Kabul edilmistir..:)
Printable View
İşyerinde yoğunluk olduğu için uzun forum gönderilerini akşama bırakıyorum, Şu ana kadar gelen bilgiler
1- Yoğun çalışan bir atölyede bir işçi ayda 7.5 ila 10 gram arası altın dışkılıyabiliyormuş.
2- Ramat fiyatları tamamen yapılan analiz sonucu veriliyor, Halihazırda analiz sonucuna göre ve ramatın tipine göre (ramat sadece tuvalet atıklarından değil, elektroliz banyolarının durulama sularını da ihtiva edebiliyor) , 3TL ile 100 TL arasında değişebiliyormuş.
3- Yok artık bir işçi bu kadar altını nasıl dışkılar diye şaşırmamıza neden olan gerçek şu. Dışkının veya suyun özgül ağırlığı 1 gr/cm3, ancak altınınki 19.4 gr/cm3.
4- Yani eğer hacimce bir atığın içinde onbinde bir oranında altın varsa , bu ağırlık olarak yüzde yarım %0.5 e denk geliyor. Yani atığın içinde hacimsel olarak çok ufak bir altın zerresi dahi olsa altının özgül ağırlığı 19.4 gr/cm3 olduğundan bu yaklaşık birim hacimde 20 katı ağrılığa denk geliyor.
5- İşçinin dışkısına tahminlerimizin aksine altın elbiselerinden dökülmüyormuş, Ciğerlerine soluduğu havadan sindirim sistemine karışıyormuş.
Son olarak rakamsal olarak ramat sektörü tahminimizden çok daha büyük bir sektör ve cirolar hiç küçümsenecek düzeyde değil.
İyi akşamlar.
Sağolasın, okuldaşım.. ama hergün zarar etmedim mi rahat edemiyorum ben..bir dolardan, bir altından..:)
paran var mı derdin var, paran yok gene derdin var..özellikle de bu devirde..
Sanal alemde birbirimizi tanımıyoruz ama belitmeliyim ki önceki ramazan bayramında sayende (Erkin Şahinöz’ün yazısını vermiştin) elimdeki kalan %40’ıda dolara geçmiştim..son darbeyide sen vurmuştun esasen.. alışım tam olarak 2.898 idi…o günden beri kardan zarar etmeye devam ediyorum anlayacağın.. teşekkürü bir borç bilirim, sayende oldu.. çok kolay pozisyon değiştirmediğimi de belirtmiştim sanırım..
Dolar bundan sonra yıllık 5-8 getirsede mühim değil..gün gelir eşitler TL ile..hatta daha fazlası olur, özellikle bu kadar risk varken vede reis de bu kadar ısrar ederken..
Walla bu yaz mı rahat geçer, diğer yazda mı rahat geçer bilmiyorum ama bir şekilde artık çıkmaz sokağa girildi gibi geliyor bana..bakalım, gittiği yere kadar gidecek, kim ne derse desin QE forever devam ediyor..
Diğer konuyu üstüne bastığın için belirtmiyorum..doğru anlamışsın..selamlar
Bu durumda yüzlerce yıl kuyumcu imalathanelerinden Haliç'e akan kanalizasyon nedeniyle Haliç'in çamurunda tahminlerin çok ötesinde servet yattığı sonucuna varabiliriz. Bu işletmelerin atık su vb dışkı atıklarının biriktirilip ayrıştırmaya tabi tutulma işleminin kaç yıllık bir geçmişi olduğu konusunda her hangi bir bilginiz yok sanırım.
Haliç'e akan kanalizasyonlar için ilk arıtma tesisi 1913 yılında kurulmuş. Son yüzyıldaki atıklar için Haliç'e servet aktı pek diyemeyiz. İlk kapsamlı arıtma tesisinin 100 yıldan fazla bir zaman önce Haliç'e kurulması da manidar. 200-300 yıl önce de orada o kadar altın işleyen atölye var mıydı pek sanmam.
http://www.sabah.com.tr/yasam/2011/0...-aritma-tesisi
vatandas ne kadar bezmisse artik adam kacak elektrik kullandigini video ile beyan etmisbir de pano asmis isyerine
komedi
https://www.facebook.com/OguzBoyu24/...6751446478623/
Geçen hafta ECB,BOC,BOE vb..BIS'in raporu üzerine faiz arttıracağız, bilanço küçültüçeğiz diye ahkam kestiler..ortalık karıştı..yaparlar, yapmazlar ayrı konu..ancak bunların nasıl yalan söylediğini, en azından biri üzerinden yazayımda rahatlayım..:)
Sn. Gundwane haklı olarak ne demişti; FED'in (diğerlerininde) elindeki veri seti bizlerde yok..
