bizim gibi “gelişmekte? olan” ülkelerde çözüm sınırlı ama belli.
Faizi artıracaksın talebi kısacaksın, vatandaşı Tl ye güvendireceksin. Doların çok fazla yükselişini engelleyeceksin.
Enflasyon bir şekilde düşer ama hayat pahalılığını ve alım gücünü arttırmak için çok fazla yapısal değişim yapman gerek.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Erdekteyim üstadım, ucuz ürün satan yerler elbette var ama dediğiniz gibi kalitesiz, sahte şeyler hep. Öyle herşey organik olsun vs. tribinde olan biri de değilim, sadece insani yaşamak için biraz seçici, daha doğrusu asgari kalite arıyorum. Damak tadı gereği bazen birkaç tık üstüne de çıktığım oluyor tabi. Normal kalitede, yağlı, tadı yavan olmayan güzel bir lorun fiyatı geçen hafta 170 TL idi her zaman peynir aldığım yerde. Tabi aynı yerde sucuğun kilosu da 550 TL bu arada. Pahalı ama kaliteli, daha doğrusu insani ölçüde kaliteli. Marketten yarı fiyatına lor aldığım da oldu ama sigara böreğinin içine kullanma kararı aldık 1-2 lokma ağzıma atınca
Faiz negatif olunca muhabbet farklı tarafa kayıyor...
Böreklik peynir konusunda şunu söyleyebilirim..Bizim orada yarım yağlı sütten yapılan beyaz peynir var...Böreklerde mükemmel oluyor ama stoklanamadığından buzlukta da tad değiştirdiğinden az getirince astarı yüzünden pahalıya geliyor..
Bizans gibi metropol şehirde iyi ürün bulmak zor, bulunca da fiyatı anormal oluyor...Bizim bütceye uygun kaliteli ürün istanbuldan temin etmek oldukça zor...
Tüm Türkiye de olduğu gibi İstanbul da da hayvancılığın içinden geçtiler.. Silivri taraflarında özellikle köyler mahalle statüsüne girdikten sonra köylü ve hayvancılıkla uğraşanlar dışlandı.. Arazi, mera uygulamaları, mahalle statüsü ile işleri zora sokuldu, yeni gelen imara açılan yerlere yerleşen şehirli görmemişler hayvanlardan ve sahiplerinden rahatsız oldu.. Vs vs.. Ben böyle ülkenin....
Gecen hafta Afyon'da termal otelde idim.
Gelirken pastirmami, 1300 TL den cumhuriyet sucugumu 530 TL den alip geldim.
Son 5 sayfada banka mevduatı , faiz kelimelerinin esamesi okunmuyor. Kaşar, sucuk, balık, mideye bu nedir arkadaşlar. Ülke fena halde tamam biliyoruz da içimizden birilerinin de beyinler fena yanmış gibi..
Halk taze paraya 38, mevcut dönen paraya 41 veriyor. Kredi kullandırımı da olmayınca ve bankalar kendilerine verilen hedef seviyeyi de tutturunca mevduat konusunda çok istekli olmuyor. Bu durumda mevduat çok da uygun değil. İsrail meselesini de dikkate alırsak ve uzun sürebileceği de dikkate alınırsa altın daha kazançlı olabilir. Gecelik ilerlemek iyi olur gibi. Gelişmelere göre altın mı, mevduat mı karar verilir. Gecelik oranlarda ya da likit fonlarda en iyi getirisi olan hangi banka bilgi verebilen olursa makbule geçer. teb 42 ama o da 1 mio ya kadar. Tavsiyesi olan var mı ?
En iyi mevduat Akbank 45 sonra Odeabank 44 ama 94 gün diye biliyorum. Onun için fazla konuşmaya yazmaya gerek yok. Eksi reel faiz.
Eksi olmayan bir şey kalmadı , tuketirsen artidasin , tabi hazıra dağ dyanmaz
Neyse ya banane, isteyen alır isteyen satar.......
Akbank yeni müşteri 32 gün 45 %
Ya yemişim real negatif faizinizi , 5 milyonu olan aylık 200 bin lira net para kazanacak , kaç kişi bu ülkede bu paraları kazanıyo , ev ve araba fiyatları zaten durdu , önemli olan sıkı para politikasından vazgeçmesinler kredileri açmasınlar...
Çok değil 2 sene önce 5M u olan bizim buralardan 2 tane ev alabilirken şimdi yarım bile ev alamıyor.
Sen getirdiği paraya bakma.2 sene önce 5000 tl olan maaşlar 40.000 oldu.
Böyle giderse 5 sene getirdiği faiz anca bi beyaz yaka maaşı
10 sene sonra zor bela asgari ücret olur.
Enflasyon yavaş yavaş kemirir birikimleri.
Aktifbank mobil bankacılık üzerinden 35 bin usd veya euro başka bankaya transfer ücreti ne kadar tutar bilgisi olan varmı arkadaşlar.