hele önce görelim faiz düşünce nereye evrilecek para..az kaldı..çekirdek çitlemeye devam..
kendilerini abd sanıyorlar..karşılıksız dolar basacak
Printable View
hele önce görelim faiz düşünce nereye evrilecek para..az kaldı..çekirdek çitlemeye devam..
kendilerini abd sanıyorlar..karşılıksız dolar basacak
Reisim hünkârım bazen elindekini sahip çıkmak kaybetmemek de bir kazançtır. Nasıl olsa borsada fırsatlar bitmez.
gerçi yeni bir akım başlatmış birileri türk birleşik devletleri..
keşke faiz 5 puan birden düşsede ekonomi ( daha doğrusu borsa ) daha iyi canlansa..:party:
hatta direk faizi %10 a çeksinler daha süper canlanır..sorun yok altınımızı aldık ekonominin canlandırılmasını bekliyoruz:oleyo:
endex bazında getiriyi düşündüğümde bu ülkenin gerçek yatırım aracı altın ve arsadır..
bu gerçek dururken bozkurt dayumun dediği endex mecbur yükselse de bu gerçek değişmez..
al sat yaparsın tamam..kumar oynarssın viop varant vs. tamm..ama yatırım değil..
halk bunu anladı ve yeni trend; coinler-altın-arsa-tarla..
Alaattin Aktaş
@Alaattin_Aktas
·
55d
https://ekonomim.com/kose-yazisi/ist...belgesi/831929
İşte devletin resmi verileri ve işte gelir adaletsizliğinin belgesi...
✓En yoksul yüzde 5, gelirde yalnızca yüzde 1 paya sahip.
✓En zengin yüzde 5'in payı ise yüzde 23.
✓Hanelerin yüzde 80'i harcamanın yüzde 52'sini yapıyor.
✓Yüzde 20 ise pastanın yüzde 48'ini yiyor.
ülkeyi köle-efendi düzenine hazırlıyor ..faiz sebep enf.sonuç ile başladı bu düzen
boşkuş! saksağan asrındayız.
görüntü güzel, ötünce çirkinliğin ilk fazını görüyorsun.
beslenme alışkanlıkları, daha çirkin bir faz çıkartıyor.
davranış ise klan öncelikli ve agresif.
dünyaya bu gözle bakmazsan yanılırsın. annadın mı?
Abi, ben ilkokuldayken problemi çözemediğimde öğretmen, "Tahtayı sil, problemi bir daha tahtaya yaz." derdi. Dediğini yapar ve probleme uzaktan bakardım. Görürdüm çözümü... Yani seçeneklerin tümüne aynı uzaklıkta olmamız, öznellikten kurtulmamız gerekiyor... Tahtayı komple sil abi, bir daha bak probleme ve kendini bir seçenekle bağlama.
Bu asrın yatırımları da saksağanların ilgisini çekecek, parlayan, güzel anbalaclanmış, al benili şeyler olmalı.
içinde çöp olsa möhim değil.
1. halkın çoğunun desteklediği lider olarak görmek istediği adam içerde yatıyor, farkında olanlar borsaya girmez, sen istediğin kadar serbest piyasa de..
2. halkı borsaya çekmek için her türlü oyun yapılıyor halk görüyor bunu, halk bu sefer vermeyecem diyor
3. borsa zaten balon, 5 yıl önce 4 tl olan kağıt 400 olmuş..
Tınnnnnnn
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ABD Hazine Bakanı Bessent, "Enflasyon düşerse faiz düşürülmelidir." demiş. Bu bakış açısını bizim ekonomimize uygulayacak olursak son iki ayda bizde enflasyon 2'nin altında geldi... Aklın yolu birdir.
BYD'nin Türkiye'deki yeni fabrikasında üretime beklenenden daha erken başlayacağı ve Macaristan'daki yeni fabrikasında seri üretimi erteleyeceği bildirildi
BYD, Macaristan'daki yeni elektrikli araç (EV) fabrikasında seri üretimi 2026'ya erteleyecek ve en azından ilk iki yıl boyunca tesisi tam kapasitesinin altında çalıştıracak. Reuters'ın iki kaynağa dayandırdığı haberine göre, Çinli otomobil üreticisi, aynı zamanda daha düşük işçilik maliyetlerine sahip Türkiye'deki yeni fabrikasında otomobil üretimine beklenenden daha erken başlayacak ve açıklanan üretim planlarını büyük ölçüde aşacak.
Üretimin Macaristan'dan Türkiye'ye kaydırılması, Çin'deki EV'lere uygulanan gümrük vergileriyle Çin yatırımlarını ve iyi ücretli üretim işlerini çekmeyi uman Avrupa Birliği için bir geri adım olacağı ifade ediliyor.
https://www.marketscreener.com/news/...7c5cdcde8cf526
viop ta uzun vadede şu olacak, şurdan dönecek vs ile trade eden mutlaka batar.kuzunun da sürekli battığına eminim.
piyasanın genel yönünü teknik açıdan gördükten sonra ana pozisyon alımlarını o yönde yaparak kısa vadeli göstergelerle trade edersen ayakta kalırsın. yoksa şuraya gider oradan döner vs ile viopta garanti batarsın. 13000 görüp dönecek dersin 13500 görür batarsın, 12400 den aşağı trend başlar yine batarsın.
mesela ben yaklaşık 1 aydır short tuşunu söktüm. kısa vade trade devam. ayrıca haftasonuna pozisyonda gitmiyorum. bırak gapli açılsın, bu ülkede haftasonlarında neler oldu neler.
Tıfıl ,
senin tahtada benden bu kadar çorba bana yeter sana bol kazançlar.
iyi trade oldu:wave:
2007 nin farklı versiyonu..aynı değil farklısı olacak..
bunlardan tek istediğim faizi 3-4 puan düşürmeleri..hepici bu..
o zaman ak koyun kara koyunu görecez..
Mahfi Eğilmez
@mahfiegilmez
·
5d
Enflasyonu düşürmenin yolu kamu kesimindeki israfı önlemekten geçer.
Alıntı
T24
@t24comtr
·
2s
Kamuda tasarruf hayal oldu: Satılanın 31 katı araç alımı yapıldı!
https://t24.com.tr/haber/kamuda-t
Muhbir
@ajans_muhbir
·
22 Tem
Hakan Fidan: "Suriye'deki grupları uyarıyoruz:
Bölmeye ve istikrarsızlaştırmaya doğru giderseniz, bunu milli güvenliğimize doğrudan tehdit olarak algılar ve müdahale ederiz."