BOE, İngiltere Merkez bankası geçen hafta ne demişti; faiz arttırmaya yakınım..
İlk çeyrek 0.2 büyüme ile ve son Mayıs 2.9'luk enflasyon ile..:)
Yani sıkılaşacağım diyor..ne pahasına, büyümeyi negatife çekme pahasına..kolay değil tabi enflasyonda yüksek..bunun adı stagflasyon..
Neyse bugünün haberi:
İngiltere'de ekonomiye olan güven çökmüş durumda..Alıntı:
Bosses lose faith in economy
Confidence shaken by fears of lower household spending.
https://www.thetimes.co.uk/article/b...nomy-380hrl8hx
Madem bizden iyi veri setleri var..ki vardır..
Peki bu ******** BOE niye yalan söyler..:cool:
Hemde yıllardır..
Sektörde çalıştığım için biliyorum yemek artıkları çöpler ne varsa bile toplanıyor .
İhale ile çöpçü alıyor sanırım han sahibi ile anlaşıp .
Berberdeki saçları bile ramat yapıyorlar . Berber saç yıkama iyi ramat bırakabilir [emoji3][emoji3][emoji3]
Kapıdaki paspası değiştiriyorlar .
Hani temizleyen süpüren ve silen kadının maaşında ramattan bile çıkmıyordur belki de kafa kafaya sanırım .[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Ama o kadar altın çıkmıyor kanalizasyondan en azından bizim handa .
100 kusur dükkandan 1 1.5 senede 250-300 gram çıkıyor .
22 ayar bilezikciler olduğu halde [emoji3][emoji3][emoji3]
Ü
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Siz dolar artacak diye beklerken FED in bastigi dijital dolarlarla Amerikan borsasisi yukselmeye devam ediyor.
QE forever. Ha Sahin mi Guvercin mi? Yoksa Karga mi? :) :) :)
o kadar iştahlı düşmüyor.
3.58 yattı gibi.
uçak gelmedi herhalde.
Vakıfbank %2 dolar faizini sormadan etmeden 1.80 lere düşürmüş hatta son defter işletmede 1.15 düşmüş;bu nedir kardeşim neden düşüyor bu faiz biz sizinle böyle mi anlaştık dediğimde ne yapalım dolar faizi düşüyor merkezde bunu düşürmüş ben çalışanım savunması yapıldı(benimle bugüne kadar ilgilendiğini sandığım ama aniden çirkinleşen surat asan m.t) dedim hemen parayı verin olmaz dedi elimizde yok yarın veya yarından sonra verebiliriz yani iki gün daha bekletecek bu kadar ciddiyetsiz çalışan bir banka daha yoktur herhalde nerden bulaştık daha bi daha bu bankayla işim olmaz..
Ben de benzer süreci yaşadım. Dolar çekecektim hesabımdan yarın gelip alın dediler. Gittim unutmuşuz sizin dolarları istemeyi dediler. 2 gün sonra anca verebildiler.
Vakifbank her anlamda uzak durulması gereken bir banka. Borsada işlem yapmak için de mevduat için de işini yapamayan ve hatta müşteriye köstek olan bir banka.
https://scontent.fsaw1-6.fna.fbcdn.n...51&oe=59CC25B8
Günaydın...
Gününüz keyifli ve kazançlı geçsin...:)
hafiften ateşlenmiş var mı bi sebebi hikmeti
Neden yalan söylüyorlar..
Çünki vidalandılar..:kahkah:
All screwed..:)
Bunların en şeffafı Yellen ile FED'dir ..bana göre..
Ancak oda vidalandı..mecbur bazı masum yalanlar..:(
Yellen teyze enflasyon geçici dedi..gazeteciyi azarladı..
Oysa enflasyonun düşük seyretmesi kaçınılmaz gibi..
Resesyon kapıda..:)
Alıntı:
PIMCO'nun küresel ekonomi danışmanı Joachim Fels, Hong Kong'da Bloomberg Televison ile gerçekleştirdiği mülakatta “Zaman geçip yıl sonuna yaklaşırken enflasyonun hedefin altında olduğunu gördükçe Fed'in eninde sonunda bu yıl bir kez daha faiz artırmayacağını düşünüyoruz” dedi.
ABD enflasyon verisinde geçtiğimiz aylarda görülen düşüşün geçici olmadığını, bunun geniş çaplı bir düşüş olduğunu belirten Fels, “Fed'in eylemlerinde karar verdirici olan enflasyon verisi” dedi.
Fed'in düşük enflasyon ortamında faiz artırımlarına devam etmesi durumunda bunun düşük enflasyon beklentilerini güçlendireceğini belirten Fels, tahvillerdeki son satış dalgasının Fed değil diğer merkez bankalarının etkisiyle gerçekleştiğini ve hareketin aşırı olduğunu ifade etti.
Çin'de vidalanıyor..az kaldı..
CPI (consumer price index) verileri iyi gelmiyor..
Hayvan terli yemiyor..Yakında ihracata başlıyacak:
http://fs5.directupload.net/images/170711/5u65ty2j.pngAlıntı:
For global central bankers hoping for an inflation bump that will help them meet targets, moderating price gains in China, the world’s largest trading nation, aren’t good news.
bankalar ellerindeki gayrimenkulleri sermayeye sayabileceklermiş.
bu durum bankacılık sektörünü kısa vadede çok iyi uzun vadede çok kötü etkiler.
Sayın Happy,
Yine ters köşe yaptılar. Bunlarınki tamamen illüzyon.
https://youtu.be/Bozoj2j3TUQ
Hocam, ciğerlerine soludukları havadan sindirim sistemine geçeceğini sanmıyorum, ciğerlere giderse orada altın zerrecikleri çöker ya da kana karışır. Dışkıdan çıkan altınların tek mantıklı açıklaması ağız yoluyla bilerek yutmalarıdır. :)
Moto G (4) cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dışarısı vidalanmasaydı görürdüm ben onları..:Sad:
Bence tehlikeli bir durum..bankacılıktan çok anlamam ama ellerindeki sermaye olarak koydukları parayı, enazından bir kısmını boşa çıkartarak rahatlarlar..ama ilk likitide krizinde ellerindeki betonu piyasaya sürerler artık..:)
Sn. Jones daha iyi aydınlatır belki..
Kura bir şeyhler oluyor...:)
Zaten hükümet bankalar ellerindeki gayrimenkulü piyasaya sürmesin diye sermayeye ekletiyor. Zira o kadar çok gayrimenkul var ki hacizli, onlar piyasaya sürülürse fiyat diye bir şey kalmaz. Bankalara destek çıkıyor gözükmek ipteki cambaz, asıl amaç gayrimenkul piyasasının çökmesini önlemek.
Sermaye dediğin şey nakit katkı olduğu gibi tümüyle değerlemelerden doğan (belki de fiktif) unsurlardan, içinde her türlü "şey" olan ihtiyatlardan da oluşabilir.
Malum şirketler aktiflerindeki gayrımenkul ve menkulün satışından doğan karı belirli şartlarla sermayeye eklemeleri halinde kurumlar vergisinden de müstesna tutuluyorlar.
Yine TTK'na göre sermayesini yitirmiş sayılmamak için şirketler mahkemeye başvurarak şirket bilançosunu bilirkişiye değerletebiliyorlar.
Demem o ki, şirket sermayesi dediğin şey devekuşudur.
Bazı patron şirketleri küçücük sermaye (yasal sınırlar içinde) ile iktifa ederken, kimi şirketler birçok gerekçe ile bilanço pasifinde sermayeye eklenebilecek herşeyi sermayeye ekleyerek (yasal sınırlar içinde :)) şirketin büyüklük kıstaslarından birini daha göze sokmaya çalışırlar.
Bu durumdan profesyonel şirket yöneticileri genelde mutlu olmaz.
Çünkü bir çok mali rasyonunun böleni ödenmiş sermayedir.
Başarıları düşük gösterir...
Demem o ki, bankaların sahip bulundukları gayrımenkulleri bir şekilde değerleyerek (nereden çıktı bu haber bilmiyorum) sermayelerine ilave etmelerine kadar geldiyse işimiz, Nurettin Canikli bir şeyler düşünüyordur...:)
An itibariyle 3.6388
"Bankaların ellerindeki gayrımenkul" derken kastedilen, bankaların, müşterilerine gayrımenkul alımı için kredi verdikleri gayrımenkullerin kastedildiğini sanmıyorum.
Bir kere muhasebe tekniğiyle, bankaların sahip oldukları gayrımenkul ile kredi verdikleri müşterilerinin krediyi ödememeleri sebebiyle teminat olarak gösterdikleri gayrımenkulün bilançoda gösterildikleri yer apayrı.
Biri asli hesaplarda diğeri Nazım.
Neyse konu uzun.
Ama şunu söyleyebilirim...
Sermayeye eklenmesi haber edilen bankalara ait gayrımenkuller içinde, müşterilerin kredi şartlarını ihlal ettikleri için teminat olarak alınan gayrımenkullerin olmadığı açık ve net.
Peki bunlarin kafalari hic mi calismiyor ?
Bu fiyatlarla konut filan satilmaz bu ulkede.
Kira carpan hesabida mi bilmiyor bunlar.?
Ev sahibi/kiraci davalarinda kac dosya var adliyede.?
Bir de cikmis 2019 diyor, 2023 diyor.
Bunlar kurban bayramini goremez.
Insallah.
Eee bankanın elinde başka ne gayri menkul var dır ki..?
Tamamen iflas etmiş müşterilerin icra iflas dan satılacak gayrimenkulleri mi..
Ne kadar dır ki onlarda ne kadarlık bir parasal hacim oluştururlar banka gibi kocaman bir gemi için..
1000 tane olsa 1M tl den 1 Milyar tl eder..
300M dolar bile deği..Bankanın dişinin kovuğuna gitmez..
Tapuları kendilerine ait olan ve içlerinde faaliyetlerini icra ettiklleri binalar.
Çok ciddi sayı ve bedeldir bunlar.
Ha zaten bunların yeniden değerlemesi ile oluşan fonlar banka bilançoların pasifinde fevkalade ihtiyatlarda (eğer sermayeye eklenmediyse) bulunmakta. Ya bir şekilde, aynen sermayesini yitiren şirketlerde yapıldığı gibi, piyasa değerleri ile değerlenecektir. Ya da akıllarında başka bir metod var. Kimbilir.
Ekonomide antik yunan savaş stratejisi uyguluyorlar ; tüm birimleri bir araya getirip tek bir unsur olarak rakibine yürü. cephesinde gedik aç ve dağıt. :) Rakibin hamlesini görmek lazım fakat. :)
Gundwane...:)
Mesleğin teknik olmalı...
Şirketler zaten yeniden değerlemeye tabi tuttukları (eski bir hükümdür bu) gayrımenkullerinin fevkalade ihtiyatlara attıkları değerleme fonlarını sermayelerine ilave etmişledir çoğunlukla.
Bedelsiz hisse senedi nasıl veriyorlar dersin? :)
Banka kendi mevduat müşterisinin verdiği parayı kredi olarak birilerine veriyor.
Teminat alıyor.
Gayrımenkul olabilir.
Hadi teminat ve kefalet olarak nazım hesaplarda görülen bu gayrımenkulu (olamaz ya) sırtf hatırın için banka taousunu aldı sermayesine ekledi diyelim.
Şimdi bu kredi alan, banka mevduat müşterisine vadesinde parasını nasıl ödeyecek?
Neyse...
Konu fazla teknik ve uzun.
Anlayan anlamıştır.
Anlamayana anlayan anlatsın.
İyi günlerr...:)